5789
-
Real13 #5268 Nos,én is láttam.Igen,abba a szar kamos verzióba.Nos,annyit mindenképpen ki lehetett venni belőle,hogy teljesen B kategóriás az egész,és ez annak fényében fájó főleg,hogy indult el hódító útjára mind az Alien,mind a Predator.Annyiban tér el az AVP 1-tl,hogy jóvak brutálisabb.Szerintem ez nagyon kevés.Nem mondom,hogy sokat láttam az akciójelenetekből,de azt sem gondolom,hogy nagyon figyeltem volna ,ha jobba nézem,mert egyszerűen szenvedtem a filmen,pedig nagyon vártam.KICSIT BŐVEBBEN,tegnap írtam egy másik oldalra:
Csapjunk bele a közepébe!Ez bizony rossz lett.A kifejezetten bíztató előzetes még felcsillantotta a reményt,hogy a két idegen faj újabb földi csatája már jobb lessz,mint a 2004-es,és elvárásaimat tovább növelte a remek poszterek és képek serege,de pár perccel a film nézésének megkezdése után már éreztem:itt akár abba is hagyhatnám.
Pedig olyan szépen indult minden:A Strause testvérek kijelentették,hogy ők bizony hatalmas fanjai a két űrlénynek,rengeteg ötletük van akár már a harmadik részre is,és ők most megmutatják,hogy nagyon nagyot tudnak alkotni.Továbbá az sem hangzott rosszul,hogy végre nem gyerekmatiné lesz a film,mert itt végre totálban mutatnak minden egyes kivégzést,dőlni fog a vér.
Ennyi szép és jó után megkaptam 2008 első igazán nagy csalódását.Az egyetlen pozítivum az lett,hogy ez bizony tényleg nem gyerekeknek való,és ez az egyetlen,amit teljesítettek a marketingdumák közül.Az alienek maró hatásu testnedvde tonnaszámra fröcsög,a Predator meg akit meglát,annak esélye sincs arra,hogy megmeneküljön.
Ami igazán fáj,hogy annyit szerintem megérdemelne mind az Alien,mind a Predator,hogy a film ne csak egy B-kategóriás hent legyen,hanem rendelkezzen egyfajta atmoszférával,legyen véres,de csak módjával,és főleg azt,hogy ne csak embervadászat legyen,hanem egy félelmetes horror.De még csak véletlenül sem.Igaz,86 perce nem lehet belesűriteni egy jó felvezetést,kidolgozott ijesztegető elemeket,meg még valami színészi játék félét sem,nemigaz?A rendezők az ezerszer látott kliséket durrogtatják el újra és újra,nem törődve semmivel sem.
A színészeket most direkt nem fogom bántani,mert nincs miért.Ők csak azt tudják nyújtani,amire egy ilyen szinten rossz forgatókönyv esélyt ad,és itt még Depp-nek,vagy De Niro-nak is minden tehetségét elő kellett volna hoznia,hogy valami élvezhető nyújtson.A párbeszédeknél külön figyeltem,szinte nincs 5 szónál hosszabb mondat a filmben!!!!Ez azért már nagyon gáz.
A zene viszont korrekt,legalábbis az elején.Utána meg már úgysem azzal foglalkozunk,lesz máson sírnivaló.Egyik kedves barátom írta,hogy ő már nem bízik abban,hogy ebből a témából normális filmet lehet összehozni,maximum akkor,ha egy igazán neves rendező vállalja a projectet.Egyetértek vele,maximálisan.
Javulást az első rész óta azért meglehet figyelni,de a nagyobb elvárásaim miatt mindenképpen azt mondanám:ennél bizony még az első is jobb volt(Így szépülnek meg az emlékek?),és ennek megfelelő lesz a végén az értékelés is.
2.0/10
Egyébként abban nincs igazatok,hogy egy rossz cam-os verzió nem tudja átadni a hangulat jelenlétét,illetve hiányát:Lásd Sweeny Todd.Épp most néztem meg Cam-ben,és ..szavak nincsenek rá milyen jó lett.Pedig nem sokkal szebb,mint a AVP 2:)Legközelebb már biztosan jó verzióban nézem meg,de nem bírtam várni:) -
#5267 hát ettől féltem hogy pop corn mozi lesz....
még nem láttam ,de asszem moziban fogom megnézni,csak így bele belenézek a commentekbe de ahogy nézem nagyon szapulják
pedig előzetes infokkal épp azt a hitet erősítették meg bennem hogy az avp1 popcorn mozival ellenkezőleg ez egy épp klaszikus film lesz mint az Alien+s,Predator 1 -
halas34 #5266 Először is én nem az avp 1 ről beszéltem, hanem az alien és predator filmekről. Az avp nem tartozik oda mert szar, ennyi. Azonban ez a film nem sokkal jobb annál, sőt valamilyen szinten még rosszabb, mert míg az avp-ben legalább a maga módján tudni lehetett ki mit miért csinál, addig az avp 2 egyszerűen egy totál káosz. A szereplők érthetetlenül viselkednek. De mindegy nem akarok spoilerezni, szóval a lényeg ,hogy történet szempontjábol még az avp is jobb ennél. -
#5265 apropó, nekem azt ne mondja senki hogy azért mert már ez akció meg nem az első film nem lehet újat nyújtani...én a predator2nél is izgultam, hiába tudtam h mi vadászgat, az aliens akció film mégis korszakalkotó (és az nem az első alien film, sőt az alien3 is jó, pedig majdnem ua mint az 1 rész)tehát ha akció és tudjuk mire számítunk akkor is lehet jó alien filmet készíteni...ideje belátni, hogy kell egy jó forgatókönyv és egy jó rendező egy jó film elkészítéséhez, mert ennyi erővel bármelyik rajongói film jó lenne a moziba megfelelő effektekkel
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!amúgy elfelejtettem eddig megemlíteni, mi ez mozgásdetektorhang tribute a filmben??? az elején és a radaros résznél is??? nem valami nyerő, nekem csak azt juttatta eszembe h basszus mé nem a jövőben játszódik -
#5264 hmm..az a baj az ún folytatásos filmekkel hogy mindíg többet kell(ene) nyújtania mint az előző résznek..
jelen esetben ugye van 2 idegen faj a maguk különálló filmjeikkel(amik nagyszerűen sikerültek)..ezekben nagyrészt lelövik az összes poént, (értem ezalatt a lények speckóit:rejtőzés,savköpés..stb..ezmiatt para,izgulás..beszarás..)az összes izgis részt..ezeket már csak megismételni lehet(ne).
itt igazából már kibontakozik az amit eddig csak vártunk a filmeken(hírekben)..a 2 lény(faj) gigászi harca egymás ellen és ebbe csöppennek bele az emberek mint módosító tényező(akár veszélyesek is lehetnek.. mert azok..)
namármost hogy minden szempontból izgis,fasza meg miegymás jelzőkkel ellátott fim legyen ahhoz qwa nagy szerecse kell...mivel minden ember mást vár a filmtől...gondolj bele:én azt szeretném hogy a predatorok szétkapjanak mindenkit, te mondjuk az alienek-nek drukkolsz, egy harmadik meg az embereknek(hmm van ilyen??)...itt(így) mindenki csalódottan fog kijönni a moziból..ki ez miatt, ki az miatt...egyszerűen ezt összehozni majdnem lehetetlen...mindenkinek más elvárásai vannak....
na jó, a forgatókönyv és egyéb bakik nem megbocsájthatóak...ott csak figyelniük kellett volna az egészre..
és ez a gáz, ha az nem jó bachatják a filmüket...
nekem tetszett(már amit láttam belőle) és megnézem moziban is hogy hogy jön le ez a vászonról iagazán...
-
#5263 nem tudom itt voltál e de e forumon én voltam az egyik a nagyobb negativ hangoknak. Szóval ezzel a "jó lesz az, hidd el" szöveggel nem lehet meghatni, mert ha kicsit nem azt kapom, már le fogom szólni a filmet :D
De az elsőnél jobb jelző már talán biztat arra, hogy a sok rossz mellé, mondjam majd valami pozitivumot is.
Majd megláttjuk :P Lehet lejebb kéne adnom az igényeimet, és csak megprobálni élvezni az egészet. majd megprobálom, messze van még az a 31.e (ha kibirom) -
#5262 jó lesz az, hidd el...az elsőnél jobb...azt is megnézték jópáran... -
#5261 hallod.. az az évszázad bukása lesz akkor.. bár fiatal 8 éves igy is agyon fogja dicsérni a filmet.
Ha tényleg sikerült a lehetetlen, és alulmulja, én soha többet nem nézek meg filmet moziban. Ez még az lesz, amire csakazért is elnézek. -
#5260 Na,látom egyesek már értik a szomorú valóságot. :S -
#5259 popcorn film egyszeri alkalomra, meg ha adják a tvben este, egy vacsihoz jó lesz -
#5258 hülyeség, a film megállja a helyét, legalább is AvsP szinten, amiből ugye számszerint 1 akad még :) teljesen jó, aki szerint az első rész jó volt, annak ez is fog tetszeni, ...sőt még jobban, érezhetően rágyúrtak a Predatorra! -
zotja #5257 hi! van már vmi jobb verzio ? -
#5256 Kapaszkodj meg: egy elég markáns mennyiségű ember szerint alulmúlja. -
#5255 Az biztos. :D -
pauly #5254 :))) -
#5253 na hallod az lett volna szép teljesítmény, ha alulmúlja. Azzal legendát teremtenének.
Felülmúlni pofon egyszerű dolog. -
#5252 most néztem meg a filmet. Szerintem felülmúlja az 1 et. -
aimar21 #5251 Teljesen egyet kell hogy értsek veled. Azok akik hatalmas drámát várnak, azok filemt tévesztettek. Persze, hogy nem hozza Predator szinvonalat mivel most mar lehet tudni azert nagyjabol mi fog történni, mik a ragadozo 1 be az ember majdnem 1 orat izgult azon vajon mi is vadaszik rajuk. A film sztem tokeletesen hozza azt amit hoznia kell Alien a Ragadozo ellen. Rengeteg harc akcio. Aki meg kameras verzio alapjan a hangulatot emlegeti, arra inkabb nem mondok semmit :D -
#5250 (van annál jobb verzió is már, én most ezért adok még 1 esélyt a filmnek...) -
#5249 100%-ig egyetértek. Pont ezt hajtom én is, de senki nem hiszi el. :D
Kár, hogy nálunk vetítik legkésőbb... az embernek látnia kell a saját szemével, hogy mennyire tré egy film ez. -
#5248 én az első AvP-t sem Alien, vagy Pred filmként kezeltem anno, úgy egész élvezhető volt :D Ezt előre lehetett tudni, az eredeti filmekhez úgy sem lehet ezeket hasonlítani. -
r4pt0r #5247 Hát nekem mind az Alienek, mind a Predatorok, és az AVP is tetszett. Szóval nem fogok csalódni én már tudom. :D -
halas34 #5246 Most néztem meg a filmet, kimondottan jó cam-es verzión. A látványvilággal őszintén szólva sok bajom nem volt. A film azonban ha az eredetiekhez hasonlítjuk akkor totál szar. Szóval aki megnézi úgy üljön be rá, hogy ne gondoljon az alien illetve predator filmekre, azokhoz ne is próbálja hasonlítani hogyha élvezni akarja, már ha ezt a filmet eleve lehet élvezni. Szóval azt kell, hogy mondjam bizony megérdemli a rémes kritikákat amiket kapott. -
viizo #5245 bent vagyok a cégnél, itt is lehúzta pár kolléga a cam-os verziót, belenéztem, mit néz az igénytelendeelsőkköztláttam júzer.
EZT NEKTEK HOGY SIKERÜLT VÉGIGNÉZNI? mert kb 0, azaz NULLA amit látni lehet benne, sötét, homályos, kivehetetlen benne minden, és nem a látásommal van probléma... -
W B #5244 OFF
Szmájlik melletvan az hogy MAKRÓK
ON -
#5243 nem vágács hogyan kell ezt csinálni;] -
#5242 Még minidg nem tetszik. A rendezőknek 0 tapasztalata van a rendezéshez. Látványos, átlagos, hent film az AVPR.
Semmi olyan nincs benne ami az elődökhöz emelhetné... -
#5241 Na már 3 minőségben elérhető, a legutolsó elég korrekt. -
#5240 Nekem is itt figyel a gépen HD-ban az AVP. Nulla, ismétlem nulla különbség van egy kamerás verzióhoz képest a _filmet_ tekintve. Az effektek első ránézésre valóban látványosabbnak tűnnek, azonban ekkora felbontásnál és ilyen tűéles minőségnél már kiüzköznek a hibák is. Magyarán szólva pl. az alien királynő, akinek az animációján a kamerás (kb. mint vhs) és mozis (kb. mint betamax) változatokon elámultam, dvd-n, de legfőképpen itt már úgy kiugrik a képből, mint Pumukli. Egy ellenpélda: az Aliens is megvan HD-ban és ott csak annyi a különbség a sima dvd-s változathoz képest, hogy részletesebb a kép. -
#5239 igen, ez a különbség (tudom hogy te nem erre élezted ki a reagod, nem ezt akartad mondani, de tovább füzném a hozzászólásodat erre), a mai és a mai generáció izléséhez húzó emberkék és a még a számítógépes látványvilágot elöször nem ismerő és az ő izlésük felé húzodó közönség között.
Az első megnézve, sajnálva a pénzt a mozira, azt mondja, milyen szar volt az első rész mert semmit sem látott belőle.
Aztán van a második fajta. Vagy megnézi moziba (ez a jellemzőbb) vagy szar kamerás verzióban, és azt mondja, szar volt, mert nincs hangulata, hihetetlenül gagyi, dedós szintű, óriási logikai bakikba botló története van, nulla izgalommal és semmi de semmi rémiszgetéssel.
Aztán jön az első fajta, ki megnézi moziba, vagy letölti HD minőségben, és szorja a "hú de kurva jó" jelzőket, mert hogy alien és predator harcolt olyan látványvilágban, hogy az ember álla le kell hogy essen.
Nos, ahogy a mozinéző másodverziós, úgy a HD-s is hasonló véleményen marad: maximalista látványvilág, hála a számítógépnek, és nulla tartalom, hála az emberből lévő rendezőnek.
De persze, én csak általánosítok. -
#5238 ja, ja,... bűn ezt TS -ben nézni -
#5237 Most néztem meg az AvP 1-et HD-ben. Minden akció jelenet sokkal élvezetesebb volt, mint a sima dvd verzióban. Aki meg a kamerást nézi meg az meg is érdemli már bocsánat.... nem kicsit igénytelenség. Nem lát az ember semmit, csapnivaló hang. Akit igazán érdekel a film az elmegy moziba! Otthonra meg akkor lesz meg ha már HD-ben beszerezhető. -
W B #5236 a minőség sokat számít. lehet hogy ha moziban látná elájulna... -
#5235 Lehet véleményt mondani magáról a filmről, mert az ugyanaz, mint a moziban, viszont az ilyen "a csatákat alig lehetett látni, és a hang is szar volt" kijelentések enyhén viccesek. :) -
viizo #5234 grat a mélyenszántó kritikához -
W B #5233 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hülye
mivel a kamerás álltalában sz*r. itt van el rontva. ÉN megnézem moziban és kész.
kamerás alapján senki se mondja hogy sz*r vagy jó. -
#5232 Én megnéztem a kamerás szar felvételt, és derossz a film. Semmi hangulat nem áradt belőle, a csatákat alig lehetett látni, és a hang is szar volt.
Csalódtam a filmben!!!! -
W B #5231 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pubik! Ez a Spoiler! -
#5230 ágyúval verébre?? így lehet.. -
#5229 hú ez a film már kinn van:O ,august2007, megyek a tékába:D
na BÚÉK