5789

AvP Univerzum | Alien, Predator infók | Film hírek

• Xerxész
    Beast, joga van hozzá, hogy írjon, hisz ez egy fórum. Mi pedig megpróbáljuk meggyőzni az ellenkezőjéről, ami persze nem könnyű... Vagy legalábbis magyarázatot adni, amire lehet.
  • Xerxész
    1. Hát nem tudom, ha az AvP-s hajó nem idegen, akkor szerintem a P2-es hajó sem.
    2. Erre nem tudok mit írni, te ezt gondolod, mások mást gondolnak.
    3. Nem tértek el, legfeljebb egy kicsit. Annyi, hogy az AvP-ben sima volt a feje, ami betudható annak is, hogy "18 éves" serdülő predik.
    4. Ez nem így megy. Ha nem saválló cuccal túlélik a beavatást, akkor teljes jogú harcosok lesznek, megkapnak minden cuccot, ami jár nekik. Mi izgalmas számukra, ha saválló cuccal nyomulnak? Akkor simán győznak, nincs benne kockázat.
    5. Jó, gyorsan...de ezt írtam is, hogy ez tényleg baki.
    6. Celtic nem adta könnyen magát. Az, hogy szuperhősös volt, szerintem túlzás. Azért fordult hátra, mert egyedül volt, megérezte az Alient...nem zavarta semmi. Gil viszont éppen megölte volna Lexet, ha az Alien át nem szúrja. Gil Lexre figyelt, ezért nem észlelte az Alient.
    7. Már hogyne vesztené erejét...mégiscsak keresztülszúrták. Mellesleg hogy tudjon előrenyomulni, ha közben rászorult egy lándzsára, amit ráadásul nyomnak?
    8. Jó, ez is lehet, mondom, nem olvastam a könyveket. De Anderson minden bizonnyal erre akart utalni a barátsággal. Egyébként itt is a túlélésről volt szó, ha nem is éppen akkor, amikor a barátságot kötötték.
    9. Ezt nem tudom, hogy mit csinálnak a hajón és mit nem. Nyílván ez is jobban kiderül a könyvekből.
    10. Csak levégső esetben robbantják fel magukat. Amíg van alternatív "menekülési lehetőség", addig nem.
  • Rykov
    Mi gyenge benne?
    Ez nem AvP, hanem valami... valami más. Nagyon gyenge.
    Amúgy nem unom, bocs.
  • SLICK
    én cska megerősítettem :) Amúyg nekem a Predator filmekkel semmi bajom leszámítva azt a pár bakit sőt még az sem túl angy baj.. elvégre hogy kivitelezhették volna az ember Predator harcot? Ha most a predator egyből felkoncolja őket vagy akármi az sem jobb mert hamar van a csattanó a film végén :|
  • BEAST #3054
    Meg mindig gyengek az erveid, hihetetlen hogy mi mindenbe bele tudsz kotni, nem unod meg?
  • Rykov
    Félreértelmeztél. Attól, hogy mozognak a hangképzői (nyelve nincs ugye, csak a torkában a hangképzők) még csak utánozza. Pontosan utánozza az igaz, de nem tudja mit jelent.
    P1-ben eredeti angol szinkronnal. Mikor a gerilla akció után Dutch csapatát figyeli, és felveszi a beszélgetéseket, utána próbálja utánozni. Az elején csupán krákog! Tehát meg kell tanulnia kiejteni!
  • Xerxész
    Valaki segítsen, plíííííz: a könyvekből kiderül, hogy ki a Weyland-Yutani Corporations vezetője (ha nem Weyland, mert ezt váltig állítjátok) vagy feje? Yutanin kívül persze, mert ha jól emlékszem, rebesgettek olyat is, hogy Yutani benne lesz az AvP2-ben...
    Lehet egyáltalán tudni a Társaság vezetőiről valamit a könyvekben?
  • Rykov
    1. Azért mert ez teljesen más stílust képvisel, ezt akár emberek is építhették volna, annyira nem tűnik idegennek.
    2. Anderson tehát önző célból meggyalázta a történelmet. Grat.
    3. Nem, nem mona lisák, de P1-2 -ben van egy séma, mely a faj alap jegyeit adhatja, és az AvP-ben elég keményen eltértek ettől. Mint hozzánk a Gorilla...
    4. Pont nekik kéne jó cucc. Mert ha ilyen gyér cuccal kemény, akkor meg minek kapjon avatás után savállót? Marhára nem logikus!
    5. Kicsit túl hamar? Nagyon-nagyon gyorsan!
    6. Aha. Mikor hátra se nézett, de legyakta az Alient? Teljesen szuperhősös volt.
    7. Attól még nem veszti erejét. Alig vesztett savat. Mitől gyengült le? Na ne már...
    8. Ott elég keményen a túlélésről volt szó, mellesleg az egy alap könyv, és az AvP azt próbálta másolni... szánalmasan.
    9. Ezek szerint a hajóban meg át sem nézik orvosi műszerekkel? Röhej, egy fertőzött területről szedték fel, de ráse kukkantanak, hogy most mi van vele. Ismét azt hozom, fel, hogy az Alienekre vadászó fajnak figyelnie kéne ilyesmikre!
    10. Nagyon drámai. Amúgy igen, fel kellene robbantania magát ilyen esetekben. Megbukott, így is, úgy is meghal, tehát az avatásnak befellegzett. Akkor meg mi értelme? És ezzel a fogással megint csak lealacsonyították a Predeket... tudod... az Alienekre vadászó idegenek klisé...
    Ha meg elő akarták vezetni PredAlient, akkor megoldhatták volna egy másik Preddel is. Borzalmas film.

Onnan veszem, hogy kezdő volt Pred2-es, hogy elég sokat hibázott. Nagyon sokat.
    Amúgy meg ha öreg lenne, kb. úgy nézne ki mint az eldere. Ha más nem, emberre most vadászott először.
  • Xerxész
    Na igen, ezt mondom én is Rykovnak...
  • Xerxész
    Még az utánzásról... Az oké, ha rajta van a maszk...merthogy tudtommal, majdnem mindent annak segítségével csinálnak. De se akkor nincs rajta maszk, amikor azt mondja: "te kibaszott", se amikor lóg a ház tetejének pereméről és azt mondja: "szar ügy". Sőt, az Elder Predator sem visel maszkot a film végén, amikor azt mondja: "a tiéd". Ez nem utanzás, ez beszéd. Mozog is a szája (ha azt szájnak lehet nevezni) közben...
  • SLICK
    lényegesen idősebb és tapasztaltabb
  • Xerxész
    1. Miért ne lehetne más a predek hajója? P1 és P2 hajója sem ugyanolyan.
    2. A piramisos dolog Anderson saját ötlete, találni akart egy megfelelő helyszínt az összecsapásra.
    3. Ocsmány fej...tán a P1, P2 ragadozói Mona Lisák?
    4. Beavatási szertartás, tehát nem lehet saválló a cuccuk, ezért marja szét.
    5. Az alienek fejlődhetnek nagyon gyorsan is, de tény, hogy az AvP-ben kicsit tényleg túl hamar fejlődtek ki.
    6. Scar megfontolt, óvatos, a legerősebb a 3 közül. Gil figyelmetlen, megfontolatlan. Celtic meg szimplán alulmaradt. Nem volt elég ügyes.
    7. Lexet azért nem érte el a lándzsáról, mert már át volt szúrva...erejét vesztette.
    8. A barátságról... Én ugyan nem olvastam a könyveket, de mintha az egyikben spanoltak volna a predek a főhősnővel.
    9. Nem vehették észre, hogy fertőzött, mert egyiken sem volt maszk!!!!
    10. Ha feltűnt volna neki, mit csinál? Kapásból sef-destruction, vagy mi? Neki le kellett gyűrnie az összes alient, ez volt a beavatási szertartás (meg aztán valahogy elő kellett vezetni a PredAlient).

Látod, ahogy te válaszokat adtál a P2-es bakikra, én is választ adtam neked az AvP-re.
    Egyébként miből derült ki, hogy a P2-es predi kezdő? A feje (mikor leveszi a maszkot) egyáltalán nem úgy fest, mint egy fiatal...
  • BEAST #3046
    igen kemeny ervek ... omg
  • Rykov
    Miért más a hajó?
    miért fárasztották magukat a piramisépítőkkel?
    Minek keverték egyáltalán bele a történetbe a piramisokat? Teljesen ellentmond a történelemnek.
    Miért olyan ocsmány a fejük?
    Miért marja széta sav a Predek cuccait?
    Miért fejlődnek olyan gyorsan az Alienek?
    Miért olyan über scar? A többit hamar elintézték.
    Miért nem érte el Lexet az Alien a lándzsáról? Sokkal erősebbnek kéne lennie.
    Scar mi a fenéért barátkozott Lex-el, mikor nélküle is mentek volna a dolgok?
    A Predek miért nem vették észre, hogy scar fertőzött?
    Scarnak miért nem tűnt fel a saját eszméletvesztése? Egy Alienekre vadászó fajnak tisztában kéne lennie a tünetekkel.

Egyenlőre... aztán még gondolkodom...
  • Jrex
    mondjuk az igaz ,egyesek erősebbek,mások nem,úgyhogy ez nem baki a p2-ben.
  • Jrex
    például?
  • Rykov
    Öregem, ez fáraszt.
    Először is Kmarha jól leírta az okokat, amiért az AvP 1 egy gané.
    Másodszor a P2-ben egy kezdő Pred volt, ráadásul a végső harcra már kegyetlenül megsebesült, ők se mindenhatók. Ezzel szemben a P1-ben tökéletes állapotban volt.
    Beszélni meg nem tudnak, csak utánozni. Attól, hogy káromkodik, meg pár szót elmotyog, még azt sem tudja szerencsétlen, hogy mit jelent. Ez csak egy csali a vadászathoz.
    Az a kis pihenő a P2-ben pedig amit említettél, inkább egy hasznos öngyógyító folyamatnak tudható be. Meg aztán később a fürdőben elég keményen megszenvedett a gyógyulásért, és a golyó ütötte nyomokat is megkezelte.
    AvP 1-ben milliószor nagyobb hibák voltak, amiket sehogy sem lehet megmagyarázni.
  • Jrex
    a folytatásoknak az a lényege h, tovább viszi a történetet,és többet tudunk meg:aliens-a királynő,alien3-dogalien,alien4-a humano-alien...
    ha az avp2-ben nem lesz predalien,és nem lesz köze az 1. höz és amit itt leírtatok akkor ez a fílm csak egy "rossz" vadászat lesz az egész.
  • Xerxész
    Egyetértek Setennel. De azért azt nem mondanám, hogy überbratyi megoldások voltak benne. De voltak hibák ott is bőven: pl. a Predator ereje (Schwarci métereket repül tőle, Danny bácsi félkézzel hárítja), holott azt írtátok, hogy az AvP-s predik törpe, gyenge arcok voltak...hasonlítsátok össze a P2-vel. Aztán az egyben mikor leveszi a maszkot a Predator, ilyen pirosasan lát, míg a 2-ben maszk nélkül is ugyanolyan kéken, mint maszkkal. Alapvető hiba. De az volt legérdekesebb, amikor vagy ötöt belelő Danny bácsi a Predator gyomrába, aztán az simán túléli egy kis pihenő után. Meg az milyen már, hogy beszél is emberi nyelven? Hol említi a Predator kultusz, hogy beszélnek, hogy Thomson puska erejét simán túlélik, stb...
    Mindezen hibák ellenére mégis szeretjük a filmet (magammal az élen). Hát akkor talán ennyi negítvumot az AvP sem érdemel meg...nem gondoljátok?

Egyébként valaki egyszer írta itt, hogy az AvP-ben nagyon szar volt a Celtic Predator maszkja...namost, ha megnézitek a Predator 2-t, a végén a sok Predator között igenis találni olyan (vagy legalábbis ahhoz nagyon hasonlító) maszkos vadászt is... Nem volt olyan nagyon hülye Anderson bácsi, mint gondoljátok...tény, hogy nem a legjobb rendező, de azért nem csinált rossz filmet.
  • Seten

Mondjuk azt nem értem, hogy ezeket a hülyeségeket honnan veszitek?!

"lemészárolja az egész predator hadosztályt"
    Csak azért mert az Alien-ben hasonlóan így volt?

Annyira negatív sok ember hozzáállása. Bár ez legyen az ő bajuk. :)

Sokan belekötöttek az AvP-be de ilyen alapon a Predator 2-be nem lehetne? Sőt, abba még inkább mert tele volt überratyi megoldásokkal.

• Xerxész
    Figyelj, szerintem nem azt a sztorivonalat fogják folytatni, amit Anderson talált ki (istenek, piramisok, stb.), hanem csak szimplán ott fogják folytatni a filmet, ahol az AvP abbamaradt. Senki sem tudja, hogyan fog ez vászonra kerülni, lehet hogy csak annyiban lesz köze az AvP-hez, hogy a PredAlien kikel...fene se tudja így előre. Majd talán a trailerből kiderül. Arról nem is beszélve, hogy Hollywoodban azon agyalt (talán évekig, de hónapokig biztos) jó néhány forgatókönyvíró, amin mi most itt vitatkozunk. Azok belevaló szakmabeliek, előálltak kb. 20 lehetséges sztorival, ezek közül biztos van jó is, rossz is. Miből gondolod akkor, hogy csak azért, mert összekötik a két filmet, szar lesz a 2. rész sztorija is? Ha annyira nem tetszett az AvP, miért nem vonatkoztatsz el tőle és gondolsz úgy az AvP2-re, mint egy teljesen különálló filmre? A különállóság egyébként valahol igaz is, mert ezt nyilatkozták.

Egyébként azt meg sose felejtsd el, hogy a világban a pénz az úr. Akinek pénze van, az diktál, hiába gondolnak sokán mást...sokszor jobbat is, mint akinek pénze van. És ilyenkor mi történik? Az lesz, amit a pénz akar. Ilyenkor elfelejthetsz ilyesmiket, hogy: kultusz, rajongók, fórumok, stb. Ezek mennek sajnos...
  • rotator
    Jézus... az már tényleg atomgagyi lenne!
  • matrix666
    De sajnos megmondták,hogy az első részt folytatják..El kell viselni, nincs mit tenni.
    Majd látjuk Scarból kikelő predalient,ahogy lemészárolja az egész predator hadosztályt.
    Láthatod ez sok embernek bejön..
  • Kmarha
    Az álltalad említett triológiákkal az volt a helyzet, hogy egy jó alapra építkeztek.

Nost, persze lehet az AVP1-re is építeni. Nyugodtan lehet folytatni azt a világot, ahol a predator védtelen emberre is rátámad. Ahol ezen fenséges lények holmi szerencsétlen töpörödött utcai boxosok, kik istent játszogatnak egyik prédájuk között, igaz, azok már elfelejtették. Jó kis univerzum, ahol az azték maja kontinens ezer-kétezer év alatt a déli sarkra költözött, ahol a leendő Társaság főembere tökre úgy néz ki mint a késöbbi kutató, fejlszető, és a rá hasonlító kibernetikus lény.

De ez még csak a felszín, már eleget boncolgattuk azt a kérdést, hogy miért szar az AVP1. De csak folytassák, kössék a következő részeket is még ehez.

Aztán reméljük majd meglesz a bevételük a 10-16 éves korosztályból, akik még soha nem olvastak vagy láttak volna Alien-t vagy Predatort. Persze lesznek kivételek, törzsgyökeres ősrajongók, akikbe valami izlésficam kerülhetet az évek során.

Én és még jó páran meg szépen kihagyjuk az életünkből azt a hülyeséget!

Komolyan kiváncsi vagyok mi lesz ebből! És nagyon remélem hogy nem az itt tébláboló álltal felvázolt, folytatás lesz, tele a sok baromsággal, amit egyes forumozók elméje kitalálhat!
  • matrix666
    Szerintetek majd a film elején a Scarból kikelő predalien mir fog csinálni?
  • rotator
    Ide (legalábbis Alien vonalon) egy Batman Begins jellegű reboot kéne, mondjuk az első 2 rész meghagyásával. :>
  • LSG
    Csak egy gyors kérdés. Nem arról volt szó, hogy csak egy predi lesz a filmben? Mert, ha igen akkor hogyan lesz perdalien vs predator harc? Lennie kell egy másik predatornak is, nem?
  • Xerxész
    Seten: Ezt mondtam én is korábban. Szerintem túl szubjektíven nézték itt a dolgot azok, akiknek nem tetszett az AvP. Én szeretem az oda-vissza utalásos folytatásokat, örülnék, ha olyan lenne mondjuk, mint a Fűrész trilógia. Na, ahhoz hasonló egységes 3 részes sztorit az Alien, a Vissza a jövőbe és a Star Wars filmek óta nem láttam, nagyon jól összekötötték a 3 részt. Lehetne az AvP folytatása is ilyen.

Akyyy: Lesz köze hozzá, úgyhogy veheted elő a DVDt és vizuálhatod meg megint.
  • akyyy
    lesz köze hozzá? mert yaíkkor megnézem megint:D
  • Seten

Attól, hogy te nem értesz valamit, az nem biztos, hogy logikátlan! :)

• Seten

Na, hogy ment itt a szöveg korábban: "AZ ELSŐ RÉSZHEZ KÖZE NEM LESZ". :)

• Xerxész
    Csak nem beszéltek már a levegőbe...szerintem van valóságalapja. De persze ez majd jövő hét eleje, közepe táján kiderül.

Nem tudom...szerintem ott fog folytatódni, ahol az AvP abbamaradt. Mert ez a Habberstad azt nyilatkozta, hogy "folytatás" lesz...ha azt nyilatkozta volna, hogy csak "kapcsolódik" az első részhez, akkor tényleg totál független film lenne, csak egy-két említést tennének az első film sztorijáról. De értelmezésem szerint a folytatás az azt jelenti, hogy valami ott kezdődik, ahol egy korábbi dolog befejeződött. Persze lehetséges, hogy mind a rendezők, mind ez a Habberstad másként értelmezi a folytatás szót.

Lehet tudni, hogy milyen interjú lesz ez? Mikor lesz, milyen hosszú, stb?
  • InfectedMann
    A Fangoria hivatalos sajtóközleményébe volt benne, hogy AVP2 trailer is lesz a rendezvényükön szóval ha valaki kamuzik akkor ők.

Amúgy nem tudom Habberstad mennyire értette, hogy az első rész folytatása lesz. Szerintem csak valami nagyon miniálisan lesz az első rész folytatása, max. megemlítenek ezt meg azt az első rész eseményeiből.
    Szerintem a Predaliennek köze nem lesz az eseményekhez.
    Majd az Colin és Greg interjúból kiderül talán valami amit az avpgalaxy készít.
  • Jrex
    nekem tetszett az avp1,és szerintem is valahogy úgy fogják folytatni ahoy xerxész mondta.
    nekem fekszik az alien a jelenben és az is h, a föld a helyszín,az "istenes" része is...
    csak a címe nem illik oda:whoever wins,we lose.(akárki nyer,mi veszítünk)ugyan is végig a prednek kell "szurkolni",h, az emberiség életben maradjon.ezt a címet akkor kellett volna adni neki,ha a predatorok nem csak a fegyvereikért ölték volna az embereket.
  • Rykov
    Az sehogy se jó.
  • CsepeLee fiú #3023
    Nem is úgy értettem, hogy attól lenne minőségi. XD
  • Rykov
    Azért nem fogadom el mert az AvP1 az egy ürülék, és a PredAlient meg akkor már meg se magyarázzák, beles e tegyék azt, inkább egy újat. Minden legyen új, nem akarom, hogy még csak egy kicsit is emlékeztessenek AvP1-re.

CsepeLee fiú: Attól, hogy még több brutalitást tettek volna bele, még mindig egy logikátlan, buta trágya lenne az egész.
    AvP1-et el kell felejteni.
  • CsepeLee fiú #3021
    Helló!
    Igazat adok Xerxész-nek, és az AVP 1 nekem is tetszett. Nekem pont az tetszett benne, hogy teljesen más sztori volt, viszont megértem, hogy sokatoknak miért nem tetszik a jelen és a Föld az Alien szempontjából. De ez van. Csak több brutalitás kellett volna bele. ^^"
  • Xerxész
    Független új film lesz, de az első rész folytatása. Ezt miért nem fogadjátok el? Totál új sztori, de ott fog folytatódni, ahol az AvP abbamaradt...hogy valamivel meg tudják magyarázni a PredAlien létét. De független lesz az AvP-től. Nem tudom, további visszautalások lesznek-e a filmben (talán Weyland miatt igen), én személy szerint ennek híve vagyok. És nagy ötletnek tartom a Strause bratyóktól, hogy azért összekötik a két filmet, attól függetlenül, hogy az AvP rossz kritikát kapott (változatlanul állítom, nekem az is tetszett). Ezzel nem csinálnak bohócot Paul WS. Andersonból sem, viszont csinál(hat)nak egy jobb filmet, mint az AvP, új sztorival, új karakterekkel, új helyszínnel, ami mégis kapcsolódik az előző filmhez.
    Okos rendezői döntés...ilyen, és ehhez hasonló megvalósításokat a filmben!
  • SLICK
    hát igen több értelme lenne mint ha az 1. részt folytatnák.. Nem szeretnék még egy ekkora égést végigszenvedni mint az első rész volt!
    Már magában a két lény kultusza nem érdemli meg azt, hogy így leszerepeltessék. Talán ennek a két lénynek az összeeresztését várták a legtöbben... és ez sztem még csak nem is túlzás.