243
  • M0rph3u5
    #243
    ...azért durva, hogy ez a karkötősdi egy burkolt lefizetés!!! olvastam a honlapon, hogy aki szerez ilyet, az kegyetlensok kedvezményben részesül(http://www.egyuttazeneert.hu/index.php?menu=ingyen_karkoto)
    NA EZ MI HA NEM LEFIZETÉS???
  • vargasz
    #242
    Sajnálom, hogy egy-két általam tisztelt előadó is csatlakozott ehhez a hülyeséghez! Főleg amennyiben a kiadók unszolására! Gondolom, azt akarják, hogy a diákok, vagy a szerény anyagi körülmények között élők is, akik kifezetnek az internetért 5 - 10 ezer forintot, vagy ennél is kevesebbet, a maradék pénzüket arra költsék, hogy egy darab cédéjüket ugyanilyen áron megvegyék! Különösen azokat a zenészeket tartom nevetségesnek (például: alvin), akik ha nincsenek "másolás technikai eszközök", akkor a mai napig a névtelenségben maradtak volna! Hiszen így terjedt el az első jó néhány albumuk, aminek az eredetije is rettenetes minőségű volt, de akkor még megfizethető bárki számára!
    Arról nem is beszélve, hogy azt már nem veszik észre, hogy a koncertjeiken lévő fiatalok több, mint fele, sohasem vette meg lemezeiket, de a bulijaikat mindig látogatja, és kit, ha nem Őket támogat ezzel?! Ebből nem hiszem, hogy a kiadó is lehúzna bármit, bár ma már ezt sem tartom elképzelhetetlennek! Jobban átgondolhatták volna ezt a dolgot, sokkal jobban! Döntsenek: vagy csak legális cdék és semmi koncert (mert egy rádióban hallott szám után senki nem veszi meg a koncert jegyet), vagy másolások, de koncert bevétel! Istenem! El sem tudok annyi pénzt képzelni amennyi némelyiküknek lehet, erre még ez is!
    Mindig megvettem a kedvencek lemezét, de azokét már le sem tölteném, akik ehhez az egészhez csatlakoztak!
    Üdvözlettel...
  • Shan
    #241
    Ne sajnálj, baszki, mert mi is tudjuk, hogy vannak jó magyar zenék!!!teeee!
    A topic lényege nem ez!
    Hanem pont az, hogy érdekes módon ezek között a majmok között nem találsz IGAZI MAGYAR ZENÉSZT/ELŐADÓMŰVÉSZT! Milyen fura...
  • Jack Bauer ahős
    #240
    Sajnálom az ideírókat, illetve azokat, akik arra panaszkodnak, hogy nincsenek jó magyar zenék. Néhány név:

    Akkezdet Phiai
    Anima Sound System
    Amor Ördögök
    Besh O Drom
    Beat Dish
    Bobakrome
    Colorstar
    Copycon
    Erik Sumo (jelenleg a legjobb)
    Korai Öröm
    Másfél
    Pannonia Ska Orchestra
    Quimby
    Sickratman
    Titusz & the Carbonfulls
    Yonderboi
    Zagar

    stb.
  • lipovics
    #239
    Az intelligenst ketto darab "L"-el irjak :)
  • zsozeee
    #238
    Végigolvastam nagyjából a hozzászólásokat. Bár úgylátom kicsit lecsitult ezen a helyen a dolog... De ez sose fog már sztem:) Szal a véleményem elég egyoldalú. Ahogy az összes hozzászólás. Ezt egy felnőtt, éppeszű, racionális ember is látja egyből. Szerintem... Nem álltam semelyik oldalra, nem vagyok klántag. Zenész talán. De én hobbiból. Abszolút nonprofit, ingyen tolom a cuccot haverok kezébe... És örülök ha tetszik nekik. Ez kb az underground, én ebben utazom, és ezt i szeretem. De szivesen meghallgatnék pár inteligens magyar zenész előadó és pár inteligens!! fórumozó, aktív letöltő "beszélgetését" amolyan tényleg kulturált formában. Ez érdekes lenne! Szerintem! bár fejből egyik oldalról se tudnék mondani olyat, aki inteligens, és oda is állna ilyesmiről vitázni:)
  • mikszer
    #237
    Öhm. :)
    ezt vegyétek, mint véleményt.

    A lentiekhez csak annyit: NEHOGY MÁR EGYMÁSNAK ESSETEK!
    Itt véleményeket kell ütköztetni, de kultúrált formában. (öhöhö)
    Persze engem is k*rvára idegesít a sok műsztár, de leszarom őket, magyar mp3-at nem töltök. Maximum letöltöm az EREDETI verziójukat (merthogy 50% külföldi szám feldolgozása...).
  • mikszer
    #236
    Kopirályt!
    (Nox - Csak játssz :) )

    "Láthatsz egy rozzant Cd-bolt kis polcán csodát: félár
    Járhatsz a neten fájlmegosztók nyomán, ingyen vár rád.

    Van peer2peer, de légy erős,
    mert készül ellened minden zenész hős!

    Honlapokba vájsz, letöltöd a fájlt
    Olcsó zenét boltban nem találsz,
    Jobb zenékre vágysz, rossz sarokban állsz,
    Nem töltheted a CD-met, vigyázz! Kopirályt!

    /zene/

    Ülhetsz a székben, tölthetsz ezernyi dalt, vigyázz: MAHASZ!
    Üldögélsz otthon, letöltve más dalát, két éj, húsz szám.

    Van még remény, ha nincsen pénz,
    Mert hallgathatod a kommersz zenét!

    Honlapokba vájsz, letöltöd a fájlt
    Olcsó zenét boltban nem találsz,
    Jobb zenékre vágysz, rossz sarokban állsz,
    Nem töltheted a CD-met, vigyázz! Kopirályt!"

    A fenti dal szerzői joga a NOX együttest illeti, akik a dal eredetijét írták. Az átiratot én készítettem, abból profitom nem származik, kereskedelmi forgalomba nem kerül, felelősséget nem vállalok érte!
  • Mice
    #235
    erre szokták azt mondani, hogy akinek nem inge....
  • Laffite
    #234
    ...a fenti képeket elnézve nagyon sok minden eszébe jutna az embernek, pl. kelet-európai turisták bevásárlóúton, vagy újdonsült üzletemberek termékbemutató után, de hogy "zenészeket" látok rajtuk, na az valahogy nem...
  • Laffite
    #233
    "A baj sajnos a magyar igényekkel van, hogy senki nem ad hangot annak, hogy itt TÖBBRE van szükség"

    sztem az is egyfajta hangadás, hogy nem veszik meg a lemezeiket, reméljük a koncertjeikre (bocs, playback showikra) is egyre kevesebben járnak majd, aztán előbb utóbb majdcsak regisztrálnak a munkaügyi hivatalnál - bár amilyen ingyenélők, ezek inkább éhen halnának...
  • Champ
    #232
    Istenem... az a legfelső kép... Miért nem folythatom meg őket...? :((
    Agresszivitást váltanak ki belőlem...
  • PiR8
    #231
    Szivem szerint a megmozdulás napjára, ugyanoda a helyszínre telepítenék 100db gépet, szélessávú netet és megnézném, hogy az emberek DC-n mit szednének le... Valszeg nem magyar zenét.
    Sajna tényleg nem tudnak minőséget csinálni, bár az is lehet, hogy a kiadó adja ki az ukászt, hogy most mire vevők az emberek. Spec én jobban szeretem Kraftwerk-et és az Art of Noise-t, mint egy 'bébigabit' vagy egy 'nikibeluccsit'. (Összerakni két lemezt mindenki tud egy hét gyakorlás után, mellet mutogatni meg jóformán minden nő...)
    A baj sajnos a magyar igényekkel van, hogy senki nem ad hangot annak, hogy itt TÖBBRE van szükség - és leginkább ez a baj! Ha nem adnak hangot ennek az emberek, másra hiszik, hogy nemmegy a bolt. - Bár minden relatív.

    Ps. gyerünk ellentüntetni, 'Viva la p2p' feliratú pólóban! ;)
  • tru
    #230
    én azt veszem észre, h ami az 1. pontban meg lett fogalmazva, annak semmi köze nincs ehez az egész "mozgalomhoz" most akkor hogyisvanez, azért csináljákh szórakoztassanak, vagy a PÉNZért? vannak együttesek, akik tényleg a közönségért, vagy saját magukért csinálják a zenét (megjegyzem, nem sok ijen van..), na ők nem is fognak fellépni a letöltések ellen
  • Le Kurde
    #229
    Győzikénél hitványabb emberi lényt (?) személy szerint nemigen tudok elképzelni. Nincs az az isten, hogy egy nyomorult fillérrel is támogassam.

    A p2pinfo-hoz beérkezett olvasói levelet egyáltalán nem érzem túlfűtöttnek, sőt, talán kicsit még visszafogott is. Nem igazán értem, hogy ezek a sutyerákok a képen mégis kiknek képzelik magukat. Néhány képtől simán kinyílik a SCUD-launcher a zsebemben, annyira tenyérbemászóak.

    Egy-két előadóból (pl. Ákos vagy a Tankcsapda) én is többet néztem volna ki, mintsem azt, hogy ezekkel a számalmas, pitiáner előadó-művészkékkel vagy mikkel (a zenész ezekre kb. annyira igaz, mint a kedves kiadóikra vagy jogvédőikre a tisztességesség) egy képen tetszelegjenek. Viszont nem értem, mi indokolja az olyan szupersztárok távolmaradását, mint például a Fresh.

    Szóval, fiúk/lányok, nyugodtan lehet más, testhezállóbb szakma után nézni, mert nagyon úgy tűnik, senkit sem hat meg ez a mérhetetlenül szánalmas próbálkozás, kénytelenek lesztek ezután is a platinalemez minősítést elviselni a nagylemezeiteken.

    u.i. Mennyitől számít közerkölcs-ellenesnek az, amit a Győzike művel?
  • Fenjoy
    #228
    azért irtam neked címezve, mert az egész forumozo közöséget lefikáztad és minőstetted... csak képbe akartalak rakni, hogy ezek a szarok közül egyet sem töltök le... és talán ez nem engem Mínősit:)
  • Laffite
    #227
    Warchief írta:
    "Ha L.L. Junior, Náksi vagy Tyson előadóművészek, akkor Diana Krall vagy Miles Davis micsodák?"
    hát itt kb erről vans szó!
  • Champ
    #226
    Most nagyon kúltúráltan, szépen, magyarul kifejtve a véleményemet:

    Annak a zenének az értéke, amit ezek a csinált sztárok előadnak, megközelíti a nullát. Erkölcsileg pedig már rég a nulla alatt van.
    De igazából ez nem érdekel, mert csak bábok. Bábuk, amikor énekelik a hülye nótáikat, bábuk, amikor a tévében osztják az értelmet, és szép magyar erkölcsöt, és bábuk, amikor ehhez a kiáltványhoz a nevüket adják.

    Itt az egyetlen, aki "károsul" az a kiadó. Szörnyű lehet látniuk, ahogy az agymosott emberek végülis rájöttek, hogy ne adjanak ki pénzt erre az igénytelen trágyára. Ez ellen kellett fellépniük.

    Aki ezt nem látja, és még mindig hisz ennek a demagóg szövegnek, h "károsítjuk a művészeket" azt csak szánni tudom.
  • Frank99
    #225
    nézd meg a TV-ben a műsorát!
    EZT az állatot tiszteljem, akinek a TV-ben a kutyája odaszarik élesben a padlóra, és még röhög rajta???
    te vagy a hülye flamer, nem mi a bunkók, bexarok....
  • Frank99
    #224
    anyád a paraszt.
  • warchief
    #223
    Sziasztok!

    pár gondolatot megosztanék én is (ha már zenét nem lehet)
    - Nekem anno kazettás korszakban megvolt a Queen - Greatest Hits 2 eredetiben, anyukám megvette magának bakeliten, én meg később CD-n is. Eszembe sem jutott "más" úton-módon megszerezni. Nem érdekel, hogy az árából ki hány százalékot tett zsebre, ez a mű értékes és nem méltó rá, hogy másoljam. Talán ha az összefogott előadók is próbálnának legalább a zene iránti odaadásukban hasonlót mutatni, akkor őket is megtisztelném azzal, hogy kiteszem a polcra az eredeti kiadványt.
    - Alanis Morissette pár albumát letöltöttem, majd megismerve a műveit megvettem az albumait. Talán a hazai előadóknak is reklám lehet egy két "promóciós" jellegű letöltött album. A koncerteket/haknikat ugyanis nem lehet warezolni.
    - Néhány összefogott zenész szerintem rossz csapathoz csatlakozott, mert szerintem pl. a Kamikaze, Capuccino, Gino örülhetnének ha valakik egyátalán letöltenék a produktumaikat.
    - Mice: "lehet néhány zenésszel a sors kegyesebben bánt mint ahogyan azt utómunkája miatt megitélik, de ettől függetlenül ők is emberek és legalább annyit megérdemelnének, hogy normális magyar mondatokkal kritizálják őket
    " Igen valóban emberek, és megérdemelnék normális hozzászólásokkal kritizáljam őket. De nehéz ezt úgy tenni hogy közben látom, hogy hülyének néznek engem. (megélhetésért küzdés - luxuskocsik, nyaralások)
    - Ha L.L. Junior, Náksi vagy Tyson előadóművészek, akkor Diana Krall vagy Miles Davis micsodák?
    Bocs, hogy raboltam az időtöket. Tudom, hogy hasonló hozzászólások már születtek, de le kellett írnom nekem is, mert ez az egész végtelenül feldühített.
    "4. Nekünk a zenélés, a szórakoztatás egyben a munkánk is. Ebből élünk, ez a kenyerünk. A zenélésből szerzett jövedelem teszi lehetővé számunkra, hogy újabb dalokat, újabb zenéket készítsünk Nektek."
    Mondja ezt néhány egylemezes pancser, esetleg ha azt mondják, hogy ha megveszem a lemezüket abbahagyják, akkor talán összespórolok néhány cd-re
  • Mice
    #222
    tudod az arcnélküliséget odáig elhiszem, hogy esetleg szemtől szemben megmondanák nekik azt, hogy nem tetszik

    de soknak szerintem már otthon mosnák a száját mert csak a net az a hely ahol így (ennyire ebben a stílusban)nyomhatják

    nem konkrétan a nemtetszés kinyilvánítása az ami zavar hanem az ahogyan teszik
  • Mice
    #221
    közel 50 zenész írta alá azt ami a flame tárgya

    érdekes, hogy mki Győzikére és Mario-ra van rászállva, de ha nézted volna a listát vannak ott mások is.

    Külónben meg MI az hogy Kiket védek? Azért mert valamelyik mint zenész a te értékrended szerint nem állja meg a helyét vagy mert más az etnikuma attól mint EMBERNEK már nem jár tisztelet?

    "lehetne azoknak is annyi önkritikájuk, hogy nem állnak ki a saját maguk szopatása melett," azt meg feltételezem ha hozzád vágnák a Lamborghini árát te rögtön tiltakoznál...
  • Dante73
    #220
    Eszemben sem volt fikázni bárkit is.
    Csak azért nem ártana tisztában lenni néhány dologgal. 1, Az előadók NEM a hanglemezek bevételéből élnek, abból a kiadók gazdagszanak, hanem a HAKNIBÓL gyüjtögetik a "kis" vagyonkájukat. És valljuk be; ha nem lenne warez, fele ennyi fellépésük sem lenne!!! ( mivel sokan nem is osmernék őket)
    2., Egy pillanatra sem irigylem Győzikétől a lambót. Sokan szeretik, és beválalja, hogy Ő az ország kisebbségi hülyegyereke... Ha neki megéri, tőlem okés. Viszont hogy Kozsó a különböző fiúegyütesekből, és még ki tudja miből gazdagszik igenis birizgálja a csőröm! Ugyanis semmijen értéket nem tett le érte az asztalra!
    Sokáig lehetne folytatni, de felesleges.
    és egy apróság. Kiváncsi vagyok, hogy a színes gumi karkötő ötletéért fizettek e jogdíjat Armstrongnak? Gyanítom, nem. Szóval amit szabad jupiternek.... Azthiszem nem csak én látom, hogy itt valami nem stimmel....

    Dante.
  • egie
    #219
    Dante:
    "A harmadik pedig. Sajnos a kiadókat sem lehet hibáztatni. Ki ne akarna MUNKA NÉLKÜL pénzt keresni? Én is szeretnék.... A politikával van baj, ráadásul nem is nálunk, hanem ott ahol ezek az agyament dolgok megszületnek. Az pedig amerika... Az ottani népnek már "ki van mosva" az agya, és ha hagyjuk magunkat, mi is erre a sorsra jutunk.
    És zárásként; Rendkívül gusztustalannak tartom, hoga rák elleni összefogás jelképét, amit Armstrong talált ki, ilyen népnyúzó dologra merik felhasználni. Vérlázító!!!"

    Igaz,igaz és igaz !!!
  • Cleawer
    #218
    " még szerintem ők is többet érnek mint sokótok aki csak itt a regisztrációjával visszaélve fikáz"

    mi dolgozunk ember.ők az én adómbol élnek mert ugye a zenéikböl(ezek szerint)nem.dolgozni meg nem dolgoznak,csak nyafognak.esetleg tesvér' vagy többet keresel mint amit el tudsz költeni? vagy mi a turóért irsz ilyen ökörséget.innen valószinűleg a te zagyvaságaidat szednék ki.ha éhen akarok halni nem gallardot veszek KOROMnénak. ELNÉZÉST kérek a durva KRITIKÁÉRT,de tény,hogy furcsán nézett ki a te véleményed,a többi között. Megértelek, mert van benne némi igazság, ARC nélkül becsmérelnek. de valószinűleg arcal is +tennék,és mellesleg igazuk van,és ha máshol nem is ezen a fórumon kimodhatják amit gondolnak.Büntetlenül.tisztelet a kivételnek,de ezek közt nem sok zenész van. kontár,selyemfiu "bábjátékos"az annál inkább.
  • egie
    #217
    Minek vegyek meg 1 cd, ha csak 1 szám tetszik ???
    Ja, szegény művészek és Lamborginit vesz az asszonynak 35M ért -pl:Győzike.
    A megoldás lehet -talán, ha pénzért lehetne letölteni, számonként és nem 1 komlplett albumot.Na igen a kiadók meg kizákmányolják a zeneipart csak úgy mint a az ArtistJust lásd cd és DVD árak -vicc. :((
  • vikice
    #216
    Egy igazán a zenéért élő művész azt szeretné, ha minél több emberhez eljutna az alkotása. Sokan megszerzik valahonnan, de ha nem tudnák, akkor sem lenne pénzük megvenni, csak nem tudnák hallgatni. Aki meg teheti, az ugyis megveszi.
  • lpapi
    #215
    Mice, mert nálad nem m1 a flame egyfolytában? Nem mind1 ki/mit csinál, ki kit/mit fikáz? Nézd már meg kiket védesz főleg?

    És igen én találok anyanyelvemen zenét, csak nem ilyen szemetet mint Győzike, Márió... Amúgy is, tudom, hogy a kiadók szervezték be a MŰvÉSZ-eket, de lehetne azoknak is annyi önkritikájuk, hogy nem állnak ki a saját maguk szopatása melett, csak ehez sincs a legtöbbnek elég esze sajnos...

    Bírni fogom, ha az itt lévő zenészek újj klippeivel lesz tele a VIVA : >

    És, igen, most engem is kicsit felháborított a dolog, mert lehet változtatni, de nem így...
  • Mice
    #214
    minek nekem írod? engem egyáltalán nem érdekel a zeni ízlésed. az a te dolgod ha a saját anyanyelved zenéjében sem találsz jót.

    az meg, hogy nekem bmi közöm is lenne zenéhez :D enyhén paranoiás vagy vagy túl sok összeesküvés elméletes filmet nézel

    az igaz, hogy valami dallam mindig szól a fülemben de engem nem áldott meg nagy tehetséggel az ég

    kicsi koromban igaz még a népdalokat is teljes hangmagasságban ki tudtam énekelni de a hangom mutálása után mezo-szoprán lett a hangom és valahogy ezzel egyidőben lett egyre kevesebb kedvem zenélni és beszélni is

    amiért ennyi sort írtam az azért van mert szörnyű látni, hogy néhány fórumozó kötekedő stílusa miatt néhányan teljesen felbuzdulva anyáznak mint a golyóálló szupermanek mint, hogy ha ez lenne a menő

    lehet, hogy néha az én mondanivalóimnak sincs túl mély értelmi tartalma, de ennyire mélyre mint egyesek itt még én se süllyedek hozzászólás terén

    lehet néhány zenésszel a sors kegyesebben bánt mint ahogyan azt utómunkája miatt megitélik, de ettől függetlenül ők is emberek és legalább annyit megérdemelnének, hogy normális magyar mondatokkal kritizálják őket

    tisztelet - vagy riszpekt, hogy az nfsu-n felnőttek is értsék
  • DWz
    #213
    Mindjart elsirom magam a szegeny zeneszeken, akik evek ota kevesebb penzt kapnak, bruhuhu.
  • Fenjoy
    #212
    Akkor én most a Magam nevében beszélnék... ezek egy sem szegény... és a legfontosabb, hogy bünözőnek meg hülyének nézznek, egyetlen egy Magyar mp3 sincs a megosztásomban, ergo nem károsítom meg ezeket... a Mű Vész eket...
    :) A mínőségért fizetek ennyi... és felkéne fogni hogy ami nem megy nem kéne erőltetni mint már írtam ha nem Lenne p2p akkor sem venné ezeket a kutya sem javarészt ... lásd 5000 számos már az arany lemez, nevetséges: )
  • Dante73
    #211
    Kiváncsi lennék ki bújik meg a Mice becenév alatt...
    Csak nem valamelyik "zenész"?
    Megnéztem, kik vesznek részt ebben a marhaságban. Sok olyan előadó van, akit még kedvelek is, (pl Zanzibár) mégsem értem Őket.
    Aki SZERETI a zenét, az megveszi az albumot, hiszen eléggé lúzer az, aki 5.1 ben halgatja az mp3-at... Hogy elötte letöltötte, és meghalgatta? Na és? HA EGY ELŐADÓ IGÉNYES A MUNKÁJÁRA, SENKI NEM A MÁSOLTAT FOGJA HALGATNI!!! Az olyanok meg, mint az ebben az akcióban résztvevő "művészek" nagy része pedig halljon éhen, nem izgat. Ha én is olyan munkát adnék ki a kezem allól, én is éhenhalnék.
    Más. A kiadók leginkább az eggyüteseket vezetik meg. Ők mégis mögéjük állnak, ami nagyon szomorú. Míg ők nem jönnek rá, hogy ki vannak zsákmányolva, semmi nem fog változni.
    A harmadik pedig. Sajnos a kiadókat sem lehet hibáztatni. Ki ne akarna MUNKA NÉLKÜL pénzt keresni? Én is szeretnék.... A politikával van baj, ráadásul nem is nálunk, hanem ott ahol ezek az agyament dolgok megszületnek. Az pedig amerika... Az ottani népnek már "ki van mosva" az agya, és ha hagyjuk magunkat, mi is erre a sorsra jutunk.
    És zárásként; Rendkívül gusztustalannak tartom, hoga rák elleni összefogás jelképét, amit Armstrong talált ki, ilyen népnyúzó dologra merik felhasználni. Vérlázító!!!

    Dante
  • Mice
    #210
    ami pedig kimaradt pedig ide akartam még írni mert eszembe volt, hogy bár vannak olyan zenészek a fentebb említettek között akik zenéjét kevesebbre tartom de még szerintem ők is többet érnek mint sokótok aki csak itt a regisztrációjával visszaélve fikáz

    szánalmasak vagytok
  • Mice
    #209
    azt még megértem ha valaki elmegy zenésznek úgy, hogy másik szakma nincs a kezében. még azt is megértem, hogy valakit néha a hype jobban befuttat mint amilyen tehetséggel az ég megáldotta. van ilyen.

    de az már igazán elszomorító, hogy az sg lassan az index alá süllyed a sok tizenéves káromkodásától duzzadva

    egyik oldalról bátor dolognak tartom, hogy a cikkíró őszintén elmondta a véleményét, másik oldalról meg azért elvárnám, hogy ő v. a moderátorok (nem tudom ebben a munkakörben mi a szerkesztési hierarchia) felválallják a szólásszabadság viszonlagos sárbatiprását és minimum a hozzászólások felét kiszedje innen!!!!

    1. - a regisztrációs oldalon is említve van, hogy jogotok van hozzá

    2. - ennyivel minimum tartoztok azoknak a zenészeknek akik véleményetek szerint jó zenét csinálnak vagy legalább lelküket is beleadják

    3. - harmadrészt pedig már csak a saját szinvonalatok miatt is

    SG fórumozók ti pedig "büszkék" lehettek magatokra
  • Roli
    #208
    Ez nem igaz! Pont Győzivel jönnek? Hát még énekelni sem tud!(vagyis beszélni)
    Nem tudom, hogy hallotatok-e azokról, akik otthon saját maguk szórakoztatására szerkesztenek zenét, remixet stb.
    Sokszor azok a házilag kreált művek jobbak, mint amit az eredeti előadó készített! Ezek az emberkék pedig nem a pénzért, hanem az élvezetért csinálják, és felrakják bizonyos honlapokra, vagy odaadják ismerőseiknek, azt amivel néha egy évig is szórakoznak! Teljesen ingyen! És nagyon boldogok, ha valaki meghallgatja!
    Ez a baj a mostani sztárokkal! Jóformán a lóvé miatt csinálnak sablonzenét. Azért kezdenek sokan zenélni, hogy meggazdagodjanak.
    Tegnap anyu hallgatta az Omegát a házimozin. Hát csak ámultam a hangzáson és az élményen! Az egész szobát megtöltötte a hang ja és a szövegen is legalább lehetett tűnődni egy kicsit!(most is van jópár ilyen szám csak nehéz megtalálna, esetleg az előadó nem divatos és nem játsszák) A régi számok sokkal jobban ki vannak találva, mint a mostani, aminek a legtöbbje ugyan arra a sémára épül! Nem értem miért nem mernek újat belevinni? Bejött pl Benny Benassy bass-sora és akkor jött egy félezer együttes, aki ugyan azt csinálta! Pl a Royal Giggolos akiknél a legnagyobb lebőgés volt a két egyforma számukkal!
    Van azért jópár kivétel.
    Nem kell egy zenének olyan nagyon nagy durranásnak lenni azt sem mondom, hogy legyen benne rengeteg hangszer! Ha valaki egy egy műfajba beleszeret és azt szerené művelni akkor legyen. Olyan zenét csináljanak ami eléri a hatását és megmozgatja a fantáziáját a hallgatóságnak!
    Annak idején a klasszikus szerzők még süketen is alkottak jót, Sőt!! Nem volt ez a jogi-hercehurca sem.
    Kaptam egy cd nem rég, minden számba belehallgattam és néha azt hittem, hogy elromlott a Media Player, mert ugyan az volt az elején közepén végén és a következőben is.
    Az számítógéppel készített zene is lehet jó! Nem kell azt csak valódi hangszerekkel emberekkel létrehozni!
    Kell minden féle, és azokat is játsszák a rádiók! Lehetne választani és változatosabb lenne a műsorkínálat is nem kéne egy számot naponta többször meghallgatni! mert ez is oka, hogy unjuk a zenéket. Ki ne unná naponta többször ugyan azt?(a nagy slágereket is meguntuk volna ha annak idején 1000szer elnyomták volna naponta)
    Már lehet kicsit ellentmondásos vagyok de hát a művészet is ilyen. Ha valaki alkot még ha sablonra is akkor is vigyen bele valamit saját magából is!
    Még azt nem értem, hogy egy egy előadót hogy ismerjek meg, ha a rádióban nem hallani és letölteni sem lehet, mert tilos? Akkor hogy találja meg az ember a saját hangját? Ha tetszik neki úgyis megveszi csak előbb megnézi/hallgatja hogy jó-e tetszik-e. Ilyan CD-árak mellett nem lehet azt megtenni, hogy látok valami érdekes nevűt; na akkor megveszem meghallgatom. Letöltöm előbb és aztán azt az albumát, amelyik tetszik meg is vesszük.
    Ha valami hülyeséget írtam bocsánat. Amit írtam azt úgy írtam, hogy amit ajánlanak azt legalább egyszer végighallgatom és elég sokfajta zenét szeretek.
    Addig nem sok változásra számíthatunk, míg egy dobra és egy cinre amiből tuc tuc lesz nagyon sokan azt mondják, hogy húúúúúúú de jó! Van ilyen is elhihetitek!
    Bocsi mégegyszer a sok szövegért. Egy szó, mint száz, nekünk kell nyomást gyakorolni a művész urajra és hölgyekre! Filmesekre zenészekre írokra egyaránt!
  • Mice
    #207
    ???????????????????????

    helyből??? te nekifutásból voltál akkora paraszt mint a WTC
  • tetris13
    #206
    Az Artisjus tudtommal senki fele nem szamol el a bevetelevel, igy szerintem az "eloadomuveszek" csak nagyon kis toredeket kapjak meg a befolyo osszegeknek...
    Hogy valojaban mire koltik/kinek adjak az evi sok milliardot, ki tudja. Ki van ez talalva.
  • zsizoka1
    #205
    Mennyibe is kerül egy CD elöállítási költsége??? Kb 30 Ft-ba!!
    Mennyibe is kerül egy tok és borító bele??? kb 200-ft (megrendelés nyomdában körübelül ennyi 1 db)
    + A zenészek rarákják a saját zenéjüket és mehet a "sokszorositóba" -ergo- összesen az egész ez legyen kb:500 FT
    HA MAJD A BOLTOKBAN 800-1000 FT-ért ÁRULJÁK AZ EREDETIT, AKKOR MAJD TALÁN MEGVESZI A MAGYAR NÉP AZ EREDETIT!!!!! ADDIG IS ÉLJEN A LETÖLTÉS
  • rosemberg
    #204
    Remélem nem a GYőzike albumára gondoltak hogy vásároljam meg legálisan mert letöltés után rögtön töröltem mert valami katasztrófa nem is értem hogy hogy adhatták ki.Ezek után nem kell csodálkozni hogy nincs bevétele a kiadóknak ha ilyen szarokat is engednek forgalomba.
    A többiekkel nincs különösebb bajom mert nem is ismerem őket de amennyibe kerül egy lemez manapság azt pofátlanul soknak tartom sajnálom szegényeket hogy nem futja 30 milliós autóra tisztelet a kivételnek be kell érniük a 10-15 millióssal én aki csak a MI AUTÓNKRA futi biztos nem fogja megvenni a 4-5-6ezres lemezt,ha van rá mód ,hogy olcsóbban vagy ingyen hozzá jussak.Ráadásul azért vegyem meg mert van rajta 1 szám ami jó a többi meg csak azért készült hogy legyen valami a lemezen,ami még így is félig van.Na mindeggy leszarom majd lessz valami de hogy ilyen áron nem veszem meg az biztos inkább nem hallgatom.Ez vonatkozik a játékokra is meg minden másra mert egy szaros játékért se adom oda a fizetésem15-20 %-át van nekem mire költeni 2 gyerek mellet plussz a lakás STB.
    De szórakozni szeretek úgyhogy marad a csere-bere