5789
-
#5228 SPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILER!!!!!!!!!!!
aki a végén megis döglött, és a hitványak élték túl, akkor hogy is van ez, ki a főszereplő???
SPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILER!!!!!!!!!!! -
#5227 Én először Avonnak olvastam. -
-
#5225 én izgultam a predatorért...hulljon a férgese... -
#5224 Hát ez az. igenis emberek vagyunk mi nézzük, és szeretnénk egy olyan főszereplőt, akiért mi tudnánk izgulni (az összes alien, talán csak a 4-et leszámítva erről szólt, sőt még a predatorok is).
Az egyensúly innen le is van ejtve :D huljon a 3 fajta lény ahogy azt a rendező akarja, de legyen ott 1, 2 vagy 3 ember, akinek a sorsáért izgulhatunk. -
#5223 A főszereplőkön van a hangsúly természetesen. Ők képviselik az embert a harcban.
A könyveket pedig nem szabad a filmek elé helyezni. Így az Alien 4 megtörtént.
De a könyvek sem csak a két lényről szóltak. A telepesek harca is ott van benne, és az emberi főszereplők is ott vannak.
Szóval az egyensúlynál három fajra kell figyelni, nem kettőre.
A valóságban sem léteznek csak két frontos háborúk. Ez az igazság sajnos. -
#5222 A főszereplőkön kívül mindenki töltelékszereplő volt. Persze az alapfilmek első felében nem átalltak időt áldozni egy bizonyos "character development" című fejezetre, minekfolytán az ember igencsak megkedvelte a marcona kommandósokat (és egyebeket), így érzékeny szívvel vett tőlük búcsút a filmek második felében. Sajnos az újabb eresztésekben csak unalmas és/vagy idegesítő karakterekre futotta, akiknél alig várja az egyszeri néző (és láthatóan a rendezők is), hogy végre kinyíródjanak. -
#5221 hát én nem így olvastam...(mivel a könyvekben a predatorok engedik el 1-2 bolygón az alieneket hogy szaporodjanak majd, oda viszik beavatni a fiatalabb vadászokat, ez rögtön alárendelt szerepet oszt ki az alienek-nek..ha véletlenül emberek is vannak ott, azokat nemes egyszerűséggel általában(1-2 kivétel) lemészárolják..az az 1-2 nem hiszem hogy fenntartja a törékeny egyensúlyt a fajok csatájában...
ha külön nézzük a filmeket alien vs human..vagy predator vs human...akkor kiegyensúlyozott valamennyire mert nincs egy másik(harmadik fél) aki felborítaná azt...
és ezt nehéz betartani... -
W B #5220 és végül ki nyer?
csak egy érdekel: Az alien 4. nos azt vegyük megtörténtnek vagy sem? mert szinte az össze Preda(ami speciel a jövőben játszódik), Alien és AvP könyv és játék (jó van kivétel) mint az Aliens (alien2) után játszódik "közvetlenül" akkor most mi is van?
-
#5219 Elég téves felfogás. Az emberek sohasem csak "töltelékszereplők" voltak. Se az Alien és Predator filmekben, se a könyvekben. Soha.
Ellenkezőleg. Az emberek harca a két lény ellen, és a két lény harca egymással és az emberekkel. Ez a tökéletes egyensúly, ezt kéne betartani. -
#5218 (mint szakmabeli) én azt mondom nagyon nehéz eltalálni az egyensúlyt a két lény között hangulatban(pláne megfelelni minden egyes emberi elvárásoknak)..ha olvastál könyvet erről, akkor tudod hogy a domináns faj ott is a predator...róluk szól az egész..a többiek másodlagosak...az emberi faj pl csak töltelék a két lény(faj) harcában...
néha beleszólnak, érdekesek(elismernek egy-két egyedet), de hanyagolható mivel a technikai színvonaluk a közelében sincs a predatoroknak....
a predatorok "a vadászok" és mivel az összes többi faj számukra alacsonyabb rendű ezért max a "préda" megnevezést kapják...akit le kell vadészni...
rotator:
azért nincs benne mert meg kellene fizetni egy jobb színészt és az elvinne egy csomó pénzt a vizuális effektek elöl...így maradt ez...talán a következőben.. -
#5217 Sima predator filmnek nem rossz, csak nincs benne olyan karizmatikus emberi szereplő, mint Schaefer vagy Harrigan, úgyhogy helyette más jellegű főellenfél van. :) -
#5216 Igen csak az a baj h a film színvonala tv film szinten van és tényleg csak egyre jobban ássák alá az alien mítoszát, amúgy sima predator film is lehetett volna, minek kellettek ehhez(a spoilerodban említett dolog miatt) az alienek? Főleg úgy, hogy a predator hangulatot jobban eltalálták mint az alient. -
#5215 nem értem a kérdésed, honnan tudom? mit? a véleményem?XD
...konkrétan én sem tudtam h ezek azok a dolgok amik zavarnak,mert csak egyszer láttam a filmet és csak annyit tudtam h rossz érzésem van vele kapcsolatban, persze egy két dolog azonnal feltűnt, de összeségében ez a vélemény pont olyan amit én írtam volna a film 3x megtekintése után -
W B #5214 te ezeket amúgy honnan tudod?? mert én nem jöttem rá. -
#5213 lehet fikázni a filmet lehet utálni..én azt mondom ilyennek kellett volna lennie az első résznek...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!valahogy csak össze kellett hozni a weyland ill a yutani céget nem??(alien) ez a rész pont erre volt jó!
én várom a következőt!! -
#5212 SPOILERSPOILERSPOILERSPOILER!!!!!!!!!!!!!!
Ok, itt nagyon jó vélemény, abszolút egyezik a véleményem TIBI88al, ő pontosan kiemeli azokat a dolgokat amik az én csőrömet is ba**ták
"Ami nem tetszett: - a beharangozott "összevágott" első öt perc megegyezik a film első öt percéve
- mutathattak volna többet a predator bolygóból
- lehetett volna valami csata az űrhajón
- túl gyorsan nőtt fel a predalien, de biztos megevett egy-két macskát vagy kutyát ami mindennapos egy predator űrhajón
- az állítólagos főszereplőt alig látni
- a főgonosz vagy aki annak akar látszani alig csinál valamit
- az átvezetés hogy hogyan lopják a technikát az emberek a predatoroktól vagy hogyis írták a rendezők, kész vicc,
- a végére vártam valamit ami kerekké teszi a történet (ami végképp hiányzott), helyette jött az atom és mindenki meghalt
- még régebbi interjúkban voltak olyan kijelentések melyekben azt írták hogy vízalatti operatőrrel is dolgoztak és lesz olyan lény a filmben ami hasonló nagyságú mint egy királynő, egyik sem jött be
- nem látni hogy hogyan építik a fészket az idegenek, csak annyit látni hogy mikor Wolf megtámadja predalient akkor a többi alien elé áll és megvédi
- az új szaporodási dolog nem rossz de kevés figyelmet kapott
- hülyeség volt a megnyúzott részt a Predatorból átvenni mert nem hinném ha egy ragadozó tisztogatás miatt érkezik ide akkor még nyúzással húzná az időt
- sok helyen éreztem hogy meg lehetett volna hosszabítani a jelenetet (űrhajó lezuhanása, katona hölgy hazaérkezése, predator bolygó stb.)
- alig volt benne olyan rész ahol nem tudtam volna hogy mi jön, mivel láttam az összes trailert, ez saját hibám is
- az emberek nem tudják hogy kik és mik a szörnyek, jó lett volna valami hasonló mint az AVP-ben a hieroglifás jelenet
Ami tetszett: - a csatajelenetek gyönyörűek voltak
- a predatort többet látjuk és végre úgy ugrál mint az őserdőben
- megvillant a Wolf szeme"
-
#5211 talán szpojler veszély(annak mindenképpen akinek fogalma sincs a filmről)
...sőt a sétáló arcmászó dolgot se tudták valami faszán megoldani, pedig ebből lehetett volna vmi groteszk hatást kihozni, há' ki akarna egy idegennel smárolni...mind1 annyi hatása van a filmnek h ez bekerült az idegen életciklusba /hozzáteszem 2 rajongó miatt(tudom h régebbről származik az ötlet,de mégsem vetették be soha)/ -
#5210 ja, csak ennyi nem elég(nekem) -
Dexantreal #5209 Majdnem akartam kérdezni emlékeztetőül, h miko lesz a hazai debütálás... ott van a topik tetején, ok.
Az má nem sok, kibírjuk, ha nagy nehezen is.
Kíváncsian várom.
Ha meg vki leszedte a camos verziókat, akko spoilerben a történtekről pls :P. -
#5208 nemértem azokat, akik lehuzzák ezt a filmet...
szvsz:
full hent, nem kegyelmez 1ik faj se, pont ez a jo, nemám mint az avp-ben, h pred szöwetkezett human-nal... -
Dexantreal #5207 és nem tudnak január végéig, vagy meddig várni a magyarok :P. -
W B #5206 Te nem az AvP triológiára gondolsz? Ahol egy jappán nőt befogadnak? az hivatalos könyv(ek)
-
drjones #5205 Jó film lenne ez, csak kár hogy emberek is vannak benne. (színésznek nem nevezném őket) -
#5204 Simán lehetne jó történetet csinálni. Az én kedvencem az (már nem tudom, hol hallottam), amelyikben a predatorok egy megtervezett, összehangolt akcióval megrohannak egy alien fészket és foglyul ejtik (tehát nem megölik) a királynőt. Embereket nemcsak keltetőgép gyanánt lehet alien oldalon behelyezni a történetbe, hanem úgy is, ahogy az egyik - nem hivatalos - könyvben: az illető beállt a predatorok közé egy másik humanoiddal egyetemben és együtt vadásztak. A lehetőségek végtelenek, csak a Fox producerek fantáziája szab szó szerint határt... -
#5203 NA EZ AZ!!!rohadt nagy kreativitás volt tőlük, azt hittem bevállalnak valami merészebb dolgot, de hát ezt a leghülyébb ember is megtudta volna tenni...utolsó szalmaszálba kapaszkodtak:(
...amúgy ja volt egyébként külön mondanivalója is pl az első 2 (talán3) filmnek, anya lánya kapcsolat, emberi kapzsiság, önfeláldozás...mint a világvége filmeknek meg a mutánsos filmeknek, pl godzilla , elrettentették vele az embereket, mi lesz ha atombombáztok.(minimális de volt lényege ha belegondolsz, amitől megérintett a film)
Nem lett jó film(szerintem), vártam amit ígértek de nem lett belőle semmi(persze nem a fivéreket hibáztatom,megkapták a lehetőséget és szerintem bármelyünk ugyanígy élt volna vele...de mondom nem az ő hibájuk, hiszen ha pl odaadsz egy majomnak egy pisztolyt és lelő vele valakit, akkor nem a majom a hibás)
amúgy nemtom ki és hol említette, de tényleg össze lehet rakni a neten kiszivárgott jelenetek alapján a filmet, aki azokat látta, sok újra ne számítson, legalábbis harc és idegenek látványa terén. -
W B #5202 lehetne jó történetet csinálni. -
#5201 Azon gondolkodtam,hogy milyen sztori felelne meg az elvárásoknak.
Írjátok már le ki mit képzeltvolna el!
Adott 2 faj,beszélni nmenagyontudnak,és háát lecsöppennek a földre.Egyik gyilkolásra termett,másik meg vadászik.
Embereknek ugye sok közük nemlehet,mert nemigen csevegőtipusok:-)
Tehát,ha e két faj harcát mutatod be akkor,emberek statiszták,ha meg sztorit akarsz,ls párbeszédeket,akkor meg minekvannak benne az idegenek.Bár amíg az emberek cseverésznek meg aggódnak addig ők is pihiznek.:-)
Egyszerű a képlet,mint mondjuk az usa haderő,nincs sztori,legfeljebb valami álcucc,és irány afganisztán leszórunk pár bombát,majd utánna megvitatjuk.
Lehetne akkor Alien vs Predator,and Human a címe is.:-)
Ez szerintem nem egy Alien film,vagy egy önálló Predator,ahol az emberek kerülnek konkrétan az idegenek útjába.Ott lehet jobban felépíteni a jellemeket,mint ahogy tették is.Ebből persze feszült hangulat kerekedett.
Itt nem "mi"vagyunk a központban,ottvagyunk,mert a bolygón élünk,de nem a mi harcunk.
Jó lehetne több emberi dolog is a filmben,meg jobban felépítve,és kb 2.5 órás.
Speciel én még nemláttam,majd moziban,de tudom mit várhatok el tőle,amiről szól is.AvP!Nemfogok mélységi gondolatokat keresni benne,csak megnézem az úgynevezett "agyatlan"hentet.Mert erről szól,és nem többről.Ez sajnálatos,de maga ae két faj összeeresztéséből ez lett.Sorry! -
viizo #5200 Te filmet tévesztettél, az alien és predator filmek sosem arról voltak híresek hogy mondanivalójuk van. (vagy szerinted mégis melyiknek mi volt a mondanivalója, hmm?)
melegen ajánlom Neked ilyen célra a drámákat, love story-kat, National Geographic-et ;) -
#5199 MEKKORA SPOILERT BEIR URISTEn URISTEN -
#5198 Van kapcsolata. Az utolsó fél percet nem nézted meg? -
#5197 én nemtom mik az igényeid, csak itt azt híresztelték h kapcsolata lesz az aliennel(én speciel ezért vártam), de semmi nem volt benne...meg nemistom megnéztem és óriási hiányérzetem volt utána, de ha te azt szeretnéd látni h a predator normálisan elgyepál egy csomó idegent akkor ez a te filmed, ennél több nem lesz, szereplők és sztori 0 -
#5196 én mondom: jó lesz ez. -
#5195 Akkor nem érdemes megnézni moziba azt mondod? -
#5194 ...de persze döntse el mindenki maga tetszik-e neki ez az akció központú film, én jobban preferáltam volna végre egy olyan részt aminek mondanivalója is van és végre haladtunk volna vele a sztoriban, mert már 10 éve egy helyben toporog az alien saga és ez iszonyú
...sajna már tényleg 3. bőrt húzták le az alienről és a predatorról is, úgy érzem a foxot már csak a pénz érdekli és a jobbnál jobb forgatókönyveket dobják ki az ablakon + ilyesmik, pl nem várták meg míg ridley scott el kezdte volna az avp első részét -
#5193 (persze van egy két -mostmár alapvető- alienes baki, de ezt nem írhatom le mert spoileres)nincs baj a lényekkel, hangokkal, vérengzéssel, + a hangulati elemekkel, csak nem tudtak belőle filmet csinálni,ennyi
egy rendezővel kellett volna összeállniuk úgy hogy övék az uccsó szó joga, mint a rajongókat képviselve, remélem az avp3nál így lesz(mert sikere van a filmnek - bevétel - és akkor ők rendezik a köv-t) -
#5192 FimBuzi kritika
"Na, erre a filmre vártam már elég régóta, mármint a megvalósításra. Féltem tőle az első rész után, de egyben bizakodó is voltam, és örömmel mondhatom, hogy megérte bízni benne, még több rajongót a rendezői székbe, most. Na jó, lehetőleg olyat, akinek azért van valami köze a filmezéshez"
-
#5191 ha nem a sztori,vagy logikai hibák akkor mi,mit értesz azon h rossz rendezés? -
#5189 Slick:
Szerintem törölni kéne azokat a hszeket amiben büszkén hírdetik, hogy töltik lefele.
Nekem csípi a szememet :P -
#5187 töröltem már :)