Daemon tools 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Masik ketto megnyomasaval eltunik a panel és a game 2CD-t kero panelja marad OK és CANCEL gombokkal..."

es megnezted, hogy bemountolta-e valojaban a 2. cd-t? Addig nincs semmi ertelme a jatekot zargatni. Szoval amig nem vagy tul a cd cseren, a jatek install ablakat hagyd beken.

Nalam ez a hiba sokszor jelentkezett mar a daemonnal. Mindig van ra' megoldas, csak kicsit random. Nyomkodom felvaltva a daemon ablakan az ismet-leallitas gombokat (mindig vissza visszater), neha utasitom ujra unmountra a traybol, stb. Kb 20 mp okorkodes utan hajlando unmountolni a regi cd-t es bemountolhatom az ujat. Nem egy elegans megoldas, de mukodik 😊 Daemon kicsit beteg idonkent.
Agy Halott
sziasztok! Erdekesen nagy a problémam! Megprobalom reszletesen leirni, hogy atlathato legyen:

Daemon 4.03HE -t hasznalok 1 virtualis meghajtoval.
Eloszor is feltelepitettem a POP3-at (1DVD) ...DVD-iro lehuzva, game bemountol, telepit és inditaskor muxik!

A Suffering2 is S.F.-os igy tehat azt is igy kõ, de 3CD-s és ez a baj forrasa! ...DVD-iro lehuzva, gamecd1 mountol ám mikor a 2CD-t kero panel megjelenik, akkor ugyebar a cd1 helyere mountolom be, csak ekkor egy panel jelenik meg 3 gombbal és kiirja, hogy:
"UNABLE TO MOUNT IMAGE. DEVICE 0 HAS OUTSTANDING OPEN HANDLES." 1- ismét 2- kihagyás 3- leállítás. Az ISMÉT gombot hiaba nyomom ujra ugyanez a panel lathato. Masik ketto megnyomasaval eltunik a panel és a game 2CD-t kero panelja marad OK és CANCEL gombokkal... gondolná az ember, hogy megoldodott a problema, 2CD mountolva es megnyomom az OK-t!
NEM TORTENIK SEMMI ugyanugy marad a 2CD-t kero panel es hiaba kattintok az OK-ra semmi, ha cancel-ra kattintok ertelemszeruen az addig telepitett 1CD torlodik!

Az erdekesseg csak most jon!
Megprobaltam ezt mas tobb CD-s game-el, hatha a daemon a xar; majdnem igazam lett! Elkezdtem telepiteni a Stubbs The Zombie (3Cd-s) game-et es mikor a 2CD-t kero panel megjelent bemountoltam az 1CD helyere és megint megjelent a panel 3 gombbal és kiirta, hogy:
"UNABLE TO MOUNT IMAGE. DEVICE 0 HAS OUTSTANDING OPEN HANDLES." 1- ismét 2- kihagyás 3- leállítás. Megnyomtam a kettest vagy a hármast szinten eltunt, maradt a game 2CD-t kero panelja es megnyomtam az OK-t! LÁSSATOK CSODÁT - folytatta a telepitest!

Nos csak egy kerdesem van, hogy tud vki segiteni, miert csak a Suffering2 3CD-s game-et nem tudom telepiteni? A 3 fajl jo, mert kiirtam cd-re es ugy feltelepul, csak ugy meg nem idul, ugyebar DVD-ROM-bol telepitett!

Elore is koszi
Tényleg, igazad van. Én azt hittem, ez is a sima trackmania kiegészítõje, ezért azt telepítettem elöbb, és az volt mountolva, de ha semmi nem volt becsatolva image-ként, akkor is hibátlanul indult. Ilyennél tényleg totál hülyeség lehet az sf. Kb mint a letölthetõ demókra való felpakolásánál..

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Mikiller
De TrackMania Nations nem használ CD/DVD lemezt, ezért nem is értem minek rakták rá a védelmet, mit ellenõriz az?

ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller

Ennyire elõre még nem tudok gondolkodni, de amit ténylegesen ki is próbáltam: trackmania nations: sf 3.7.12.05, daemon tools 4.00HE, optikai meghajtók raid kártyán, és tökéletesen mûködik minden.
Mi a jelentõs különbség a 3.7.12.xx és a 3.7.13.xx között?

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Serpa
lesz az 4.X is.

Halfer
háhá, gondoljatok bele STALKER Starforce 3.8 <#nyes>

A GT Legends v1.1-en StarForce 3.6.10.06 FrontLine PRO van. FrontLine az eddigi öszzes sf. neve.
mucsácsó
de figyuzzatok, a StarForce 3.7, ami rajta van a Stalin Subway-en, TrackMania Nationsön: StarForce 3.7.12.5

namost van ugye a Stalin Subwayen is, és simán viszi a Daemon Tools 4...
és hogy említsem, ez a 3.7.12.5, MAGA A FRONTLINE! 😄
úgyhogy lehet nem kell félnünk 😊
Állítólag az sf a 3.7-es verziótól, már a RAID-et is figyeli. Még elég letiltani az eszközkezelõben a RAID vezérlõt, hogy a védelem ne akadékoskodjon.

http://www.daemon-tools.cc/dtcc/showthread.php?t=8283
kipróbáltam egy másik játékot:
Trackmania Sunrise eXtreme - ha jól tudom Starforce 3.6.10.03 sajna nem ment
viszont a Prince Of Persia The Two Thrones - Starforce 3.6.10.06 megy
lehet, hogy a Trackmania azért nem megy, mert régebben Daemon-nal próbálkoztam emulálni, és valahova biztos beirta magát a registry-be, és ezért nem megy.
sokáig ellenõrzi a védelem, és aztán licensed key-t kér.
nincs valakinek vmi ötlete?

Mivel itt már nem kell letiltani az optikaiakat, talán kiírva is lehet próbálkozni. Amennyiben nem talál ide-s optikait (mert mind raid-en van), úgy olvassa a raid-rõl. Pl. ezért "fanyalodik" a scsi-s daemon-ra is, ha nem találja ide-s társát.

grebber
Jöhetne már egy 3.07.13-as SF-es game és akkor tudnátok tesztelni.
Ja de mibe mountolnátok be mert irják hogy daemon nem fogja emulálni?

Next PC upgrade: 2022

beraktam a RAID-vezérlõt (a múlt héten sajnos nem került rá sor), és nekem is elindul a Starforce 3.6.10.06-os game.
mindjárt kirpóbálok még egy SF-et.

Találtam egy érdekes cikket: (http://www.copybase.ch/Cb/PHPV2/News/Comments.php?Id=335)
"Phönix aus der Asche
Veröffentlicht am 27.01.2006 um 02:36 Uhr

Wie die letzten beiden Tage im DAEMON Tools Forum zu lesen war, wird es wohl keine nächste Version des beliebten Aray-Scanners geben. R!Co erklärte hierzu, daß eine Weiterentwicklung unwahrscheinlich sei, da es an Zeit und Motivation mangle. Seine Gründe hierfür sind verständlich, und überraschend erfreulich. R!Co hat ein neues Projekt in Angriff genommen, einen noch im nächsten halben Jahr erscheinenden Kopierschutzscanner aus dem Hause Daemon Tools.

Somit wird man auch in Zukunft nicht auf R!Co's schnelle und genaue Scanroutinen verzichten müssen."

Röviden:
Aray-Scanner-t nem fejlesztik tovább. A következõ fél évben megjelenik egy új fejlesztésû védelem-scanner a Daemon Tools-tól.
Nem próbáltam még a wint telepíteni így a cd-rõl. A bootolás alatt kiírja mi van rákötve a kártyára (2 opti.). Lehet tényleg mûködne a telepítés is.
Thx a driver lelõhelyért. A poén, hogy én már néztem ezt az oldalt, de akkor még nem volt ott ez a driver (mint írja, tavaly decemberben került fel), csak annyit találtam, hogy az xp alapból kezeli ezt a chipet (gondolom az alaplapra integráltra gondoltak, illetõleg, valami, ha mégsem... esetre felkészülve volt is egy driver, amivel persze semmire nem ment a gép.
Mindenesetre, nem tudom, tényleg ki is próbáltad-e a win telepítést raid kártyáról, azért írtad, én még sosem próbáltam, sõt, még dos alatt sem próbáltam õket, bár, a vinyókat tudta kezelni raid kártyáról dos alatt is, ami arra utal, hogy ott mûködnie kellene mindennek telepítéskor (valószinûleg ezért van, hogy az alaplapi vagy kártyás raid-ek is olyan sokáig tökölnek az eszközök felismerésével dos alatt, mivel így tudják prezentálni a dos-nak használatra.

Grat!<#eljen>
Beszereztem egy Sunix 3710-est. Mûködnek az optikaiak is a silicon driver telepítése után. (Ha a win.-t telepíteni akarom a cd-rõl, akkor dughatom vissza az optikaiakat az alaplapi IDE-re.)
Mostmár megy a cd/ dvd lehúzás nélkül, DT4.03-al: a GTR (sf3.4, v1.5), az X3 (sf3.5, v1.3), a GTL (sf3.6, v1.1). Remélem az sf 3.7xx-es sorozat is fog menni így, esetleg az új DT4-el párban.
A kártyádon SIL 0680A chip van. Ezen az oldalon a típust kikeresve, majd a driver sort kiválasztva már van 64bites Linux és XP / Server 2003 64bit alá is illesztõprogi.
Köszönöm az infot!
Az y kábelt úgy értettem, hogy nálam a dvd olvasó és az dvd író/olvasó egy IDE kábelen van (3 végû), ami az IDE 2-re megy jelen állapotban.
Az általam nézett kártya is (sunix 3700) Silicon Image sil0680 chippel szerelt, és a boltban mégse vitte az optikaiakat (bár a leírásában benne van, hogy tudja kezelni).
reaper4
ja ja jajaja 😄

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Y ide kábel? 😊
A bekötése nagyon egyszerû, simán rákötsz egy tápkábelt, valamint egy ide kábelt, csak az ide kábel vége nem az alaplapi csatlakozóra kerül, hanem a kártyáéra. Nem kell semmi különöset állítanod, még ha vinyót kötsz rá, akkor sem, kivéve, ha netán valamelyik raid sort akarod elõállítani, de az már más téma. Windows alatt viszont fel kell telepítened a kártya driverét (azért, vannak olyan típusok, pl. az enyém, ahol nem külön .exe fájlos telepítõ van, hanem az eszközkezelõben nekem kell megmutatni a helyét a driver fájloknak). Ezután megjelennek a meghajtók, és kész is vagy. Az írás minõségét nem befolyásolja semennyit, sõt, én eddig azt tapasztaltam, hogy, ha nagyon leterhelt volt a hálózati kártyám, úgy, hogy egyszerre igen sok címre/~rõl megy adat, akkor a nero cdspeed olvasási grafikonja igencsak gyalázatos minõségûnek tünteti fel az írás minõségét (persze, attól még tökéletes az írás, csak éppen az olvasás lett igen gyenge), ellenben raid alatt sokkal szebb olvasásképet ad, tehát feltételezhetõ, hogy inkább csak pozitív hatással van az írásra is.
Nekem kouwell 571B raid kártyám van, ez tutira kezeli az optikaiakat is, csak két probléma van vele: egyrészt, mivel már kb 3 éves, nem valószinû, hogy még beszerezhetõ lenne, másrészt, jelenleg nincs, és nem is valószinû, hogy lesz hozzá 64 bites driver, vagyis 64 bites windowsokon nem telepíthetõ fel. Mindenesetre, a chipsetje sil0680a.
Reaper: a konfigjaink eleje (mármint a listádban) úgy tûnik, totál egyezik 😊

Silicon Image Ultra Ata 133 nekem ez van sokat xaroztam vele de már megy!Sp1 xp vel nem igazán akart!

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

Mai nap néztem a boltban egy Sunix 3700 PCI IDE RAID vezérlõ kártyát .
A leírás szerint tudja kezelni az optikai olvasókat (cd, dvd stb.) is. A boltban kipróbáltattam biztonság kedvéért a kártyát és nem ment vele az ottani gépen a cd/dvd, így nem vettem meg. Más boltban eleve azt mondták, hogy biztos nem fog menni, az ilyen kártyákat a merevlemezekhez terveztek.
Tehát akinek van ilyen kártyája és mûködik a rákötött cd/ dvd-vel is, az írja már be a kártyája típusát.
MerlinW
illetve az emlitett 5.25-ös rack usb-s, amibe azt raksz amit akarsz.

[merlinw.org]

Akkor, csak annyi a dolgom, hogy a pci vez.kártya egyik IDE csatlakozójára rádugom pl.: egy y IDE-kábellel a két optikaimat? Kell valamit állítani a kártya szoftverével is? A win-ben szépen meg fog jelenni (mint eddig) a két meghajtóm, de az SF nem érzékeli. Nem befolyásolja az írás stabilitását/ minõségét, ha ezen a kártyán ül a dvd/cd író?
reaper4
nem a winyó hanem az író usb-s

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Mint írtam korábban, nekem is meg a 3.6.10.06 raid kártyával. Szerintem totál kártya független a dolog, az a lényege, hogy raid-en legyen az optikai meghajtó, mert az a sf számára kb annyira látszik, mintha lehúztad volna a kábelét.
Azt nem értem, miért hatásos a rack módszer? Ha jól értem, feltelepíted egy usb rack-es vinyóra, amit késöbb lehúzhatsz, ha nem akarsz használni (ennyi erõvel a sata 2 is ugyanolyan jó, csak nem mindenki szeret turkálni a gépében állandóan)
Viszont, indításkor a sf ellenõrzõ megállapítja, milyen ide optikai meghajtóid vannak, és ha talál bármit, akkor azok valamelyikérõl próbálja meg beolvasni az ellenõrzendõ részeket. Tehát, akkor miért jó, hogy van-e usb-s vinyód? Attól még ugyanarról a meghajtóról akarja ellenõrizni a lemezt. Ha rossz az okfejtésem, akkor kérném, korrigáljatok.

MerlinW
Most még nem kell huzogatni. de elõbb vagy utobb kelleni fog (szvsz).
Rack-kel meg nem csak egy eddig hányattatott sorsu ezsközre vagy utalva, hanem egy végleges fizikai megoldásra. Mellesleg számtalan további elõnye is van a külsõ rack-eknek...

[merlinw.org]

grebber
Ha ugynannyi akkor minek rack ,raid-re csak rádugod azt kész nem kell huzogatni sõt rámegy még 1 ide csati az meg + két vinyo még tehát jobb mint a rack.

MerlinW
de mér rédeztek tik?😄D
Ugyanannyiért kaptok külsö usb2-es rack-et. Azt meg menet közben kihuz/bedug.
Hm? Nekem bevállt. játszani akarok kihuzom, játék után írni akarok, bedugom. Ennyi az annyi.

[merlinw.org]

mucsácsó
kétlem erõsen, hogy elbánna 😄
Software: World Racing 2
Copy protection: Starforce 3.6.10.3

Kíváncsi volnék, hogy ez a PCI IDE vezérlõ "elbánik-e" a teljes 3.7-es sorozattal is.
Lehet érdemes lenne/ lesz beszerezni egy ilyen kártyát?
Bármely optikai olvasót is támogató vezérlõkártya jó, vagy típusfüggõ?
(Akinek van ilyen kártyája és mûködnek az sf.-s játékok vele, az beírhatná a kártyája típusát.)
Hát a StarForce az nem király<#levele><#duma>
Emberek megy úgy hogy Raidre ráküldöm a cd meghajtókat!!
World Racing 2 ben!nem tudom milyen verziószám Starforce de az!Király!

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

grebber
Ja akkor sorry.

Nekem nincs RAID PCI vezérlõm. 😊
grebber
Ja értem akkor szedjed le és majd majd ha jön patch teszteld.

De a The Stalin Subway Starforce 3.7.12.01 védelme frissülhet elõször a kérdéses 3.07.13-ra.
grebber
The.Stalin.Subway simán megy tesztelve van többen irták már nforce-on én is tesztelem kb 30 perc de tuti megy.

Mikiller
Szerintem sem SF3.7-re frissít az az update, én is kipróbáltam.
Majd ha lesz olyan game ami 3.7-est használ, akkor tudjuk meg pontosan mi is a helyzet.

ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller

mucsácsó
hát akkor csakis a Stalin Subway az utolsó esély...
Hát, a gammában nem találtam, gondoltam, a system32-ben lehet a drivere, így megpróbáltam ott is végigfuttatni, de nem segített. Amúgy, a sf update nem túl sokat tehetett, lévén, nem kért még újraindítást sem.

Esetleg ez:
The.Stalin.Subway.GERMAN.SFCloneDVD.for..rar ❤️.13 GB>

A kód valószínû: www.torrent-base.dl.am

torrent

Amúgy a torrentek lassan indulnak be. Várni kell míg megjelennek a "többiek".
mucsácsó
hát köszi, dehát ez nem akar jönni 😞
meg sem mozdul...ezt útálom a torrentben...pff
pl.: The.Stalin.Subway.GERMAN.SFCloneDVD-MAX <4.31 GB>
torrent link
mucsácsó
hát az A-Ray Scanner v2.0.2.3-mal a mappát jelöld meg, hogy abban keressen, és nem csak az .exe-t szokta úgy megtalálni
amúgy szerintem is, Stalin subway kellene, csak nemtom honnan =/
A The Stalin Subway-t (Starforce 3.7.12.01) próbáld ki!
Kipróbáltam, SF 3.6.10.06 tökéletesen megy, ha az optikaiak raid kártyán vannak. Azután megpróbáltam még azt is, hogy a sf weblapjáról lehúztam a legújabb sf update-et, amit felraktam. Ezután is ugyanúgy elindult a program, viszont direkt csináltattam egy rendszerinformációt is, amiben továbbra is a 3.6.10.06 karaktersorozat szerepelt, így ez arra enged következtetni, hogy továbbra sem 3.7 a driver. Nincs valami progi, ami kiírja azt, hogy a betelepített driverek milyen verziójúak? Mivel pl. az a-ray az azt nézi, hogy a telepített progi .exe fájljai milyen verziójúak.