25
  • uniu
    #25
    bizony, bar az az igazsag nagy kulonbsegek nincsenek akik kozt valaszani lehetne...
  • Bucser
    #24
    miért is??? 4 évente lehetőséged van nem szavazni vagy azt választani akit te akarsz... Ott ilyenre lehetőséged sincs... Ja hogy itthon ez valahogy senkit sem érdekel és egy szavazáson 50% alatti a részvétel?? sry:D
  • rigidus
    #23
    "Úgy tűnik, a hatalom egyre elkeseredettebben próbálja meg kordában tartani a lassan-lassan öntudatára ébredő társadalmat."

    Bar a mi tarsadalmunk is tartana mar itt...
  • netrunner
    #22
    Azért ez így szerintem nem igaz. Kínában egyáltalán nem beszélhetünk jólétről. A múltkor láttam egy heti műsort (talán a panorámát vagy valami ilyesmit) amiben szinte végig Kínáról volt szó. Bennem elég ellentmondásos kép alakult ki. Egyrészt ugye ott van néhány nagyvárosuk, amik iszonyatosan fejlettek, vagy az utóbbi évtizedekben fejlődtek fel (Hong Kong, Sanghaj (lehet rosszul írtam őket..bocs :) ) ), ahol valóban már az európaihoz közelít a bérek szintje, és az életszínvonal is jó (sőt talán jobb mint pl. itt nálunk). Többnyire ezek a városok a mai Kína gazdaságának mozgatórugói. Viszont ugyanakkor ott van az iszonyatosan elmaradott "vidék" az ország népességének nagyrészével, és ez már most komoly társadalmi feszültségeket okoz.
  • kev
    #21
    Tudjátok a szabad véleménynyilvánítás sem mindíg jó...Amúgy pedig ha az emberek jól élnek, - és Kínában egyre jobban -, akkor nem fognak tüntetni.) Nálunk "demokrácia" van. Ez olyan jó ?
    Választhatsz a rossszabb és a mégrosszabb közül..
  • Fenjoy
    #20
    azért megnézznék egy kínai hacker csoportot,mely nem az államnak "dolgozik":)
  • netrunner
    #19
    OFF:
    Elég lett olna annyit írnod, hogy "ez hogy jön a témához?". Annyiban igaza volt szgombos-nak hogy az erdélyi autonómia kérdése még semhol sem nacionalizmus!!!
    Amúgy a megnyilválulását én sem helyeslem.

    ON:
    Azért remélem lesz még Kínában forradalom, ami majd talán győzni is fog.
  • Hegyikecske
    #18
    mocsok egy ország az...
    asziszik h meg lehet védeni a népet bármitől... Sőtt inkább csak az áll a háttérben h félnek?
  • akyyy
    #17
    mintha a múltbeli magyaraország lenne a jelenben!
  • uniu
    #16
    Kivancsi vagyok mikor ebrednek "ontudatra", csak ido kerdese, amugy meg annyian vannak, ebbol csak kevesek gazdagodtak meg, tobbiek valszinu elegedetlenebbek lehetnek :) Mint a szel ugy el tudnak soporni a jelenlegi kormanyzatot...
  • dondore
    #15
    Igen, bejon.
  • Bucser
    #14
    de jellemző pont az ilyen nagyszájú netvitézek szoktak névtelenül fröcsögni...

    idézet az infodbol:
    "Életkor: ismeretlen

    Neme: ismeretlen "

    A névről hobbiról egyébről meg csak ne is beszéljünk... Előbb vállald fel magad utánna meg mehet a szarházi magyarozás bunkócska rendben???
  • Bucser
    #13
    Nem te nem székely vagy hanem egy idióta (csúnyább szót nem akartam írni fejezd be magad ha gondolod:D) Soha nem románoztam le székely magyart cask szimplán kurvára nem értettem, hogy egy internetet és kínát valamint a cenzúrát érintő hírhez hogy a picsába jött a székely magyarság????? Szorrítkozzunk már a cikkre pls és ne offoljunk szanaszéjjel mert az nem vezet sehova. A nacionalista dumád meg nem érdekel... Pláne nem a sértődöttséged és megkeseredettséged.
  • Hedgehunter #12
    Ezt mar olvastam ma az Ms+Hddvd cikkben....
  • szgombos
    #11
    És persze, ha leírom azt a szót, hogy székely, akkor már rögrön nacionalista vagyok, mert a ti takonygerincű, háztáji paprikáson okosodott közegetekben lerománoztok minden bordó útlevéllel belépőt. Szarházi magyarok!!!
  • szgombos
    #10
    Na, ezért kell a SARS meg a madárinfluenza és egyéb nyalánkságok.
  • Bucser
    #9
    Hát ha embargt kezdeményeznének kína ellen az lenne az igazi világválság kiváltásának az oka... Kína kezében van a világ dolláralapú államadósságállományának 30%-a!!! Szóval ez olyan minthogy te lógsz a házad/céged 30%-nak megfelelő összeggel egy beszállítódnak és közlöd vele, hogyha nem lesz rendes a dolgozóival akkor te nem veszel többet tőle semmit és szólsz a haverjaidnak is hogy ne vegyeneek... szrinted mi lesz az első reakciója???? Vissza fogja követelni a belédfektetett pénzt azonnal!!!! Ez tudod mekkora összeg kína esetében??? Kimondani is félelmetes.. de az elmúlt 10 évben Kína folyamatosan vásárolt adósságokat és a dollárt a tavalyi összeomlástól pont a kínai vásárlások mentették meg.... Ebbe így gondolj bele:)) ott nem lesz embargó:) ott diktatúra lesz és a világ kénytelen végignézni mert kína kezéből fog enni 10 éven belül az egész világ ha nem figyelnek oda...
  • onimusha
    #8
    sztem ne maradjon, tudod mennyit kaszálhatunk ott a privatizáció alatt? ne viccelj potom pénzért megvesszük fél IT ipart és csing csung hardware-el árasztjuk le egész EU-t
  • szombi
    #7
    Szerintem az SG.HU azért nem jön be Kínában, mert krikszkrakszokkal nem lehet leírni. (Bocs a sztereotípiáért...)
    Amúgy kár, hogy éppen a gagyi vagy hamis termékek gyártóit nem tudják elcsípni. Szerintem a Kormány segít nekik.
    Amúgy ha mind az egymilliárd ember megtanulna magyarul, és szembesülnének hazánk elmúlt évtizedeinek
    gyalázatos voltával, a szovjet elnyomással és a rengeteg hazugsággal, akkor azonnal kitörne a forradalom...
    Sajnos a kínainak sokkal nehezebb megtanulni magyarul gondolkodni(nemcsak beszélni mint nálunk a bevándorlók),
    mint a magyarnak megtanulni kínaiul akárcsak egy mondatot végigmondani...
    De van egy sejtésem: a kormány betiltja az internetet, erre az EU és az USA
    totális embargóval válaszol: semmilyen kínai terméket nem engednek behozni.
    Emiatt az ország gyors hanyatlásnak indul, erre egy gazdasági világválság is rátehet egy lapáttal.
    Megindul az infláció. Egyre gyakoribbak lesznek a kisebb-nagyobb megmozdulások, amit sorra levernek.
    Az pénzromlás végül erősebb lesz, mint nálunk 45-ben. A kormány pedig nem tud mit tenni: kivonul,
    és megkezdődik a Demokratikus Kína pályafutása. Lesz új alkotmány, de a java csak ezután jön:
    Jön a kínai MDF, utána a kínai MSZP, utána a kínai Fidesz, utána megint MSZP, utána meg(majd megtudjuk...)
    És a sok privatizációs botrány, közbeszerzési csalások, építési kartellek, elnyomott kistelepülések, csacsogó politikusok...
    Húúúú! Inkább maradjunk továbbra is Kommunista Kína!!!!!!
  • onimusha
    #6
    előbb lesz nekem PS3 + HDTV mintsem ott forradalom
  • Bucser
    #5
    HOgy ez hogy jött a témához??? Éljen a nacionalizmus mindenbe belefűzése:D
  • szgombos
    #4
    "Úgy tűnik, a hatalom egyre elkeseredettebben próbálja meg kordában tartani a lassan-lassan öntudatára ébredő társadalmat. "
    Előbb majd a Tibeti autonómia... Lehet, hogy hamarabb lesz meg, mint a székely? Elképzelhető, hogy nekik is inkább elkelne a nepáli segítség, mint a magyar!
  • Bucser
    #3
    :)
    Szerintem nem kell 10 évet várni.. kína nagyra tárta gazdasági kapuit. Ezt egyszer már eljátszották és gyorsan protektorátus is lett belőle... most ugyanez várható... Szerintem a Kormány most egy olyan átmenetet készít elő ahol kommunista állam mint olyan megszűnik viszont a diktatúra megmarad... Irakban sem volt soha forradalom Husszein ellen.. szerinted Kínában lesz??? Megkapják majd a demokrácia látszatát és az éppen elég jó lesz nekik amíg a mostani vezetőgeneráció kihal és az ő utódaik már politikai erő nélkül szimplán az írtózatos vagyonuknál fogva képesek lesznek az országot irányítani. Nem véletlen, hogy kína leggazdagabb polgárai maffiózók vagy kormánytagok közeli hozzátartozó és párttagok!!
  • DWz
    #2
    "A baj csak az, hogy ezúttal nem egy televíziós műsorról, hanem valódi "előadásról" van szó, ahol a szereplők nem egy szerepet játszó hús-vér emberek és ahol nem a lét, hanem a túlélés és a szabadság a tét."

    Ez a mondat kicsit hatasvadasz. Szo sincs ilyesmirol.
  • Caro
    #1
    10 éven belül netán forradalom lesz?
    Nem tudom, hogy utána egyben tudna-e maradni a kínai állam.
    Vajon az SG bejön? :)