10184
10778873761175869705.JPG
F2P F.A.Q. (magyar) |
Hivatalos F.A.Q. (angol) | Lotro-wiki | BunnyLotro - Hasznos Tippek

Magyar Fansite (hivatalos)

Nagyobb Kinshipek
Gondolin's Heritage [Evernight]

Kisebb Kinshipek
Seven Gates of Gondolin [Lau & EN]
Last Enclave of Hope [Evernight]
Szikra [Evernight]
The Last Sanctuary [Laurelin]

Nincs tört szerver, a topik olvasói/használói csak eredeti játékkal játszanak, és nem fognak tört szerverrel kapcsolatos kérdésre válaszolni!

• azirafael
    Expanded user Number (ahogyan azt le is írják) a következő bank kivonatodban lesz benne, amit a bank szokott neked minden hónapban küldeni postán... vagy, ha van netbankod akkor szépen belépsz és megnézed az elmúlt pár nap tranzakcióit, és ott lesz a paypal levonás közlemény rovatában. Ezt kell megadnod, ahhoz hogy korlátlanul tudjál fizetni, ne csak 100 dollárt max egyszerre. Egyébként enélkül is tkéletesen működik, bár pár helyen megkövetelik, hogy verified user legyél a fizetéshez, szóval érdemes végigcsinálni.
  • Kojiro
    ezt a "belesajtolós" dombornyomottal való fizetést néha látni régebbi (főleg amcsi) filmeken.
    amúgy a visa és a mastercard két bankoktól teljesen független cég.
    (ők állitják elő magát a kártyát).
    gyakorlatilag egymással versenyeznek a bankok kegyeiért és dolgoznak ki egyre modernebb módszereket mind otthoni vagy bolti fizetéshez.
    a mastercard legújabb nagy dobása a paypass (nem összekeverendő a paypal-lal :D), ami nagyon úgy néz ki hogy a jövő fizetőeszköze lesz egy jó darabig.
  • Telcontar999
    Tudan nekem valaki segiteni a paypalra valo regezésben?? Már meg volt minden már csak valami Expanded Use Number: kéne amit nem tudom hova küldtek vagy mikor küldik nem találtam sehol.
  • DonnieBrasco
    Pontosítok: a dombornyomás egy elavult, régi fogalom/technológia, az olyan helyeken használták valóban, ahol nem volt összeköttetés a bankkal. Erről a belepréselős módiról nem hallottam még, hanem csak az olyan "offline" masináról, ami "letapogatta" a dudorokat és így hagyta jóvá a fizetést.
    Nyilvánvalóan mindkét módi borzasztó elavult, ma már a helyek 99.99%-án van összeköttetés, ezért vagy chipkártya vagy mágnescsík a lényeg, a dombornyomás nem. Így lehet nekem dombornyomott debitkártyám is pl :) mert van ilyenem.
    VISA/MC debitkártyáról nem hallottam, a visa-nak ez lenne az Electron ugye, MC-t nem ismerem. Itthon a (volt Cirrus) Maestro is a V. El. a leggyakoribbak.

DB
  • Probatbicol
    Bocs, de ez nem pontosan így van. A 'dombornyomott' kártya azért erősebb, mert az elvileg offline fizetésre is alkalmas, tehát nem kell feltétlenül azonnali elektronikus kapcsolat a bankhoz. Ezért is nehezebb hozzájutni, a feltételek keményebbek. És ezért fogadják el szívesebben internetes fizetéskor is. Van is egy olyan technika, ami Magyarországon nem terjedt el, hogy a fizetőhelyen nincs banki terminál, csak egy géppel belesajtolják a kártya dombornyomását a bizonylatba.

Az, hogy Mastercard vagy Visa az nem jelenti azt, hogy az hitelkártya. Nekem 2 Mastercard kártyám van, egy debit és egy credit. Elfogadás szempontjából nem számít, hogy hitel vagy betéti kártya, az elfogadót aztán nem érdekli, hogy a saját pénzedet költöd vagy a bankét, őt a kártya mögötti biztosíték érdekli.
    Abban igazad van, hogy a 'gyengébb' kártyák (Maestro,Elecrton) betéti kártyák szoktak lenni.
  • Maxx
    :) csak az a furi hogyha brit cégnek fizetünk akkor miért usa dollárban miért nemeuroban, mondjok nekünk a dollár előnyösebb az árfolyama miatt :D
  • DonnieBrasco
    A Turbine amerikai cég, a Codemasters viszont Brit - és mi a Codemastersnek fizetünk, mivel a LOTRO európai verziójával játszunk :)

Nem, nem dolgozom bankban, csak egy egyszerű felnőtt vagyok a mai világban, aki szereti nagyjából pontosan tudni, hogy mi történik a pénzével :)

DB
  • Maxx
    Donnie bankban dolgozol hogy igy kened?:)
  • DonnieBrasco
    Nem a "dombornyomás" a lényeg :) ilyen fogalom/megkülönböztetés hivatalosan nincs is.
    Az a lényeg, hogy hitelkártya-e (VISA, Mastercard, AMEX) az adott kártya (ezekkel nem a saját pénzed költöd hanem a hitelcégét... ezért horror is a kamat), vagy pedig debitkártya-e (Visa Electron, Maestro, Laser stb. - ezekkel a saját, folyószámlán levő pénzed költöd, ha vásárolsz) ami a kezedben van.
    Jellemzően neten fizetni hitelkártyákkal lehet, debitkártyával főleg külföldön nagyon ritka (de létezik imitt-amott).
    Nekem pl. a Laser kártyám debitkártya, mégis dombornyomott, szóval ez nem jelent semmit. A dombornyomás egy elavult formátum. Ma már egész mások vannak (chipkártya, mágneses kártya stb.)

DB
  • Maxx
    a blizzardnak van europai kirendeltsége, a turbine amerikai cég... de sztem jobb is, igy nincsenek letojva az európaiak, az usa-sok előnyére.
  • Telcontar999
    Csak azt nem értem minek kel nekik "dombornyomott" me a wowot haverom NEM dombornyomottal fizeti nem értem mé nem igy csinálták meg a Lotro-hoz is
  • Maxx
    legjobban akor jársz ha tudsz kölcsönbe szerezni akkora összeget ami a mastercardhoz kell, azt minden cég elfogadja, akár interneten, akár külföldön, bárhol.
  • Maxx
    nincs mit:)
  • Telcontar999
    Oks Kössz akk utánna nézek ennek a netkártyának me akk csináltatok egyet. A #4644-ban lévő hozzá szolásomat kitörölhetitek vagy csak nem kell rá válaszolni sikerült rájönnöm magamtől.
    Köszönöm az infokat
  • Maxx
    én is dombornyomott mastercardal fizetem
  • DonnieBrasco
    Ez egyáltalán nem minden bankban megy így, sajnos. Pl. a Budapest Bank a mai napig képtelen erre. Szégyenszemre még mindig külföldi (ír) VISA kártyát vagyok kénytelen használni....

DB
  • Maxx
    Nem egészen, amikor kitöltöd a bankártyaadatokat, akkor 1 usd-t le fognak vonni hogy tényleg működik e, ezt vissza kéne utalniuk, de általában sosem szokták, ez ha átlagárat számolok, akkor 1USD=175Forint, tehát kibirható:) ezt mindössze 1x az első regnél csinálják.
  • DonnieBrasco
    Hitelkártya ügyben kicsit oszlatnék...
    Bár a codemasters írja, Visa Electronnal (ami nem hitelkártya hanem debitkártya) NEM lehet náluk fizetni, legalábbis magyarral tuti nem.
    VISA-val még Áprilisban tudtam, a múlt héten tök ugyanazzal a kártyával (érvényes, 0 tartozás stb.) nem engedte. Passz, hogy miért.
    Még egy írországi illetőségű LASER szabványú debitkártyával is próbáltam, azzal se ment. A legvégén egy Mastercarddal sikerült megoldani, tehát jelenleg ez az egyetlen, ami tutira jó.
    Remélem segítettem....

DB
  • Telcontar999
    Jah és azt olvastam hogy 400 HUF-ba kerül hogy regezek??? Boccs a nem ide való kérdésekért ez az utolsó
  • Maxx
    sztem nem, de probáld ki,alternativ lehetöséggénkt ajánlom, hogy becsattogsz a bankodba és igényesz egy netkártyát a folyószámládhoz, ilyenkor kapsz ugyanugy kártyaszámot meg mindent ami kell, csak fizikálisan a kártyát nem, sokan igy fizetnek, mert a dobornyomott bankártyacsináltatáshoz horror összeg kell, vmlyik bank 3-400000-ret is kér hogy a készitésnél a számláűn legyen, mondjuk ahogy megvan kiveheted, csak az igényléáshez kell ekkora összeggel rendelkezni.
  • Telcontar999
    Regezek a paypalra és ott kéri a kártyám tipusát Visa Electronom van de olyat nem látok... elég ha a sima Visa-t jelőlőm be??
  • Telcontar999
    Aha akk már értem. Köszönöm az infokat. Akk megnézem ezt a paypalt hogy milyen
  • Maxx
    Én is úgy tudom egyébként hogy külföldön csak a dombornyomott magyar kártyákkal lehetfizetni. Az electron lehet hogy ott van de gondolom az USA electron kártyákat fogadják el, mert ott hazai kártyának számit.
  • Maxx
    este irok a turbinénak is hogy nézzék meg a trial kódokat.
  • Maxx
    szia, ha hazaértem elküldöm privben a trialkodot, majd vegyél fel msn-en:[email protected]
  • Maxx
    erre válaszoltam a lotro-hungary-n:)
  • azirafael
    Csinálj PayPal accot arra nekem még soha nem volt panaszom. Mindenhol tudsz vele fizetni a neten.
    meglepő módon a címe:
    www.paypal.com
  • Lorienel
    Előbb írtam, hogy már electronnal is lehet külföldön fizetni.
  • Blob
    én anno a kezdetek kezdetén befizettem a lifetimera nem volt 1x már nem emlékszem a kitltésre anyiban tok segíteni hogy visa kártya nem jo csak a MasterCard mi a különbség igazából csak a dombornyomás, külföldre avval tusz fizetni, ha nem ilyen akkor tökmindegy hogy hogyan töltöd ki.
  • Kojiro
    Sziasztok!

Játszanék én is ezen a game-en, csak nemtudom menne-e jól a gépemen.
    Szóval ki szeretném előbb próbálni.
    Van egy 7 napos próbaverzió, a lotro oldalon: a klienst letöltöttem, de nem tudok hozzá olyan kódot igényelni, amivel aktiválni tudnám ezt a 7 napot. Minden egyes kód amit kapok a regisztrációnál, már használatban van. Nem is értem, hogy gondolták ezt... Több tízezren letöltik sztem a klienst, de játszani sztem max 100 tud csak. Ezt onnan gondolom, hogy kb 30 kódot kértem le és mind használatban volt. Na lol!

Viszont hallottam egy olyanról, hogy valakinek van egy aktív fizetős accountja, akkor tud igényelni egy 10 napos kódot, amivel egy ismerőse játszhat, aztán persze megszünik.

Valaki tudna nekem adni egy ilyet, ha másra nem tudja használni?

SWGztem 1 évig meg WOWoztam kisebb-nagyobb kihagyásokkal 2 és felet. Én, ha ez a játék jó és leköt, akkor játszanék. Csak feleslegesen nem akarok pénzt kidobni.
  • Telcontar999
    Nem lehet Visa Electronnal?? H-h? Ott a felsorolásban az is ott van a többi közt
  • Lorienel
    Már lehet electronnal is fizetni sok helyen. LOTRO-t nem próbáltam, de pl EA-nál lehet vele fizetni.
  • Henty
    Hagyományos Visa electronnal nem tudsz fizetni, csak VISA vagy MasterCard
  • Telcontar999
    Your payment details have been declined and we are unable to proceed with this transaction. Please check your card details below, if you are sure they are correct and your payment is still declined, please try another card. Nem tudjátok miért irja ki ezt amikor pontosan töltöm ki és a Bankártyám elvileg jó?
  • Telcontar999
    Elküldtem úgy a regezésem a bankártyával hogy az utso kettőt nem töltöttem ki azt irta logoljak ki majd viszza vissza léptem de uygan ugy closed a Status és a Next Payment Due nál is még N/A van...:S nem értem
    PayPalra hol tudnék számlát csinálni?
  • Lorienel
    Az issue number és a start date-et valószínűleg nem kell kitöltened. hagy üresen!
  • sheky
    Én a PayPal-on csináltam magamnak számlát, azzal szinte mindenhol lehet fizetni.
  • Telcontar999
    Igen Visa Electronom van azt irják ez jó félig sikerült is megcsinálnom le is forditottam miket jelent de egyzserűen nem tudom mit kell beirni Issue number= kibocsátási szám azt se tom van e ilyne meg hogy hol ugyan igy a Start date ott se tudom mit irjak be..... a többit azt már sikerült kitöltenem csak ezt a kettőt nem
  • azirafael
    Értelemszerűen kell kitölteni. Nézd meg a bankkártyádon az adatokat és írd be. Ennél többet nem tudunk mondani. (persze ehhez olyan bankkártya kell amivel tudsz neten fizetni)
  • Telcontar999
    Üdv kéne nekem egy kis segitség! Nem tudjátok miket kell beirni a regezésnél?? Mert egy csomó dolgot kér
    Name on Card:

Card Number:

(numbers only, no spaces or dashes)

Expiration Date:

Card Verification Number (if available):

Start Date (if available):

Issue Number (if available):

Előre is kössz