67
írjatok tapasztalatokat, beszerzési helyeket és mindent a gombákról.
  • lopikula3
    #67
    Sziasztok!
    Akinek Miskolcon kefirgombára van szüksége írjon a [email protected] címre
  • Siegel73
    #66
    Sziasztok! Én a 18.ker környékén keresnék kaukázusi kefirgombát. Előre is köszönöm ha valaki segít!
  • lexyke88
    #65
    Sziasztok!

    Szeretnék valakitől kérni kefírgombát...
    Budapesten lakom a 17 kerületben! Személyesen venném át.

    Előre is köszönet!!
  • 1sajat
    #64
    Mi a tudomány hivatalos álláspontja? És mi a valóság? Van közte különbség? Netán ellentét?
  • davidka003
    #63
    Anyám most szerzett kristálygombát, kíváncsi leszek ér-e valamit. Ízre nem rossz, hidegen simán meg lehet inni.
  • mjsoni
    #62
    Nagyon savanyú a kefír. Tudja valaki, hogy miért.
  • mjsoni
    #61
    http://japankristaly.n1.hu/
  • mjsoni
    #60

    [URL=http://japankristaly.n1.hu/ itt olvashatsz róla
  • sz4bolcs
    #59
    Megpusztult minden gombapisi-fogyaszó???
  • sz4bolcs
    #58
    Nem tudja valaki, hogy hol olvashatok a japánkristályról kicsit hosszabban? Mindenhol csak azt az 5 soros írást találom, ami ugyanazokat a dolgokat írja le róla.
  • sz4bolcs
    #57
    "Emberek !

    Én egyre inkább rájövök, hogy a kaukázusi emberek nem is a joghurttól élnek 100 évig, hanem mert ott az istenhátamögött nem bombázzák őket folyamatosan mindenféle csodaszerekkel, csodakapszulákkal, csodavízekkel, csodateákkal, fogalmuk sincs a bifidusz-effenziszről és norbiupdateről sem...

    Nincs TV, nincs rádió, nincs percenként szirénázó autó, nincs APEH meg TB, meg kamatadó...

    Szikrázó napfény, csodás panoráma, bőgő tehénkék, káráló tyukocskák, béke és nyugalom a köbön = naná, hogy 100 évig él mindenki!

    Évente egyszer meglátogatja őket a Hírhozó, na akkor napokig fetrengenek a röhögéstől, mikor meghallják, hogy a sok hülye itt a Földön PÍ-vízet iszik, meg lúgos-vízet, meg almaecetet keneget és vedel, japánkristály-amőbákat növesztgetnek vízben és leisszák a levét, a kombucha-gombás vízről nem is beszélve...

    És mint tudjuk, a nevetés nagyon-nagyon egészséges, a kaukázusi emberek rajtunk röhögnek 100 évig."

    -hmmm :))
  • sz4bolcs
    #56
    Kombucha... nevetnem kell: xDDD

  • sz4bolcs
    #55
    Ja néztem azt a kombuchát, rettenetes, ahogy az kinéz. Ezek meg ilyen szép kristályszerűek.
  • sz4bolcs
    #54
    Pár napja kaptam ismerősömtől ilyen kristálygombát, és nagyon örültem neki. Tök jópofa, ahogy elvannak a citrommal, és a mazsolákkal, néha lebegnek a vízben. Nekem nincs háziállatom (ahol év közben lakom), úgyhogy ezzel a gombával fogok tamagocsizni. :)
  • cash888
    #53
    vagy postán tudna valaki küldeni? ilyen hidegben úgysem lesz szerintem semmi baja.
  • cash888
    #52
    Szabolcs megyében van valakinek kefirgombája? Mert akkor a személyes átvétel is megoldható lenne...
  • sek300
    #51
    Ez így van!
    Ha kell vki-nek írjon pü-t.
    Csáó!
  • vizes
    #50
    hm..eladó...
    nem szoktunk pénzt kérni a feleslegessé vált kristályért...
  • cash888
    #49
    sziasztok! ez a kefirgomba segítene, hogy picit hízzak? olvastam, hogy másnak is van ilyen jellegű problémája. tudom, hogy a bolti kefirtől rettentően megnőtt az étvágyam, gondolom, ez is hasonló hatással lehet. csak azért kérdezem, mert mindenki fogyni akar, én meg épp ellenkezőleg!
  • JustS4U
    #48
    Sziasztok !

    Nekem van Japán kristályom eladó. Akit érdekel az írjon erre az e-mail címre : [email protected]
  • Mrex
    #47
    Üdv mindenkinek! Nemrég hallottam én is ezekről a gombafélékről, és utánaolvasás közben eszembe jutott, hogy ezek a gombák term. állapotukban hol élnek? Úgy értem, ha tejben kell tárolni őket, akkor max. a tehén tőgyében tudom elképzelni... szóval, tud valaki mondani nekem valamit a természetes előfordulásukról? Előre is köszönöm.
  • Nyikk
    #46
    Szia mindenki!Szoval a helyzet az h azt olvastam a tejalapú gombárol h 48óra mulva meghal,ha nincs leszűrve,na már most anyunak van ilyen gombája és pár honapig ugyanabban a lében volt mert elfelejtette leszűrni és a napokban leszűrtük,felöntöttük,és már másodszor ittam a kefírjét,éél!A másik dolog h azt is olvastam h házi tejjel kell felönteni,eddig mi mindig uht tejjel öntöttük fel és éél!szóval most akkor mi is a helyzet?aki tud vmi hasznos infot annak megköszönném!
  • glevigabi
    #45
    Szeptember 25-ig elérhető az egeszsegesen81.shp.hu ahol betegségek természetes kezeléséről olvashattok
  • glevigabi
    #44
    Ajánlom mindenki figyelmébe a candida.shp.hu honlapot. Információkat szerezhet betegségekről és természetes gyógyulásról
  • sz4bolcs
    #43
    Remélem benned nem fejlődött ki az a gomba!
    Csak vigyázni az ilyen nyavajákkal, én tegnap láttam az alien2-t, ott is valami nagyonrossz jövögetett ki az emberek mellkasán. xD
  • Epikurosz
    #42
    Az én sztorim:

    Kombucha üdítőt vettem egy 1,5 l-es műanyagpalackban. Megittam a nagyobb részét, de az alján maradt még kb. 3 ujjnyi, és ott felejtettem a hűtőben (kb. 4 fok). Kb. 3 hónap múlva kivettem a palackot és láttam, hogy az alján a hideg ellenére kifejlődött a kombucha gomba. Ismertem milyen, mert előzőleg láttam fotókat az interneten. Az origo egyik fórumán aztán felvetettem a témát. Ha jól emlékszem én is tettem fel képeket.

    Egy ideig, miután feltöltöttem vízzel (és cukrot is adtam neki), szépen fejlődött, hatalmasra nőtt, de az íze nem volt az igazi. nem mertem meginni, de azért belekóstoltam. Később megpenészedett, így kidobtam.
  • embeembe
    #41
    Üdv,

    A párom mérgében kidobta a kefírgombáimat, amikor szakítottunk. Két éve nevelgettük őket, nekem mindenféle gyomor és emésztési nyavalyám volt/van, amiket fantasztikusan "kezelt" a kaukázusi kefír.

    Tudnátok segíteni, honnan, hogyan tudnék beszerezni újra gombákat? El is mennék érte szívesen.

    Előre is köszönöm

    [email protected]
  • sz4bolcs
    #40
    Nem.. Van helyette Bambucha.
  • Prof William
    #39
    Kombuchát anno pár éve még vettem olyan üdítőital formályában. Mint a fanta + a többi. De ma már nem találok ilyet. Eltűntek? Vagy kaphatók még valahol?
  • sikergyűjtő
    #38
    Sziasztok

    Rövid lényeg: Bp.-en, csepelen én tudok mindkettőt adni, meg emailen leírásokat (kombucháról is)[email protected]

    litánia: Sziasztok, itt egy kis gondolatébresztő!

    Valójában kezdő fórumozó vagyok, (Laci Bp. 44 év) nem tudom, van-e külön ilyen téma, hogy sikerek, gyógyulások, tapasztalatok?

    4 éve kezdődött, egy elég húzós idegrendszeri-mozgásszervi betegségem. Neve nincs. A dokik csak találgatnak, nem bízok bennük. Eldöntöttem, hogy a táplálkozással jövök ki belőle. 20 napja fogyasztok és olvasok ezt, azt, majd szeretnék kérni vkitől, aki Bp.-i, egy kis kombuchát. Ráér, most kefirezek.

    Azt figyeltem meg, hogy fórumokon gyakran, egy-egy hozzászólásnál, csak néhány, fontos, kevésbé fontos, adat, információ jelenik meg, de ritkán van teljes körű leírás. Inkább kérdések vannak, válaszok is részben, v. egészben.
    Hogy sokmindenre együtt legyen a válasz, írtam, ollóztam magamnak és másokra is gondolva, egy-egy GYIK-ot (gyakran ismételt kérdéseket) válaszokkal, elég jól sikerült, ha kéri valaki, elküldöm szívesen.
    Ezek a tejalapú kefirgombáról, a kombucháról, és a (japán) kristálygombáról szólnak, word doc file-ok, kb. 6-10 oldalasak.

    Miután évekig kerestem a helyes cselekedetek, helyes beszéd, helyes gondolkodás útját, rákényszerültem végre a helyes táplálkozásra is, s így a következő felismerésre jutottam:

    A betegségek, ill. az egészség témában nagyon fontos a pszichés (lelki) tényező, konkrétan arra gondolok, hogy az egészség visszaállításában a kristály tea fogyasztásánál is mennyire fontos a kitartás. (a kristály tea fogyasztás egy éven át visszaállítja a teljes!!! egészséget, 1-2 hónapos fogyasztása már bizonyos betegségeket megszűntet)

    A kitartást befolyásolja, a remény, azt pedig, hogy mit hallunk, mit tudunk, milyen adataink vannak javulásokról, a gyógyulásokról, ez végső soron kialakítja hitünket, meggyőződésünket a kristály tea fogyasztással, jótékony hatásaival kapcsolatosan

    Ez utóbbi kettő önmagában eldöntheti, hogy betegség, vagy gyógyulás. Gondoljatok bele, hogy a hatóanyag nélküli semleges, ártalmatlan tabletták, a placebók, pl. 20%-ban tudják javítani az állapotokat.

    Tehát, ha sok jó hírt szedünk össze egy csokorba, és ezeket olvasgatjuk, látunk saját bajainkhoz hasonló, gyógyult eseteket, akkor kialakul a gyógyulást segítő hit, és meggyőződés, ami katalizátorként hat majd a biokémiai változások mellett, és pozitívan segíti, átállítja gondolkodásunkat, beállítottságunkat is.

    Sokszor ez az, ami átsegít egy krónikus betegségen rögzült gondolkodásos állapoton.

    Ezen javulásokat, változásokat szeretném összegyűjteni, kategorizálni, és megosztani veletek.

    Kérlek benneteket, hogy nyereségeiteket, -a vízalapú kristály tea (gombákkal) kapcsolatosan, - bármilyen javulást, pozitív változásokat írjátok meg nekem is (az is jó, ha ilyen lelőhelyről tudtok konkrétan) (kristá[email protected], kefirgombasiker.freemail.hu, [email protected] ) , és a fórumra is. Javaslat: írjátok meg feltétlenül, az időtartamokat, mennyi ideje, milyen tünetek vannak, mennyi ideje fogyasztjátok a kristály teát, mekkora a javulás, miben mutatkozik meg, mi múlt el, mi javult, mi jelent meg, stb., ha lehet, minél részletesebben. A kúra alatt végeztetek-e más egészségjavító programot?
    Köszönettel, bocs a hosszú szövegért.

    Az erő és egészség legyen veletek, sziasztok, üdv, Laci62. (Bp.)
  • dody05
    #37
    Nézzétek meg a Kefírgomba oldalt! Innen lehet rendelni is, meg sok érdekes dolog található a site-on!
  • aphium
    #36
    szia!
    engem is érdekelne ez a kefir gomba szaporito anyag ha még van??!, elöre is köszi aphium
  • lacka111
    #35
    Hellósztok!
    Én is szeretnék kapni kefírgombát és japánkristályt is! akinek van felesleg az szólljon! Köszönöm!
  • Tobacco
    #34
    Kösz :-)

    Ezt csak ismerősöktől. Nekem is csak úgy sikerült, hogy feleségem már a fél világnak elsírta, hogy ő ilyet akar és mindenkinek rágta a fülét, hogy segítsen már szerezni.

    Akár tőlem is kaphatsz, ha kell, majd ha elegen lesznek ahoz.Még 1-2 nap.
    De ha eszel mellette bármit is, akkor nem fogysz tőle.

    ---------------------

    Akinek kell kefírgomba, az írjon, tőlem kaphat ingyen.
    De csak Bp. nem tudom postázni, és csak olyan embernek, aki tényleg fog vele naponta törődni, akitől szükség esetén visszakérhetem a szaporulat egy részét.
  • sz4bolcs
    #33
    Gratula! :)
    Úgy beszélsz róluk, mint ha családtagokká váltak volna. Nekem elsőre a Spawn című képregényhős jutott eszembe ("az ivadék").
    Csak nehogy kifejlődjenek benned is ezek a kis ivadékok, aztán belülről felzabáljanak. (Bár napi fél kilo fogyásnál én ezt el tudom képzelni.)
    Alien arctámadó feeling.
    Na meg eléggé elvetted a kedvem tőle ezzel a napi fél kilo fogyással, mert én épp fol szeretnék szedni pár kilot, de már évek óta stabil 73 kilon stagnálok. Hát szerintem nem szokom rá, viszont édesapámnak nagyon jól jönne, mert nagy a pocakja. Hol is lehet ilyet beszerezni ezt a remek kis élősködőt?

    (Amúgy nagyon szórakoztató volt olvasni az írásod )
  • Tobacco
    #32
    Van végre kefírgombám! :-)

    12 napja kaptam.
    Azóta mindennap van 2 liter kefírem.
    Első alkalommal, kissé undorító volt meginni a kefírt, mert idegen volt.
    Hátmég a kis gusztustalan karfiolhoz hasonlító ivadékok milyen undorítóak voltak.
    De mára az egész család megszerette a kefírt is és a kis ivadékokat is.
    Nagyon jól kijövünk egymással.
    Bolti 2.8%-os zacskós tejben élősködnek,
    és 6-szor annyian vannak, mint mikor kaptuk.
    Lassan osztogathatjuk őket.
    Mivel ilyen sokan vannak, és ilyen sok mennyiséget tudunk előállítani,
    már megtehetjük, hogy kétnapos kefíreket iszunk,
    ami sokkal finomabb mint az egy 24 órát érleltek.

    És tényleg gyógyít.
    3 hónapos izületi és érgyulladást,
    amit kb 10 féle gyógyszer és ugyanannyi kence nem múlasztott,
    azt a kefírgomba 12 nap alatt elmúlasztotta teljesen.
    További jó hatása, 1 liter kefír ivás egy nap alatt,
    de semmi más étel és vízen kívül semmi ital, és napi fél kiló fogyás!

    Nem gondoltuk volna! Remek kis élősködő!

    (közben megtudtuk, hogy a bolti kaukázusi kefírben élesztő is van. fúj!)
  • Prof William
    #31
    A gomba max 48 óra alat feléli a tejben lévő tápanyagokat. (Mármint számára tápanyag.) És elpusztul.


    Szóval 48 óránál tovább nem érdemes tejben tartani. De 24-ig minimum. Mellesleg minnél tovább marad benne (persze max 48-ig.)annál kefírebb a kefír...

    A másik kérdésre meg nem tudom a választ. Sztem az inkább valami technikásabb dologgal csinálják...
  • sz4bolcs
    #30
    tejben vajban fürösztött kefírgomba :D::D Amúgy a bolti kefírt is ezzel a technológiával csinálják, csak óriási medencékbben nagy nagy kefírgombákkal?
  • sz4bolcs
    #29
    aha és ha pl. 2-3 napig esetleg 4-5ig tejben van akkor mi történik?
  • Prof William
    #28
    Folytatás...

    És MINDIG tejben kell tartani! Ha kiveszed, pár óra alatt megpusztul. Szóval ez csak azoknak jó akik valami módon legalább kétnaponta (nem bolti)tejhez jutnak...