Aliens vs. Predator Requiem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kmarha
mert arcoskodás az, ha valaminek utána néz az ember, és megemlíti, hogy a semmivel dobálozó reagodban (forrás nélkül), tényként közöltél valamit.

Sajnálom ha vérig sértettelek a feltételezõ hangnemet megütõ kritikámmal, de nem hiszem hogy jogos lenne az arcomat céltáblának nézni (nem, nem megsértödtem, csak reagáltam 😄).

Mindenesetre úgy tünik, hogy rosszul emlékeztél, mert wikin is 12-14 emberrõl olvastam. Elég nagy dög volt az, a megfelelõ robotika hiányában, hogy oly kevés ember mozgassa.

Egyébbként még jó pár hónappal volt a hír, hogy a készítõk csak kevés számítógépet akarnak használni a film elkészítéséhez, és mivel terveznek egy hatalmas dög színre lépését (melynek mibenlétérõl nem akartak nyilatkozni), azt a régi idõkhöz hasonlóan, egy hatalmas bábként, emberek és mozgató karok/botok segítségével akarják megvalósítani. Ugy mondták, hogy 7 emberrel sikerül életet lehelni bele, de még ennyi embernek is hatalmas kihívást jelent.

De ez is csak egy volt a sok igéret közül, melyet nem sikerült betartaniuk. Bár úgy beszéltek róla, mintha már meglenne a lény, nem tudom hogy csak pletyka volt e, vagy késõbb úgy gondolták nem szenvednek ilyesmivel, elég lesz a predalien fõgonosznak.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

repvez
Annyit irtatok rola hogy nem birtam ki megnéztem én is camosba.
És én is csak azon a véleményen vagyok hogy ez egy nagy kula.
Az elözetesekben többre számitott az ember azt kiderül hogy az volt minden amit abban már látott az ember.
A 40perces TV-s sorozatokban több történet van mint ebbe.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem vagyok egy nagy AVP univerzum szakértö,de:
Fizikai képtelenség hogy egy nap alatt odaér egy akármilyen urhajoval a predator és nem visz erösitést nem beszéli meg a "feletteseivel a dolgot".Az alienek fél nap alatt kifejlödnek.1 nap alatt mindennek vége mintha mise történt volna.A közvélemény biztos nem lenne kiványcsi hogy miért dobtak nukit egy saját városra.Komolyan mondom ez olyan mint ezek a megasztáros szarok hogy bárki aki ki mer állni abbol sztárt csinálnak és eladják még ha szar is.Lehet hogy nekem is be kéne állni a sorba forgatokönyvet irni vagy akármit.

rotator
"...ráadásul a film 80%-a fos sötétben vagy félhomályban játszódik..."

Akárcsak pl. az Alien, úgyhogy ez nem jelent semmit.

Utolsó intelligenciatesztem szerint nem vagyok fogyatékos, elárulnád, mi a különbség a predator ebben a filmben látott és a régi Predatorok hasonló jelenetei között?

rotator
Én az Aliens régi rendezõi változatán (dvd) levõ kisfilmre alapoztam, amiben nem emlékszem, hogy ennyi ember említve lett volna, a mozgó arctámadót pedig kemény 1 ember animálta a kisfilmben, amiben jól le is kúrta Cameron, hogy milyen béna és vegyen fel kesztyût, mielõtt elvágja a kezét. Persze nagyon rég láttam már, így lehet, hogy többen voltak.
Az arcodra egyébként jelentkezet a Bécsi Újkapu Alapítvány, hogy méretet vegyenek a közelgõ restaurációhoz.

najo! eddigiek alapján akövetkeztetésem:

Hagyuk békén ezt a világot, és keresünk egy újat...

Indokolnád, hogy miér tkár akár a Pred, akár az Alien filmekhez hasonlígatni ezt az amatõr mocskot? Csak azért kérdezem, mert az említettek a kiindulópont, jóember...

Egyébként nem tudtam, hogy egy akciófilmnek nincs szüksége legalább MINIMÁLIS történetre. Persze üresfejû, csakvérengzéstakarok faszkalapoknak ez is bõven megfelelhet... Ez thívják primitív gondolkodásmódnak.

AvP Requiem

Tanuljuk meg becsülni a módfelett szar elsõ részt, mert az bizony klasszikus ehhez képest. Ez valami ocsmány szar, tömény fos, teljesen ostoba, koncepció, épkézláb elképzelés nélküli fullamatõr mocsokság.

Ráadásul a film 80%-a fos sötétben vagy félhomályban játszódik, az operatõr mindent totálban vesz, a vágó pedig egy tehetségetelen, idegbeteg, ötletszerû senki, tehát ez így együtt garantáltan elveszi a látványt is. Elképesztõen hiperszar film, erre csak ultra primitív fogyatékosok fogják azt mondani, hogy egyetlen perce is élvezhetõ.

0/10

Még valami:

Annyi a "történet", hogy a predi hajó lezuhan egy kisváros mellett, a szörnyek kirajzanak, belepetéznek pár arcba, és aztán jön a gyilkolászás város szerte. Terhes anyába petézés, és onnan alien hármasiker kikelés, újszülöttek lemészárlása a szülészeten (ezt szerencsére nem mutatják, csak utalás van rá), meg ilyenek. Nincs egy karakter a filmben, ha van, az a szokásos, luzer tini, aki szerelmes a legmenõbb csajba, de van neki egy bunkó barátja... Kislány, aki szörnyeket lát az ablakából, de senki nem hisz neki, pedig de. Katona csaj, aki tök fegyelmezett. Okos és erõs bátyja a lúzer tininek, aki kurávra megvédi.

A lezuhanás után persze csak egy predi indul a Földre. Logikus.

Történet a mészárláson kívül nincs. Érdekes momentumok nincsenek. Utalások nincsenek. Csak a legvégén egy nagyon halvány és kurvaszar. Karakterek nincsenek, felépített forgatókönyv nincs.

Szerintem ez döbbenetesen szar lett. De tényleg döbbenetes. Ilyenre ki az az állat, aki pénzt adott.. Pfej, nevetséges.

Kmarha
akkor egy kis idézet, az AvP univerzumról, az Aliens forgatási titkokról:

"9 ember kellett az arctámadó mozgatásához. 8 ember a lábakat mozgatta, egy pedig a farokért volt felelos"

Ez az a kis lény, mely a légmentesen lezárt tartályban mozgot.

szerk.: "Az idegen királyno felélesztését 14-16 operátor végezte összehangolva."

és bár ez egyetlen egy forrásból származik, én legalább megnéztem mielött valamirõl is beszélnék. De te ugylátszik nem.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

rotator
Micsoda, milyen lény?? Ilyenrõl nem is hallottam! Még a királynõhöz is kevesebb ember kellett az Aliensben.

Rykov
Pontosan. <#eljen>

Jrex: Gõzöm sincs mit kellett hét embernek mozgatnia. Talán a végsõ csatában a Predalient, mert ott eléggé összetett mozdulatok is voltak. De olyan hatalmas nagy lényt nem láttam a filmben. Tényleg, max Chet-hez kellhetett sok ember. Még viszonylag õ is a legnagyobb lény a filmben.

err... http://cryptozone.extra.hu

Kmarha
azt mondják hogy nincs benne ilyesmi (se)

Jrex
Valak aki már látta az spoilerbe írja már le nekem vagy jöhet privátba ia h amit beigértek 7 ember álltal mozgatott nagy lény benne van?

gErIbÁ
Még csak az kellene hogy összefûzék ilyan anya-lánya kapcsolattal az alien-el szerintem nem csak egyedül gondolom így.Elég volt szerintem a wajlendes cég mindenki tudja legalább hogy ugyanarról az univerzumról van szó és szerintem ennyi bõven elég.

Aki másnak vermet ás, annak izomláza lesz!

Supiman
Röviden 0% történet, 0% szinészi játék, 0% félelmetes jelenet, 100% trancsír.<#bdead>

Élj a semmiért vagy halj meg valamiért, te döntesz.

gabe paul logan
<#nevetes1><#szomoru1><#nevetes1><#szomoru1><#nevetes1>

vagy milyen csavar lehetõségek vannak itt még teeee😄, a kislány ripley anyja lesz...naaaa????😄

A PES arcaim LETÖLTÉSE: kirpill.webnode.hu/pes/a2013/

rotator
Azért van pár dolog, amit beígértek és be is tartottak. Ennyire futotta! A legszomorúbb viszont, hogy...
maradt pár túlélõ, akik akár a következõ részben is felbukkanhatnak, na attól mentsen meg az isten minket!

öregharcsa
az elsõ most megy az HBO.-n...<#vigyor1>

http://pspfilez.extra.hu/

gabe paul logan
de azért is lehet h nem olyan amilyennek mondták mert béna kezdõk, ez esetben elnézést a rendezõktõl(viszont a fox bekaphatja h 2 amatõrnek a kezébe adták a projektet)

gabe paul logan
nem az a baj h ilyen a film(...dehogynem) csak az hogy mást ígértek és nem tartották be az ígéreteiket, inkább csak mondták volna az h látványos akicó lesz...de neeem leígérték a csillagokat, oldszkúl horrort, vérengzést meg hangulatot...AZ APJUKFFFF...

Kmarha
hát ez van, mások az igényeink. De legalább nem feleslegesen készítették el az avp filmeket, van akiknek bejön.

Igen lehetett volna jó a története, de sajnos nemhogy rossz lett, hanem igazából véve nincs neki. Olyan mintha kb. 50 perc ki lenne belõle vágva, és így sajnos érthetetlen az egész.

Istencsászár
Igy van nekem az is elég lett volna én ilyen igénytelen vagyok h két vadállat fajt összeeresztve nem a történeti szálakon kezdek el izgulni hanem egy látványos akció filmet akarok látni, amit bõven megkaptam, kösz több nemkell... jó kis hent volt ennyi, Alien és Preda filmekhez meg kár hasonlítani az AvP filmeket.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Teljesen egyetértek. Azért annyit elvárhatnának a rajongók a fox-tól, hogy a forgatókönyvet ne egy olyan faszi írja, akinek ez az elsõ teljes film munkája! (eddig a shaft-ben meg az armageddonban dolgozott mint segédíró)
Egyébként meg én tisztelem azokat akik kivárják és moziba nézik meg. Az elsõt én is moziba néztem meg, de mivel abban csalódtam ezt már csak leszedtem és biztos nem fogom megnézni moziban.

Kmarha
O.o Add le az igényeidet, falj be minden szart.. legyél vele boldog.

Nem kell alázós, elgondolkodtató, túl csavaros történet, hiszen nem ez a lényeg. De KELL sztori! KELL dramaturgia, KELL feszültség. Ez egy normális forgatókönyv nélkül nem valósolhat meg. Az egy nagydarabb nulla, hogy most ledobnak egy városkára száz alient, egy predatort, és közöttük párszáz ember szenved. És ezen kivül nincs semmi más? Csak vér. Ha erre vágysz nézzél d kategoriás horror filmet.

Predator 1 volt a legkevésbé dús történettel megálldva: ott volt a dzsunger, a benne harcoló komandósok. Kis öldöklés, kis izgalom, aztán a feltünedezõ hullák, eltünõ társak.. a végén fõhösünk mikor szembesül a lénnyel, már egyedül marad, és pusztán az emberi leleményességgel, legyõzi a gonoszt. Bonyulult a történet? Nem. De többrõl szól, mint a puszta öldöklésrõl.

pred 2, alien 1, alien 3 és még a 4 is máris többrõl szólt. A 2-be is sikerült olyan szállakat beletenni, hogy ne csak a kolónián ragadt katonák küzdelmérõl szóljon, hanem ott a gyermek-anya száll, a robot, és a cég manipulativ ügynöke.

Sokra mentünk volna, ha csak annyit láttunk, hogy leszállnak aztán itt meg ott szétlövik-széttépék egymást. De neked biztos az is elég lett volna.

hiszed vagy sem! Bõven ki lehet ebbõl egy olyan történetet hozni...

Istencsászár
Mi legyen a története?😄 halál, öldöklés, harc, aki ennél többet vár nézzen mást.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Rykov
Jó én sem azt írom, hogy mindenki töltse le a camosat. Hanem aki kivárja a mozit, és megnézi, ugyanúgy csalódni fog a filmben, feltéve hogy igazán jó filmet vár. A látvány itt nem oszt, nem szoroz sajnos. :S

gErIbÁ
nem azért írtam hogy camos mert szar mert ,,jó minöségû" volt viszonylag csak mert azért az a verzió sem adja vissza azt amit kellen.

Rykov
W B és a többiek. Minden tiszteletem a tieteké, de fel kéne fogni végre valahára, hogy filmet nézni és elemezni minõségtõl függetlenül is lehet. Elõttem már páran leirták, én is leírom: A sztori a szar.
Többet nem is írok, felesleges. Nézzétek majd meg a filmet. Akinek van jó ízlése, az rá fog jönni, hogy tényleg egy 0 film ez.
Valaki kérdezte mitõl B film egy film. Nos, a szerkezetétõl, a rendezéstõl, színészektõl, forgatókönyvtõl. Ez a film bõven ott vana B kategóriában.
A rendezés félelmetesen egyszerû, a színészi játék nem létezik, a forgatókönyv pedig a lehetõ legrosszabb.
Hiába a látvány, a jó harcok, ez a film simán egy Ûrmonstrás hentelés. Alapjában véve ezzel nem is lenne baj, de így két legendás filmes lény hírét rontja még tovább.

Látom nem tudsz olvasni, vagy csak nem érted azt amit olvasol. Van jó cam-es felvétel is, ráadásul itt senkinek sem a film látványvilágával van baja, hanem azzal, hogy nincs történet, és az egész filmben káosz van. De sajnos megnézve a rendezõk eddigi munkásságát erre lehetett volna számítani, ugyanis a Strause fivérek speciális effektekért voltak felelõsek az eddigi filmjeikben. Ez az elsõ rendezésük, és ez sajnos meglátszik a filmen.

gErIbÁ
hogy másodjára is megnéztem igaz camosan ,azt kell mondanom jobban tetszett az elsõ része<#szomoru1><#szomoru1><#szomoru1>

gErIbÁ
hát tényleg nagy hülyeség hogy csatlakozzam GABE-hoz hol marad így az igazi feling?

gabe paul logan
az új rendezõk szerint, mielõtt kifejlett királynõ lenne egy lény, az így termékenyít...bár ez egy akkora kibaszottnagy faszság hiszen hatékonyabb mint a tojásos cucc, tehát visszafejlõdik a lény???????????????????????kurva anyjukathhháááááhááááá végre leírhattam

gErIbÁ
SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER!
Nemsokat tudok az egészrõl csak szemetszúrt hogy a predélien úgy köpködi a az élien tojásokat min Joe bácsi a tökmagot.Na most valaki sötétítsen már fel hogy van ez mert edigiekben kicsit körülményeseben mentek a dolgok mint ahogy ezt a nagyfiú elõegya

immovable
aham akkor nem szóltam
+16.

immovable
Akik itt nagyon védik a filmet, úgy hogy nem is látták azt hiszik mi itt a film ellen vagyunk zsigerbõl. Nem a kivitelezéssel van probléma, mert még a szar kamerás felvételen keresztül is látványos a film, hanem hogy egy agyatlan "zombi" filmet csináltak két nagyszerû "univerzummal" rendelkezõ saga összegyúrásával. Nincs sztori, nincs semmi, csak harc. A régi A meg P filmekben pont az volt a jó, hogy volt egy kerek történet, félelem, sejtelmesség stb...itt meg nagy semmi. Most néztem meg másodszor, de véleményem ugyanaz mint eddig. Egy szépen kivitelezett hent lett. Mintha fognád az AvP játékot és elkezdenéd skirmish-ben nyomni, cél a frag azt annyi. Amit még nem értek, hogy ez mitõl lett 18+-os film.??
rotator
Pedig a predatoros részek korrektek lettek, ott jó irányba indultak el. Az alienek csak statisztálnak, az emberek meg kiborítóak, ez itt a problem.

gabe paul logan
de akkor honnan tudod mi látszik és mi nem, õ látta a lényeget a filmbõl és még sokan mások is és meg van a véleményük és néhány éles kép nem emeli aliens szintre a filmet

épp az hogy nem néztem meg!

gabe paul logan
Amúgy ezeket te honnan tudod, mikor te is csak a camosat nézheted meg maxXDXDXDXD (így van persze ahogy mondod,mert a camosan is látszik amúgy)

gabe paul logan
Én mondjuk nem attól kívánok oda lenni ahogy a predator a falhoz csapkodja az idegeneket, meg agyon lövi õket,mert ezek a jelenetek nem látszanak csak...tudom avp, de akkor mutathattak volna valami újat, nem megcsinálják ua-t más köntösben...de ezt meg nem kellett volna megtenniük ,mert folytatásról van szó, ez a film kb olyan mint a king kong rímékje, mondjuk ott legalább peter jackson egy újjabb szintre emelte a sztorit...de itt, leígérték a csillagokat az égrõl nekünk meg aliens, alien meg predator hangulatot , de sajna ezekbõl semmi nem jön át, max a zene, akkor meg inkább nézem a régi részeket.

immovable
OK biztos jobban fog tetszeni, ha majd megnézem jobb minõségben, de még mindig fent tartom a sztorival kapcs véleményemet. Pedig én baromira drukkoltam a filmért,itt is minden nap ovasgattam a kommentjeiteket, hogy minden kis hírmorzsáról tudjak, vagy lestem a különbözõ weboldalakat, nagy kedvenceim ezek a lények, még a szobám falán is egy pred szobor van, de hát sajna nekem nem jött be.
legalább SPOILER-be raktad volna!

+ az apró részletek terén én a látványt is értem. Ilyen elem. pl. az hogy az Alienek kinézete, a fészkük kénézete, és a pilóta ûrhajó belseje (8. utas a halál) lényegében megegyezik. pl. ez egy olyan dolog mit TE gagyi kamerás felvételbõl nem tudnál kivenne.

immovable
"story apró részleteken is mulhat!"
igen egy krimiben vagy thrillerben
immovable
csakhogy egyátalán nincs sztori ez itt a baj
immovable
az a gyerekes, hogy begurulsz másokra, mert nekik nem tetszik amit te annyira vársz és ezért kussra inted õket, értem én, hogy az ember körömszakadtáig akar hinni abban, hogy jó az amit annyira vár már régóta, de azért mert másoknak nem tetszik (akármilyen verzió alapján is) ez miért fáj neked
lényeg hogy te jól szórakoz, az hogy nekem vagy másnak nem tetszik az ne fájjon már..ugyan
de hogy nem! Bõven kell minõség, a story apró részleteken is mulhat!

te meg egy illegalitásos illetõ.

meg nem gyerekes hogy két kitalált lény gyilkolja egy mást?

immovable
de ahhoz hogy el tud dönteni, hogy a sztori jó vagy sem ahhoz nem kell minõség