Sherlock Holmes sorozat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valaki segítsen már abban,hogy a börtönben a babát hogyan kell levenni a laborban,mert én nem tudom,pedig már beszéltem azzal a dilissel aki olyan pink crystalt kért,de ezek után se lehet levenni.Amúgy ott ahol a baba van akörül nektek is 2-3 kezet jelenít meg?A másik két kéz meg olyan mintha nem is mutatna semmire.
Igen, azt mondja, viszont Holmes azt kérdezi, hogy hol rejtette el?
És igazából fogalmam sincs! Ezek a kvízek nem az erõsségeim!
És igazából fogalmam sincs! Ezek a kvízek nem az erõsségeim!
Sziasztok!A 16-os számu raktárkapu alatt nem hozza föl a lehetõséget,hogy megnézzem a lábnyomokat,vagy nem is ott kell keresni a kulcsot?Valaki segítsen?
Miket akartál volna válaszolni? (...a társa ugye azt mondta, hogy míg a hindu él, Holmes-ék nem juthatnak hozzá a kulcshoz...)
mit kell válaszolni Holmesnak, amikor azt kérdezi, hogy hol rejtette el a Hindu a kulcsot? Egyik válaszomat sem fogadta el😞
Milyen kerítés elhajlással? Én ilyenre nem emlékszem. Létrával kell szemrevételezni a kerítés tetején a cuccot...
Megtaláltam a szeg hiányát, de akerítés elhajlásával mit kell csinálni?
Annál a cipõnyomnál van a szegnélküldi, ami a kerítés elõtt van?
Az egyik cipõnyomon látható, hogy hiányzik egy szeg a nyomot hagyó cipõ talpából...de lehet, hogy mást is kihagytál...
A cipõ méretét lemértem, a szeget hol találom? Egyébként köszi a gyors segítséget!
Hellosztok! Az lenne agondom, hogy amikor behív Watson egy házhoz, hogy az ott lakó embernek a valakije eltûnt és azt mondja, hogy kutassam át a házat. Már megtaláltam az ópimgolyót, a ruhadarabot, a haldarabot, megviszgáltam a lábnyomokat, a rajzot, azt, hogy az ajtó zárja nincs-e letörve, és azt is, hogy a kerrítés el van görbülve. Visszamennék hozzájuk, de azt mondják, hogy nem még nem találtam elég dolgot. Valaki tudna segíteni mit kell még ott csinálni? Elõre is thx. GPoWeR
Ja és nem tudjátok hogy hogy lehet menteni? Nekem nem menti el soha a játékot!
Hahó mindenkinek!!!
Megtudnátok nekem mondani az elsõ kvíz válaszait? Légysziiii!!!!
Megtudnátok nekem mondani az elsõ kvíz válaszait? Légysziiii!!!!
Mert nincs semmiféle tarisznya... 😊 Ha jól emlékszem Frau mittoménkicsoda makraméja kell oda... 😊
üllõ kötél az a guruló asztalka és a tarisznyát nem találom...:S
Na megszületett... köszi szépen!
Azér ennyire ne nézz hüyének... qrvára nem tok elmozdulni abbol a qrva házból
semerre!!!!! mer vagy "nincs rá okom" vagy "jobb ha visszafordulok" és télleg nem tok mit csinálni már a házba, csak kinyitni azt a szekrnyt, de nem tom h mivel...
semerre!!!!! mer vagy "nincs rá okom" vagy "jobb ha visszafordulok" és télleg nem tok mit csinálni már a házba, csak kinyitni azt a szekrnyt, de nem tom h mivel...
Kajak megpróbáltam átadni neki is végsö elkeseredettségembe! 😄 de Watsonon kívül nincs más akinek odaadnám csak én de annyira nagyon biztos nem az egora épül a játék... próbáltam vázába tenni de nem lehet most rájöttem h elhuzztam a " legnagyobb fogását" ahol 1 kép volt a bá-ról emg a csajrol, de arra se mondott semmi hasznosat Holmes...
Na akkor segítek még egy kicsit: mit gondolsz a csokrot Watsonnak kéne átadni? Ugye nem! No hát akkor! ... 😊
ja és van nekem: (kés, gyufa) citrom, gyémánt, valami kûrt, 1kulcs,kalapács,a kis törött szobor, virágcsokor, asszem ennyi és watson ott vár rám a moszkítók kapujánál...
Hááát köszi az infót de nem sok semmit értem el vele 😊 mivel azt a fém lándzsaszerû valamit már elvettem és megszurtam a hüllö szemét... de azzal a qrva szekrénnyel nem tok mit kezdeni se a virágcsokorral😄! a képen szereplö szövegtöl meg rohadtul nem lettem okosabb... max annyiban h megtudtam mennyire szerette a nõjét a vadászcsávó...
Miket írsz te is???!!! Tarisznya, meg palota, moziba... 😊))
(és "ba" helyett mindenütt "ban" lett volna a helyes rag...)
A kérdésedre meg: a moszkitókon való átvergõdés elõtt még más dolgaid vannak ahogy olvasom...(korábban már írtam bizonyos virágcsokorról meg miegymás...)
(és "ba" helyett mindenütt "ban" lett volna a helyes rag...)
A kérdésedre meg: a moszkitókon való átvergõdés elõtt még más dolgaid vannak ahogy olvasom...(korábban már írtam bizonyos virágcsokorról meg miegymás...)
kell hozzá 1 kötél, az a tologatható asztal, a tariszna, meg 1 üllõ ami a raktárba van...
Hello! Valaki megtudná mondani h a new orleans-i "palotába" mit kell tennem mituán beszéltem a kis niga köjökkel ök hazamennek mi meg Watsonnal elindulunk a moszkítók felé, és mondtam watsonnak h várjon meg (még a kis"moziba") de nem enged átmenni vagy mit csináljak? lehet az abaj h fent nem tom kinyitni a titkos szobába lévõ szekrényt???? plz valaki
izé...új kérdés: h tudok lejutni a ,,pokolba½?van egy pár cuccom de nem tok semmi semmivel kombinálni és asszem a helyes megoldáson kívül már mindent kipróbáltam...:S help thx
Szevasztok! Tegnap szereztem meg a játékot de elakadtam! Amikor a Watson behív a egy házhoz ott már sztem mindent megnéztem, megvizsgáltam , a létrán is felmásztam de nem tom. hogy van tovább! Segítenétek? Miket kell megnézni vagy hogy mennyek tovább?
hey!az elmegyógyogyóban a végén mit kell csinálni már a madarkat elszabadítottam beszéltem a kamu bolonddal és voltam a konyhában is most mit?
hát ilyent... most kezdtem a játékot az elsõ résznél vagyok, megtaláltam majdnem mindent egyedül a cipõnyomoknál buzerál, lemértem meg találtam valamit, de még mindig nem tudok bemenni a lakásba :S
mi lehet?
mi lehet?
Avanti Italia!
Igen, ez igaz, nem nagyon Holmes-os stílusú a történetvezetés. A misztikus téma megengedhetõ Holmes-nál (lásd pl. A sátán kutyája), de mindennek aprólékos és racionális, nem-misztikus magyarázata kellene hogy legyen.
A leg-Holmes-osabb jelenet talán csak az volt, amikor az elsõ terepfelmérés után Holmes közölte a házigazdával, hogy a szolgáját két ember rabolta el, akik közül az egyik egy nagyon magas indiai, aki nemrég óta van Angliában. : ))) Az holmes-os volt!
A leg-Holmes-osabb jelenet talán csak az volt, amikor az elsõ terepfelmérés után Holmes közölte a házigazdával, hogy a szolgáját két ember rabolta el, akik közül az egyik egy nagyon magas indiai, aki nemrég óta van Angliában. : ))) Az holmes-os volt!
Hát a Holmes történetek eleve nem ilyenek voltak ugye...általában nem voltak hihetetlen végtörténések, csak a feltárt eset részleteinek elmesélése...így történt ez az Ezüst Fülbevaló esetén is, csak abban kb. fél órás hármas blokkban, míg az Awakenedben pár mondattal elintézik a dolgot.
Na jó, nem volt rossz a játék egyáltalán, szerintem jobban sikerült, mint az Ezüst fülbevaló, Holmes hangját változatlanul nagyon jónak tartom (az a hangsúlyos "but!" két mondat között fenomenális); mondjuk, külsõ walkthrough nélkül én több helyen nem tudtam volna továbblépni, de hát kinek mi a nehéz... De! amikor véget ért, azért elgondolkoztam, hogy miért van az, hogy a kalandjátékok befejezése (utolsó jelenetei) többnyire elmarad ötletességben a játék egészétõl (és szerintem itt is így van). A legjobb kalandjátékok szerintem azok, amiknek a vége is lenyûgözõ, érthetõ, logikus, és teljes katarzist él át az ember... mint a Syberia 1-2 végén pl. Nos, ez a Holmes még nem ilyen, de remélem, a következõ talán már az lesz. Csak így tovább a Frogwares-nek.
SPOILER!!!
Na akkor nézzük: A sor kezdõdik ugye 9 számjeggyel, amit egy / jel zár le. A számok 1-tõl 9-ig vannak, az most lényegtelen, hogy nem sorban...
Ha megfigyeljük (leszámoljuk...), akkor kiderül, hogy az elsõ számsorban (a / jel után) pont 6x9 számjegyet tudunk leszámolni, a második számsorban pedig 5x9 számjegyet - amennyiben minden 9. számjegy lesz egyben a következõ 9 számjegy kezdõszámjegye is...
Nincs más dolgunk, mint sorravenni egyesével a 9 számjegyû blokkokat, és megvizsgálni, hogy melyik számjegy hiányzik a sorból.
Az elsõ 9 (/ jel utáni) számjegy ugye: 2,1,4,6,7,9,8,3,9 -> tehát az 5-ös szám hiányzik. A második 9-es blokk: 9,3,4,2,1,7,5,8,8 -> tehát a 6-os szám hiányzik. A harmadik blokkban teljes a számsor, így azt figyelmen kívül hagyjuk. A negyedik: 7,5,2,7,6,1,9,3,8 -> a 4-es hiányzik. Az ötödik: 8,5,7,9,8,6,4,2,1 -> a 3-as hiányzik. Az utolsó 9 számjegy az elsõ számsorból pedig: 1,2,4,5,3,8,9,7,1 -> ismét a 6-os hiányzik...
Ugyanígy végigmegyünk a második számsoron is, és már meg is van Davy üzenetének megfejtése (legalábbis Holmes kérdésére a válasz - mert a számoknak lesz még jelentõsége...)
Íme az üzenet kicsit belejavítva, hogy átláthatóbb legyen: (katt a kisképre)

Na akkor nézzük: A sor kezdõdik ugye 9 számjeggyel, amit egy / jel zár le. A számok 1-tõl 9-ig vannak, az most lényegtelen, hogy nem sorban...
Ha megfigyeljük (leszámoljuk...), akkor kiderül, hogy az elsõ számsorban (a / jel után) pont 6x9 számjegyet tudunk leszámolni, a második számsorban pedig 5x9 számjegyet - amennyiben minden 9. számjegy lesz egyben a következõ 9 számjegy kezdõszámjegye is...
Nincs más dolgunk, mint sorravenni egyesével a 9 számjegyû blokkokat, és megvizsgálni, hogy melyik számjegy hiányzik a sorból.
Az elsõ 9 (/ jel utáni) számjegy ugye: 2,1,4,6,7,9,8,3,9 -> tehát az 5-ös szám hiányzik. A második 9-es blokk: 9,3,4,2,1,7,5,8,8 -> tehát a 6-os szám hiányzik. A harmadik blokkban teljes a számsor, így azt figyelmen kívül hagyjuk. A negyedik: 7,5,2,7,6,1,9,3,8 -> a 4-es hiányzik. Az ötödik: 8,5,7,9,8,6,4,2,1 -> a 3-as hiányzik. Az utolsó 9 számjegy az elsõ számsorból pedig: 1,2,4,5,3,8,9,7,1 -> ismét a 6-os hiányzik...
Ugyanígy végigmegyünk a második számsoron is, és már meg is van Davy üzenetének megfejtése (legalábbis Holmes kérdésére a válasz - mert a számoknak lesz még jelentõsége...)
Íme az üzenet kicsit belejavítva, hogy átláthatóbb legyen: (katt a kisképre)
amikol kijövök a celábol mit kell csinálni ?? (gondolom felkell venei az álruhát nem ??9Ha igen akkor hogyan ??
Köszi!
És ez egyébként honnan derült ki?
A sok szám közül miért pont ezek?
És ez egyébként honnan derült ki?
A sok szám közül miért pont ezek?
az a gond, hogy mindig csak az aktuálisat mentettem (mindig felülírva). rosszul tettem, ezek szerint... van más ötletetek...? mert elég szomorú, ha újra kell kezdenem... bár legalább már nem fogok egy évig bolyongani mindehol😊
mit kell válaszolni Holmesnak amikor azt kárdezi, hogy mi a megoldása a Davy által írt számsornak? Elolvastam a leveleket és volt is pár ötletem, de egyiket sem fogadta el! 😞
hogyan kell felvenni a szakállat meg a kalapot és a kabátot ??