2274
Kizárólag azoknak, akik szeretik ezt a két versenysorozatot
-
#1552 de az utolsó években tankolni se tudtak, minden 2. autó elvitte a csövet személyzettel együtt :D
-
bodajoci #1551 az f1 az erről szól, az autók közti különbséget ilyen elkopik a gumi hamar c. trükkökkel akarják lekicsinyíteni, mert különben dögunalomba fulladna az egész, ha nem kéne taktikázni. Ott is elbaszták nagyon, mikor megszűntették a tankolást. Inkább kisebb tankokkal kellett volna operálni, mint az indyben (kb 70 liter), azt ígyis-úgyis ki kellett volna menni kétszer a boxba. A gumikat meg tartósabbá tenni, h lehessen neki nyomni ami a csövön kifér :) -
#1550 hát idén f1ben ez a "ki alkalmazkodott a pirellihez" és a " ne nyomd neki mert tilos a gumi miatt" dolgok eléggé riasztóan hatnak.
Ide meg jönnek a posztok h ilyen jó futam, olyan jó futam volt, pedig itt is kétféle gumi közül választanak, csak a firestone ennyivel jobb lenne?
-
bodajoci #1549 ááámerikában a versenyzők versenyeznek kérem szépen ejurópában meg az autók :)
-
bodajoci #1548 hát pont ezaz, h minek 20ezret forgó csodákat építeni egy valag pénzért? Jah mert az f1 erről szól...
-
#1547 és autóversenyben/látványban egyáltalán nem marad le a drágábbtól, sőt...
ugy értve, hogy olcsobol is kihozzák szinte ugyanazt -
#1546 az indy motor ami csak 1 milla szemben a Haug féle kb. 40 millással :D -
bodajoci #1545 ücsörögsz akart lenni az :) -
bodajoci #1544 én motoroztam is p20-al :) imádom a kétüteműeket is, főleg a ringen a speciálgépek versenyét, mikor rajtoltak (125,250 ccm)az vmi brutál, ha a célegyenesben ügyörögsz, a szaguk meg fenomenális, imádom :)
-
bodajoci #1543 erre mondta Haug, mikor az f1-ben lecsökkentették a motorokat 2,4 literesre, h inkébb lennének 4,5 literesek 10ezres fordulaton kibírnának egy idényt :) akkor most mi is az olcsóbb??? -
#1542 hát nekem az első motorhang apám motora egy P20-as volt majd egy trabanté gyerekkoromban -
#1541 azon én is kinn voltam..brutális hangjuk van :) -
#1540 tavaly mikor bevezették egyáltalán nem engedték a gyártók, hogy kipörgessék.
Indy500-on is csak a pole dayen engedtek egy kis emelést az rpm-en de a versenyen már nem. ott csak 550 lóerővel mentek mégis gyorsak voltak relatív
egyébként másként nem tudnák kímélni a motorkat nem bírnának ki 3 hétvégét ha engednék amit bírnak. -
bodajoci #1539 különben is én mindenféle motorhangot imádok, még a kapálógépekét is -
#1538 értem
Nekem normális formulaautó tapasztalatom élőben csak 2 éve a wtcc betétfutamán az auto gp volt
vmi zytek motorokkal, eszméletlen jól szóltak azok is :) -
bodajoci #1537 jah a champcarban a toyotának volt az a motorja, amelyiknek az egyik hengersorán volt turbó a megengedett nyomás kétszeresével, a másik hengersoron meg nem volt turbó, annak milyen érdekes hangja lehetett élőben...tv-ben hallottam :)
-
bodajoci #1536 azok sem pörögtek 11 ezer fölé...
csak a nyóc henger az nyóc henger turbó nélkül... ez meg csak 6 turbóval, mert az is belekever a hangjába
-
bodajoci #1535 azé' a 12 hengeres ferrari amikor felpörög egészen alulról, az sem semmi, én hallottam élőben a ringen anno , a 10 hengeresek, sehol sem voltak ahhoz :) -
#1534 akkor vmi hasonló lenne mint az előző motorok csak nem engedik odáig pörögni kb? -
#1533 nálam ez az etalon! nincs az a F1-es motor ami szebben szól..a sthil fűrész hang nekem csak egy visítós valami :)
ez meg a kisebb motor...nem olyan hangos de egy ilyen állatnak biztosan az.
ha többet engednének rpm-be hangosabb lenne..
-
bodajoci #1532 vagy a muter már megszokta, mit neki egy 700 lovas szerkentyű a seggébe nyitott csövekkel :D
-
bodajoci #1531 tévén a gumik hangja sem megy át, amúgy sztem is sz@rabb a hangjuk, mint a v8-asoknak volt, dehát nem vok egyedül sztem...
-
#1530 mennyire hangosak ezek a turbomotorok? mert tv-n alig jön át vmi :s -
#1529 :))
lehet az anya süket volt, hogy nem ijedt meg a nagy zajtól a kicsik csak mentek utána szokás szerint :)) -
bodajoci #1528 -
#1527 -
#1526 Ez egy ilyen játék :)
Most hétvégén valamikor hajnali 3-kor lesz a verseny Texasban a mi óránk szerint..vagy töltike vagy yt lesz ebből. -
bodajoci #1525 Most már mindegyik verseny fenn van tubuson? Mert az kurva élet, ha nem nézem meg élőben, akkor a halacskáról kéne töltögetnem, meg oda is 3 nap múlva tennék fel. Ha megnézem, akk másnap fenn van mindenhol -
#1524 Ez pedig a vasárnapi full.
-
Claptonic #1523 Na utána olvastam, ez a maláj Proton által birtokolt Lotus - most már Caterham (tehát nem a jelenlegi ex-Renault enstoni gárda)
Vicces mert anno 2010ben őket tartottam a legérdekesebbnek/legszinpatikusabbnak, aztán ez évről évre csökkent. (főleg a pilótacserék miatt) -
#1522 igen a F1-es! benne van a cikkben is direkt ezért kerestem ki ezt a cikket.
És régen is ők voltak a motorgyártók csak akkor USAC volt a név, mert az Indycar 1979-ben született meg. -
Claptonic #1521 Hát ez a Lotus story elég undoritó. Viszont nekem még nem világos, ez melyik Lotus. Melyik F1es csapathoz lenne köze? (bár ugy látom itt csak befektetői csoportok érdekei vannak szem előtt... szegény Chapman...)
Long Beach messze van, én NYSben tanulok. És sajnos kevés a IC rajongó a campuson (de van egy F1es:D) -
#1520 ja és ha választanék akkor Long Beach és Indy500 amit megnéznék :) -
#1519 Merci az amcsi ow-ből lépet be a F1-be 2000-ben és a Toyota is. Visszatalálhatnának, hogy újra legyen több gyártó mint a kilencvenes években. :) -
Claptonic #1518 Anno a Meki mellett a Toyotának szutkoltam F1ben. (Corollánk van) Kissé várom 2015öt a Honda miatt:)
Kösz a sok infót, ha szerencsém lesz, lehet jövőre ki tudok menni futamra. Jó lenne egy oválra.
Lotus meg kapja be. -
#1517 az angliai központú. eleinte 5 csapattal kötöttek szerződést majd 4 csapat kérte az IC-t, hogy válthassanak gyártót mert a Lotus egy fos. ráadásul le sem szállította a motorokat időben és abból is keveset. Végül 1 csapat maradt. Szegény Alesi tavalyi Indy500-on indult mint Lotus nagykövete, aztán pár kör után kiintették mert túl lassú volt.
A Lotus kvázi zsarolja a szériát
cosworthnak kéne beszálni miután az F1-et ott hagyja. meg visszatérhetne a Toyota vagy a Merci régi nevén Ilmorként :)
-
Claptonic #1516 Ez melyik Lotus? A malajziai tulajdonú angol cég? Amugy rettentően tetszenek a dolgok amiket olvastam. Sorsolt motorok, folytonos párbeszéd, McLaren ECU:P... Biztos itt is van korrupciós lehetőség, de valószinüleg töredéke az F1nek. -
#1515 annyi kiegészítés, hogy már mindenki ikerturbót használ.
eleinte volt még a lotus mint motorgyártő és a Honda akiknél nem ikerturbó volt tavaly. Honda évközben lecserélte a Lotus meg eltakarodott a szériából jól megvezetve a csapatokat és a szériát. -
Claptonic #1514 Köszönöm! -
#1513 IC a szabálykönyvet nagyon eltudja rejteni...a hivatalos oldal media részében volt, de már ott is csak ez van. link
Így a fontosabbak megvannak magyarul különböző helyeken.
Kasztni, kuplung stb.
motorra vonatkozó szabályok
a p2p használatakor +200-al emelkedik az rpm és a turbónyomás.
Maximális időtartam sincs, lenyomástól addig aktív, amíg a versenyző nyomja a gázt. Maximális időtartam az összes p2p-re van, a táblázat legszélső oszlopa. Ha a darabszám vagy a összidő elfogy, akkor nincs több p2p arra a versenyre.