Együtt a zenéért, avagy aki nincs velünk, az ellenünk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Semmit. Ugyanugy nem vehetek ra semmit. Alkotmanyellenes ez az egesz, uis ez nem ado, megis koteles vagy megfizetni. Miert is van ez akkor? Az Artisjus szerint azert, mert mivel nem tudjak konkretan kiszurni az illegalis masolokat, igy inkabb atalanyban fizettetik meg mindenkivel. De en miert fizessek olyanert, amit el sem kovettem? Nonszensz...
Jah a crystal... Ha meglatom oket a tvben legszivesebben belebasznam a kisbaltat. Eszmeletlen egy irritalo csurhe.
Artisjus fizeti a rendorseget, akik ezert mindenkit baszogatnak, jogtalanul foglalnak le arukat, amit ugye utana ugyis vissza kell adjanak, ez alol csak az az 1-2 kereskedo kivetel, aki fu alatt lepaktalt az Artisjussal, es ok dobogatjak fel a kedves konkurrenciat, mikozben ok elnek, mint hal a vizben.
Artisjus meg az osszes tobbi jogvedo szervezet annyira be van jogilag agyazodva a rendszerbe, hogy maximum c4-el lehet onnan kirobbantani. Gyakorlatilag legalis maffia az egesz. Legalis lehuzas. Es senki nem tehet ez ellen semmit, olyan magas poziciokban vannak fizetett embereik.
<#duhos2>#duhos2><#duhos2>#duhos2><#duhos2>#duhos2><#duhos2>#duhos2><#mf1>#mf1><#mf1>#mf1><#gunyos1>#gunyos1><#zavart2>#zavart2>
Vegigneztem a neveket, egyikuknek sem kell felni, hogy en toltenem le a szamaikat :DDDDDD De megvenni de fogom, mert egyszeruen nem tudjak olyan olcson adni, hogy ugy erezzem, hogy erdekel. (ingyen sem) Errol ennyit... Igenyes zeneert fizetek, ha nem 5-6-7-8e egy album...
(Hozzáteszem csak a média miatt azok)... Persze tisztelet a kivételnek mert vannak azért nevek is ott.. kár hogy 1 %-át sem teszi ki. Ezek közül egyik zenéjét sem hallgatom meg. Hogy miérT?
NA KÉREM SZÉPEN HEGYEZZE A SZEMÉT IDE MINDEN KIADÓ, MAGÁT-ZENÉSZNEK KÉPZELÕ FASZKALAP ÉS PRODUCEREIK STB.!!!!
A magyar zenei pop élet kábé 15-20 éve kihalt. Azóta - ritka kivétellel - EGYETLEN 1 ... kihangsúlyozom EGYETLEN EGY !!!!!!! Értelemes zenei szerzeményt sem hallottam. A Megasztár jelölteket is csak sajnálni tudom, mert a piac fogja meghatározni számukra hogy mit és hogyan énekeljenek. Anno 15 éve sokkal kissebb volt a piac befolyása. Micsoda véletlen hogy akkor futott nagy nevek még most is azok! Hányan vagyunk aki inkább levesz egy EDDA , vagy Bikini albumota polcról ha elege van a POP szemétbõl???? Nagyon Sokan!!!!
A magyar mégha le is tölt netrõl, azt azért teszi mert nincs anyagi kerete arra (külön arra!!!), hogy megvegye kedvenc elõadója CD-jét, hogy egy agyongürizett hét után le tudjon ülni kicsit kikapcsolódni, feltöltõdni! Ennyi azért jusson már a magyarnak!!!! Ha ezek közül az önjelölt "Jedi lovagok közül" valamelyikkel is valaha találkozom egyszerûen le fogom köpni!!! Méghogy a szórakoztatásunkért dolgoznak???????????? Ez nonszensz. Mondjon nekem valaki EGY elõadót aki azért zenész mert ezt szereti csinálni? Ez az élete? Mondjatok!!!!!!
Ha meg valah elõvesz a BSA,RIAA meg az isten tudja hogy milyen "jogvédõ szerverezet" akkor a legnagyobb hévvel fogok ellenállni. MAjd ha biztosítanak olyan jövõt amiben lesz érteleme legálisan vásárolni és fõleg értelmes, értékelhetõ ZENÉT!!! (remélem figyel a tisztelt zenei társulat, mert nekik fogalmuk sincs arról mi az) akkor meg fogom venni a lemezüket! De minek is idegesítem magam ... Jövõre ezeknek a csapatoknak a fele ne mfog létezni már! Jobb is!!!
Minden tiszteletem a dolgozó magyar népé!! NE hagyjuk F*SZZOPÓ G*CI MULTIMILLIOMOSOK MÉG TÖBB BÕRT HÚZZANAK LE RÓLUNK!!!!!!!!!!
Köszönöm a figyelmet és kérem a bilincsemet <#mf1>#mf1><#mf3>#mf3><#boxer>#boxer><#banplz>#banplz>
Az 500000 fájlmegosztó állampolgárral pedig tökéletesen egyet értek. Ezeket a mi "sztárzenészeinket" meg majd akkor hallgatom ha fizetnek is érte, addig nem áldozom fel az agysejtjeimet és a jóízlésemet.
És akik meg tényleg tehetségesek, azok kezdjenek netes vállalkozást, és engedjék h fizetõsen lehessen onnan letölteni az anyagot, ne kelljen mindenféle *****nak fizetnem azt a 90%-ot.
"kalózmásolatok terjedése nem ok, hanem inkább következmény" - ennyi az egész lényeg ezen kéne elgondolkozni...
-Pénzen nem tudsz barátokat venni, de sokkal elõkelõbb ellenségekre tehetsz szert.
Szanalom a javabol..
Egyszer egy rendezvenyen ahol valami atomnagy party (mar ez a szo is ut) volt egy kiado producerevel tudtam beszelgetni egy rovidet. Kozben a sztarok egymast valtottak folyamatosan a plejbek kozben.
A fazon reakcioi a zenere eszmeletlen volt. Atomra szarra fikazta a szimpadon allokat. "Ez mekkora szar" "Szanalmas" es igy tovabb...
Neha amikor meg a plejbek kozben is kepes volt bakizni (nem kapcsolta ki a mikrofont az illeto), akkor "Ez de gyoker" :)
Kurva jol szorakoztam azt kell mondanom. Azt hiszem ez sok mindent elmond a hazai "zene" piacrol. :D
Kiadok tudjak hogy fos ezert van a balhe most mert valami oknal fogva a szart nem veszik a nepek.
De.. idõ kérdése, mig ezt a két embert megfogják.
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC
Más: a zenészeknek inkább egy teljesen függetlne kiadót kellene csinálniuk, saját rendszerrel - lehet kifizetõdõbb lenne, bár szerintem ehhez nics eszük - tisztelet a kivételnek. Ha saját kiadóval dolgoznak, a többi sutba megy. ergo tönkremennek. A 'zenészek kiadója' - nevezzük igy -, pedig annyit osztana le a zenészeknek, amennyit csak nem sajnálnak. Ergo igy mind2 probléma kiküszöbölve lenne. Olcsó lenne a CD, és annyit kapnának belõle hozamként, amennyit maguknak akarnak.
Sza 'EGYÜTT A ZENÉÉRT'-nek inkább errõl kellene szólnia, nem pedig annak a pár 10000 emberkének, aki p2p rendszert használ, mert annak jó, ha 5% tölt magyar zenét...
Noss, én benne vagyok ilyesmibe is a weboldalt elintézem és jöhetnek is nyugottan, kib???om az összes CD, majd letöltöm még 1szer : > A linuxba meg beleköthetnek, megint olyank jönnének, akik nem értenek hozzá... Szánalmas az egész, annyira fölhúzott, hogy ilyenek nyafognak, hogy tényleg valamit ki kéne találni...
\"Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy menyire tudsz másokat arra kényszeríteni , amit te akarsz.\" /Larry Wall/
Elõször tán csinálni kéne olyan zenét amit az ember meghallgat (pláne egynél többször is) és azután verni az asztalt. Bár szerintem még azután se kéne.
Ha a letöltéseket akarják korlátozni ,csökkenteni,megszüntetni megazüntetnék a letöltõprogikat.akkor feleslegeslenne ennyi embernek ekkora sávszél többen ,sokan lemondanák a netet-> ,tehát a netszolgáltatóknak kevesebb $ menne be(<-tegyük fel) és akkor az ott dolgozó nemtom hány 100 ember megélhetését veszélyeztetik.
(Tudom hogy hülyeség ,de amennyire õk mûvészek ez annyira fenálló probléma)
Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
2003 márciusában volt egy "Élesben" c. mûsor a magyart királyi 1-es televízión. Élõ mûsor volt, ahova mint fõvendég voltem meghívva. A mûsor alapkérdése akkor az volt, hogy: "Miért érdemes a netrõl tölteni a zenét, minthogy megvásárolnánk?" - rendkívül egyszerû, szerintem mindenki tudja a választ. Abban szerepben voltam, mint kalóz, aki másolja a CD-ket. (volt rendõrségi ügyem is ebbõl kifolyólag, de az 2000-ben lezárult).
Akkor faggattak arról, hogy mennyi az elõállítási költsége egy másolt CD-nek olyan formába, hogy hasonlítson az eredetire. Akkor kb 500HUF-ból kihoztam volna. A következõ kérdés az volt, hogy milyen mennyiségben állíto(tta)m elõ ezt, mire a válaszom az volt, hogy én kis mennyiséggel dolgoztam: napi 30-40 album és válogatott maxik. A harmadik kérdés pedig az volt, hogy ebbõl mennyi a magyar: - 0%, értsd: NULLA SZÁZALÉK. Persze jött rá az aduász kérdés, hogy miért, mire én: MERT NEM TUDNAK MINÕSÉGET ELÕÁLLÍTANI. Kicsit durva megfogalmazás, de valóban ez van... Sajnálom õket, hogy szenvednek és nem tudnak ehetõ slágereket készíteni. Sokukból igen elenyészõ % az, aki fel tud mutatni valamit.
A mûsorban szerepelt Dopeman is, aki már akkor rámutatott arra, hogy talán a kiadókat is meg kellene nézni közelebbrõl, hogy MENYIT ADNAK EL, ill. MENYIT NYULNAK LE A ZENÉSZEKRÕL... merthogy ezek a kérdések a mai napig nem tisztázottak. Volt szó arról is, hogy pl egy albumot adhatnának 2000HUF-os áron és megvenné a nép több százaléka is... mert most kb 4000 alatt alig találunk vmit. Ésmég: pl ajándékot is lehetne csomagolni mellé. Pólót, posztert, akármit, csak eladható és figyelemfelkeltõ legyen.
A mûsorban meghívott volt még sok-sok zenekar frontembere is, akik viszont az volt az ötletük, hogy szerverekre kellene feltolni a zenei anyagot és a userek pedig számonként fizethetnének érte. Persze a kiadó ez ellen máris ágált - vajon miért??
Nagy valószínûség szerint elõbb-utóbb ide fognak kilyukadni, ha a kiadók nem a saját zsebeiket akarják megtömni...
A másik érdekesség pedig: azok a 'zenészek', akik külföldre dolgoznak, õk miért szarják le nagy ívben azt, hogy másolják a zenéiket avagy sem?? Mert valszeg külföldiában jobban megbecsülik a zenészt és csak mosolyognak azon, hogy itthon mi folyik...
A mûsor VHS-en megvan, ha valakit érdekel, felrakom szerverre DiVX formában...
\"Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak, nem pedig az, hogy menyire tudsz másokat arra kényszeríteni , amit te akarsz.\" /Larry Wall/
ááá még a végén megnéznék mi van rajta és meg szexuálnak... inkább egy üres cdt, és azzal ...
Gyorsan megveszem a lemezeit, hogy legyen még pénze.
Egyébiránt az írható cd-ken lévõ matrica nem arra szolgál, hogy abból fizessék a zenészeket.
Mellékesen meg menjen el turnézni, ténylegesen dolgozzon, és ha megizzad egy koncerten akkor elismerem, hogy dolgozott. Az hogy egy stúdióban énekelget napi 2 órát az nem munka.
pffffffffffffffff....MÛVÉSZETI életet képviseli...
<#action>#action>
"a rabszolga- lány- és drogkereskedelmen kívül nem ismerünk olyan "iparágat" ahol hasonló kizsákmányolás folyna."
Hmmm...lamborgini rulez....kurvára ki vagytok zsákmányolva...
Kössz, Gyõzike... te melyik vagy? Zenész, vagy énekes...Nem kell, hogy szórakoztass...nem kell, hogy "énekelj". Meg a többi bébigabi, meg bébiboj, meg slájmgájsz, meg nyálas kis <#kocsog>#kocsog>ök...
A zene a hangszernél kezdõdik, (persze a szintetizátort is hangszernek csúfolják, de inkább hagyjuk külön kategóriában)
Ja amúgy, nyugi, Gyõzike, meg társaid, egy bitet sem töltöttem le a te """"zenéid""""" bõl. Szerintem semki más sem...hehe...A ti híveitek mind megveszik a lemezeitek, mer még annyi eszük sincs, hogy letöltsék...ARTISJUS, meg a többi köcsög a kizsákmányoló, erre sem jöttök rá magatoktól???he??? mit gondoltok mé' csak 10 %-ot kaptok a lemezárból?, buzgerek...ehhhhhh.
Ti nem vagytok mûvészek, csak a nyomorék kiadók és a még nyomorékabb kereskedelmi adók, gyártósoron létrehozott, népbutitó, kizsákmányoló eszközei...
Egyedül aszt nem értem, hogy az Ákos meg a Tankcsapda mit keres közöttük...???
A sok jogvédõ szervezet meg elmehet a...
Mellesleg meg menjenek a zenészek többet koncertezni, evvel mégtöbb pénzt kereshetnek, mint a lemezeladásból. Ja, hogy nem érdekel senkit a szarjuk? Válasszanak másik munkát!!!
(1-2 elõadó jó muzsikát csinál)
<#hehe>#hehe>
Viszont amikor a cikkben megemlítik hogy:
"Néhány ismertebb név: Alvin és a Mókusok,... itt kezdtem kapaszkodni :>> de rájöttem hogy ABC sorrendbe tettétek :)
Tényleg nem kell õket fikázni, külföldön is így csinálják, próbálnak hatni a vásárlókra (ezek vagyunk mi) nincs ebben semmi, bár engem is zavar hogy tolvajnak neveznek ha letöltök, de mit tudok tenni? töltök <#integet2>#integet2>
havi 100e HUFból vennék 2 max 3 albumot, az már 15 ropi :|
Ez a nem mind1
Mikor megláttam Gáspár Gyõzõ nevét is, egyböl eszembe jutott az általa vásárolt Lamborgini... szegény.. most majd kénytelen lesz valami olcsóbbat venni, mert nem veszem meg több "zenéjét".
Ja bocs, jut eszembe, azt a xart, amit õ "csinál" eddig sem hallgattam... <#zavart1>#zavart1>
Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)
Nekem ha ezt egy büdös c*gány is mondja, akkor most ugy is megyek pestre, és veszek egy százas hengert......
Irjunk illegális cd-t ! :) Ezektöl a sz*rcsimbokoktol meg SENKI SE VEGYEN CD-T !
hánynom kell gyözike fejétöl.
Képeken c*gányok par*sztok !
Föl alá mindkét állatfajjal. cigi...
Aki hülye, haljon meg.
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
Hány magyara zenekar van, akik örülnének, ha letöltenék õket? Rengeteg! Nem tudnak betörni a köztudatba, mert "rétegzenét" játszanak. Öcsém pl. SKA-t játszik, megvan a maguk kicsi rajongói tábora, de azon kívül senki sem tudja, hogy léteznek.
akkor sorry.
<#falbav>#falbav><#worship>#worship><#fogmosas>#fogmosas>
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
a bal odali ocsmány *ány qva kicsoda?????
bocs, hogy ilyen tudatlan vagyok, de csak 36 éves vagyok...."
Ez kicsit durva volt! 36 évesen rendkívûl primitiv, es bunkó vagy! Annak a szerencsétlen lánynak autóbalesetben szetroncsolodott az arca, es tucatnyi plaszikai mûtettel tettek viszonylag rendbe! Az rendben, hogy a zenéjet nem szereted (én sem), de egy nõrõl így beszélni, pofátlanság! KIKÉREM MAGAMNAK, DE EGÉSZEN BÍZTOSAN MONDHATOM, HOGY A TÖBBI FORUMOZÓ EMBERKE NEVÉBEN IS!