2274
Kizárólag azoknak, akik szeretik ezt a két versenysorozatot
  • Dietrich
    hivatalosan: Driver Fatigue

124 kört bírt ki..azért ez gáz.
  • Dietrich
    őrület? ugyan már..kis tekézés a szerelőkkel :)

• bodajoci
    Ma délelőtt meg is néztem a futamot, tényleg őrület ami a pitben ment. Carpenter meg nem volt semmi, h alig pár százados előnynél a célvonal előtt integetett már, bár ők jobban érzik ezt, meg asszem neki egyel több push maradt. Jó kis verseny volt. Ez a pálya azért érdekes mert fékezni meg gázt elengedni nem sűrűn kell rajta, tényleg az autó gyorsasága számit nagyon. Mentek is 350 felett :)
  • bodajoci
    Jah már megvan, le is jött. Azon a versenyzői kimerültségen én is csodálkoztam kicsit :)
  • Dietrich
    Michael Andretti 49 éves ma...
  • Dietrich
    Vegasra 34 autót neveztek!
    Entry List
  • avus
    "Battistini kiesésének oka: "versenyzői kimerültség"..... upsz......."

vagy csak elszédült a körbe karkától. :)
  • Dietrich
    Battistini kiesésének oka: "versenyzői kimerültség"..... upsz.......

Eric Scheumann, a Panther Racing szerelője, akit Hildebrand elcsapott, többször lábműtéten esett át hétfőn az egyik Kentucky kórházban.
    Friss tagja a csapatnak, Motegiben dolgozott először a Panthernél... nem kezdődött jól a pályafutás.:(

• Dietrich
    fenn van az..
  • bodajoci
    Letölteném, ha fenn lenne...
  • bodajoci
    Hát elolvastam a verseny összefoglalóját, asszem ezt mindenképpen meg kell néznem. Halacskáról letöltöm :)
  • Minstrel
    a pit-ben is voltak érdekességek
  • Dietrich
    én se de tudom érdekes volt a befutó :)
  • bodajoci
    sajna nem láttam a futamot talán letöltöm és megnézem
  • Ulvar
    Szép volt Al Unser.... apád büszke lenne...
  • Dietrich
  • Dietrich
    Al Unser Jr.-t ismét letartóztatták ittas vezetésért

A Chevrolet elégedett az első motortesztjével
  • dave9004
    ez már nem indycar lesz, hanem vmi más. de lehet az amik ezt szeretik?
  • Dietrich
    kvali eredménye:

1. Will Power Penske 219.283
    2. Graham Rahal Ganassi 218.348
    3. James Hinchcliffe Newman/Haas 218.186
    4. Ed Carpenter Sarah Fisher 218.004
    5. JR Hildebrand Panther 217.872
    6. Marco Andretti Andretti 217.807
    7. Scott Dixon Ganassi 217.692
    8. Ryan Hunter-Reay Andretti 217.632
    9. Oriol Servia Newman/Haas 217.520
    10. Charlie Kimball Ganassi 217.357
    11. Dario Franchitti Ganassi 217.213
    12. Mike Conway Andretti 217.110
    13. Simona de Silvestro HVM 216.924
    14. Danica Patrick Andretti 216.768
    15. Wade Cunningham Sam Schmidt 216.763
    16. Helio Castroneves Penske 216.732
    17. Buddy Rice Panther 216.685
    18. Ryan Briscoe Penske 216.669
    19. Tony Kanaan KV 216.484
    20. Ana Beatriz Dreyer & Reinbold 216.424
    21. Vitor Meira Foyt 216.300
    22. Takuma Sato KV 215.856
    23. EJ Viso KV 215.789
    24. Alex Lloyd Dale Coyne 215.607
    25. Dillon Battistini Conquest 215.578
    26. Townsend Bell Dreyer & Reinbold 215.404
    27. James Jakes Dale Coyne 214.297
    28. Dan Wheldon Sam Schmidt
    29. Pippa Mann Rahal Letterman Lanigan
  • Dietrich
    2:45 IZOD IndyCar Race
    Kentucky Indy 300

20:45-kor a rajt ma este.
  • Dietrich
    Miller szerint így fest a 2012-es versenynaptár, ha Bernard és Bruton Smith nem talál sürgősen szponzort Loudonnak és Kentuckynak. A kínai verseny még kérdőjeles, három héten belül lesz végleges döntés, Porto Alegre biztosan nem lesz.

1. March 25 - St. Petersburg, FL - street course
    2. April 1 - Birmingham, AL - road course
    3. April 15 - Long Beach, CA - street course
    4. April 29 - Sao Paulo, Brazil - street course
    5. May 27 - Indianapolis, IN - oval track
    6. June 3 - Detroit, MI – street course
    7. June 9 - Ft. Worth, TX - oval track (Saturday night doubleheader)
    8. June 24 - Newton, IA - oval track (Saturday night race)
    9. July 8 - Toronto, Canada - street course
    10. July 22 - Edmonton, Canada - street course
    11. August 5 - Lexington, OH - road course
    12. Aug. 26 – Sonoma, Calif. road course
    13. September 2 - Baltimore, MD - street course
    14. September 15 - Fontana, CA - oval track (Sat Night Race)
    15. September 23 – Qingdao, China (street course)
    16. October 13-14 - Las Vegas, NV - oval track
  • Ulvar
  • Minstrel
  • Dietrich
  • Dietrich
    Wheldon: Az új autó arra biztat, hogy támadj!

Két sikeres teszt után az Indy oválon folytatódik a program keddtől-csütörtökig.

• Dietrich
    Az új autónak brembo lesz a fék és a mclaren szállítja az ECU-t.
  • bodajoci
    Végülis pár ovált leszámítva, soxor lehetett látni, h a lelátók nem voltak zsúfolásig, és akkor finoman fogalmaztam...
  • Dietrich
    Schmidt cserélt versenyzőt, hogy Wheldonnak több esélye legyen Vegasban a 2,5 millára. A Herta csapat is félig Schmidt. Taglianit nem rugták ki.
  • Dietrich
    Gyors hír:

Sam Schmidt elbocsájtotta Taglianit, Wheldon megy helyette Kentuckyban és Vegasban is, VISZONT Taglianinak meg lett helye Vegasra Hertáéknál.... Közben Scheckter hivatlos lett Fishernél, 34 autó Vegasra eddig.
  • Dietrich
    Bernard: Az oválversenyek nem sikeresek

Ez már nem a TG korszak, amikor zsebből lehet pótolni a veszteségeket és nyakló nélkül lehet költeni az IMS büdzsét - a Hulman család 2013 végére profitot vár az IndyCar szériából. Jelenleg még mindig éves szinten 12-14 milió dollár a mínusz.
    A Hulman család megmondta, hogy nem akarja a veszteséges üzemet fenntartani, ezért Bernardnak lépni kell.
  • Dietrich
    alap helyzet a kasztnik oválra lettek tervezve..mikor kitalálták a road pályákat felszerelték böhöm nagy szárnyakkal, hogy lehessen azon is menni.
    majd az új autó már mindkét pálya tipusra van készitve.
  • bodajoci
    Nehéz ezt így előre megmondani mi sül ki az egészből, mindenesetre olyan sok változás lesz, h jó nagy felfordulás kerekedik belőle sztem, remélem még jobb lesz a sorozat, mint volt. Az a formula nippon-os összehasonlítás tényleg megmutatja, hol is tart az indy mostanság, na azért azt ne feledjük el, hogy ha akarnák, akkor ezek az autók bő 300 lóerővel is többet tudnának röhögve, csak visszafogták őket szép fokozatosan.
  • Dietrich
    Előrelépés motorfronton - több csapattal is tárgyal a Lotus

A Lotus, ha lassan is, de megmozdult és elkezdték aláírni a szerződéseket.

"Ami nekem egyébként nagyon tetszik, az a Honda hozzáállása:

Griffiths, HPD technikai guru:
    "Ha pl. Bobby Rahal előáll egy ígéretes új versenyzővel, akkor akár el is tudjuk kötelezni magunkat mellette, de ha csak annyit kér, hogy szállítsunk, akkor valószínűleg nem" - tette hozzá. "Ha csak felbukkan valaki és bevásárolja magát egy csapathoz, akkor kétszer is meggondoljuk, hogy nekünk érdemes-e bele pénzt fektetünk."

Nem gondoltam volna, hogy a motorgyártók ilyen módon is presszionálni fogják/vagy tudják a csapatokat, hogy ne pénzes lúzereket szerződtessenek... ha jó motort akartok, mutassatok fel vkit, akivel együtt nyerni is tudunk! Erről van szó!!! Kellemes csalódás a Honda hozzáállása. Remélem a Chevy is követi a példát.:)"

Zoli véleménye az idézőjeles.
  • Dietrich
    a CC végét ez az elformulásodás is jelentette..0db ovál állórajt, furmula kasztni..semmi egyediség ami megkülönböztetné más ow-től.
  • Dietrich
    te lehet leszarod de nem mindenki..szerencsére :)

ugye a vezetés azt hirdette 50-50% arányban lesz ovál és nem ovál..jelenleg ami biztos jövőre Indy500, Fontana, Texas, Iowa,Vegas..ez 5db ovál..ha ez a tendencia folytatódik pár éven belül egy el formulásodott indycar lesz ami engem már nem fog érdekelni az állórajtjával együtt, mert ha formulát akarok nézni van jobb európában és még csak nem is F1-nek hívják.

érdekes összevetés a Nippon vs. Indycar témában Motegi után:

pole idők:

Dixon: 1.38.391
    Joao Paulo de Oliveira 1.35.012

régebbi Nippon kocsival a Lola-Toyotával Matsuda 1.33.167

az oválra tervezett IC autók majd' 130 kilóval nehezebbek mint az új Nippon swiftek, viszont a 2012-es Indy vasak 85-el könnyebbek lesznek. megérett bőven a cserére..
  • Ulvar
    Akkor Texas hülye. Inkább verjék a farkukat hogy 4 világhírű verseny sorozat megy az államukban. (IndyCar, F1, Nascar, V8 Supercars). Úgyhogy őszintén leszarom ha így fenyegetőznek...
  • Dietrich
    "Azt viszont nem szeretném hogy az ovál versenyek eltűnjenek."

pedig ilyen döntésekkel elfognak tűnni..ha Texas azt mondja nem vagyok hajlandó ilyen feltételeke mellett versenyt rendezni..
  • Ulvar
    Ez sztem marha nagy hülyeség hogy "levezető" ovál verseny kell...ennek értelme nincs, mert hogy a felvezetőnek van rákészülni az oválra az oké, de hogy levezetőnek??? Az már oly mindegy mi szerintem...úgyis meg kell szakadnia egyszer. Szerintem pont jó hogy megkavarja a dolgokat. Azt viszont nem szeretném hogy az ovál versenyek eltűnjenek.
  • Dietrich
    hát ölég nagy mert Indy500 után a legnézettebb ovál verseny van ott..ráadásul ovál-road-ovál teljesen szerencsétlen sorrend...régen volt felvezető verseny indyre és levezető is..ma már se felvezető se levezető..ez így nem jó.
  • Ulvar
    Nagy dolog ... Detroitot meg szeressem :))).