Nem jegyzik be a Linux márkanevet Ausztráliában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
ezzel nagyjából egyetértek, habár én inkább úgy fogalmaznék, hogy a mono kernel hátránya nem olyan fájó egy stabil hardverösszetételû szerveren, mint egy desktop gépen. Viszont, hogy valós alkalmazásokban kimutatható teljesítmény elõnye lenne a mono kernelnek, az nem nagyon állja meg a helyét, de elméletben jól hangzik... 😊
"persze mai hardwareszintel inkább a microkernelt választanám, de amikor Linus ezen kellett, hogy döntsön a 386-osok világában ez jó döntés volt, tehát az üzletnek kedvezett."
hát... ha nagyon akarjuk belemagyarázhatjuk ezt is, de a mono kernel egyértelmûen elavult volt a 90-es évek elején is (nemhogy ma), így ha nagyon kedveljük linus-t, akkor mondjuk azt, hogy TB "elõrelátóbb" volt mint linus 😊
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Na mindegy én nem haragszok és nem gondolom, hogy nem vagyunk jóban, legfejebb nincs semmi kapcsolatunk, de mivel nem tettél nekem semmi rosszat, nem értem miért kellene, hogy gyûlöljelek stb? Na mindegy, ha az érdekel amit leírtál, ajánlom Donald Knuth-ot, a LINUX-al kapcsolatban meg tényleg nagy a választék... de pl. az O'Reilly - Understanding The Linux Kernel második kiadását ajánlom, de persze ez csak jó bevezetõ a kernelbe. Még egy jóindulatú tanács az lenne, hogy pedagógusként elég sok türelemre van szüksége az embernek.
Ja és a VB6 on XP-re a válasz a gondolom következõ (mivel VB6-al nem foglalkozok, ezért nem tudok neked biztos választ adni):
1. Ha magát a VB6-ot telepíted akkor valószínûleg a telepítõ mediumal van valami baj, mert 2-3 helyen (haveroknál) már telepítettem VB6-ot és ment probléma nélkül.
2. Ha VB6-ben írt program telepítésével van gond akkor a következõ, valami okból nem tud a TEMP könyvtárhoz hozzáférni (ez lehet registry probléma, közelebbrõl kell megvizsgálni a dolgokat), lehet, hogy nincs a legújabb SP telepítve, de ha adatbázis alkalmazásról van szó, esetenként az MDAC 2.6 okozhat problémát (a 2.7-el minden mûxik OK)
remélem segítségedre voltam, habár most olyan kérdére próbáltam válaszólni amiben nem vagyok mindennapi, ritkán van, hogy az ember fejbõl tudja a választ minden kérdésre, és ahogyan látod közelrõl sem gondolom, hogy mindent tudok, mert nem így van. Általában az emberek arról ismernek, hogy serkentem õket amikor csak birom, hogy osztják meg egymásközt a tudást, hogy ne fordítsák egymás ellen azt amit tudnak, hanem egymás munkáját és életét segítség az által, hogy megosszák amit tudnak, és gondolom, ha arogáns "mindenttudó" szupermen lennék akkor ez nem így lenne, sajnos összekevertél éppen azokkal akiket én sem tûrök magam mellett, csak ezt nem szoktam mutatni, általában kerülöm õket, de sohasem kezdeményezem a konfliktus kialakulását, szerencsére a kolegák szokták az ilyen személyeket ellõkni az utamból.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Igaz a linuxot nem ismerem még haladó szinten de elméletben már olvasgattam róla több dokumentumot. Én OR mûködésével,Számítógép architektúrák felépítésével,mûködési elveikkel,megalkotásuk módszereikkel és alkalmazásaikkal foglalkozom emelett Pedagógusnak készülök. (Ezt azért írom le hogy nehogy a végén egy szemét primitiv embernek tarts bár a történtek után jogodba áll ez) Lényeg hogy szeret az asszony 😄
Egyébként ha már te a programozás területén dolgozol akkor 1 kérdést engedj meg nekem hogy windows xp-n miért nem telepíthetõ a VB 6 ? Setup exe végrehajtása leáll és egy felugró ablakba kiirja a rendszer hogy a setup.exe hibát észlelt és leáll. Oka kéne!
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
... az egyszerû drivercseréhez (és oly sok más dolokhoz) szükséges kernel fordítási kényszerével, ami más oprendszereken még egy újraindítást se követel, ha jól van megírva a driver... Hát emiatt fikázta tanenbaum torvalds-t, hogy már 10 éve is elavult volt a kernel architektúrája, a linuxosok azóta is szívják a problémát... 😊)
Tanenbaum OK, de azt javaslom, hogy rajta kívül ismerj el más szakértõket is, pl. ha a számítógéptudományról van szó akkor javaslom, hogy Donald Knuth és Edgar Dijkstra se essen ki, de még sokan mások. Különben egy valamiben egyetértek veled, ez pedig az, hogy a szimpla egyetemi tanárokat igaz meg kell hallgatni, de nem kötõdni ahoz amit mondanak, minnél több forrásból tanul az ember annál jobb. Meg tudom érteni, hogy valami szerinted nem stimmel a hozzászólasaimban, de ez nem jelenti, hogy alapjából így is van, mert másoktól nem kaptam hasonló véleményt (kivéve, hogy sokat dumálok és nem választom szét a szöveget, de ez rendszerint azért van mert sietek és nincs idõm rövidíteni amit mondok), de OK mindenkinek megvan a saját véleménye ezért nem is akarom ezt megkérdõjelezni. Viszont egy valamit nem tudok elfogadni, az pedig az, hogy a múltkor olyan gorombán szoltál hozzám, mintha valami megbocsájthatatlan dolgot követtem volna el ellened, na de ez most off topic. Különben azt mondod, hogy nem fejbõl jön amit írok, hát ezt nem tudom értelmezni, mert ez nem igaz, fejbõl írok mindent, elméleti tudás ide vagy oda, de legtöbb dolog amirõl irok bár ami a szakmát illeti az mély gyökereket vetett a gyakorlatban, ugyanis több mint 12 éve vagyok jelen az IT-ben professzionálissan.
Mindenesetre becsülöm, hogy nem akarsz velem beszélgetni és nem is fogom ezt a továbbiakban erõltetni, de ha megengeded egy kérdést tennék fel: Mit értesz "nem tiszta" környezet alatt, hogyan képes a tudás tiszta vagy nem tiszta környezetbõl eredni? Mert ezt tényleg nem értem.
and I really don't understand the pain in your ass...
na tényleg, nem akarok itt kakaskodni, de nem értem mi bajod van velem? Én azért irok itt a fórumokban, meg vitatkozok másokkal, hogy valamit elmondjak azoknak akik esetleg még nem tudják, és, hogy én megtanúljak valamit másoktól amit még nem tudok. Persze ebbõl a másikból sokkal több van, ugyanis akármennyire is (bár a te hozzáálásod szerint erre következtetek) hihetetlen neked, hogy az ember tanúlhat és akármennyit is tud, valójában nem tud semmit, elég sokat megtanulhat az ember még az ilyenfajta fórumokban is. Ha pedig az én írásom járult hozzá, hogy valakinek valami világossabb legyen akkor annak különössen örülök.
Tenenbaum... hát mit lehet tenni, ha az ember nem szereti a monolitic kernel-t... különben mivel nem ismerem, nem akarok szakértésérõl sem pozitívat sem negatívat mondani, tanuld meg, hogy mindenrõl van 1000 nézet és, hogy nem létezik olyasmi, hogy abszolút igaz. Amikor ezt elfogadod és ez szerint élsz akkor megérted majd, hogy mennyire buták vagyunk mindannyian, és akkor majd felfogod, hogy éppen ezért nem érzem magam okosnak ÕSZINTÉN.
Na üdvözlet és sok szerencsét az életben.
Ugye nem gondolod komolyan, hogy a perek indítása vagy a license díj duplájára emelése nem linus ötlete volt, vagy nem a beleegyezésével történt? (teli van a levlista linussal ahogy magyarázkodik miért tartja ezt szükségesnek, így ez költõi kérdés volt)
Szóval nyugodj bele, linus emelt díjat, linus jegyeztet be és linus perelte be a 90 céget...
Egyébként meg idézem a cikket: "amely a kifejezés márkanévként való bejegyzését kérte, mégpedig Linus Torvalds, a platform atyjának részére."
Õk emelték a díjat, és õk akarnak bejegyeztetni. Magyarán nem linus az aki ezért felelõssé tehetõ.
Bármilyen szervezet is akar márkanevet, vagy jelõlést, vagy hívjátok aminek akarjátok, annak mûködési költsége van. Pl: még akkor is ha mindenki ingyen dolgozik ott, lévén a bejegyeztetési eljárás is pénzbe kerül. Nem is kevésbe.
Nem értem a vitát 😊
De ez csak mellekes.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
200 dollár egy 1 gépes garázscégnek, egy normális vállalatnak legalább 5.000 dollár, de végülis ez részletkérdés. (egyébként a 90 beperlt cégtõl is 5.000 dollárt követel fejenként, mert használni merték a linux nevet)
Starcraft + Diablo III - esemve
Hogy adhatta a Microsoft az oprendszerének a Vista nevet, holott azt szinte minden országban már használta egy-egy cég? Csak 😊. Pont a Unix-hoz létezik egy site, ahol fotókat gyûjtenek mindenrõl ami unix. Van ott minden: pelenka, tv-antenna, müzli, és a jó öreg autoalkatrész-kereskedés 😊.
Ezt kellene levédeni 😊
Na vicc ide vagy oda, a Linux egy márkanév amely egy OS kernelhez fûzõdik amelyet OS ként (tévessen) említenek, (az OS neve különben GNU/Linux)... és az egéssz mesét Linus Torvalds indította el, (de a Linux nevet nem õ találta ki, elfelejtettem pontossan, de mintha Linus az OS-t Phreex-nek vagy valami hasonlónak nevezte volna), és ezért erkölcsileg is joga van a Linux márkanév megóvására a mindenféle vacak kódra való ráragasztásának megakadályozására. És miért ne kérne vissza egy picit abból amit õ tett lehetõvé? Gondolom, hogy akik tényleg értékelik és tényleg a szabad szoftver hívei azok egyetértenek vele, könnyû volt kapni, millió sor kódot és ingyenes marketinget élvezni, most amikor egy picit vissza kell adni a haszonból akkor Linus egybõl fekete lesz. Itt megjegyezném, hogy aprópénzrõl van szó, azoktól meg akik nem profitra törekszenek nem venne el egy vasat sem ezek ingyenes licenszet kapnának, de a licensz szükséges lenne, tehát nem lehet csak fejbõl belõnni, hogy most akkor LINUX és azt teszek vele amit akarok, a szabadség nem egyenlõ az anarchiával.
azért vhol jogosnak érzem hogy féltik a nevüket. gondolj bele ha nekiállnék Mercedes néven motoros tricikliket gyártani...
az a jogdíj, amit kérnek (pár száz dolcsi évente, de ezt sem kérik mindenkitõl), csak arra biztosíték hogy nem használhatja ész nélkül mindenki a Linux nevet
amúgy épp ennyire tartom nevetségesnek a microsoft paplan esetét, ha már létezik egy - világszerte ismert - cég, ami az adott országban jelen van, hogy kaphatja meg egy másik cég ugyanezt a nevet?
MSN: doc - kukac - coder - pont - hu
Eddig úgy volt, h örültek ha valaki pozitív viszonylatban szájára vette a nevet, most meg perelgetnek érte, h nem fizetnek érte.
Nem írtuk ide, h szar a linux és nem hájpoltuk az ms-t.
Equ meg csak az ellent mondásra próbál rávilágítani.
vmit nagyon félreértettél. a Linux mint rendszer most is ingyenes, épp' töltöm a frissen megjelent Slackware 10.2-t. az, hogy bizonyos cégek pénzért adják, ezzel supportot és egyéb szolgáltatásokat adva mellé, az õ dolguk. ha szükséged van a plusz szolgáltatásokra, fizetsz érte, ha nem kell, használod ingyen.
az a bizonyos jogdíjfizetés meg megint más téma, nézz utána hogy pontosan mirõl is volt szó!
MSN: doc - kukac - coder - pont - hu
Elnézést a Sorokért:)
"if you are not against the system when you're 20, then you don't have a heart... if you are not in (with) the system when you're 30 then you don't have a brain." - tök igaz!
Nem mondtam hogy muszáj. A tény ellenben, hogy régen ingyenes volt, aztán fizetõssé vált majd nemrégiben megduplázódott az ára, majd pedig 90 pert indított linux márkanevet használó cégek ellen. Hogy ezt most a családi állapotával vagy a világnézetével magyarázza valaki az megmondom õszintén hidegen hagy. Kb. azt magyarázod, hogy joga van hozzá, hogy ezt tegye. Tényleg joga van hozzá. Sokaknak pedig joguk van, hogy felforduljon tõle a gyomruk. Százszor egyenesebb mások viselkedése akik nyiltan vállalják, hogy a pénzért dolgoznak és nem a világmegváltásért és egyéb bullshitért, miközben a zsebüket tömik, pereskedek, levédetnek... (én is ezt tenném/teszem! csak közben nem álszenteskedek...)
Be lehet ezt a dolgot vállalani nyugodtan (megtették már mások is), csak akkor ne akarjon már hamis ideológiák mögé bújni, mert nincs mindenkinek elég erõs gyomra hozzá...
1, Most gondold végig, hogy ha csinálok egy mûzlit, és ráírom, hogy "Linux mûzli", és forgalmazom, és Linus még csak be sem perelhet. Gondolod, hogy ez korrekt lenne?
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Pedig ilyet csak a csúnya gonosz ms tesz... <#ravasz1>#ravasz1>
Hát nem hasad meg a szívem, ha a tökére lépnek az ausztrálok... <#nyes>#nyes>
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova