185
 • dester
  #185
  Ahhoz képest, hogy az UHU magyar fejlesztés, alig van benne magyar hibaüzenet.
  Pl. konzolon én még nem láttam magyar nyelven hibaüzenetet, pedig kb. 3 éve használom a különböző UHU verziókat, live cd-ket is beleértve. Az UHU-n gyakorlatilag csak a kezelőfelület magyar, de ez sem elsősorban az UHU fejlesztők érdeme, sokkal inkább a különböző ablakkezelő fejlesztőké, pl. KDE stb.
  A SuSE pl. nem magyar fejlesztés, de a magyar nyelv támogatásában alig különbözik az UHU-tól.
  Olyan az UHU minta valaki pl. angol XP-re felrak egy magyar MUI csomagot. Ettől az XP kezelőfelülete magyar lesz, de a rendszer marad angol.

  A Windows pedig amerikai fejlesztés és lényegesen jobban van magyarítva, mint egy magyar fejlesztésű rendszer.:)
 • FTeR
  #184
  visszakanyarodva a témára, akinek túl sokat tud az m$ word, az nyugodtan használhatja a WordPad-et. az egy nagyon frankó kis richtext editor, hibátlan .doc kezeléssel és még objektumok beágyazására is képes (pl. excel tábla). plusz bónuszként benne van az os árában.
  szövegszerkesztésre tökéletesen megteszi.
 • FTeR
  #183
  '93as az NT, és '88ban kezdték a fejlesztést.
  érdekes egyébként, ha linuxról van szó, akkor "(kikirstályosodott, működő) technológiár"ól van szó, windowsnál meg az a szemrehányás, h pl az xp is csak 2000/b.

  "mely NEM MŰKÖDIK."
  ezt sokan így gondolják, de összehasonlíthatatlanul többen meg az ellenkezősjét vélik.

  az ötletrohamok meg inkább pont a linuxot jellemzik, mivel nincs semmiféle összefogott fejlesztési ütemterv, csak mindenki hozzápiszgálgatja a sajátját.

  tipikus gerenda/szálka csávó vagy, de emiatt ne legyen rossz érzésed, az összes linux fan ilyen.

  bevallom, én eddig 2x láttam kékhalált xp-n, az egyik a saját videókártyám elfüstölését, a másik meg haverom winyójának jobblétre szenderülését követte, mindkettő magyarul panaszolta rossz hírét. de mások tapasztalaira is alapozva mondtam, h minden hibaüzenet magyarítva van, igaz nem olvastam el minden hibaüzenetet és az m$ magyarországgal sem konzultáltam az ügyben. a tied még formályában is eltér a megszokottól, úgyhogy nem tudom mire vélni.

  linux meg úgy jött ide, hogy az általad idézett #103as is kapcsolódik hozzá.
 • greywolf
  #182
  mmm, az elavult techről meg csak annyit, hogy a Linux egy 25 éves (kikirstályosodott, működő) technológiára épül és MŰKÖDIK, az MS pedig egy 10 éves (innovatívnak nevezett ötletrohamoktól vezérelt) tehnnológiára mely NEM MŰKÖDIK.
 • greywolf
  #181
  +?
 • greywolf
  #180
  Már megint mellé (inkább össze vissza) beszész, a 103-as hozzászólásodban azt írtad:
  "a magyar win minden hibaüzenet magyar..."

  én ezt cáfoltam meg.
  Akkor most ehhez hogy jön a Linux :)
 • FTeR
  #179
  majd akkor tehetsz szemrehányást, ha linuxod akár valami hasonlót is felmutat fordítás vagy irányelvek terén.
  ilyen hibaüzenettel még nem találkoztam, de ez semmit nem jelent. ezzel együtt is 99,9% magyarítva vannak. linux még a unicódot sem ismeri, sima ascii táblákkal operál, ha majd ez megváltozik, akkor majd elgondolkodok rajta, h ne úgy tekintsek rá, mint egy ezer éve elavult techre támaszkodó rendzserre. (persze ehhez újra kéne írni a kernelt az alapoktól...)
 • greywolf
  #178
  Huh, egyre jobb, akkor az MS a saját irányelveit sem követi?

  Kékhalál volt, még le is fényképeztem, ment vissza a gyártónak a többi hibajelentéssel együtt (40 darab jónevű gépből eddig 12 hibás)
 • FTeR
  #177
  ez kékhalál volt? az a gondom vele, h nem win hibauzenet stílusú. stílus alatt azt értem, h m$ megszabta hogy kell kinéznie egy hibaüzenetnek.
  ezt nem egy fájlból másoltad, egy logból?
 • greywolf
  #176
  Piroska, tesség figyelni, bemásolom egy korábbi hozzászólásomat:

  pl.
  ***Harware Malfunction

  Call your hardware vendor for support

  NMI: Parity Check / Memory Parity Error

  *** The system is halted ***


  Mindez Magyar XP SP2-n, egy hibás memóriával.
 • neelix31
  #175
  Az a hibaüzenet NEM a windows hibaüzenete, hanem a Worldcraft-é. Ahogy látom ezt már FTeR is leírta a #116-ban.
  Talán kapcsolj át néha write-only módból.:)

  Ui:Qrvára érthetsz a dolgokhoz, ha egy windows hibaüzenetet nem tudsz (nem akarsz?) megkülönböztetni egy telepített program hibaüzenetétől.
 • dester
  #174
  Melyik ez a hibaüzenet? A Worldcraft-os?
 • greywolf
  #173
  Ehh, bonyolódik a dolog, ezt eddig nem mondtad :)
  A szaktanácsadásom óradíja egyébként 15000+ÁFA :)
 • greywolf
  #172
  Háát, nem teljesen, amit bemásoltam Magyar SP2-es hibaüzenet volt (angolul)
 • greywolf
  #171
  Hát ez az jó rendszer VOLT :)
  Nem tudom, de NT-t használni manpság olyan, mintha valaki 30 éves kocsival járna, melyhez a gyártó már nem gyárt tartalék alkatrészeket.
 • greywolf
  #170
  Szia Hugi? A [email protected]@e sajnos te vagy, ha ilyet olvastál ki abból amit mondtam. :)
 • greywolf
  #169
  oksági összefügés nincs, de én valahogy nem lelkesedek az NT ért. Jó vlt, szép volt, de hány éve hagyta abba az MS a supportját?
 • Inquisitor
  #168
  "a magyar win minden hibaüzenet magyar..."
  Kimaradt a majdnem szó ;)
  Bár lehet SP2-ben már javítva van ...
 • stratoman
  #167
  Bizonyára benne van a pakliban, de akkor miért lett jó amikor vissza lett állítva az UHU-s partíció "ghost"-ja?
  A boot-sector ugyanis az xp-s hdd-n van. Két vinyó van benne, mindkettőn két-két partíció. Az első vinyón van az xp-s partíció illetve egy partíció az adatoknak, mentéseknek stb.
  A másik vinyón pedig az egyik partíción UHU, a másik pedig mint fentebb, adatoknak stb.
 • Piscator
  #166
  Mennyi majom sznob.
  Kijön egy új dolog, azonnal rápattannak.
  És van aki logoba is berakja a vistát.
  Sajnos vannak viszont, akik munkára használják a gépet.
 • FTeR
  #165
  eh tényleg lemaradt egy s. éjjen
 • FTeR
  #164
  nem nyert, nézd meg a linket, jól írtam
  http://www.w3schools.com/
 • fapapi
  #163
  Nekem nagyon tetszik hurrá!

  Csak azt utálom hogy megmutatják a csirkecombot de nem haraphatok belőle csak 2006 ban.
  Türelmetlen vagyok!
 • dnes82
  #162
  Ez nagyon gááz :)))) Minden lesz benne, csak az nem, ami miatt hasznalhato lenne (opendocument) :)))
 • NEXUS6
  #161
  Ezzel az óránkénti tíz perc szünettel nálunk is volt erölködés, de rájöttek hogy bizonyos munkahelyekre kb 2x annyi ember kéne, hogy be tudják tartani. Szal jó szokás szerint akkor inkább hagyták az egészet.

  Az irodában persze ki tud menni az ember az autómatához 5 percenként 10percre kávézgatni;), de vannak más számítógépes munkahelyek is.
  Itt sírunk, hogy had menjünk át abba a másik beosztásba segíteni mert azok meg megszakadnak, meg kifolyik a szemük a monitor elött.
  De tudod azt már nem lehet, itt tudományos emberi erőforrás tervezés van;)
 • galocza
  #160
  ahol polgári szolgálaton voltam (állami intézmény), a 15" ritka madár volt. gondolom az informatikusoknak akadt jobb is, de én, a napi 8 órámat egy ősi 14" előtt töltöttem. a gép nem volt annyira régi, de a moncsit lenyúlták valahova ahol "nagyobb szükség" volt rá 8).
  állami intézmény = bürokrácia + hozzáemértő informatikusok + kevés pénz + senki nem dolgozik. legalábbis az én tapasztalataim alapján...
 • Csacsis
  #159
  Miért van az, hogy már nem tudok meglepődni? :(
 • Fenjoy
  #158
  megértem:) De nem kötelező TFT ben gondolni, nekem egy Samsung 19 colos CRT van:) Megahogy én láttom, kezdenek lassan kihalni a 15 colosok, ha még lehet kapni, bár biztos van rá példa, de szépen lassan kihalnak ahogy a 14 colosok:) Szerintem az átlag 17 col:) Ha állami Cégnél vagy a Nagyarcu Kokának irjál... aki szerint minket Írigyel Spanyolország etc:) hogy a Gazdasági Lendületből jutasson az osztályodra pár tco'03 as 17 es monitort... amugy kérdés, ez érdekelne Nálatok Van Óránként 10 perc szünet, aki gépel dolgozik?
 • yvorl
  #157
  Akkor inkább, w3schools.com vagy w3school.org nem? :) Legyünk pontosak, mert még kiderül, hogy benne van a Bibliában hogy az ms pénzelte az xml fejlesztést :)) (tudom valószínű csak elgépelés de nem tudtam kihagyni :)) )
 • moricka
  #156
  a bankokban a kritikus gépek egyike se megközelithető kivülről, még tüzfalak hegyén keresztül sem.

  és az nt egy nagyon jó kis rendszer volt, nem tudom miért szidod, amikor te meg 98-on játszottál a játékaiddal :)
 • pemga
  #155
  Hmm, szerintem már az office assistant (a gemkapocs) is ilyesmi akart lenni (mármint a használd ezt a feat-et, mert ez annyira jó jellegű popup). Valóban nem örvendett túlzott népszerűségnek, sem a powa userek, sem a kezdők körében. De az meglehet, hogy a popup jellege miatt volt (senki nem szereti, ha félbeszakítják a gondolatmenetét: a félszeg user simán elbátortalandoik tőle, a powát meg irritálja hogy nem hagyják dolgozni és mindenféle marhaságok jönnek, amit ő később v. egész másképp akart megcsinálni.) Ez nem tudom milyen lesz, majd meglássuk :D.
 • hungi
  #154
  Szerinted rá vannak kötve ezek vmilyen formában az internetre? Szerinted bárki törheti ezeket a banki gépeket? Ennyire hülye vagy?
 • El Fuego
  #153
  "Bocs, ez melyik bank? (nee, ne is mondd)
  NT, háát, oda nem vinném a pénzemet :)"

  Ezt a noob hozzaszolast. :DDD A kettonek mi koze egymashoz???? A bankok fizetoskepessegenek a feltetele, hogy NT-t hasznalnak e vagy sem? Momentan az NT nem mai darab, de ezek szerint nekik tokeletesen megfelel, ha meg mindin funkciot tud, akkor miert valtananak???
 • galocza
  #152
  mért jó ez nekem? mit tudnak belerakni, amit még használnék is?
  mert attól engem speciel kiráz a hideg, hogy majd ő automatice átpakolgatja a menüt (bocs, ikonokat), hogy semmit ne találjak meg.
  ami azt illeti (igaz, nem vagyok profi offiszos), de word2 óta nem találam semmit, ami abban nem volt, az újabbakban igen, és nekem kellett volna - viszont eltűnt a nyomtatási kép nézetben való szerkesztés, ami fájt.
  a legtöbb helyen, ahol fizettek érte (vagy állami intézményeknél, ahol a vas a szűk keresztmetszet), még mindig office97 fut. nem is kell nekik újabb.
  most már a klasszikus ms-taktika (új verzió-új formátum) sem jön be, mert a word6-off95-off97-off2k stb zavarosban minden titkárnő megtanulta, hogyha el kell küldeni egy dokumentumot, régi formátumba mentse ha azt szeretné, hogy biztosan el is olvassák...
  szóval nehéz elképzelnem, hogy erre bárki is upgradelje meglevő offiszát - főleg, hogy az ingyenes alternatívák egyre jobbak, és sok dologban az ms terméknél is...
 • FTeR
  #151
  tök fölösleges a hittérítésed. nemtom mit hiszel mire mész vele.
 • FTeR
  #150
  w3school.com on olvastam még régebben, arrafele biztos megtalálod.
 • greywolf
  #149
  meg még 1 hiba, ez 2002 óta patcheletlen.

  Ha admin jogot adsz egy usernek és azt visszavonod az XP nem vonja vissza ténylegsen az összes jogot, például a már nem privilegizált felhasnáló mások futó processzeit látatja.

  Bővebben
 • greywolf
  #148

  Bocs, ez melyik bank? (nee, ne is mondd)
  NT, háát, oda nem vinném a pénzemet :)

  A felvetés egyébként jogos, az applikációk átírása jelentős költség, ezért egyre több helyen látom, hogy webes rendszereket fejlesztenek. A Java és PHP meg tökmind1 mi alatt fut, ergo néhányéves távlatban sokkal egyszerűbb a csere.
 • TommyGun
  #147
  Az office 97-98-nak azért van egyeduralma a céges téren mivel ez a cégnél dolgozó userek 95%-nak bőven elég...nálunk (bank) uszkve 2000 munkaállomás van és minden NT fut Office 97-el....most tervezzük az átállást XP-re és Office2003-ra....mindez azért mert kurva nagy költsége van 2000 gépre a licencnek...illetve lett vólna ha minden évben átállunk a legújabb OP rendszerre és office-ra....
  mellesleg megjegyzem azért használunk és használnak más bankok és komolyabb cégek is MS alapú cuccot mert erre sokkal könyebb szakembert találni...sokkal jobb a support még mindig. Sok belső fejlesztésű szoftverünk van ami az IE6-ra, MSOffice-ra és úgy alapjában véve az NT alapú OP rendszerekre lett fejlesztve....egy nyílt forráskódú Linux vagy egyéb cuccra jóval költségesebb lenne most átálnunk...egyrészt már minden szerveren Win2003-van ami XP WStation supporthoz ideális...az MS-től jóval olcsóbban kapjuk az új licenceket...sőt mivel minden PC úgy érkezik hogy XP Prof jár hozzá ezért nem is kell fizetnünk az OP rendszerekért...kapunk egy ingyenes licences XP-t amit nem kell aktíválni és egyszerre tud magyarul meg angolul is kinek mi tetszik....Officra is kurva sok engedményt kaptunk hisz a 2003 már megvan véve csak kevesebb licencel és mivel eddig is Office 97-volt így mégtöbbet ad az MS....ez az oka hogy miért nem terjed vállalati szinten a linux
 • greywolf
  #146
  jaja, de hallottál már XP home-ban a jelszó nélküli rejtett adminisztrátorról?

  Fogj egy XP home-ot, indítsd újra csökkentet módban és a login screenen lesz egy jelszó nélküli (eddig rejtett) adminisztrátor felhasználód is. ügyes, nem ? :)