A Rita már erősebb, mint a Katrina

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na igen ott születnek, de miért haladnak a nyugati öblök felé, amiután az öböl melegvizéböl nagyobb eröre tesznek szert?
Felvetették már a Keleti-Atl.Óceán (Golf-áram) rendelleségeit is Anglia-Izland térségeiben.
<#integet2>

"pl. a közelmult sok földrengései nem okozhattak-e a Mexikói-öbölben kéregrepedést, és ezáltal a mélytengeri árkok sok "melegvizet" küldenek a felszíni vizebe, és ezáltal van a melegedés?"

Ha jól tévedek, ezek a hurrikánok az Atlanti óceán felett keletkeznek...

Kara kánként folytatom tanításom.

Európában nem igazán jellemzõ. Magyarországon meg gyakorlatilag lehetetlen.

Lehet , hogy most keletkezik az új hurrikán, valahol -netán- Európában.
<#worship>

Ugy érzem kifulladt a lap, de várom az ujabb eseményeket!!

uniu
Az egy doboz elazott gyufa lenne ahhoz kepest 😊

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

"A nuklearis bombakat joval a foldfelszin felett robbantjak be a maximalis pusztitas eleresehez(nem a bunker-rombolokat). A mai viszonylatban kicsinek szamito Hiros. bombanal ez 0,5km volt. Tehat a hurrikan szemeben felrobbantott (nehany km a fold felett) nuke egy szabalyos nuklearis tamadasanak felelne meg."

No, így már világos. Csak azt nem vágtam, hogy hogy lesz a hidrogénbombából atombomba...

"akkora mennyisegben, es begyujtva lenne a vilag elso tuzvihara"

Már volt tûzvihar. Pl. a II. VH-ban Hamburg bombázásánál.

Tetszik ez
IMG SRC="http://www.sg.hu/kep/2005_09/0922rita1.jpg"

uniu
A nuklearis bombakat joval a foldfelszin felett robbantjak be a maximalis pusztitas eleresehez(nem a bunker-rombolokat). A mai viszonylatban kicsinek szamito Hiros. bombanal ez 0,5km volt. Tehat a hurrikan szemeben felrobbantott (nehany km a fold felett) nuke egy szabalyos nuklearis tamadasanak felelne meg. Az oroszok a Car nevu (?)hidrogenbombat, 6-10km robbantottak fel a fold felett.
Horvath Janos: precizos bombaid a hurrikanban ugy viselkednenek mint homok a szelben... a napalmot a hurrikanba is nagyon erdekes 5let... akkora mennyisegben, es begyujtva lenne a vilag elso tuzvihara... Asszem az Apokalipszist tudnam elkepzelni igy.

Érdekes megfigyelés az, hogy nagyerejü földrengés után pár napra, vagy szinte utána "özönvízszerû" esõzések alakulnak ki.Ez nemcsak az indonéz szigetvilágot, hanem lássunk közelebb, pld.Törökország területeit is súlytotta.
Tehát a rengés föld- kisugárzása a szárazföldet is esõzésekkel tetézi.
Itt összefüggést látok a légkör-föld kölcsönhatására.
A Mexikói-öböl amugy is be van "szipkázva" a sok olajfúró tornyokkal,nem sok kell, hogy a kéreg felrepedjen, amúgy sem van messze a nyugati parti San Franciskó, vagy a Észak-Dél amerikai törésvonal.
A melegáramlatok megfigyelésére pedig a tengereken kellene létrehozni lehorgonyzott rádioadókat, hogy lássuk a felmelegedés nagyságát, áramlatok irányát. Ez pedig lehet hogy nem 1-2 fok C. - amit a széndioxid okoz hanem drasztikusan 5-8 fok is lehet az adott térségben, több száz négyzetkilométeren,ami elég egy tekintélyes hurrikán születésére.

Vessük el a hidrogén-bomba elméletet, bár én a HASONLÓ erejü explozíciós kisbombákra gondolok, NANEM a napalm-tipusú tûzvész bombákra, csak olyanokra, amik jó nagy területet tudnának beteríteni,ugyanakkor a robbanás utáni "oxidok"- káros anyagok- minimális kárt okoznának.(a Gázai-övezetben mostanság a rakétatámadások sokkal több "káros" anyagot is termelnek!)
Szóval a kialakult hurrikánt az óceán felett olyanra kéne alakítani, hogy még a szárazföld elérése elõtt kiadja a felszívott víz jelentõs tömegét, ezáltal csökkenne e szél sebessége is.
A hurrikánvadász gépek pedig a földi irányítással összhangban oldanák ki a légköri "kisbombákat" és itt volna szerepe a lézervezérelt technikának,tehát itt nagyon sokat számítana a MAGASSÁG ,tehát a legjobb helyzetben találná el a cellákat,és szórná szét a semlegesítõ "anyagot"- amit én még persze nem tudom hogy mi lenne az.

Más témát is felvethetnék ezek után, pl. a közelmult sok földrengései nem okozhattak-e a Mexikói-öbölben kéregrepedést, és ezáltal a mélytengeri árkok sok "melegvizet" küldenek a felszíni vizebe, és ezáltal van a melegedés?
Nem biztos hogy a sok széndioxid okozza a hurrikánok ilyen nagymérvü erösödését.
Amerika rá fog jönni a megoldásra remélem ezek a viharok figyelmeztették erre, még lessz több is.

"ja amugy a H. bomba 0,5km robbant a fold felett, gyakorlatilag egy hidrogenbombas robbantas egy "sima" atomtamadasnak felelne meg."

NEm egészen világos, hogy mire gondolsz.

Csirke4
Szerintem a gonosz terroristák kezébe került egy olyan szerkezet ami vihart hoz létre mint a red alert2-ben! 😊
uniu
Azonkivul ti szeretnetek, ha hidrogenbombat robbantananak a fejetek felett, csak ugy, hatha elmulik a hurrikan? Ha megkerdeznenk Hirosima lakoit, hogy mit szerettek volna jobban, valoszinu nem a bombat.. ja amugy a H. bomba 0,5km robbant a fold felett, gyakorlatilag egy hidrogenbombas robbantas egy "sima" atomtamadasnak felelne meg.

Hát igen. 😞 Nem kellene megszüntetni. Egyébként ez sem "csodamódszer", pl erõsebb zivataroknál még így is eshet nagyobbméretû jég. De a 70% azért elég jó szerintem.
valamit
az biztos, hogy jó volna feloszlatni a tornádókat, ha van erre valami lehetõség... csak azért jól meg kell válogatni az eszközt is erre, h például még utánna is lehessen ott halászni, stb.

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

uniu
A bombazas hatasfokat nagyban csokkenti a szel, persze ezt valamikepp lehet korrigalni, de egy hurrikan ellen ez nem igazan muxik!😊 Ha csak az UFO-k nem adnak nekunk instrukciokat erre vonatkozoan😊Azon kivul lehet, hogy a hurrikanszem nem az ok, csak 1 okozat.

Igen?

És ezt hol, mikor szokták bevetni hazánkban?
Mármint ma is használják a jégesõ-elhárításban (itthon is).
Ma is használják, de az említett kisérletben is ezt használták.
"ezüst-jodid"-ot jégesõ ellen használtak régebben.

Természetesen nem egy repülõrõl volna szó, hanem 4-6 géprõl, amik ugy helyezkednének el, amiket a hurrikán-központ koordinátálna. Persze nem kell preciziós megközelítõs bombákat alkalmazni,-több száz km.-rõl van szó- hanem ezek lennének nagytömegü,de hatékonyan "szétfoszló" légköri bombák.((lyuk a zoknin...!!))

Egy szakkönyvben olvastam:

"1947-ben a Cirrus terv a ciklonok szeleinek csökkentését célozta. Azonban az elsõ - beszórásnak alávetett - hurrikán hirtelen megváltoztatta pályáját, és jelentõs károkat okozott Georgiában (USA)."

egy másik idézet:

"A ciklonok útjának megváltoztatására tett kisérletek túl sok jogi és pilitikai következményekkel járnak. Az amerikai Stormfury program például az 1960-as és 70-es években megkisérelte csökkenteni a hurrikánok erejét a karib (Antilla) -tengeri szigeteken. De mivel a Mexikó északi részén hulló esõk zöme ezeknek a trópusi viharoknak a fennmaradó részébõl származik, a beszórást okolták az 1980-as években bekövetkezett szárazságért"

Csak hogy valami konkrétum is legyen.

Jobban kifejtve; egy repüllögéprõl, ami fel tud jutni a felsõlégkörbe - lásd:hurrikánvadászok - felülrõl le tudná bombázni ezekkel a töltetekkel a szem környezetét. Persze ez még a kialakulás kezdeti fázisában történne,vagy amikor már komoly nagyságú lenne az óceán felett.
Az anyagról beszélve, ez lehet ezüst-jodid,korom-homok, stb... ami belekeveredve a hurrikánba azután pedig a nap sugárzás hatásaira átalakulva eloszlatná a pusztító hatásokat.

Válasz #60 , #67 -re: Na jó hogy nem nagyerejû pusztító bombákra gondolok ebben a témában, hanem olyan kissebb explozíciós töltekekrõl, amik -ha jó idõben és helyen robbannak (több helyen a spilár belsõ övezetében) - befolyásolhatnák a hurrikán mozgását, erejét.
Amerika rendelkezik már olyan precíziós, lézervezérelt töltetekkel amiket pont oda tud juttatni ahova kell. Na tehát; ez ne legyen enberpusztító bomba, hanem legyen az emberiség segítõje.
A töltet mibenléte pedig sor tudományos megfigyelések eredménye szerint készüljön el.
Lehet ez kémiai-fizikai semlegesítõ anyag, mely aktívan csökkentené a légnyomás,hõmérséklet, akár a vízfelhõ abszurd elváltozását.

sz4bolcs
jajj de jó volt 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

s1lkforrent
Ne b@ssz@. Egyrészt már csak kettes, másrészt még egy ötös erõsségûnek sem kellene különösebb kárt okoznia egy jól megépített atomerõmûben.

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

s1lkforrent
Vígaszdíjként pedig fogadj el tõlem egy LOL-t. Mer ez még trendibb.<#wilting>

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

Ez így van.
Meg amúgy sem biztos, hogy elég lenne.
Gondoljatok bele! 80-100 km-es a szem!
Azért abban van egynéhány köbméter levegõ, annak a nyomását megnövelni azért nem lenne piskóta, még egy kevéssel sem.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

"ha jól tudom, ahol pusztít ez a hurrikán, ott a közvetlen közelében van 2 atomerõmû is
5ös erõsségû hurrikán pedig hazab@ssz@ valszeg"

Az atomerõmûvek sok-sok vasbetonból készülnek, nem pedig papírból, mint az átlag amcsi házak. Egy ilyen kis szellõt bent meg sem lehet érezni.

"Van He3-He3 reakció is.
Ott semmi nincs, neutronsugárzás se, meg asszem gamma se, az egész tömegdefektus energiája a keletkezõ alfa-részecskéknek, és protonoknak adódik át."

Csak az a gond, hogy a fúzió beindításához szükséges energiát a hidrogénbombáknál nemes egyszerûséggel atombombával állítják elõ. Így lényegtelen, hogy a fúzió maga mennyire tiszta.

[NST]Cifu
A Rita 3.-as erõsségû volt, mikor partot ért...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

sz4bolcs
De jó, hogy olyanok okoskodnak bele a fórumokba, akik még írni sem tudnak helyesen. Igen, minden évben ilyenkor beindítják a haarpot...;-)
Hajrá USA utálat! Me' ez a trendiii...

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

ha jól tudom, ahol pusztít ez a hurrikán, ott a közvetlen közelében van 2 atomerõmû is <#wow3>
5ös erõsségû hurrikán pedig hazab@ssz@ valszeg

valamit
azaz elképezlés, hogy a jövõben hidrogén bombákat robbangassunk a karib tengeren minden nagyobb hurrikánnál, az kissé morbid számomra> ezek az atom/hidrogén bombák asszem nem környezet kímélésükrõl híresek , minnél többet robbangatnánk gyûlnének a hurrikánok is... szal nem erre az útra kéne lépni szerintem, persze ha valamiképp fel lehetne lépni a hurrikánok ellen, az jó volna...
az emelkedõ olajárakról meg az a véleményem, hogy az számunkra jó, persze hosszú távon, az ugyanis már most látszik, hogy az alternatív/megújuló üzemanyagok kezdenek egyre nagyobb szerepet kapni például az autógyártásban, azt hiszem ez a járható út, más kérdés, hogy rövid távon emiatt szívhatjuk a fogunkat, mert drága a benzin, kevesebbet autózhatunk, viszont> kissebb környezetszennyezés, új tisztább technológiák és "kissé" utópisztikusan> szebb jövõ 😊

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Van He3-He3 reakció is.
Ott semmi nincs, neutronsugárzás se, meg asszem gamma se, az egész tömegdefektus energiája a keletkezõ alfa-részecskéknek, és protonoknak adódik át.
És mindegyik nagyon nagy kölcsönható képességû, úgyhogy párx10 m után simán elnyelõdnek a légkörben.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

s1lkforrent
Jajaja! Féltucat hidrogénbombát amerikára, hogy megóvjuk a hurrokántól!<#banplz><#lama><#rolleyes>

bocs a helyesírásért csak tiszta szar a billentyuzetem...

Egyetrétek veled, a Hidrogénbombának csak a 99% termonukláeráis a maradék egy 1% viszin teljesen nukleáris mert a hidrogén bomba mgafúzióját egy atombombával indítják be...

Szerintem ha felrobbantanának egy Atombombát a mag közepében utána nem sokáig tartana a hurrikán, jelentõsen gyengülne...

Az elõzõ az #57-re vonatkozott.

"elkébzelést", "földet", "müholdak", "szinképeket", "gaus" (egyik sem elütés).
Mellesleg a politika is tudomány, sõt, a nyelvészet is.
"valami bombával (hidrogén) meg lehetne szüntetni a szem, vagy környezete spirális mozgását, vagy megzavarni, lassítani a rendszert" - nagyfokú tájékozatlanságod lehet a tudományok terén, de ettõl eltekintve: belegondoltál már abba, hogy milyen mérvû károsodás érhetné az élõvilágot, beleértve az embereket is, ha lépten-nyomon hidrogénbombákat robbantgatnának?

Te magadtól vagy bunkó, vagy tanítanak?

Laci73
Kedves János!

Sajnos ez a téma - a világra gyakorolt hatása miatt - inkább politikai, mint tudományos.

De a feltevésedre válaszolva: a Napból érkezõ hõenergia tartja mozgásban légkörünket, ez igaz. A Napkitörések azonban nem plusz hõenergiát, hanem elektromágneses részecskéket jelentenek - a légkör meteorológiájára gyakorolt hatásuk nem számottevõ. A probléma igazi oka - bizonyítottan - a környezetszennyezés: a kikerülõ "üvegház" gázok a korábban egységes légköri folyamatokat tették ún. celluláris (apró területrészekre, cellákra bontott) folyamatokká (az ötvenes években kezdõdõ, napjainkra irreverzibilissé, azaz visszafordíthatatlanná vált folyamatok). Tkp. kaotikussá vált az egész meteorológiai rendszer.
A felelõsök érthetõ módon a nagy környezet-szennyezõ országok, igaz akár száz évre is visszamenõleg - élen az USA-val. A probléma legfõképpen az, hogy elsõsorban (Katrina, Rita ide vagy oda) nem is õket sújtják a katasztrófák. Emlékezz a hazai, minket vagy a környezõ országokat sújtó árvizekre. Ezt mikor és ki fogja kártéríteni? De a legbosszantóbb az, hogy a nagy kõolaj-termelõ/finomító multik erre hivatkozva emelik a kõolaj árát...

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

Tisztelt fórumozók! Szerintem zárjuk le a politikai vitákat, ez mégis egy tudományos fórum,és próbáljuk megbeszélni a tényeket.

A mostani hurrikán megint csak akkora erõvel tombol, mint az elõbbi. Miért lehet ez?
Az én véleményem, vagyis tudományos megküzelítésben az alábbi;
Pár hete felvettettem azt az elkébzelést, hogy valami bombával (hidrogén) meg lehetne szüntetni a szem, vagy környezete spirális mozgását, vagy megzavarni, lassítani a rendszert.
Most, hogy pár napja..(09.15 kb.)nagyerejû napkitörések voltak,meglátásom szerint ez nagymértékben befolyásolja a légkör egyensúlyát.
Tehát ez sokkal tovább mutat, mint a földi környezetszennyezés problémája. Sajnos "rendetlenkedik" a napocskánk,- nem tudom hogy ez a 11 éves periódusnak következménye-e?-vagy valami kozmikus porfelhõ, vagy "ritka" semmiség játszik-e közre.
Nagyerejû eletromágneses behatások érik a földet, és ezek okozhatják a hurrikánok ilyen nagyerejû erõnlétét.A müholdak necsak infra-és látható szinképeket küldjenek le, hanem mágneses erõvonalak képét is, (gaus..stb. fizikából segítsetek..anno 1970.. )és ezekkel talán tudnánk valami elõrejelzést tudatni a térségre vonatkozólag.Szerintem megakadályozni ugysem tudnánk.

Kelta
"Kár a szerencsétlen bohóc busht hibáztatni. Õ is csak izraelbõl kapja az utasításokat."
ezeket magadtol találod ki vagy veszed valahonnan??,
szerencsétlen......

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

Jah 😊Bár a káoszelmélet nem mondja, hogy ennyire hirtelen is hatása van. Lehet csak évek alatt lenne valami belõle.

Aztán a nagy büszke hazafi amerikaiak bebizonyítják, hogy õk igen is erõsek, õk a világ urai, és majd 10-20 megatonnás atomokkal dobálják le a hurrikánokat. Kár a szerencsétlen bohóc busht hibáztatni. Õ is csak izraelbõl kapja az utasításokat. Bár azon sem lennék meglepõdve, ha valami haarphoz hasonlót fejlesztettek volna ki, és épp kísérleteznek vele, a jól megszokott amerikai módon. Akiket ér a vihar, tényleg semmirõl nem tehetnek.

Szerintem egyszerû pillangóeffektrõl van szó....
Kocsordon meglibbent Árpi bunkerén egy pillangó és most Katrina - Rita ... és még kitudja 😊

Oldal 1 / 3Következő →