5789

AvP Univerzum | Alien, Predator infók | Film hírek

• CsepeLee fiú #5508
    Na megnéztem. Szinkronosan.

Negatívumok
    - Az eleje vontatott, a vége összecsapott.
    - Az össze-vissza ugráló kamerázás idegesítő.
    - A kifejlődés megint gyors, és a barna arcugrók nem tetszettek.

Tartalmaz katasztrófafilmes és tinihorroros kliséket, de ezektől eltekintek.

A negatívumok ellenére nagyon tetszett! Pörgős, izgalmas, brutális-hentelős akcióhorror, kedvelhető szereplőkkel. Hát jobb, mint az első AVP, bár első nézésre még az is tetszett nekem.
    Én 10/8 pontot adok az 'AVP-R'-nek.

A terhes jelenet nagyon durva volt. :/
    De azt nem értem, hogy hogy kerültek a hasba az embriók, és mi lett a magzattal. Szegény csaj már szült volna, jajj. :S Iszonyat.

Egy pasi behozott a moziterembe KB 4-5 éves gyereket. (És egy kicsit idősebbet is.) Hát... *-) ...filmet tévesztett, ez nem Kacor király, és nem is Csizmás kandúr. XD Bár látszólag meg se kottyant annak a kisgyereknek. XD Olyan fiatalt akkor se kéne SzVSz.

A magyar cím teljesen el van cseszve a megjelenített logóval együtt. Ezért nagyon dühös voltam. :@
    A belinkelt felirat és a szinkron között vannak eltérések. A legutolsó mondat abszolút eltérő.
  • rigidus
    > Az egészet az AVP2 rendezőpárosa indította el, akik még jelenlegi filmjük forgatásának kezdetén kijelentették, több Alien, Predator vagy Alien vs Predator filmen nem fognak dolgozni.

Hala a jo egnek, akkor meg lehet jovoje a "sorozatnak"...
  • mama2
    Igazam volt:ALIEN VS. PREDATOR 3. YEEEEEEEE.
    Remélem, nem lesz ilyen alsókategóriás valami a köv. rész:P.
  • gabe paul logan
    Remélem az esetleges köv. részekből kimarad ez a petézésbaromság
  • Rykov
    A Predalien egy fiatal ivaráretlen királynő volt, így nem volt képes még tojásokat rakni. Ezért nyomott petéket az emberek torkába. A rendezők legalábbis ezt nyilatkozták. :D
  • Klemice
    a predalien szorosabban kötődik a xenomorphokhoz mint a predatorokhoz tehát ugyan olyan embriókat ültet mint a facehuggerek így a gazdatest szabja meg az egyed vonásait
    szerintem
  • mama2
    De ez csak szerintem van így. Nem biztos
  • HF
    Hmm. Nem is gondoltam rá. Azt gondoltam ha predalien embriókat ültet, akkor azok eleve predalienek lesznek.
  • mama2
    Azért, mert predalienek csak akkor lennének, ha predatorba "hánya le."
  • HF
    1x azért meg lehet nézni. Viszont egy dolgot nagyon nem értek:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha a Predalien tojásokat hány le a csajba, akkor miért sima alien, és miért nem predalien növendékek lesznek belőle??? :)
  • BlackShadow
    nekem az avp 1 sem tetszett, és nagyon kritikus vagyok az ilyenekben, szal amit írt rigidus nálam kiverte volna a biztosítékot :D
  • mama2
    Ne mások véleménye alapján döntsd el, hogy megnézed-e a filmet vagy nem. Nézd meg, neked hátha tetszik-. Jó ez, csak..mégse olyan mint a régi elődök.
  • BlackShadow
    köszi a kommentet, nekem a filmből ennyi elég is volt, h ne nézzem meg :D (direkt olvastam el, nem lehúzásból 'köszi'-ztem :D)
  • viizo
    annyira szerettem volna végre egy jó A/P filmet látni, hogy egészen addig nem hittem a kritikáknak, amíg tegnap este nem láttam saját szememmel a filmet.

Nos azt kell mondjam, teljesen okkal húzza le mindenki a Requiem-et, nem lehet szépíteni: egyáltalán nem jó film. Rendezői fogadkozások ide vagy oda ("méltóak leszünk az eredeti filmekhez, óriási filmet készítünk a rajongóknak", stb stb...), sikerült a franchise-t egy közepes tévéfilm szintjére alacsonyítani. Nem is ragozom túlságosan, előttem is leírtátok, csalódás a köbön.

Rövid az egész, emiatt nincs sztori (ennyire turbó módon, percek alatt felnövő alienek még az AVP1-ben sem voltak);
    1-2 kivétellel rosszak lettek a hentelések is;
    a szereplőkkel sikerült némi tinihorror fílinget belecsempészni, csak az a kérdés hogy minek;
    egy remekül sikerült filmnél akár jól is elsülhetett volna a kórházas brutalitás, de ilyen formában teljesen eltúlzottnak és céltalannak tünik;

és nem is ragozom tovább a negatívumokat, pedig lenne mit....

pozitív dolgot egyet tudok mondani, ami tetszett, ez pedig kizárólag a zeneszerző érdeme:
    jól ötvözte az a/p hangzásvilágot, de nagyon tetszettek a saját továbbgondolásai is. amikor pl. megszólalt a klasszikus ragadozós kongadob, mindig mosolyra húzodott a szám :)

összeségében: 10/4, de nagy jóindulattal

(és amit soha nem gondoltam volna hogy megeshet: az ezer sebből vérző AVP első része amit Paul Anderson fércelt össze, jobban tetszett.)
  • kenderzen
  • gaben104
    Tegnap megnéztem moziba. Azt kell,hogy mondjam még jobban tetszett mint amit előzőleg láttam a netről letöltve.Sokat dobott rajta a hang és tiszta képek okozta hatás és látvány:) nálam még mindig a 10-es lstán 7-8 között van. De hát izlések és pofonok.Azt írtátok 1x nézhető láttam 3x Én mindig látok benne valami újat. Nekem nagyon Tetszett és ha megjelenik DVD formátumba biztos a polcomon fog díszelegni a többi Alien film között (Ami a legnagyobb élményt nyújtotta a Feleségem majd összeszarta magát a moziba)
  • NZiM
    Hali. Valaki magyarázza el nekem, hogy a végén ki az a nő? Csak nem ők hozták létre a ragadozókat?

• mama2
    Na megnéztem feliratosan,és azt kell mondjam, többet vártam picit:S. És a befejezése is olyan izé volt. Szerintem lesz alien vs. predator 3. Egyszer nézhető.
  • CsepeLee fiú #5490
    Annyit tudok, hogy Palace mozikban biztosan szinkronos, de Cinema City-nél feliratosnak van írva. Ha Cinema City-ben tényleg feliratos lesz, akkor idegbajt kapok. (Szinkronpárti vagyok. ^-^")
  • ricsa008
    a moziba hogy tolják szinkron vagy ezt is geci felirattal ?
  • rigidus
    Egyebkent irtam egy kritikat a imdb-re, nagyjabol azt amit itt is leirtam. Irtam le benne olyasmit is amit itt nem. Bemasolom ide is, ha valakit erdekel:

(Ha nem lattad a filmet ne olvasd el)

The worst movie in the Alien/Predator categories. Due to the ending of
    the first AVP movie I was expecting a lot from this. I thought it is
    going to be great, well designed work, but after the first fifteen
    minutes I was so angry...

There are three main problems make this movie dog food.

Alien ship crashes. Predator general/boss/lord/squire/whatever watching
    transmitted CCTV records of the ship on Predator's planet, he saw the
    Predalien. He is in the hurry. The trouble is big. I was expecting he
    will call a few other well-trained Predators and they will go to Earth
    together. No, this guy says NOTHING and goes alone. Okay, I trust the
    guy, he's going to do something extraordinary.

Now he's on Earth in the forest where the ship went down. He makes a
    basic research in the ship then destroys the wreckage. Now it is clear
    for the audience probably he will destroy all the evidences. Then he's
    destroying corpses hit by the Alien. He's following them in the tunnel,
    cleaning after them. Then once he runs into a policeman watching him
    behind. He kills, skins the guy and pulls him up to a tree. That was
    when first I said to myself: "it's non-sense". He's so busy to hide
    everything then once he brutally kills someone and leaves the corpse
    where people will find it. The whole work before was waste of time.
    There were so many chances to make a good scene... (e.g. The
    policeman's keep following him, LONG TIME following him! He can see
    what he's doing and he has time to be in dread of Predator. Maybe the
    Predator can hear a noise in the forest on the front of him and he
    quickly turns the camouflage on. And now our guy is shaking, getting
    swallowing he's fist: "Mother of god." The Predator is seeking on the
    front of him for the noise, using the laser, still in camouflage. Our
    guy's starting to lose self-control, Predator can hear our guy's
    movement. The guy is trying to keep himself behind the tree, now the P.
    is seeking behind where our guy is. He can't see him yet because the
    tree. But our guy also can not see him in the camouflage. Predator is
    approaching the tree, our guy is still behind the tree and trying to
    stay in the opposite side where he believes the Predator is. Then NOW
    the radio VERY QUICKLY, the guy's keep turning scared, he looks behind
    but "somebody" is already waiting there. And NOW comes a blade.)

This is the first main problem with this movie: nobody is scared.
    Including the little approx. 6-year-old girl, who is actually a witness
    of her father's brutal murder? She sees AvP fights, dead bodies, a
    'cheap woman' fixed to the wall by a star and there is no sign of
    mental trauma? If nobody is scared, the audience is also not scared. If
    the audience is not scared in a horror movie, the whole thing is waste
    of time and money.

So, Predator's moving on, killing Aliens, Predaliens by weapons, by
    hands - either simultaneously, then once he probably takes a look at
    his watch: "oops, end is coming, so now I need to drop weapons, mask…"
    and he begins a fight by hand with - probably not the last – less
    significant Predalien. Why?

This is second main problem in this movie: nobody is thinking.

Fights: to fast, too dark, zoom is too in; camera is switching
    positions too often: opponents can not be tracked and distinguished
    well. When they're having a short break audience can maybe find out who
    got the last punch from the previous round.

There is a young woman who decides a jump from a guy to another as
    monkey from tree to tree in the Jungle. Then she fires the guy, reports
    it to the other one: "okay, my now I am ready". Is it the accepted way
    as people are doing over there? Was it necessary to set these people in
    'positive' role in a movie that millions will see?

Then let's see the brutal scenes. Was it also really necessary to put
    pregnant women in a sci-fi horror movie and get killed like this??
    Isn't there any feeling of human dignity too? Then the kid in the
    forest… awful…

However created this movie, have a quite distorted vision or social
    ambient.

And this is the third main problem, the largest one in this movie:
    creators are also not thinking - which can be the cause of its failure
    in my eye.

This movie was a bin of rubbish; I am not going to buy it on DVD and probably my friends are also included.

There were 3 nice scenes too - but they're still not making this movie
    any better in my eye. The Alien and the father through the window, the
    human-eating-Alien gets a pike in the head, and the one at the power
    station Predator's walking on the bridge and the Predalien's following
    him quietly underneath.

Avoid this movie. :-(
  • rigidus
    Igazad van, egyebkent sem er annyit az egesz film.
  • InfectedMann
    Mivel ez nem warez oldal és nem is warez fórum ezért senki sem fog neked file nevet mondani.
  • rigidus
    Egyebkent tudna nekem valaki mondani egy pontos fajlnevet ami az eredeti vagatlan filmet tartalmazza? Megneznem azt is, lehet, hogy kevesbe tunne szarnak az egesz. Koszi.
  • rigidus
    Izlesek es pofonok. Az igazsag az, hogy az elso resz befejezese miatt (hogy minden bizonnyal tervezett folytatas lesz) en tul nagy remenyeket fuztem a folytatashoz. Talan ez lehet amiert kevesbe tudom elfogadni azt ami lett belole, mert van lehetoseg egy jol atgondolt film szervezesehez, elkeszitesehez.
  • ffxi
    Nagyon szerettem volna 6-os adni imdb-n..... de 5/10 lett :( sajna nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.
  • Jrex
    Én most jöttem nemrég a moziból,nekem tetszett,csak a hossza,pontosabban a rövidsége:D zavart meg túl kevés benne az alienes jelenet,meg talán 1 kicsit lehetett volna világosabb h jobban lássuk mi történik,de nekem bejött a film,kb mint az 1.rész...
  • HF
    Ma megnéztem énis.
    Azok után, hogy miket olvastam róla, valami nagyon gyenge sz*rra számítottam. Ehhez képest azért nem volt vészes. Nemmondom hogy "legjobb", de nem is annyira vészes. Egy-két dolgot azért furcsálltam benne...

1. A Predalien új képessége kicsit "új" volt.
    2. A kislány igencsak csendes volt a sok lövöldözés meg vér ellenére.
    3. Az oké, hogy ragaszkodtak a régi predator filmes látásmódokhoz, de nekem pl nem annyira tetszett, hogy alig lehetett látni valamit a szemszögéből. A Predalient frankón lehetett látni, a sima alieneket is, de a hőlátás nekem egy picit túl "régies" volt.

Amit viszont hiányoltam az a rendes, sima, originál királynő! Kár volt kihagyni.
    Ami tetszett benne: a predator bolygó, a predi küzdelmei, és az a váratlan fordulat, amikor a csajt a falhoz szegezik. Picit sajnáltam érte :)
    A babás és terhes nős részek tényleg morbidak voltak...
    Naggyjából enyi szerény véleményem. Lehet megvetni érte, mert nem ócsároltam, de szerintem nem volt annyira rossz.
  • Seten

Figyelj öreg, vegyél vissza. Én nem bántottalak személy szerint, hogy így beszólj!
    Egyébként ott van ez is: " akinek nem inge......"

És ha tetszik ha nem, nagyon sokan ajnározták előre a második részt!
    Olvass te vissza ha akarsz.

• rigidus
    > Most vagy a magyar felirat a szar vagy te nem tudom mit néztél.Nem az eltünt emberek miatt hivja a rendőr a nemzeti gárdát!

Gondolom - ha ilyen figyelmes vagy - biztos megnezted azt is, hogy hany orakor irtam. Mindezekmellett nem ezen a jeleneten bukott a film.
  • kenderzen
    de kükemény vagy ,igazad van
  • Kmarha
    ajánlom neked a visszaolvasást.. nem voltunk sokan akik előre mondták az újabb és újabb hirek hallatán, hogy át vagyunk baszva, és tönkre vágják az egész filmet. Csak páran voltunk, és csak mi páran, egy vagy kettő ember, aki ilyent mert volna irni a hozzászólásába, nem több. Nem voltunk sokan, könnyedén visszaolvashatod.

És olvass is vissza, mielött megmozdítod az ujjaidat és hülyeséget szarsz a képernyőre!
  • kenderzen
    én is gondoltam rá , amugy kurvára semmit mondo a vége is , pont ahogy mondod . a rezidentbe legalább még raktak rá 1 lapáttal , ott nem adták meg magukat .
  • Shep
    Egyébként a vége csak nekem Resident Evil játék koppintás?
  • Seten

Igen, azt nem írtam: akinek nem inge......

• kenderzen
    ja , az utolso 25percben korekt a zene nagyon ,kedvenc scifim a bolygo neve halál , ezt a filmet mégsincs kedvem ujra nézni . az iam legend-et megnéztem már 3xor is, de ez .....meg ez a szánalmas ürügy hogy akkor lemászunk a csatornába megkeresni a sluszkulcsot , már bocs, de röhejes.
  • Alien!
    pfff....nekem is sikerült végigszenvedni ezt a szenzációs 8x percet...Kalap sz×r a film az biztos,talán annyival tecett jobban mint Paul W.Anderson féle szenny,hogy jobban tisztelték a hagyományokat,hangban,zenei motívumokban,mozgásban...Jó volt látni az alienkürtőket újra,jó volt hallani a motion tracker ijesztő csipogását(a felderítő repülő radarjának hangjaiként?!? nevetséges...)

Részemről mind2 film rombolja a klasszikus filmek dicsőségét...Se súlyuk,se hangulatuk,se tartalmuk nincs...1x nézős 90perces popcorn mozi.

Ez ma Hollywood.
  • Rykov
    Ne általánosíts. :) Olvass vissza. Én, Rykov, speciel előre megmondtam, hogy ez ugyanúgy tré lesz mint az első volt. :D
    De amúgy igazad van. XD
  • kenderzen
    sztem meg neked meg inkább a terminator 3 jött be xD
  • Seten

Na persze. Két éve kb mindenki ezzel jött:
    " Ez a második rész tuti, hogy király lesz!"
    meg
    " Ezek a rendezők nagyon jól meg fogják csinálni"
    vagy
    "Ennek rendes sztorija lesz, nem úgy mint az elsőnek"

Aha. Most meg:
    "Én előre mondtam, hogy szar lesz"

Szóval ehhez csak annyit, hogy én meg előre tudtam, hogy nagyokat fogok röhögni rajtatok! Bejött. :D :D :D