10184
10778873761175869705.JPG
F2P F.A.Q. (magyar) |
Hivatalos F.A.Q. (angol) | Lotro-wiki | BunnyLotro - Hasznos Tippek

Magyar Fansite (hivatalos)

Nagyobb Kinshipek
Gondolin's Heritage [Evernight]

Kisebb Kinshipek
Seven Gates of Gondolin [Lau & EN]
Last Enclave of Hope [Evernight]
Szikra [Evernight]
The Last Sanctuary [Laurelin]

Nincs tört szerver, a topik olvasói/használói csak eredeti játékkal játszanak, és nem fognak tört szerverrel kapcsolatos kérdésre válaszolni!

• Reyes
    1000 thx érte!
  • Chrystopher
    Jonak tunik
  • hippy
    Itt a link amiről Sheky beszélt.Persze ez nem hivatalos,csak egy elképzelés.

http://www.visionsofthering.com/expac_timeline.shtml
  • Reyes
    Hát jah, egyszerre mindent ilyen részletesen nem lehetett volna megvalósítani , az biztos.
  • Colmath
    A giantekre én sem emlékszem, de nem lehetett csak olyan szörnyeket beletenni akik a könyvben is voltak, mert az egy kicsit kevés lenne. :)

Amugy meg nem értem miért baj, ha nem tesznek bele azonnal mindent. Ha beletettek volna, akkor például lenne egy zsebkendőnyi Megyénk, egy kb ugyanakkora Völgyzugolyunk. Belegondoltatok már mekkora világ Középfölde??? Ráadásul ha mindent beletesznek azonnal induláskor, akkor azt pár hónap alatt végig lehet játszani, és oda az élvezet, sok újat nem biztos hogy már bele lehet tenni.... így viszont folyamatosan nagy újdonságokkal lehet előjönni....
  • Reyes
    Szerintem ha csak a könyveket nézzük is, már akkor is több helyszínt beleraktak, mint amik a könyvben kicsit részletesebben voltak lemodellezve, sőt. Annuminasról mit találsz a könyvben? A régi északi királyság fővárosa, meg Aragorn arra bóklászott fiatalon. De a városon, meg a tavon kívül nem sokat lehet tudni arról a területről, mégis egy egész érdekes területet teremtettek köré, és ez ugyanígy van a többi résszel is. Trollshaw-ról is mit tudunk? a Kövé változtatott trollokat, meg Völgyzugolyt. Pedig a játékban van még ott bőven más is:)

Igaz ezek a Giant-ek nem értem, hogy jönnek bele a részbe:) Szerintem túl sok is van belőlük a játékban, túl sok helyen. Valaki felhomályosíthatna velük kapcsolatban:) Úgy látszik a könyvből nem maradt meg ez a rész, ha részletesebben volt róla egyáltalán szó.
  • sheky
    Igen, tényleg van benne sok dolog ami a filmben és a könyvben nincs benne, de szerintem egy MMO bármilyen hangulatos, a folyamatos érdeklődést csak a folyamatos kiegészítések tudják fenntartani, amiben szerintem erős a LOTRO. Lehet bármilyen hangulatos is egy játék, először megszokod aztán megunod, kivéve ha mindíg van valami újdonság.
    Igaz, hogy nem mindíg van meg a könyv hangulata, de szerintem egy játékban sosem kapod vissza azt amit a könyv alapján elképzelsz, de ha el tudsz tőle vonatkoztatni, akkor szerintem nagyon lehet élvezni.
  • Lorienel
    Pl. mit? Szerintem eddig amit belettek az nagyon jó. A patchekkel pedig sok új dolgot kaptunk.
  • Kojiro
    Már totál máshol tartotok, mint amiről eredetileg szó van.
    A bukott mmo-kat a wowig értettem, tudok a sikeréről játszottam is vele 2 évig, de én a wowot nem tartom igazi mmo-nak. olyan mintha diablo 2-znél 100 emberrel.
    ellenben ott volt/van egy rakás mmo amik mind tönkrementek abba hogy hosszú távon terveztek, miközben nem egy kész játékkal jöttek ki. a többit már leirtam az előbb.

sheky: játszom lotrot! imádom a questelés és az instákat is, csak az nem tetszik és az nagyon nem, hogy hangulatban sokkal többre lehet számitani a játék reklámjai alapján, és ezt nem hozza vissza.
    most majd azzal fogsz jönni, hogy a könyvekre épit és az nem csak a trilógiából áll. erre azt mondom, hogy mindet olvastam és a játék 50%-a légből kapott részekből áll. e helyett betehettek volna néhány (akár mind) igazán lényeges lotr helyszint tele questekkel.
  • sheky
    Ha folytatódik az a tendencia ami eddig, hogy 3 havonta új kiegészítés és tanulnak az eddigi hibákból, akkor szerintem nem lesz gond.
    Kojiro, Próbáld ki a játékot mielőtt véleményt alkotsz róla, de ne csak 20-as szintig, mert csak később kezded átlátni az egész világot. Ha jól tudom a megjelenésekor már a 2/3-a volt a világ mérete a WOW-énak (ezt az ex WOW-osok jobban tudják), és nincs sok üres terület. Azóta már jött ki pár kiegészítés, és új terület is.
    Ha azt várod, hogy 2 hét alatt eléred az 50-et, levered szauront és vége a játéknak, akkor csalódni fogsz, de ha szórakozni akarsz, akkor ez jó játék.
  • Blob
    Én nem látom enyire katasztrófálisnak a dolgot, 2015 és akkor miven most jobeltt volna ha összecsapják egész középfőldét jó esetben mondjuk ha kockavagy letolod az egészet másfél v alatt és után a beteszed a polcra?
    Azon felűl én már a nyitás előt elkezdtem velet játszani, és minap is találta, ill a klántagok elvittek olyan istába ahol még nem is jártam ugyhogy nem tudom mi az amitől megunhatnám a játékot, persze ha egyedül játszol ugy tényleg dögunalmas!
  • Chrystopher
    Nem tudom, hogy ezt honnan vetted :/
    WoW-ot en 2 eve tolom es az alapjatekot nagyon-nagyon sok ember hagyta abba. Bekoszontott jan.16 jott a kieg, a Burning Crusade es azok, aki abbahagytak bo 75-80%-a visszatert. Sot jottek ujjak is. A WoW a Lorto elott jar es a Lotro keszitoi lazan tanulnak a WoW hibaibol effektive sztm. egy sokkal kiforrottabb jatekot fogunk mindig kapni. ;)
    WoW/jelenlegi legnagyobb MMO/ epp ellentetesen bizonyitott, mint ahogy te leirtad. Tulajdonkeppen ezt akartam csak kihozni :D
  • Kojiro
    a másik, hogy az mmo-k az első kiegészitőnél gyakorlatilag mindig meghalnak (vagy röviddel a kieg után)
  • Kojiro
    2015 az tényleg durva. pont erre utaltam előző hozzászólásomban, hogy el fogják hagyni a játékot akkorra az emberek, amikorra már egy jó és érett játék lenne belőle, de mivel fokozatosan fogják megunni ezért csappan majd a bevétel és lassulni fog a fejlesztés is. ez a kettő sajna mindig lehuzza egymást :(
    túlságosan nagy lét akarnak leakasztani ezzel a folyamatos adagolással, de sztem jóval rosszabbul járnak, mintha 2x annyi ember fejlesztené és minél hamarabb csinálnák egy ütős/fullos lotr mmo-t.
    özönlenének az emberek.
  • Reyes
    Ez biztos, hogy 2015-ig?

Nem tudom, hogy annyira szeretem-e a világot, illetve nem fogom-e addiga megunni. HA folyamatosan olyan fejlesztéseket tesznek bele, mint amik majd az akkori mmo-kat jellemezni fogják, akkor biztos nem fogom megunni, de ha marad ezen a szinten az addigra édes kevés lesz szerintem.

Ha 2010 körül eljutnánk Mordorig, akkor biztos én is ott lennék, de 2015...Ha ki is húzzák addig, akkor nagyon jól kell csinálniuk, nekem meg vennem kell egy életfogytos példányt:D
  • sheky
    A játék még csak Eriadorban játszódik, de valahol láttam egy tervezetet, hogy mikor miket fognak berakni 2015-ig. Tehát nem kell aggódni. Igazából a játék főszála a könyv történetének kiegészítése, más szemszögből való szemlélése. Pl. a könyvből nem derül ki, hogy mikor Frodót megszúrják a Széltetőn, azelőtt volt ott egy csomó Goblin, Ork, sőt még Troll is, akiket sheky és kicsiny csapata takarított ki onnan.
  • Robcuskilla
    Területek patchekkel, idővel jönnek, azt magam részéről nem tudom, hogy mennyi jön be, de ez attól is függ, mennyi lesz ebben a gammában idővel, és szép lassan felépítve, kidolgozva majd csepegtetik az új területet+nstát+küldiket, ki tudja talán skilleket, szinteket... én játszom és tetszik, bejön. Az eddigi bejárható világ is igen nagy, bőven ad elfoglaltságot, és nagyon szép, klasszul játszható. Nem bánom, hogy lecsúsztam a wowról ( mondjuk én csak azzal toltam ezt megelőzően )
  • PTW
    ennek a játéknak HÁLSITENNEK pont az a lényege, hoyg egyáltalán nem a filmre hajaz. azthizsem, hoyg sokan egyetértenek velem abban, hoyg nem szívesen hallgatnánk pl a film agyonhallgatot és egyébként picit szerintem kicsit túlértékelt zenéjét a játékban újra és újra. sztem tökéletes zenéket alkottak a játékhoz a készítők
    az a nagy baj(vagy nem), hogy a film(habár én személy szerint imádom) rettentően bekorlátolta az embereket.. ha nem lett volna film, hanem egyszercsak jött volna a játék, valszeg senki sem panaszkodna azért hogy , miért nem néz ki minden karakter ugyanúgy miérntmazazen stb.. el kell tudni vonatkoztatni.. ez egy nagyon nagy részben és szerencséra a könyveken ill a LOTR "lore"-on alapuló játék.. ami makszimálisan megfogja ennek a világnak a hangulatát..

helyszínekről pedig annyit hoyg szépen lassan az évek során meg fognak nyílni azok a kulcs szerepet játszó helyszínek is (habár nem az összes) amik a filmben is láthatóak. Arról meg nem is beszélve, hoyg a játékban rengeteg olyan helyzín van ami a filmben egyáltalán nem szerepel, viszont a könyvekben illetve a háttérirodalmakban előzményekben igen..

ez a játék nem való olyanoknak akik gyűrűk ura filmrajongók, ez a játék gyűrűk ura világ rajongóknak való, mert ők szerintem minden porcikáját ki tudják élvezni a játéknak... illetve olyanoknak akik csak szimplán eg ynagyon hangulatos, nagyon játzsható és nagyon igényes mmo-val szeretnének játszani
  • Kojiro
    kiadnak egy lotr mmo-t évekkel a filmek lecsengése után, és se a film zenéjét, se a legérdekesebb/legfontosabb helyszíneket (gyakorlatilag amiről a gyűrűk ura 2/3-a szól) nem rakják bele?
    amikor évekkel később ezek dolgok - amikre valóban kiváncsiak az emberek - kijönnek, már rég megunja magát a játékmenetet mindenki, és elszállingóznak az emberek más gémekbe.
    pont úgy fognak járni, mint az swg-vel járt a soe anno. kijönnek egy félkész játékkal és mire a fejlesztés oda érne, hogy teljessé tegyék, megcsappan a bevétel és ezáltal még jobban lehuzódik a fejlesztés, és mivel még jobban elhuzódik ezért az emberek lelépnek és a game kihal.

a másik hogy sunyi dolognak tartom, hogy a bejárható világról hogy hallgatnak a készítők... röhej
  • Blob
    nem nem lehet elmenni Rohanba, Gondorba, Mordorba mi értelme lenne hogy egyszerre elédrakják egész középföldét, abban sem üzleti haszon nincsen, sem szerverfentartási pénzbefolyás és akkor holvan még a fizetés a fejlesztőknek LOL
  • Kojiro
    olvasgattam itt-ott mindenfélét erről a játékról, de néhány dologra nem találtam választ:

- a játék a film alapján készült? ha pl valaki elmegy Minas Tirithbe, akkor az ugyanúgy néz ki, mint a filmben?
    - egyáltalán el lehet menni Rohanba, Gondorba, Mordorba? nem csak Eriadorban játszódik az egész?

léci homályosítsatok fel :)
  • geristar
    az jó mert guard vagyok :) kéne egy jó sisak lvl45-re ha van vkinek megszánhatna vele. Az enyém nagyon csúnya. Aknirras a nevem.
  • Reyes
    Tudomásom szerint új helyszín nem lesz, viszont a guard-ra és a minstrel-re irányul a figyelem ebben a patchben, illetve lesz benne fodrászat:D

Jah igen és akinek esetleg fontos, hogy a pajzsod/ruhád kinézetét meg tudod tartani, ha esetleg leváltanád egy jobbra, de az nem tetszik.

Meg még egy csomó minden:)
  • geristar
    És mi lesz a book 12-ben? Esetleg új helyszín vagy valami?
  • Reyes
    Kiegészítő, ha így jobban tetszik...
  • Seib
    fizetős patch?... pf..:\
  • Reyes
    A Book 12 állítólag januárban jön december helyett, a fizetős patch meg május-júniusban.
  • Blob
    tudtommal már majd csak jövőre talán 1 éves évfordulór
  • geristar
    nem tudja vki mikor adják ki a köv. patchet és mik lesznek benne?
  • PTW
    na ez lett volna a kérdés hoyg mire váltják amikor leveszik...

köszi
  • Maxx
    a kérdés jó, mivel nekem forint alapú, igy max forintálisan tudnak levonni, a bankod átváltja sztem a dollárt forintra és ugy von le. Mivel dollárban fizetem, igy olcsobb mint a wow, amit euro alapon vontak, a kártya ugyanez volt.
  • PTW
    sziasztok!

nagyon régen nem játszottam és lenne egy olyan kérdésem, hogy bankkártyás fizetésnél milyen pénznemben vonják le az összeget?

tudom, hogy Lézer kártyánál euro, visa elektronnál font stb...
    mastercardnál (ez van nekem), Visa-nál és Deltánál csak annyit írnak hogy most currencies...

most akkor mi?

köszi
  • Robcuskilla
    na jó, már megvan, április óta :) de pszt, nehogy meghallják a haverjaim a wowban :)
  • Robcuskilla
    akkor lassan meg kéne vennem a játékot huhu, köszi :)
  • Maxx
    igen patchek formában, sztem sokat dob a dx10 :D
  • Robcuskilla
    lotrohoz minden kieg. azaz bővítés patchek útján folydogál majd?
    volt valakinek szerencséje kipróbálni azt a bizonyos directx 10 beta lehetőséget, és ha igen mennyit dob az összhatáson?
  • Telcontar999
    Ahaa szal akk várjak 1-2 napot oks Kössz
  • azirafael
    Mi írja azt, hogy tranzakció nem történt??? Amúgy ha megfigyelted készpénzfelvételnél/vásárlásnál/mindig rögtön zárolásra kerül az összeg a számládon, de csak 3-5 nappal később jelenik meg a tranzakció a netbankos bankkivonatodba. A pénzt már nem tudod használni kvázi levonták (csak zárolva van) és a tranzakció a bank leterheltségétől függően pár nappal később kerül könyvelésre.
  • Probatbicol
    Igen, csak azt lásd, hogy az internetes fizetés, bármilyen furcsa is, offline fizetés. Nem banki terminálon húzod le a kártyát, hanem mint a 'régi elavult technikánál' csak a kártya adatait adod meg a fizető helyen-kitöltesz egy űrlapot.A mágnescsíkodat, vagy chipedet ők soha nem fogják látni. Ezért fogadják el szívesebben az erősebb dombornyomott kártyákat, amik direkt ilyen célra is valók.
    Az hogy nem hallottál Visa (nem Electron, sima)/MC debitkártyáról, furcsa, mert a Magyarországon forgalomban levő ilyen kártyák szerintem legalább 90%-a az.
    A credit kártyák csak az utóbbi pár évben kezdenek elterjedni.
  • Telcontar999
    AZt irja ki hogy Tranzakció nem történt.... szal nem értem de a 400 ft-ot a paypal az levette.