285
Moderátori túlkapások, indokolatlan topikbezárás.. szólásszabadság korlátozása...stb
 • Borg
  #285
  Akkor most elkövetem a következő igazságtalanságot, mielőtt a több kis tizenéves vérpistike is megjön a gumiból, és teljes meggyőződéssel kezdi el hangoztatni a hülyeségeit...
 • geri15
  #284
  :))

  Punker: thx neked is :) nagyon beindult a topik...
 • geri15
  #283
  oh, thx. Akkor már értem mér van kinn Skynak, repcsifan a gyerek de nem lájtosan :)
 • DJ Skyline
  #282
  senki!:))))
  ugyanezt kérdezték a Cartoon Network ropikban is!:DD
 • Punker
  #281
  OFF

  [F14-es század]
 • Kata
  #280
  Egy híres vadászrepülő század az amerikai haditengerészetnél.
 • geri15
  #279
  off
  kiaza Jolly Rogers?
 • DJ Skyline
  #278
  :DDDD
  sokan nem ismernek meg!:DDD
  "új logó? nem is ismertelek meg" stb!:)
 • Punker
  #277
  bakkeerr új logo nem is ismertelek meg :)
 • Kata
  #276
  :P :)
 • Punker
  #275
  nem kell, csak megfogadtam ha 2 "ismerős" fórumozó között kell rendet tenni akkor inkább kimaradok belőle és megkérek valakit intézze el a piszkos munkát :)
 • DJ Skyline
  #274
  én már kaptam egyet!:)
  beírtam a topiknyitó előtt még annó...
 • Dzsini
  #273
  :)) morcoskata
 • Kata
  #272
  Akkor majd beteszed a fórumszabályzat megfelelő pontjához mint példa...
 • Punker
  #271
  pedig jó példa, de ok.
 • Kata
  #270
  Jó. A csávó elkezdett szívózni és minden mondatával szította tovább a kötekedést én meg naná, hogy nem hagytam magam és helyretettem. Aztán mindketten büntetőpontot kaptunk, ugyanannyit. Nem akarok erről csevegni többet, itt nem az én esetemről van szó.
 • magus
  #269
  erdekes en meg nem kaptam egyszersem bunteto pontot
 • Punker
  #268
  már mondtam akkor is azért kaptátok a büntit hogy abbahagyjátok, mert mikor kértem egyikőtök se volt hajlandó abba hagyni a flémet.....
 • Kata
  #267
  Nincs is diktatúra, ez baromság. A büntetőpontokkal kapcsolatosan nagyon szubjektív az ember és elég nehéz valójában eldönteni, hogy ki kapott okkal és ki nem. Magam is kaptam régebben és úgy érzem mai napig, hogy nem volt rá oka a moderátornak, de ettől függetlenül szerintem jó hogy vannak és igenis jó munkát végeznek.
  Sokan azt hiszik, hogy egy képtelen-névtelen fórumon majd ők bármit csinálhatnak, bárhogy viselkedhetnek. De az életben mindenhol vannak viselkedési normák, ez különböztet meg minket az állatoktól. Szerintem ezeket egy ilyen fórumon sem kéne levetkőznünk.
  Ha valaki azért kap büntetőpontot, mert technikai értelemben nem használja megfelelően a fórumot, ezt szerintem még mindig enyhébben büntetik. Sok topikban tekintettel vannak az újakra, és lehet hogy megmosolyogják, de először segítenek az illetőnek, hogy mit szabad és mit nem. A máodik alkalommal már jogos a pont, mert az illetőt nem védi a tudatlanság vélelme. Emellett számos helyen található fórumszabályzat, moderálási szabályzat, illetve még topikokon belül, a főcímben is szoktak írni kritériumokat, amit az olvasni tudó ember hamar magáévá tehet.

  Talán ez a büntetőpont ellenesség abban rejlik, hogy sokan szeretnek arcoskodni, és csakazértis a szabályok ellen tenni valamit. Legalábbis szerintem viselkedési morálban rejlik a probléma. Néhányan nem bírják elviselni, hogy a moderátoroknak "hatalmuk" van, legalábbis ők ennek tekintik, és nem bír bennük megfordulni, azt hiszik, ettől a moderátor különb ember mint ők. De ez egy kicsinyes és korlátolt nézőpont. A moderátor is hibázhat és ugyanolyan ember mint bárki más a fórumon. A különbség annyi, hogy ezen az egy szem kis fórumon megbízik benne a fórum készítője annyira, hogy a fórum szabályait betartassa másokkal. Úgy vettem észre, hogy az sg moderátorai jól lettek megválogatva, pártatlanul, objektíven tudnak ítélkezni. Azt is észrevettem, hogy pár ember nem viseli el ha megbüntetik (pedig jogos volt), és akkor nekiáll szidni a moderátort alpári módon. Ilyenkor jogosnak érzem a kitiltást.
  A szabályok nem korlátozásnak vannak, hanem azért, hogy a fórum viszonylag kultúrált keretek között mozogjon, ne süllyedjen mondjuk egy index.hu szintjére. Azt hiszem az ember a rendőrnek se mondja, hogy mosdatlan prostituált az édesanyja, amikor átnyújtja a büntetőcédulát, hanem elismerjük, hogy hibáztunk és örülünk, hogy ennyivel vagy annyival megúsztuk a dolgot.
  Aki emberkedni jön ide, vagy ilyesmin ennyire kikattan, hogy diktatúrának tekinti a dolgot, az simán elmehet másik fórumra, ahol kiélheti magát. Logikusnak tartom, hogy még egy szabadszájú fórumon is vannak tabutémák és elítélik a névtelen személyeskedést (pl. nekem is sokan beugattak/beugatnak itt mind a mai napig, de élőben egyik sem akar odajönni és megmondani a frankót az arcomba).

  Azt hiszem el kéne fogadni azt a kevés és szerintem kézenfekvő fórumszabályzatot ami van, és nem a moderálási elveken, hanem a viselkedési normákon változtatni. Akár 14 éves, akár 34.
 • rezsofiz
  #266
  Köszönöm a megértést.
  Igen, én is így gondoltam. Csak úgy védekezhetek a jövőben az ilyen helyzetek ellen hogy messziről elkerülöm őket :)
 • Dzsini
  #265
  hát, ha valamit főállásban csinálok akkor elvárnám, hogy fizessenek érte. az SG az elsöprő többség részére egy hobbi és szabadidőprogram - a moderátorok szinte mind ugyanolyan userek mint a többiek, a reklámok, a VIP pénzek meg egyebek a folyamatosan növekvő látogatottság és az állandóan megjelenő újdonságok szponzorálására mennek (és az elhasználódó alkatrészek cseréjére), St sem ebből veszi a Ferrariját.
 • Dzsini
  #264
  szerver van, szerkesztőség nincs. a szerver(ek) pedig egy szerverszobában van(nak), tizenpár fokban, pártíz vagy kitudja mennyi másik doboz társaságában.

  az árulkodós népek meg nem lesznek moderátorok szerintem, nem attól lesz valaki értelmes, megbízható ember, hogy folyamatosan segíti a moderátorok munkáját. mert ez segítség, hiszen nincs az összes modi online mindig, nem is tudjuk az összes topicot egyszerre olvasni és kiszűrni a problémákat, egy fórum önszabályozó első szinten, és csak második szinten van szükség arra, hogy a karhatalom beleavatkozzon. hidd el, bárcsak úgy lenne, hogy nincs szükség moderátorokra, de mivel túlságosan sokfélék az emberek, és a sokan nem fogják fel, hogy ez egy KÖZÖSSÉG ahol mindenkinek érdeke lenne, hogy a saját és a többiek(!) nyugodt szórakozását biztosítsa, így sajnos szükség van a rendszabályozásra, és a szigorra. régebben kevésbé, de most már, hogy ilyen óriási a látogatottsága a fórumnak egyre jobban.
  de ahogy lent is volt említve, a fórumozók legalább 90%-a azt sem tudja igazán, hogy moderátor létezik, mert normálisan irogat (akár vitatkozik is, mert lehet azt is anélkül, hogy a másiknak a rokonságát felemlegetnénk), értelmes dolgokkal foglalkozik, és nem azon jár az agya, hogy már megint kinek szólhat be / hol tehet keresztbe a rendszernek. ezek viszont nem valóak ide, nincs szüksége a fórumnak rájuk, és a megszoksz vagy megszöksz módon ki vannak gyomlálva. van jónéhány példa aki kemény lázadozóból értelmes fórumozóvá vált, és van olyan, aki a 10. kitiltás után sem jött rá, hogy ha mindenki szemben jön az autópályán, akkor lehet, hogy ő van a rossz oldalon. őket sajnáljuk, de miattuk nem fog mindenki más megfordulni.
 • Csirke4
  #263
  Ha tudod mér kell megkérdezni? :)
 • DJviolin
  #262
  Tudom. Mert ez az ő szövege :-))

  Mindig amikor nem tetszőt szólok, akkor azt mondja, hogy mindig csak a baj van velem. Olyan vagyok mint egy rossz gyerek. :-))
 • DJ Skyline
  #261
  de,ő!
 • DJviolin
  #260
  Várj te nem Punkerwork vagy Punker név alatt?
 • Punker
  #259
  gratulálok 3 hónapja vagy itt és eddig még csak baj volt veled, de persze te mindent jobban tudsz.....
 • DJviolin
  #258
  Honna szürted le, hogy fizetett?
 • Garfield
  #257
  Komolyan gondoltad, hogy főállású, fizetett moderátorokat alkalmazzon egy ekkora cég? Szállj már vissza a realitások talajára...
 • ChevyG #256
 • DJviolin
  #255
  De hogy hogy nincs szerkesztőség? Van valahol egy központi szerver ahova feltöltik az anyagokat, de mindenki az ország különböző pontján lakik?

  Egyébként a spiclit nem mindenkire értettem. Sajnálom hogy magadra vetted. De azt senkise tagadhatja le, hogy vannak olyan emberek, akik nagyon módik akarnak lenni, és ezért összevissza nézik a témákat, és ahol több egyforma hozzászólást találnak, vagy káromkodást, akkor mennek is a moderátor figyelmébe topikba. Én ezekre a személyekre gondoltam. és iagazd van. Nem is tudom elképzelni, hogy milyen munka egy ilyet fenntartani. Tényleg nincs főhadiszállása az sg-nek? Csak a neten van az egész? Mármint a központi szerveren kívül.
 • Dzsini
  #254
  nincs szerkesztőség, St meg a többiek nem érnek rá (nem érhetnek rá) 24/7 a fórumot bámulni, akkor nem lennének cikkek, nem lenne oldal(és fórum)fejlesztés, nem lenne semmi.

  minden moderátor válogatott, külön erre a célra felkért személy, a spiclizős hozzászólást pedig visszautasítom minden moderátor nevében. átgondolatlan hozzászólás volt részedről, szerintem fel se nagyon tudod mérni, hogy mennyi munka egy ilyen szintű oldal fenntartása.
 • Garfield
  #253
  alapvetöen nem a monitorrol volt szo, de te elöbb töröltél, mint olvastál.

  Biztos az aláírásodból indult ki: "a megbocsájtás a gyengék kiváltsága"
 • DJviolin
  #252
  Szerintem a megoldás az lenne, hogy mint moderátori jogok megszünnének. Az ő szerepüket az sg létrehozói vennék át. Például st meg hasonló, akik ott ülnek a szervereken az sg szerkesztőségében. És olyanoknak nem lenne belekontárkodni az sg-be, akik Pesten vagy paszulyfalván úgy kaptak moderátori jogot, hogy régen beregeltek, spiclik voltak, beköpték a másikat, jó magaviseletük volt, stb. Az ilyen embereknek nem adnák semmit. A megoldás az lenne, hogy ha st és társai kevesen lennének, akkor magukhoz hívnának a szerkiba egy-két személyt akikben megbíznak. És ha ők ok nélkül cenzúráznak, akkor st majd jól felképelné őket :-))
 • Brigicsaj
  #251
  Jesszus milyen topik....:DDDDDDDDDDDDD
 • Punker
  #250
  nem elöször nyitottál fölös topic-ot szal inkább húzd meg magad.
 • ChevyG #249
  alapvetöen nem a monitorrol volt szo, de te elöbb töröltél, mint olvastál.
  azt hiszem violt már rá példa

 • Punker
  #248
  tanuld meg használni a keresőt, beírod a monitor szót kapsz pár lehetőséget.
 • ChevyG #247
  Feladó: Punker
  Elküldve: 2005. 09. 18. 10:15
  Tárgy: Rendszerüzenet: büntetőpontot kaptál
  Punker 2 db büntetőpontot adott neked.

  Indoklás:
  Használd a keresőt topic nyitás elött!

  Információk

  A büntetőpontok lejárnak, ha nem gyűjtesz be újabb büntetőpontot:

  - Egy büntetőpont 1 hét alatt jár le
  - Egynél több büntetőpont 2 hét alatt jár le


  Büntetőpontokkal járó mellékes büntetések

  1 büntetőpont:
  - figyelmeztetés, nem jár mellékes büntetéssel

  2 büntetőpont:
  - 1 percenként lehet hozzászólni

  3 büntetőpont:
  - 3 percenként lehet hozzászólni
  - nem használhat nick logót
  - nem használhat vip funkciókat
  - téma nyitás letiltva

  4 büntetőpont:
  - 5 percenként lehet hozzászólni
  - nem használhat nick logot
  - nem használhat vip funkciókat
  - téma nyitás letiltva

  5 büntetőpont:
  - 1 hét kitiltás a fórumból


  NE TÖRÖLGESS punk
 • bazza
  #246
  rezsofiz: A jogtalanul osztott büntipontodról csak annyit, hogy ha egy olyan topicba írogatsz, ahol hamarosan bomba robban(jelen esetben a GTA:SA topic a warezos téma környékén), akkor ne szipogj, hogy téged is elkaptak a repeszek. Tudod, a háború civil áldozatokkal is jár, vannak olyanok akik csak azért purcantak ki, mert éppen ott voltak. Ezért ha hallod hogy ketyeg a bünti-bomba, és már hallod Borg lépteit, akkor sürgősen húzz el a nyusziba, és várd meg míg eltakaírtják a romokat. Ha ottmaradsz, és akár csak reagálsz a hsz-ekre, vagy folytatod a spammet stb.-t, vagy csak csitítod a tömeget, akkor is kapsz a fejedre, mert valahogy is, de részt vettél a topic szétkenésében. Ez van, én is így jártam, de nem jöttem sírva, megvártam míg lejár a bünti pont és kész. Nem tartottam túl igazságosnak, de tudomásul vettem, és tanultam az esetből.
  (No ez a kis iraki hasonlat lehet azért van mert túl sokat gémeltem a Bf2-vel... :))) )