2482
Magyar Labdarúgó Szövetség és a Liga topikja
  • Grenzjager
    Tulajdonképpen szerintem is jobb, legalább másnap a Vecsés ellen jobb pályán játszunk :) addigra csak elkészül :) , mert szerintem ez csak az edzés miatt fontos(mármint a pályacsere), ugy kell adni edés lehetőséget a mérkőzés színhelyén, a Fradi meccsre meg kicserélik, és zsír új lesz :), és így próbálja engesztelni a lilákat a Kisteleki.
  • Zséé
    sztem jobb, hogy szuszában lesz mert ott sokkal jobb hangulatot lehet csinálni mint a puskásban. Megyerin legalább megtelík a stadion (remélhetőleg) :)
  • [Jakuza]
    Az hagyjan, de ha annyira sziven viseli a stadion sorsat, akkor miert nem az MLSZ allja a fuvesitest ?
    Aztan majd az uzemelteto visszafizeti nekik a befektetest.
    Ugy tunik annyira azert nem viseli megsem a sziven a sorsat a stadionnak, mert csak a pofaja jar, hogy miert nem csinalta meg mar valaki a fuvesitest.
    Tiszta lol.
  • Grenzjager
    amúgy így akarunk EB-t rendezni? nem képesek használhatóvá tenni a Puskást ?? Bravó Kisteleki, igaz ő megmondta: "a lehető legjobb körülményekeket próbáljuk biztosítani a válogatottnak" - megint hazudott, de ez szokása...
  • fradista91
    Én is így voltam vele :D
    Nem nagyon figyelem mostanság a válogatottat...
  • Kaplan
    Köszönöm eme értékes információt! Mert nekem ez az! :D Ugyanis sehol nem láttam kiírva :S
  • Takezó
    dunatv
  • Kaplan
    Adja valamelyik adó az esti meccset!?
  • B0B0
    :DD
  • Grenzjager
    Na ez az, mert ha még Beckenbauer fikázta volna a válogatottat, akkor azt mondom ok, de a Verebes mit akar? mit ért el az életben? bajnok az ETOval?? hmmmm szép...szal kuss neki
  • B0B0
    Ja igen! És Verebes jobban tenné, ha efogná a száját, mert pl amit a VB-n szakkommenttorként működött azzal szépen lejáratta magát...
  • B0B0
    Bozsik ezzel a csapattal tudod mit fog elérni?

A kilincset
  • HURRICAN
    "Kipróbált 96 játékost, de nem volt válogatott."

Miért? Most van válogatott? A másik dolog pedig Verebes szerint Bozsik képes arra, hogy idővel egy ütőképes válogatottat összehozzon. Én ennek örülnék de kétlem , hogy Bozsik jobb szakember lenne mint Matthäus.
  • B0B0
    Megszólalt a főokos
  • B0B0
    Látszik, hogy a régi embereiből építkezik. Nem adok sokan ennek az összeállításnak...
  • Grenzjager
    jó itt is :)) én spéci tőled tudtam meg, innen
  • faláb
    Úgy látom rossz helyre írtam.
  • faláb
    A magyar válogatott kerete:
    Kapusok: KIRÁLY Gábor (Crystal Palace), FÜLÖP Márton (FC Tottenham Hotspur), VÉGH Zoltán (MTK Budapest)

Védők: FEHÉR Csaba (PSV Eindhoven), ÉGER László (Polideportivo Ejido), KISS Zoltán (DVSC-TEVA), VANCZÁK Vilmos (Újpest FC), LŐW Zsolt (TSG Hoffenheim), JUHÁSZ Roland (RSC Anderlecht), SEBŐK Vilmos (Zalegerszegi TE), KOMLÓSI Ádám (DVSC-TEVA)

Középpályások: DÁRDAI Pál (Hertha BSC), MOLNÁR Balázs (Zalegerszegi TE), HORVÁTH András (FC Sopron), TÓTH Balázs (Malatyaspor), POLONKAI Attila (REAC), HALMOSI Péter (DVSC-TEVA), HUSZTI Szabolcs (SV Hannover 96), CZVITKOVICS Péter (MTK Budapest)

Csatárok: KABÁT Péter (SV Pasching), GERA Zoltán (West Bromwich Albion), SZABICS Imre (1. FSV Mainz 05), TORGHELLE Sándor (Crystal Palace), SOWUNMI Thomas (FC Slovacko), SIMEK Péter (SC Poli Temesvár)

Biztonsági tartalékok: PETŐ Zoltán (FC Brussels), BÁRÁNYOS Zsolt (klub nélkül), VIRÁG Béla (DVSC-TEVA), WALTNER Róbert (Zalegerszegi TE), RAJCZI Péter (Újpest FC)
  • B0B0
    És sem tudok elképzelni más apropót. Ez kb olyan mintha azért kreálnának bizottságot, hogy miért kerek a labda amivel fociznak
  • B0B0
    Mondd már el nekem, miért is jobb a Debrecen egy szemernyivel is mint bármely másik magyar csapat????? Szégyen, hogy egy nulla értékű macedón csapatot nem bírnak lenyomni. SZÉGYEN!

Az egész magyar foci egy kalap szar! Egy évvel ezelőtt még sokan bizakodtak, de amióta Kisteleki ott ül a trónon, azóta csak rombol! Nem gonoszságból mondom, de szívből remélem, hogy nem nyerjük meg az EB rendezés jogát, mert akkor az a parasz ordíthat, hogy neki sikerült.
  • Grenzjager
    De mint bizottsági tag Jóska, Pista meg az összes koma kap majd 2 millió forintot...

• Grenzjager
    nb1.hu
    Amint azt már jeleztük, a szövetség székházában ma közgyűlést tartott a Magyar Labdarúgóliga. Az MLL elnöke, Tarsoly Csaba a közgyűlés elé vitte azt a szerződéstervezetet, amelynek értelmében a sporttelevízió is műsorra tűzi a 2006/07-es NB I-es bajnokság mérkőzéseit. A megállapodás szerint szombat délutánonként és hétfő esténként is képernyőre kerülhetnek a találkozók (a Duna TV péntek esténként sugároz egy-egy meccset). A közgyűlés elfogadta a javaslatot, így már csak alá kell írni a megállapodást a csatornával. Erre a jövő hét folyamán kerülhet sor.
    A Sport1Tv által fizetett jogdíj aligha éri el a korábban az RTL által folyósított összeget, az értékcsökkenés okának kivizsgálására az MLL bizottságot állít fel.

Magyarországon erre egy külön bizottság kell???
  • DJ Bee18
    0-4, emiatt
  • [Jakuza]
    "Nemolyanszar" ?
    Mi kell ahhoz hogy kideruljon ?
    Csak nem az, ha gyozni tud egy Macedon csapat ellen ?
    Sajat magukrol allitottak ki a bizonyitvanyukat.
    Tehat "megisolyanszarok".
  • hunbasser
    de jelenleg mégiscsak az egyetlen "nemolyanszar" csapatunk a debrencen,a rabotnickitől elszenvedett vereség ellenére is.
  • [Jakuza]
    Hagyjal engem a Debrecennel.
    Gyoker banda, azokutan mondom ezt, amikor anno a Mattheusnal lemondtak a valogatottsagot, faradtsagra hivatkozva.(persze mar megbuktatasan dolgoztak) Ilyenek elnek az adofizetok penzebol, mint hal a vizben.
    Most lehet rafogni a melegre, vagy a Macedon konyhara az eredmenytelenseget es szerintem lehetne csomagolni is es beallni dolgozni, mint ahogy minden rendes ember teszi.
  • Grenzjager
    ezért megérte hajtani egy éven keresztül, mindig azt ugatták, hogy a "nmezetközi kupaszereplés" ........
  • [Jakuza]
    Nem megy sehova, mert a masodik selejtezokorben kellene ahhoz kiesni.
  • Grenzjager
    Nah ha kiesik a Fehérvár, akkor már az őszt sem éri meg egy csapat sem (vagy a Loki most így átmegy az UEFAba, remélem nem, mert nem érdemlik meg)
  • [Jakuza]
    Na igen, az Ujpest es a Debrecen is kitett magaert.
    Latvanyosan emelkedik a labdarugasunk szinvonala, amiota a Kismocsoki az MLSZ elnoke, mind eredmenyesegileg, mind atlathatosagaban. :P
    Ilyen folytatas utan nem kellene elmelazni azon, hogy letminimumot kellene fizetni a honi labdarugoknak ?
    Manapsag egy futoszalagon 3 muszakot vegzo dolgozo fele nagyobbak az elvarasok, ehberert.
    Ideje lenne, ha erre koncentralna valaki, nem a palyabezarasokon es a csapatok kizarasan.
    Mindjart az osszes labdarugo elkezdene hajtani, hogy ne csungjon a feje felett a Damoklesz kardja.
  • Grenzjager
    komolyan mondom, sajnálom hogy megélte a vadúz elleni meccset... lehet h még enek is szerepe lehetett mentálisan, szellemileg nem eshetett jól neki...
  • fradista91
    El tudom képzelni mennyien lesznek kinnt... (sajnos)
    Annyi biztos: nem lesz méltó búcsú egy ekkora játékostól... szerintem...
    De NE legyen igazam...
  • Grenzjager
    ahelyett hogy visszahoznák a meccseket a psukás stadionba és ott normálisan tudnának a Szuszától is elbúcúszni, így vicces lesz az egész....

se meccs...
    a megemlékezés meg gondolom olyan magyarosra sikerül majd...
  • Grenzjager
    A szövetség első emberének döntése értelmében a két együttes játékosai és szurkolói méltó módon, a róla elnevezett Megyeri úti stadionban emlékezhetnek meg a kedden elhunyt Szusza Ferencről vasárnapi bajnoki mérkőzésükön.
    Az Újpest és a Győr vezetői szerdán nyílt levélben azzal a kéréssel fordultak Kisteleki Istvánhoz, hogy tekintettel az újpesti legenda elhunytára, a rá történő megemlékezésre, a két együttes hétvégi bajnoki mérkőzését - függetlenül az ismert pályabetiltástól - a Megyeri úti stadionban játszhassák.
    - A paragrafusok szerint nincs semmilyen lehetőség kivételezésre, s a jogászok sem tanácsolták, ennek ellenére úgy érzem: erre a kérésre nem mondhattam nemet - indokolta döntését Kisteleki István. - Magam is nagy tisztelője voltam Szusza Ferencnek, halála mélységesen megrázott, s úgy éreztem: ebben az esetben felül kell emelkednem minden szabályon, előíráson, és méltányolnom kell a klubok kérését. Ezért egyeztem bele a Megyeri úti helyszínbe.
    Az MLSZ-elnök hozzátette, hogy Szusza Ferenc halála pótolhatatlan, fájdalmas veszteség az egész magyar labdarúgás számára, s az egykori gólkirályt a Magyar Labdarúgó Szövetség is a saját halottjának tekinti. Valamennyi hétvégi találkozó előtt gyászszünettel emlékeznek majd meg a kiváló labdarúgóról.
    (mlsz.hu)

na ennyit az újpesti pálya betiltásáról...

ennyit ér az mlsz szava... sz@rt se...

• [Jakuza]
    Erre csak ennyit tudok irni. (Jol jelzi a labdarugasunkat)

What a shame.
  • Grenzjager
    Kaposvár, augusztus 1., 12.40 A Focisuli elnöke az egyesület fennmaradása érdekében nyílt levélben kéri segítségét.

h i r d e t é s

A Mézga Focisuli mindenesétől, Horváth Jánostól érkezett az alábbi üzenet szerkesztőségünkbe. A nyílt levelet honlapunkon természetesen közreadjuk, valamint (ha pár soros kommentárt hozzáfűzhetünk) kívánjuk, hogy érje el a célját, és valaki(k) még idejében segítő kezet nyújtsanak a 11 éven át működő utánpótlásnevelő egyesületnek, hogy e megannyi öröm és bánat, az életre szóló barátságok színtere tovább élhessen. A Mézga Focisuli az elmúlt évtizedben nemzetközi trófeák garmadáját nyerte, a lehetetlen körülmények között is képes volt megújulni (évek óta a göröngyös Textiles-pályán tartják az edzéseiket), az évenként megrendezett csatár- és kapustábora az utánpótlás berkein belül méltán vált az egyik legnépszerűbb és legelismertebb egyhetes nyári programmá.
    Az önerőből és a szülők segítségével működő, az utóbbi két-három évben válságba került egyesület mellett Horváth áldozatkészségének is köszönhető, hogy még mindig életben van a klub. Ez a kijelentés azonban csupán ideig-óráig lehet helytálló. Az egyesület mostanra a megszűnés, az ellehetetlenülés szélére került. Az Újpest ugyan tavaly együttműködést írt alá a klubbal, néhány garnitúra szerelést adott is nekik, ez önmagában nem jelentett gyógyírt az akut anyagi problémákra.
    A folyamat a kaposvári székhelyű csapatnál most érte el azt a pontját, amikor már a mindig bizakodó Horváth szerint is felkerülhet a lakat a pályára, és a srácok másnap hiába jelentkeznek edzésre, a hétvégi meccs után pedig nem nyomják már anyu és apu kezébe a sportszárat azzal, hogy ugye, a következő bajnokira már elvihetem?! Nem a magánvéleményünket fogalmazzuk meg azzal, hogyha kijelentjük: amennyiben elismerjük, hogy a futballnak közösségteremtő ereje van, akkor ezt "Mézga" sikerei, a gyerekek körében olyannyira szeretett elnök eredményei maximálisan alátámasztják. Most mégsem az újabb trófeáról, a váratlan magyar sikerről... hanem a méltatlan befejezés rémképéről kell ehelyütt beszámolnunk.

És akkor íme a levél:

"A Mézga Focisuli elnökeként nyílt levélben szeretnék segítséget kérni és kapni olyan gyermeket és sportot szerető emberektől, akik átérzik focisulink helyzetét. Tudom, megalázó könyöradományt kérni, de mégis meg kell tennem, hisz több mint száz kisgyerekért felelek, akik "CSAK" focizni szeretnének. Sajnos, ha nem történik csoda, támogatás hiányában nem tudunk elindulni a következő évi Nemzeti Bajnokságban. Ez négy korosztályt érint (13, 15, 17 és 19 éves gyerekek és az előkészítő csoport). Az összköltségek teljesíthetetlenné váltak számunkra, így a játékengedélyek kiváltása, az együttesen nagyon magasra rúgó nevezési díjak befizetése jelenleg elérhetetlen nekünk, és így a részvételünk sem lehetséges, a srácok versenyeztetését mindez lehetetlenné teszi. Emellett a szereléseink enyhén hiányosak és a segédeszközök tárháza is elég silány.
    A tiszta lelkiismeretem érdekében ezt az utolsó elkeseredett lépést meg kellett, hogy tegyem a gyerekek érdekében, mert nem szeretném, ha a srácok az "utcára" kerülnének, illetve ami a legrosszabb, hogy akárcsak egy gyerek a 100-ból elkallódjon és a rendszeres fociedzés, illetve a meccsek helyében a "rossz utat" válassza, és a drog, ital vagy a csavargás lépjen a helyébe."

A Mézga Focisulival a következő telefonszámokon lehet felvenni a kapcsolatot: 30/9659951, 70/5195507.
  • B0B0
    Olvasd el a #2073-at
  • B0B0
    Ne sértegess, mert én tettem, téged meg csak minősít!
  • [Jakuza]
    Ezt honnan is tudod ?
    1.
    Miert nem semleges donteshozok voltak bent a bizottsagban ?
    2.
    Hogy lehet az, hogy a kieso csapat kapja meg az indulasi jogot, nem az NBII-bol amugy feljutasrol lemarado csapat ? Erdekes mas bajnoksagokban ez a modi.
    Hiszen az elozo bajnoksag eredmenyeit kell figyelembe venni.
    Most akkor azert nem esett ki a Vasas tavaly, mert a Ferencvaros nem tudott fizetni iden ?

3.
    Meszolyt ismeri mindenki, tud a Toto botranyairol, gondolod a hatterben nem fordult meg az agyacskajaban, hogy igy bejuthat a csapata, amely nem szerepelhetne amugy az elso osztalyban ?

4.
    Egy tobbtagu partatlan testulet donteset megkerdojelezhet egy szemelyben az MLSZ elnok ?

5.
    Van joga egy olyan MLSZ-nek a klubok penzugyi helyzeterol dontest hozni, amelynek szinten milliardos tetelu tartozasa van az allam fele ?

Es sorolhatnam a kerdeseket.
  • Grenzjager
    Nem a Vasasért zárták ki a Fradit ez egyértelmű, de nekem ne mondja senki hogy etikus hogy abban a bizottségban ami kizárta Fradit ott a Mészöly, és ugye tudod ki a Vasas edzője, na erről ennyit,
    korrektség -> 0
    objektívitás -> 0

Fogok én még személyesen találkozni B'Meg Kálmánnal... nem fejelem le, ahogy ő szokta az embereket, de elbeszélgetek vele, csupa olyan szavakat használva amit ő is ismer.... max lefejel,

de megjegyzem a fia szerencsére nem akkora utolsó tahó mint az apja...