5789
-
Darkoo #1731 Pár napon belül jön az első trailer a filmről!!! -
pauly #1730 ja,az engem is érdekelne ha feltudnád valahova tenni :) -
#1729 akkor majd he lesz időm akkor megcsinálom :) -
#1728 AZ kéne ami előbb volt, a vágotthoz ,asszem arra gondolsz, me a másik (a sz*r) a vágatlanhoz készült
-
#1727 én max a mozi verzióhoz tudnék szinkront adni, de most nagyon nincs időm ilyenekre. sorry. de még magamra is alig van időm. -
#1726 Vki nem tudja h honnan tudnám megszerezni azt a szuper magyar szinkront a Bolygó nevéhez? -
#1725 Amúgy akik szoktak RSS Hírcsatornákat olvasni azoknak érdemes figyelni a mi RSS Hírcsatornánkat is:
http://avpuniverzum.extra.hu/hirek.rss -
#1724 AVP 2: Rendezői Asszisztens
http://avpuniverzum.extra.hu/ -
Darkoo #1723 Hatalmas hír azoknak ,akik szeretik az akciójeleneteket a filmekben.Egy igazi vérpfori fogja rendezni ezeket,aki nem más,mint a Pókember,Misson Impossible 2,Különvélemény és sok más jó film akciójelent rendezője
Jeff Habberstad az illető neve.Bőven infó a mai nap folyamán az avpuniverzumon:) -
#1722 Én sajna nem tudom, de játékkal kapcsolatos kérdésekben fordulj Berkenyéhez. Ő valószínű tudja.
([email protected]) -
#1721 MÁS téma tudan nekem vki segíteni avp2 ügyben?
Leszedtem egy csomó skin patchet a játékhoz, hogy lehet mindet aktiválni? MErt én egyszerre csak egyet tudtam:(
BOCS hogy ideírtam de a játék fóruma már kihalt:( -
Seten #1720
Na látjátok, a Pred-ok pont ezért nem brillíroztak az AvP-ben. :)
-
#1719 Ja meg zárt tereket én elsősorban az élien filmeknél díjazom és sztem illik az élienekhez, ők tényleg ott tudják hozni a legjobb formájukat.
A predik talán más helyszínen tudnak nagyot villantani. -
#1718 Félreértettél, én nem azt mondtam, hogy a nyílt térrel nem lehet jól operálni egy sci-fi horrorban, vagy hogy nem lehet része az ilyen filmeknek.
Én azt mondtam, hogy a sci-fi horror-oknak részét képezik ezek az elemek is, nem pedig azt, hogy a nyílt terek nem valók sci-fi horror-okba. -
viizo #1717
megcáfollak: Ragadozó 2 - sci horror, eszméletlen jó film, feszültség, és lám csak - nyílt tér. ;) -
#1716 Az űrhajók belseje a szűk terek és a klausztrófóbiát keltő folyosók, mind a sci-fi horror műfaj kellékei.
A rendezők azért operáltak ilyen helyszínekkel, hogy növeljék a feszültséget.
Az élienek egyszerűen nem valók más helyszínre. Ott a legfélelmetesebbek a saját atmoszférájukban, amiket az alien filmekből már megismertünk.
Az AvP az nem vegytiszta élien film tehát ott nyilvánvaló, hogy nem lehetnek a helyszínek csupán az élien filmekből megismert terepek. -
viizo #1715 személy szerint egyébként rettentően örülök neki, hogy erdős - hegyes terepen is játszódni fog a sztori, ugyanis részben azért is kedvelem jobban a Ragadozó univerzumot, mert kültéren játszódnak a filmek, és nem csak űrhajókon, zárt folyósokon és szűk helységekben.
az alienek is igazán megérdemlik már, hogy lássuk mit kezdenek magukkal (és az áldozataikkal :) ) nyílt terepen. -
#1714 AVP 2 : Szemtanu jelenti rovat
http://avpuniverzum.extra.hu -
#1713 Newt-nak meg kellett maradnia az Alien 2-ben, mert fő karakter volt, akiért lehet izgulni, ráadásul egyedüli gyerek a filmben. Ha meghalt volna azt a néző is kudarcként érte volna meg és nem zárult volna happyenddel a vége, már ha annak lehet nevezni, merthogy a felnőtt versenyzőket rendesen írtotta a nyálkás nemzedék.
A 3-dik részben már másról szólt egy kicsit a fáma, más környezet stb, ezért úgy döntöttek a rendezők, hogy csak Ripli megy tovább.
Ezért számunkra láthatatlanul "elintézték" Newt-et és a katonát. Nyilván azért nem mutatták be a halálát, mert még csak gyerek volt. De a helyzetet tekintve jobb megoldás volt így kivenni a filmből. -
#1712 Amúgy ez a kisgyerekek túlélnek mindent szindróma az aliens után indult be(sőt sok mindennek még az alapja),de pl a jurassic park az kalandfilm azon gyerekek is benn ülnek a moziba!!!Ezt ne felejtsétek!CSak az aliens egy horror-pánik-akció amiben jól megoldotta cameron a lánydolgot...
Amúgy a film/Weawer rengeteg, oscart kaptak, pedig azót ilyen nyálkás-lövöldözős filmek nem igen tarolnak, nincsenek nagyhatással az emberekre.Csak ez de ez a műfaj megteremtője...ez egy talán de a többi része semmi díjat nem zsebelt be.
DE valljuk be őszintén nem vagyunk hivatásos filmkritikusok,"csak nézők" -
#1711 (Megjegyezném hogy elég könnyen elintézték Newtot a 3. részben)
A könyvet a film FORGATÓKÖNYVE alapján írták nem a film alapján, és hamarabb is jelent meg, mint pl az alien4 esetében az is félévvel hamarabb kinn volt.
Az aliens könyvben több olyan dolog van ami hiányzik a filmből, pl Wierzbowskinak "nagyobb" szerepe van, legalábbis szövege van...:)
NEWT pedig teljesen ok!!!Jobb lett volna ha egy mamkát találnak? Vagy egy zsarut?Az őrök elmentek a harcolni míg Newt elbújkált a legkissebb helyeken is ahová idegenek nem fértek be.
És még azért éli túl a film többi részét, mert Cameron nem egyszerű akció-szétlövömaszád filmet csinált, hanem felépített egy anya-lánya viszonyt ami érélmeket vitt a filmbe, csak mi férfiak nem tudjuk annyira átélni mint pl egy nő, nők meg annyira nem szeretik ezt a filmfajtát.De pl ha látod egy filmben h vki anyját kínozzák, megalázzák neked is görcsberándul a gyomrod, majd az öklöd...
Az aliens ben minden karakter csúcs, még kár hogy kevesebbet mutattak Crowe-,Wierzbowski-,és Dietrichből...:( -
pauly #1710 na ja,az tényleg ritka nagy hülyeség volt hogy lerugja a raptort :P -
viizo #1709 abszolút off: egyébként ez a kisgyerekek a filmekben, aki mindent túlélnek, sztem egy külön filmes topikot is megérne :DDD
pl a jurassic park is nagy kedvenc, de pl a második részben a kis néger lány amikor lerúgja a fészerben a raptort, gondolom nem csak nekem fordult meg a fejemben, hogy kedves filmesek ezt aztán miért kellett, a dráma itt el is veszett. a harmadik részről inkább ne is beszéljünk, mikor a kissrác 6 hétig túlél a szigeten, sőt dr. Grant-et ő menekíti ki a raptorok közül könnygáz-gránátokkal...
persze tudom, ez nem valóság, csak film, de ilyen motívumokkal a film minden komolysága elveszik, és hiába az élethű trükkök tömkelege, amik ahhoz kellenek, hogy beleéld magad...
nah sorry a sok off-ért :)
-
pauly #1708 Engem egyáltalán nem idegesített Newt.Nekem pont hogy szimpi volt a filmben :)
A Világok harcában viszont rachel(Dakota Fanning) tényleg eléggé irritáló volt... -
viizo #1707 :) már bocs, ezen amit írtál, mosolyognom nem kell:
"de ezekkel a kritikákkal nem találtál szíven, me sztem ez ízlés kérdése..."
minden mű tetszési indexe a filmiparban egyéni ízlés kérdése. ha esetleg eddig nem tünt volna fel, nincs két azonos módon megítélt film, hiszen rengeteg összetevője van az egyén szempontjából a filmnézésnek, a pillanatnyi lelkiállapoton keresztül a világszemléletig és sorolhatnám, de ennyi pszichológia így kora reggel elég is :)
ami az egyiknek érdekes karakter, a másiknak rettentő idegesítő lehet, lásd Newt vagy Vasquez esete.
(off: megjegyzem mintha Newt karakterét látnám kissé felnagyítva a Világok Harcában, el is tekerem mindig, mikor a kis Rachel feltünik és 7 csatornán jön a szinte állandó fültépő sikoltozás :S)
Sokat utalsz a könyvre, hogy minden ugyanúgy van a filmben mint a könyvben. Mivel a film ELŐBB készült, mint a könyv (a filmből írta Alan Dean Foster a könyvét), így logikus hogy egyeznek a karakterek jellemvonásai, hisz kész volt az alapanyag, tehát nemtudom miről is beszélünk.
A föntiekhez visszatérve, nehogy azt higgye valaki is, hogy nem szeretem a gyerekeket, miszerint Newt-ot a sírban látnám legszívesebben, de a hasonló stílusú filmek élvezhetőség sztem rontja egy mindent túlélő, és minden helyzetben magát feltaláló kisgyerek.
-
#1706 A rovarok az Alien 4-ben ott vannak mindenütt a hajón, mert biológiai kísérleteket folytatnak velük. A könyv írja is, hogy számtalan faj elszökött a kísérletek során és a hajó különböző részein vert tanyát. Lásd a film eleje amikor az ügyeletes tiszt eltapos egy kicsit alienre hajazó bogarat... -
#1705 Kíváncsi vok, hogy az AvP 2-ben lesznek-e, olyan csavarok, mint mikor az Alien 2-ben a szemüveges fickó ki akarja nyíratni az idegenekkel Newt-ot és Ripli-t. Vagy amikor a többtonnás járgánnyal széttrancsírozzák az idegent.
Elég izgalmassá tudja tenni az ilyesmi a történetet. Vagy szuper volt az is az élien 2-ben, mikor az élien királynő belekapaszkodott a hajóba ők meg nem vették észre.
Aztán landoláskor szépen rájuk veti magát. Nem beszélve arról, amikor a királynő széjjel szakítja Bishop-ot, ő az utolsó erejével mégis megtartja Newt-ot, hogy ki ne szívja az űr.
Na, Paul W. S Anderson sose fog tudni ilyen izgalmakat nyújtó filmet csinálni, ha AvP-ről van szó. Mert annak az első része túl sablonos, unalmas és szinészi teljesítmény alapján is elég gyenge volt. -
pauly #1704 Szerintem az alien 2-ben pontosan hogy nagyon jól kitalálták a karaktereket,összes rész közül ebben vannak a legjobbak.Én személy szerint ezért is szeretem annyira a 2. részt.Pl Hudson szerintem az egyik legjobb a katonák közül :)
Nincsennek hülye poénok benne,nem erőltetett.
Pl amikor az alien 4-ben menekülnek és Ron Perlman megijed egy póktól,na háááát :) oké,vicces a szitu,na de ki a fenét érdekelne ilyenkor egy pók :)És egy alien filmbe ilyet beletenni???
A technika mai napig megállja a helyét.Sőt.
Na jó az idegenek már jobban megvannak csinálva a 4. részben,de minden más teljesen jó a mai napig... -
#1703 +Vasquez: ma is vannak női tengerészek és ők sem vizipisztollyal rohangálnak nehogy sérvet kapjanak... -
#1702 +Hicks : nem ökörködik a többiekkel a kajálásnál(aponeval ellentétben),naon jóban van aponeval,nyugodtan csicsikál a leszállásnál, ővé a 2es osztag, kihozza Hudsont a c szintről+megpróbálja megmenteni a ledermedt crowe-t és wierzbowskit, rögtön rendet tett a csapatszállítóban a c szint után, leszállóhajó lezuhanása után is higadt maradt. -
#1701 Jöhet még kritika, de vasquez és hicks+newt naon jó karakterek,
Alien4: (igaz az összes szereplő felsorolható, még ripley is) Hillard kő kemény kalózcsapat tagja de már a vizes résznél összeroppant és bőgött, Elgyn meg milyen vezér? had ne mondjam
MINDEGY ALIENS(bolygó neve...) NEGATÍVUMAI A TÉMA!!!
de ezekkel a kritikákkal nem találtál szíven, me sztem ez ízlés kérdése... -
#1700 Newt: a könyvben amúgy megemlíti hogy ő volt a legjobb abban hogy a többi gyerekkel a szellőzőrendszerben bújkált me a legkissebb hejekre is befér, amúgy nagyszerű h ripley túllép saját félelmén és elmegy a lányért a bolyba, az anyai ösztön :) csodás
Vasquez az egyik legjobb karakter, tényleg minta könyv szerint drakkel egy dobberman párost alkot
Hicks pedig tényle szűkszavú lett és csak akkor beszél amikor kell, ahogy a könyvben van
asszem ezt kivédtem -
viizo #1699 látom le vagyok támadva, hát nesztek :DDD
nah szal komolyabbra fordítva a szót:
a sztoriba nem akarok belekötni, úgy jó ahogy van. a legnagyobb hibákat nálam a karakterábrázolások táján kell keresni.
általában falra mászok a különböző filmekben elég sokszor előforduló, mindent túlélő kisgyerekektől, és itt főleg elég nehezen hihető, hogy amit tapasztalt tengerészgyalogosok sem élnek túl, azt egy 8-9 éves lányka túléli.
most biztosan csúnyát mondok, de a kislány állandó sikítozása és soha el nem patkolása nekem kissé erőltetett. megértem hogy nem ölhették meg a forgatókönyvírók, mert mondjuk egy, a kamera előtt szétrobbanó mellkasú általános iskolás enyhén szólva erős lenne.
Vasquez karakterétől egyenesen a falra mászok, aki nagytotálban húzódzkodik roppant keményen. elég nehezen vállalható, hogy ez a vékony, de morcos tekintetű nő a többiekkel együtt cipeli a tizen-huszonkilós fegyverzetet, ráadásul az egyik legnagyobb mordály pont nála van.
Hicks rettentő halovány, pedig szerepe szerint ő lenne a higgadt vezető, mégis úgy látom, túlságosan mellőzve lett.
hirtelen ennyi, de ha kell, gyűjtök még :)
természetesen nem a film lehúzása a cél, hisz én is nagyon szeretem, de ezek a motívumok mindig szemet szúrnak ha nézem.
-
#1698 jaja jöhetnek a 2. rész hiábi kiv. vagyunk a listára...
csak úgy a legfontosabbakat plz...
viizo - felvan adva a lecek [#hehe -
#1697 Nyugottan lehet lehurrogni az én kedvencemet én is lesavaztam a 4-et... -
#1696 De mondjuk a 2. részben milyen hibákat találsz(szinkronról most ne beszéljünk)? Sztem trükkökben ma is megállná a helyét a moziban, nem úgy mint a 3 és az 1, a 2re még most is sokan elmennének, köztük én is, de nem élünk az usaban -
viizo #1695 ha rangsort kéne fellállítanom a második és negyedik között, elég hosszan kéne mérlegelnem, ha dönteni szeretnék az elsőségről :)
nálam mindkettőnek megvannak a hibái és erényei, mindkettőt másért szeretem.
és itt hosszas lista következhetne, mit miért imádok bennük és mit nem :)
-
#1694 Büszkén kijelentem hogy én már a 3. részt is láttam öt évesen a moziban!!!Jó most hagytak volna otthon a szüleim? De hálás köszönet ezért nekik!!! -
#1693 OKAy 3 alien is volt egyszerre a képernyőn, de akkor is , tényleg nem volt nagyobb fantázia a készítőkben, itt nem konkrétan a filmmel van bajom mert a könyv se jobb! Mondjuk volt kedvenc karakterem, Christie, de ő is csak fizimiskára. Szuper ripley!!!! aki már pacsizik az idegenekkel, érdekes ripleynek voltak emlékei de az idegeneknek nem?
Mert a királynőt éppen a kedvenc ripley-ük ölte meg! Amúgy alapbotorság hogy emlékei vannak egy klónnak aki gyermekkorát egy kémcsőben élte le!
A lelket nem lehet klónozni!Nem a filmmel van konkrét bajom dehát ez egy filmes fórum és hát a rosssz alapanyagból nem lehet dolgozni!
(szeretném megkérdezni ha ez az annyira különböző rész jön be a legjobban akkor pl az 5 oscardíjas második egyáltalán nem?) -
viizo #1692 ne félj, azok a problémák nálam is megvannak, amiket felsoroltál, csak túlléptem rajtuk, és így fogadtam el :)
Ripley már a harmadikban is nagyon erőltetett volt, a negyedik részben pedig végképp, de a klónjaival való találkozás mégis pl. szerintem a film egyik legerősebb része.
sztem egyébként sokan azért szeretik a negyediket, mert úgymond ez a legújabb, a leg high-techebb, és sokan ezt már moziban látták, ellentétben az előző részekkel, amikhez azért anno nem mindenki volt elég idős :)