50
-
#10 Aszonták hogy elvileg átléphető a fénysebesség mert hogy épp a napkitörést tanulmányozták és a napkitörésnél sok sok részecske lövell ki a napból és jön a föld felé viszont egyszercsak azt vették észre hogy a részecskék már ittvannak a földön méghozzá előbb mint 8 perc tehát megelőzték a fényt. Na meg elvileg vannak olyan részecskék hogy elhaggyák a feketelyukat megpédig úgy hogy egyercsak kintvannak tehát végülis teleportálnak. -
Epikurosz #9 Nem tom.
Az ember azt hinné, hogy a fejlődés minimálisan lineáris (ha nem is exponenciális).
Azonban: sztem nem a Nap a legöregebb a Tejútban, és ha a középponti feketelyukba zunantak is elvonom, még mindig marad - hasamra ütök - kábé 1 millió a miénkhez hasonló naprendszer csak itt a Tejútban, amely akár csak 1 milliárd évvel előzött meg minket a fejlődésben.
Ha a technika úgy fejlődik tehát, lineárisan, ahogy hisszük, akkor rengeteg okos kis zöld embrrke kellene, hogy nyüzsögjön már a Tejút széles sugárútjain. (Különben már felhívtam erre a paradoxonra a figyelmet.)
Na de nincsenek ugyebár. Sehol sincsenek.
Akkor meg azt kell gondoljam, hogy hiába a technikai fejlődés, vannak olyan korlátok, amelyeket soha nem lehet átlépni. Ilyen lehet pld. a fénysebesség, amely minden esetleg kifejlődött intelligens civilizációt bezár a maga kis világába, és egy adott ponton túl már nincs áttörő fejlődés, csak variációk egy témára.
Féreglyukak kilöve tehát.
És ha ez így van, pedig így van, mert ott kint síri csönd vesz körül, akkor azt kell hinnem, hogy nincs átbumlizás más naprendszerekbe, hanem szépen, az emberi (?) civilizáció úgy jár, mint a sumér királyok háreme és szolgái, követnie kell napját a halálba. Vagyis a vörös óriás után az intelligens civilizácó számára nincs folytatás. A kis fehér törpék a megestesült halál.
Tudom, ez így morbid és lehangoló, de ezt mutatja a tapasztalat.
Ilyen kilátásokkal nem csoda, hogy mindenféle túlvilágról, örök életről, meg hasonlókról vizionálunk, mely a pszichiátria megnevezésében csak kompenzáció.
Remélem azért nem vettem el senki kedvét, mert magam is optimistább vagyok azért, vagy szeretnék az lenni. :-)
-
bgerison #8 Ha csak nem ugrok egy fejest a mélyfagyasztóba -
Cat 02 #7 na ez minket nem érint :D -
#6 ...persze, hogy más bolygóknak is megkeserítsék az "életét".... -
Prof William #5 Nem aggódni! Ha lessz még akkor emberiség addigra már rég átbumlizunk egy másik bolygóra! -
Xantia #4 A koporsom talán nem semmisül meg. -
Cat #3 a bolygó maga túlélheti, de hogy semmi nem marad rajta, az is biztos -
BiroAndras #2 Nem biztos. Egy vörös óriás külső burka nagyon kis sűrűségű, és nem is túl forró. -
#1 Ez így hülyeség. Ha a föld pályájánál nagyobbra tágul, akkor a föld nem élheti túl.