2274
Kizárólag azoknak, akik szeretik ezt a két versenysorozatot
  • Dietrich
    Na de most Indy 500 :))

2014-es Chevrolet Corvette Stingray lesz a 97. Indy500 Pace Carja.

• Dietrich
    szerintem egyszerűen Sato elbaszta az utolsó kanyart a minél későbbi fékezés miatt és lehet a piros gumi is a végét járta, mert mikor fordultak igencsak csúszkált az a autó. Közvetítés alatt csak annyit mondtak, hogy vizsgálják már a blokkolást, de mivel megelőzte a polgármester úr így oka fogyottá vált a dolog.
  • Ulvar
    Ne aggódjatok sztem ráordítottak a rádióban utolsó kanyarban hogy ENGEDD EL BAZDMEG A HÜLYE FEJED TE JAPÁN PÖCS!!! Satot úgy ismerem hogy behúzta volna oda még Hinchre és neki bassza a falnak, de ez nem történt meg, Hinch nyert gyönyörű utolsó kanyaros előzésben, a bírák elnézték most az egyszer a blokkolást pont ezért, mert ez egy csodás húzás volt. SZERINTEM ez játszódhatott le.
  • Dietrich
    nem lehet hanem biztosan elveszik a győzelmét. Hincchel szemben egyértelműen az volt.
    Határeset korábban a Józsival szembeni volt.
  • bodajoci
    Ez kb olyan határeset dolog volt. Lehet ha nyer, akkor megbaxták volna... :)
  • Dietrich
    Irányváltoztatás nem engedélyezett, ha az a mögötte jövő versenyzőre való reagálás miatt történik, egy potenciális előzés kivédésére. A blokkolás következménye minimum egy "áthajtásos" büntetés.

ne európai felfogásban nézd mert az rossz :))

egyszerűen nem lehet kibaszni az autót a másik elé ha az előzni akar..tessék ide gondolni pl. az ovál pályát egy ilyen manőver mit okozhat.
    és ebben a szabályban nincs külön ovál vagy road/street pálya..

gondolom a versenyirányítás is fejbe csapta magát és versenyzői meetingeken figyelmeztetik a versenyzőket ezt nem lehet csinálni.
  • bodajoci
    Én csak annyit szeretnék ehez a Sato féle dologhoz hozzáfűzni, h igazából, nem rángatta az autót ide-oda, tartott egy jól kijelölt irányt, folyamatosan húzódott a pálya széle felé, én legalábbis így láttam, ott ugyanis a pálya enyhén kanyarodik, ő megpróbált a lehető legrövidebb úton menni, magyarul még levágta azt a pici kanyart is, ezért is tűnt blokkolásnak, de sztem feltűnően nem változtatott irányt. Ha a végén nem baxa el a féktávot, akkot Hinch nem tud beszúrni mellé, csak elment a segge a gépnek, és ez elég volt ahhoz, h szélesebben vegyeaz uccsó kanyart, az meg a szemfüles Hinchnek elég volt. Soha rosszabb versenyt
  • Dietrich
    vissza az egész..Hinch 2x nyert.
  • Dietrich
    csak érdekesség
    4 verseny 4 különböző győztes.
    Penske, Ganassi eddig blama győzelem nélkül. Jön az Indy500 ilyenkor szokott Dario vagy Castroneves bemákolni egy Indy500-at ;)
  • mcmoha
    Én a japcsinak szurkoltam.
  • Dietrich
    csak hogy videó is legyen róla :)

• Dietrich
    gondolod? másik elé baszni az autót csak európában szokás
    kiölték azt a fogalmat itt (főleg az F1-ben) hogy hagy helyet a másiknak..
  • mcmoha
    Szóval ezt manapság blokkolásnak hívják? Eléggé röhejes lett a versenyzés mára.
  • Dietrich
    Pontverseny:

1. Sato...................136
    2. Andretti..............123
    3. Castroneves......116
    4. Hinchcliffe...........112
    5. Dixon.................101
    6. Hunter-Reay.......94
    7. Wilson................91
    8. Servia.................89
    9. de Silvestro........86
    10. Kimball...............80

Motorok:

Chevrolet...............33
    Honda....................27
  • Dietrich
    Konkrétan a szabály a blokkolásra:

9.3.2. Blocking – A Driver must not alter his/her racing line based on the actions of pursuing Drivers to inhibit or prevent passing. Blocking will result in a minimum of a black flag “drive through” penalty.

Irányváltoztatás nem engedélyezett, ha az a mögötte jövő versenyzőre való reagálás miatt történik, egy potenciális előzés kivédésére. A blokkolás következménye minimum egy "áthajtásos" büntetés.

Dario Twitteren:
    Dario Franchitti ‏@dariofranchitti16m
    What are the odds of blocking being discussed at the next @indycar drivers meeting?

"Mi az esélye, hogy a következő drivers meetingen szó lesz a blokkolásról?" :)

Hinch szerint blokkolás volt Sato manővere.

Marino Franchitti azt írta, úgy látszik megtűrt dologgá vált a blokkolás az IndyCarban...
  • Dietrich
    kurva jó verseny volt.
    2x blokkolt a japcsi, de ezeket leszámítva jól tette a dolgát, de Hinch még jobban :)
  • bodajoci
    hát ez nem volt semmi verseny, de nemtom Satot nem büntetik-e meg blokkolásért, bár az is igaz, h nem legyezett... soha rosszabbat :)
  • bodajoci
    http://www.firstrow1.eu/watch/185127/5/watch-indycar-:-sao-paulo,-brazil---race.html én itt nézem, ha feltelepítitek a veetle-t, akkor egész faxa minőséget lehet kihozni belőle
  • Dietrich
    http://www.viponlinesports.eu/motorsports/152811/1/indy-car:-sao-paulo-indy-300-live-stream-online.html
  • Dietrich
    17:30
    egy időre pihenteti Zoli..
  • bodajoci
    Mikor is kezdődik ma este a futam? Amúgy az irace-el mi van, h április eleje óta nem frissül? Az indycar blogot olvasgatom csak újabban :)
  • bodajoci
    Én azt hittem Powernek nem műxik a push to pass-a, mert az összes rajtot elkúrta... grat a kis japónak
  • dave9004
    én csak simán libabőrös lettem :)
    Nagy győzelem egy legendás pályán!
  • Ulvar
    Tegnapi futam 2. felére elaludtam de most megnéztem, s majdhogynem könnycseppekkel küzdök...kurva jó volt! Olyan boldog vagyok hogy végre összejött neki...(csak azért nem írom hogy ki, mert hátha valaki még megakarja nézni).
  • Dietrich
    Audi beszáll az IndyCarba?

- Régóta pedzegetik már, most azonban maga az Audi fejlesztésekért felelős igazgatója, Wolfgang Durheimer nyilatkozott a cég jövőbeli észak-amerikai projektjei kapcsán. A szakember elmondta, hogy egyelőre csak puhatolóznak és keresik a lehetőségeket, melyek között a sportautózás mellett az IndyCar is megfontolandó opcióként szerepel. Durheimer szerint a sorozat még mindig nagy népszerűségnek örvend, az Indianapolis 500 pedig egy kiemelkedő versenye a motorsport világának.
  • bodajoci
    Elejét nem láttam a motogp miatt, de jó kis verseny volt ez is.
  • Dietrich
    21:40-kor

stream

itt magyarul lesz
  • Dietrich
    21:45-kor lesz a rajt.
  • Dietrich
    Nyáron jön a benitrózott kerti csiga, Castroneves már hirdeti

jók a trailerek..egyik csiga száguld a másik majd beszarik a háza alatt :D
  • dave9004
    hát igen, a Penske csata nem épp "F1-be való"
    Jó verseny volt, csak így tovább.
  • Dietrich
    Én csak ma tudtam megnézni a versenyt, ami főleg a második részével maximálisan jó versenyt hozott! Soha rosszabb szezon kezdést!

Penske kijelentette náluk nincs TO mikor Castroneves előzte Powert..utána megnéztem a F1 maláj futamát :DDDDDD
  • bodajoci
    Hinchnek grat, kár, h a kiscsajnak elfogytak a gumik a végére... Jó kis verseny volt :)
  • bodajoci
    ez a fickó már simán háromszoros bajnok lehetne,ha nem szerencsétlenkednék el a versenyeket, ahogy ő, úgy a csapat is nem egyszer
  • bodajoci
    eszméletlen, h Power ahogy az edzésen, úgy a versenyen is a hozza a "formáját" mik nem érik...J.R nem tom mit nézett... :O
  • bodajoci
    ehh ezeket a 2 soros rajtokat el kéne felejteni, mert csak a baj van belőle...várok majd negyed órát, mert dario odaveri hideg gumikon a vasat, erre nem bírnak ki 1 kört balhé nélkül
  • bodajoci
    ez műxik, remélem fog is végig
  • bodajoci
    warm up
  • bodajoci
    Simona 3. :O, Power meg a szokásos
  • bodajoci
    Már várom én is :)
  • Minstrel
    Vasárnap elkezdődik az Indycar is!

Addig nézzétek meg ezt :)