5789

AvP Univerzum | Alien, Predator infók | Film hírek

• kenderzen
    ennél a szarnál még a világok harca is sokkal ütösebb .
  • a.carkey
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Engem egy dolog lepett meg - azonkívül, hogy egy rakás ziccert kihagytak -: mi a tökért CSAK egyedül ment a predator a Földre? Ott ültem a moziban, éreztem, hogy nincs sok hátra a filmből, de azért vártam, hogy feltűnik pár predator és besegít a vadászatban. De nem. Már a sima Predator 2ben is jelezve volt, hogy ugyan egy vadászik, de mégis vannak páran a Földön, ha kell valami. Itt meg sokkal szarabb helyzetben voltak, és mégis csak 1 vs 1001? Baromság. Egy igazi pozitívum volt, ami szerintem csoda, hogy eddig kimaradt, az, hogy végre megmutatták a Predator bolygóját. Az nagyon cool volt! :) Azért érződik, hogy butul Amerikai is. Látványra ott volt a film, viszont nekem kissé töketlennek tűnt a Predator. Viszont odabaszott, ahogy az öcsike nőjét "véletlenül" - a harc hevében - kinyírták. :) MTV Awardson a legjobb halál kategóriára jelölném a csajt! :)
  • Kmarha
    Nem szivesen mondom, de teljesen beigazolodott az, amit itt a film bemutatása elött irogattam, és amiért le voltam rendszeresen oltva.

Összecsapott film ez, melyből szinte ordított, hogy mennyi jó ötletet és lehetőséget kihagytak a készítők. Az óriási logikátlan baromságokkal együtt, szinte pontozni sem érdemes, annyira szar érzés volt végignézni.

Arra jó volt, hogy egy kis időre látthattuk kedvenc lényeinket öldökölni, meg hogy meghozták a kedvem, hogy elővegyem az avp 2 játékot, mely önmagában ezerszer jobb, mint ez a film.
  • gabe paul logan
    CSAK tudnám kik azok az istenverte fa*ok akik arra szavaztak az avpuniverzumom hogy a straus-ék rendezék a köv. filmet és a köv. film az avp3 legyen???
    Kijárna nektek egy rohadt nagy pofon
  • Rykov
    Csak ne éreztem volna előre, hogy ekkora trágya film lesz... Én nem lepődtem meg rajta.
  • kenderzen
  • kenderzen
    okok , de nem kell szerintem belfüzni szerelmi szálakat 1 alien fimbe .....
  • Kaslerka #5461
    Húúú gyereke. Ekkora szar filmet már régen láttam. Vissza gyorsan 79be ez elsö Alienhez.
  • rotator
    Kommersznek éppen nem nevezném, döntöget pár tabut. Hétvégén megnézem még egyszer, ezúttal moziban, mert a semminél jobb (én legalábbis azon a véleményen vagyok, hogy jobb egy gyengébb folytatás, mint egy semmilyen folytatás).
  • kenderzen
    az volt a gond ezzel a filmel ,hogy tul komerszre sikeredett , nem volt meg a kellö bezártság érzet.
  • Kamisama
    Az első részben több volt a történet viszont nem volt túl izgalmas... ebben történet nuku, viszont akcióból és feszültségből nincs hiány.
    Teljesen egyetértek ez előző hsz-okkal, miszerint ez az első olyan film, amiben kivétel nélkül megdöglik mindenki (terhes mama, kisbaba, kisgyerek stb). Persze itt is van HŐS hiszen amerikában csak azok vannak, és ez is mint minden film, csakis amerikában játszódhat, hol máshol? Biztosan nektek is feltűnt már, hogy az összes hős, szupererővel bíró ember mind amerikai: pl Superman, Pókember, Hulk, a fantasztikus négyes, stb. Fura.
    Visszatérve a témára, még azon akadtam ki, hogy a mozikban, a plakátokon, újságokban stb, mind azzal a képpel volt meghírdetve a film ahol tökéletesen látszik, hogy a két dög kinyírja egymást. Szal nagy volt a végén a meglepi, vajon ki fog győzni a nagy csatában.
    Köszönöm, magyar média!
  • Shep
    Megnéztem, kb ugyanakkora blődség mint az első rész, bár ott legalább némileg fel volt építve a történet, itt meg jön a bosszúálló Predator és lealáz mindenkit + hozzácsaptak még pár utca emberét, hogy legyen benne kit levágni, hát mit ne mondjak ehez képest a sokak által lefikázott Crysis története egy valódi remekmű. Mondjuk a megvalósítás korrekt volt, volt pár jó akció de úgy összességében egy felejthető alkotás.
  • CsepeLee fiú #5456
    Nekem a magyar reklám nagyon nem tetszik. Összecsapott. Legalábbis az, amit a TV2-n mutogattak tegnap este.
  • Jrex
    Meg azt szeretném még megkérdezni h ezeket a pontozásokat mint film vagy mint alien/predator filmként kapják?
  • Jrex
    Én még csak holnap fogom megnézni a moziban,de sztem azért úgy van vége ahogy van,mert ha lesz folytatása az már a távoli jövőben lesz(remélem érthető az összefüggés:)
    Azt mondják nincs storija,de 1 biztosan van,méghozzá az h, hogyan tudná lerombolni napjaink városait 2 ilyen legendás űrszörny,ha játszani szeretnének valami véreset:)
    Lehet h senkit se érdekel de a tvben is reklámozzák és nekem ott jobban tetszett az előzetes mint amiket a neten néztem...
  • kuci06
    Az ember-pred szövetség egyáltalán nem hülyeség
    Az AvP könyvek egyik fő történeti szála is pred-ember szövetség :P

Amúgy tegnap megnéztem, tényleg jól tettem, hogy nem mentem moziba érte :/
    Szerintem az első rész bőven túlszárnyalja a Requiem-et :(
    Remélem több Avp film nem lesz, mert úgy látszik nem igazán fekszik ez a téma hálivúdnak :( (más meg úgy sem fogja megkapni az elkészítés jogát)
    3.5/10
  • BlackShadow
    ha nem lesz benne olyan iszonytató faszság mint, h egy ember szövetségre lép egy predatorral akkor bizta megnézem, de gondolom itt megint az emberek nyernek a végére, szal biztos szar lesz a film számomra, de majd letöltöm :D

ui: olvasva a gyereket az extra pozitívum. én már ott dobom ki a filmeket ha a hülye kisgyerekek mindig megússzák :D (mint pl egy négernek mindig túl kell élnie stuff :P)
  • gabr
    Ez a film egy rakás szar!
  • CsepeLee fiú #5450
    Gyerek és terhes nő: Nos, engem már olvasáskor is megrendített (és még hátra van a mozi :D), de azt akarták bemutatni, hogy az alien-ek senkit sem kímélnek, semmire sincsenek tekintettel. És egy horrorfilmben bizony ne legyenek tabuk.
  • gaben104
    Nagyon tetszett a Rambós gyerek duma
  • Victor1103
    Megnéztem és tetszett!Bár tényleg lehetett volna hosszabb és egy-két rémisztgetős jelenet is belefért volna ennek ellenére szerintem elég korrekt volt.7.5/10
  • kenderzen
    teknikailag sokkal jobban van kivitelzve mint az 1 , de szerintem még anyi
    Alien-feeling sincs benne mint az 1ben . ott legalább még volt némi titokzatosság érzet mint pl: az elhagyatott sarköri telep , meg ahogy rákészültek az egész expediciora . szerintem is rendben van az erdös kisgyerekes jelenet :)
  • Gabe18
    Az hogy az elején a gyereket elkapták,a film egyik legnagyobb pozitivuma nekem.Amikor néztem,már vártam a nagyszerü jelenetet amint a gyerek az alienektől hemzsegő erdőn keresztül Rambo-t megszégyenitő taktikákat alkalmazva visszamenekül a városba.Meglepő módon nem ezt történt.
    A kórházas terhes nős jelenet még húzósabb volt az biztos,gondoltam sokaknál kiveri a biztositékot.
    De hát ez csak egy film még mindig.Ami azt akarta bemutatni milyen irtózatos pusztitást tudnának ezek a kitalált lények véghezvinni.Szóval nálam belefért... (kényszerzubbonyt kapok most? )

Amúgy annyira nem volt rossz mint az előzetes hirekből vártam.De valóban lehetett volna hosszabb,és akkor a szereplők is reagálhattak volna életszerűbben a helyzetekre mert pl érdekes volt
    mikor a katona csaj férjét az ablakon átugorva szétépi az alien,aztán mire a fegyverboltba érnek a kislányal,mintha mi sem történt volna
    .Azért az első résznél jobb volt.
  • gaben104
    Megnéztem a Filmet a rossz kritikák ellenére.hmmm Mit mondjak nekem Bejött.Jó mondjuk Imádom ezeket a nyálas lényeket + a Predátort is. Amit Ti hibának és kihagyhatónak találtatok(Gyerek,terhesnő..stb)mondhatni nekem tetszett. A horrorfilmek világába ne legyenek tabuk.Végre 1 újíás ami nagyon eredetinek hatott. Csak gondoljatok bele ha ezek a lények tényleg léteznének és 1 kis kaland túrát ejtenének a földön egy városban, szerintetek Életben hagynának minden gyereket és terhes nőt? Most a fejemhez vághatjátok,hogy abberrált barom meg ilyenek nekem akkor is tetszett. Végre bemutatta a rendező azt,hogy nem sok esélyünk lenne ellenük.A Predátor bolygó életrekeltése is nagyon tetszett.Eddig csak könyvekbe olvashattunk róla és mindent a fantáziánkra bíztak.Most ugyszólván beleláttunk 1 Predátor "hétköznapjaiba" Igaz csak rövid időre. Remélem lesz folytatása megcsinálják a harmadik részt. Ugye ennek a résznek ugy lett vége hogy sehogy:D Amit kicsit hiányoltam a filmből az az ,hogy nem volt utalás az első részre. Mi lett a nővel? De ez sem akkora baj. A másik hiba (amit hibána vehetünk)a film hossza. Azt remélem majd ha lesz köv. rész kicsit kitolják. Öszzegezve szerintem egy tizes listán 7-8 között kapna a film.Már csak azért is mert az SG olvastam az év 10 legjobb filmjét és a Therabitia lett az első.Szerintem meg az a film a felejtős . Köszönöm a figyelmet!!
  • grebber
    Most vagy a magyar felirat a szar vagy te nem tudom mit néztél.Nem az eltünt emberek miatt hivja a rendőr a nemzeti gárdát!
  • haxoror
    A gyerekes és a terhes nős rész tényleg nem kellett volna bele ők nem véletlenül mindig is tabunak számítottak, már csak azért a két jelenetért biztos hogy soha többet nem fogom ezt a filmet megnézni, kár, pedig nagyon vártam :(
  • Punker
    na megnéztem...hát nem tom...alapban nem lenne ez rossz film ha nem lenne az a pár száz statiszta, annyi az ember hogy a lényeg a 2 dög csatája veszik el így.
  • Klemice
    hát hát hát
    ha nem lenne aliennel és predatorral fényesítve a film akkor egy ilyen Egy rosszcsont manó csínytettei típusú könnyen felejthető film lenne
    mondjuk így is könnyen felejthető
    Kritika a Horrorfreaken!
  • repvez
    Most hogy már látták páram moziba is és nekik is ugyan az volt a véleményük akkor ugye hogy nem jelent a történet szempontjábol semmilyen pluszt,hogy most camos vagy mozis verziot nézett az ember,mint ahogyan páram mondták itt elötte.
  • hali
    lehet lesz egyket spoiler, szal aki meg nem latta ne olvassa :)
    probalkoztak, bar eleg szarul sikerult (sok visszakoszono dolog a predatorbol, pl mikor jon ki a vizbol, az a zene az erdos reszek alatt, mikor gyogyitja magat, vegen ahogy veszi le a maszkot), engem ezek kifejezetten idegesitettek. azt gondoltak hogy ezt beleteszik, es jo lesz tole a film? hatnem
    egyet ertek az elottem szolokkal, 40percig kb semmit se tortenik, raneztem orara, es latom a film fele mar eltelt es ugy unom hogy mar a tokomet vakarom.
    ezek a gyerekszereplok nagyon nem tetszettek, elmentek kicsit a tinihorror iranyaba (menekulunk sikitozunk valami elol az iskolaban... es tovabbi buzisagok, minden gyerek egybol pro fegyverforgato lett), ja es minden egyeb mas szereplo is irritalt, elen a "kommandos" lannyal :D
    ja es amit mar irtatok, a sok kivagott jelenet, botrany, bar lehet jobb is igy, legalabb rovidebb lett:)
    inkabb nem ertekelem, egy erosebb dr. uwe boll munek mondanam :)

• hali
    epp most fejeztem be, hat hat........
    oriasi csalodas
  • Met
    me too :)
  • rotator
    Semmi. Az egyiknek rosszabb a képe, mint a másiknak. :)
  • Punker
    kösz most jött le hozzá a film :)
    Aliens.Vs.Predator.Requiem.R3.XviD-AKCPE magyar sub!
  • Met
    A Westendben 2 fajta film van, a szinkronos meg a feliratos amihez hozzáírták, hogy digitális. Most akkor a szinkron nyelven kívül mi a különbség a 2 között?
  • rigidus
    Ott a pont.

En most jovok a mozibol es azon jar az eszem, hogy ekkorat meg nem csalodtam egyik reszben sem (Alien, Predator, AVP). Az elso 40 perc ugy indult, hogy "ez lesz az elmult 3-5 ev legjobb filmje".

Legyen itt egy kritika ami szigoruan SZVSZ. Aki nem latta meg es nem erdekli elotte a tortenet, ne olvassa tovabb.

Az elso csalodas ott ert, hogy 1-2 nap alatt meghalt/eltunt kb. 5-6 ember egy kisvarosban, es a rendor mar a Nemzeti Gardat hivja (az 5 ember miatt es nem a kritikus allapotu eromu miatt) minden kulonosebb mas indok nelkul, akik nehany pillanattal kesobb mar vonulnak is befele keteltuvel, humvee-val meg egyebekkel. A raadas, hogy mindezt ugy teszi a rendorunk, hogy a nehany eletbenmaradt szemtanu ott liheg a fulebe es arra varnak, hogy elmondhassak mit lattak. Szinten idegesito, hogy nem beszelteti a szereploket. Hianyoznak fontos reszek, hogy a tanuk beszelnek arrol amit lattak, gyozkodik az illetekeseket, (hatosagot) hogy nem hibbantak meg. Aztan mikor kerdezi a rendor, hogy mit lattak a valasz, hogy "nem tudjak". (pedig bassza meg ha engem uldozne ki valami egy uszomedencebol ugy mint ezt a nagyonhulye tanut, meg ha nem is tudnam, hogy mi az legalabb annyit mondanek, hogy "valamilyen allat, sarkany" vagy mittomen "feltamadt osleny") Es ugye a hulye rendor nem faggatozik tovabb, beeri a nemtudommal, pedig az ember elvarna tole, hogy ha mar egyszer halvany fogalma sincs arrol, hogy mivel all szemben, mik ellen harcol, legalabb kapaszkodna bele az osszes segitsegbe amibe tud, hogy felmerje a helyzetet es megfeleloen fel tudjanak keszulni. Aztan ott liheg mellette masik ket tanu akik asszem pont ekkor futnak be meg raadaskent, azokat meg se kerdezi (ha jol emlekszem), pedig a kislany latta is a "sarkanyt" az NVG-vel.

Hianyoznak a kisse hosszas, olykor tanulsagos tartalmu beszelgetesek amiket a tobbi reszben megszoktunk. Hianyoznak azok a reszek amik az adott problema megoldasara valo strategiakat targyal. Az osszes ami ezzel foglalkozik, hogy "bemennyunk-e a varokozponba, vagy ne". A kozepetol a vegeig a filmet a rohanas, meg a kapkodas uralja, hentel mindenki mindenkit esz nelkul. Nincsennek szovetsegesek (mint az elso reszben) pedig strategiai fontossagu lenne. Ami szinten zavaro volt, hogy a Predator fonok/kiraly/foldesur (mittomen mi) otthon megnezi a videot es latja, hogy a Predator kollegak hajoja lezuhant a Foldre, ahol mar pedig mar Predalienek "dolgoznak". A siettsegen latszik, hogy tisztaban van vele, hogy nagy a gaz, megis a vilag legtermeszetesebb dolga, hogy tok egyedul beul a hajojaba (nem szol budos szot se senkinek) es irany a Fold egyedul. Az ember elvarna egy ilyen magasabb rangu szereplotol, hogy valami rendkivulit alakitson. Ez lent a csatornaban frankon megy neki, Alieneket, Predalieneket agyba fobe ver, lathatoan oriasi erofolennyel. Majd a vege fele (ahol meg ki tudja mennyi ellenfel van hatra) gondol egyet a "hosunk", onkent leveszi a fegyvereit, maszkjat ahogy altalaban szokta es elkezd kezzel bunyozni az egyik Predaliennel, aki a korabbiakkal ellentetben jelentos erofolenyben van (amikor osszekapaszkodnak es a predalien eltolja). Hat mi a bubanatnak fegyverezte le magat? Nem azt mondom, legyen benne kezi bunyo, meg nagy dramai bevegzes, de ne egy jelentektelennek tuno jelenetben amikor meg azt sem tudni, hogy mennyi van meg hatra.

Tovabbi idegesito jelenetek/esemenyek: Csajnak baratja van es megbeszeli a masik csavoval, hogy dobja, aztan atugrik az o farkara. A csavo le is okezza dolgot. Masnap a csaj bejelenti neki, hogy kirugta es maris mehetnek be ejszaka az uszodaba dugni. Az hagyjan, hogy feltunesi viszketegsege volt es egyfolyaban a felig kilatszo csocseit villogtatta, de muszaj volt egy ilyen cafatot az elejen pozitiv szereplokent beallitani? (aki utan egy johiszemu es lathatoan szerelmes srac koslat)

Aztan hianyoznak a ketsegbeesett szereplok, mindenkinek piszokjo volt az onuralma (ez az elso reszben is egy sulyos rendezoi/iroi hiba volt), meg a kb. 6-8 eves kislanynak is, azok utan, hogy:
    1. az apjat a szeme lattara koncolta fel, majd vonszolta a foldon a "sarkany"
    2. atmentek a korhazon ahol tele volt minden hullakkal, majd a szeme lattara egy csajt feltettek a falra egy "csillagdiszkosszal"
    3. elotte persze volt meg par Alien vs. Predator + Alien vs. Predalien csata is az aznap esti "estimesejeben"

A lenyeg, hogy szepen tatottszajjal elsetalgatott az emberek kozott. Egyebkent a tobbiek is jol viseltek idegekkel, lelkileg mindenki a helyzet magaslatan volt.

A harci jelenetek otletei tetszettek, nemelyik kifejezetten jo volt, de az operatori/vagoi/rendezoi munka katasztrofa. Pofozas, utes, veres, dirr-durr, de nem latod, hogy ki kit ut, eppen mi tortenik, ki van felul vagy alul, mert tulzottan belezoomoltak a jelenetekbe. Azt lehet latni, hogy valaki esik, kap egyet, de azt, hogy az eroviszonyok hogyan alakultak az csak olykor a harcok kozbeni "szusszanasok" kozben derul ki. Ami ezt tovabb rontja, hogy ezek a jelenetek nagyon surun vannak vagva, nagyon rovid idokre mutat egy-egy kameraallast, ugyhogy tenyleg nem lehet masodpercre keszen kovetni.

Ami szinten komoly negativum volt szamomra az a korhazi jelenet, ahol szerencsetlen vajudo kismamat sem kimeli. Nem vagyok gyenge idegzetu nezo, de en azt gondolom, hogy legalabb az emberi meltosagra kellet volna nemi tekintettel lenni. Ez vonatkozik a film elejen levo gyerekre is az erdoben. Oket igazan kilehetett volna hagyni ebbol.

Azt kulon megjegyeznem, hogy en jobban vartam ezt a filmet mint a karacsonyt es elvartam volna tole azt is, hogy a Predalient ne basszak oda mar rogton a plakatokon az ember orra ele. Ezert vartam a filmet evek ota, tobbek kozott ezert is mentem el megnezni, hogy megismerjem ezt az uj szereplot es MAGAM fedezzem fel a filmet, a filmbeni szerepet. En azt gondolom, hogy a kiadonak nem szabadott volna engednie (szerzodes), hogy a Predalient plakatoljak vetites elott. Ez egy hosszu, evtizedek ota tarto sorozat es ez egy ujonnan felbukkant szereplo.

Vannak persze jol sikerult reszek is, amikor a kislany kiabal, hogy "apu, anyu lattam odakint egy sarkanyt". Apuka bejon es elmagyarazza a kislanynak, hogy sarkanyok nincsenek. Majd odamegy az ablakhoz, s igy szol: "Latod? Nincs ott sarkany". Majd az ablakravilagit lampaval, abban a pillanatban feltunik a feje es mar ugrik is neki apukanak ablakostol.

A masik ami tetszett, hogy az egyik Alien eppen kedvenc szabadidos tevekenyseget uzi, nyugiban csocsalgat a foldon egy hullat, egyszer csak feltunik, hogy "valaki" csendben alldogall mogotte, majd a kovetkezo pillanatban - a szo szoros ertelmeben - eszebe jut egy vascso a tatott szajan jon ki.

Volt megegy jo jelenet, amikor a Predator "ovatosan" lopakodik az eromuben egy szuk vasracsszeru gyaloghidon (asszem alcazva), valtogat kulonbozo thermalvision frekvenciak kozott, hogy minel tobbet lasson, majd pontos alatta egy alien (?predalien?) kapaszkodik fejjel lefele a hidon es ugyel arra, hogy mindig a predator alatt lopakodjon.

Na, hat az en szemszogembol ilyen volt, de ettol fuggetlenul szerintem mindenki maga dontse el. Masok az elvarasok. Osszessegeben, szemely szerint en nagyot csalodtam a filmben. Ha csillagoznom kene, akkor a harmat is csak joindulattal adnam meg. Az osszes pozitivum az a film eleje es az emlitett 2-3 szorakoztato jelenet.
  • CsepeLee fiú #5430
    Én is szombaton nézem meg moziban. Bár január elején a türelmetlenség és a rossz kritikák miatt a netről akartam megnézni, de csak fake fájlt találtam, ami jól átvert. ^-^" De nem baj. El is hívtam valakit a moziba. :D
  • W B
    szombaton kiderül. megnézem moziban