152
  • galocza
    finoman szólva sem vagyok ms-mániákus, de ezt a róka-dolgot nem értem: mi, felhasználók sírtunk a választási lehetőségekért.
    más téma, hogy ez így baromság: az alap használhatatlan, célja szerintem az, hogy kikerüljék a jövőbeni pereket azzal a szöveggel, hogy látjátok, van alap win, de nem kell senkinek. persze hogy nem, ha szar.
    nekem olyan win kéne, ami alapfunkciókban full, de a sok szszrt (media, ie stb) kiahgyják belőle - majd azt megoldom saját, jobb progikkal...
  • FTom
    Hmm most is rájöttem a tanulságra néhány user hozzászólásából az becsmérli a windowst aki nem ért hozzá.Pedig ha csenben maradtál volnba bölcs maradtál volna szólás erre a témára is igaz.. Meggyőződésem hogy az XP felhasználók 95%-ának sincs szüksége a Prof verzióra de az van fenn és nem tudják kihasználni még az egy százalékát sem.A másik az MS még korábban kiadott közleménye mivel a DX10 lefelé meglehetősen nemigazán lesz kompatibilis ezért az elsődleges játékplatform továbbra is az XP marad..
  • FTeR
    nem akarom, h megváltoztassák, azt ők akarják az enyémmel. én csak azt akarom, h ne flémeljenek mindig ide.
  • FTeR
    tipikus 1ség sugarú júzer hozzászólás, te pont azok közé tartozol, akiknek nem szabadna 1 (zárt) bétát kipróbálni.
  • Zedas
    FTeR: szerintem nyugodj meg, szél ellen pisálsz. Úgyse érdekli őket amit beírsz, nem fogják megváltoztatni a véleményüket, sőt, meg sem próbálják, akár hogy győzködöd őket. Csak időpocsékolás.

Azt nem tudja valaki hogy a 'Vista Small Business Edition' vagy a 'Windows Vista Enterprise Edition' tartalmazza e az SQL Server 2005-öt? Avagy ezek között mi a difi? Remélem IIS továbbra is lesz a Professionalban, illetve helyből lesz benne .Net Framework 2.0.

Nagyon korrekt lenne ha a 'Small Business Edition'-ban lenne SQL, IIS, Tűzfal + Virusvédelem, mert akkor egy install után már egyből fel lehetne rakni egy ASP alkalmazást ami eléggé biztonságosan futtatható. Most ez szép adag szarakodást igényel.
  • mousee
    Jaja, nekem is csak full alap win kéne, amin a játékok elmennek...minden más kilőve... :P
  • Doomista
    Nekem megvan laptopon a vista,és enm nagy cucc,még legaláb anyit nem tudtak tenni hogy megváltoztatják és bövitik a játékokat,kapunk a vistához néhány vegyes zenét is azok is angy 0-lák!
    Meg mondom öszintén én jobbnak gondoltam a vistát,elkapkodták...
  • M2 #25
    Lehetne úgy mint az autóiparban. Mindenki összeválogatja magának az oprendszerét. Lenne Windows Full Extra Edition.
    Én tuti a fapadost venném, most sem győzöm telepítés után leírtani a kéretlen MS cuccokat.
  • FTeR
    félreértettél, m$ oldaláról letölthető egy progi, ami fogja a default telepítő készletet, kilistázza a tartalmát és te szépen pipálgathatod, h mi kell. ha kész vagy megnyomod a "nagy piros" gombot és készít neked egy telepítő cdt (vagy .iso-t)
  • ensomhet
    Olyanra állítja, csak mellette fenn van feleslegesen a másik is. Bár ha lesze benne olyan, hogy normálisan ki lehet szelektálni a szemetet, akkor ok.
    Amúgy egyébként nekem nagyjából tetszik ez az új kinézet, csak szerintem nem ér annyit az egész, hogy akkora erőforrás kelljen neki, mint amennyi.
  • FTeR
    átlagfelhasználónak nemkel olyan szar, aki meg akar az fogja telepítő készítőt és olyan komponenseket tesz bele amit akar és alapból a classik kinézetre állítja.
  • FTeR
    ja és:
    Hmmm... Akár tucatnyi, akár több 100, akár több ezer verziója lesz, egyiket sem fogom használni. Jelenleg is olyan sw parkom van, hogy bármit meg tudok csinálni, amit akarok. Akkor meg minek is kéne nekem ez (gyk. linux)?
    Persze, ha jobban belegondolok, nagyon szar lesz nekem. Nem fog a monitorom a konzol szineiben pompázni, a sok felesleges hulladék, szarnak se jó, nem lesznek különböző korlátozásaim (gyk. jogosultások), és esetleg lemondhatok arról is, hogy a legeslegújabb openoffice nem futna majd a gépemen (jelenleg sincs openoffice telepítve, csak ms office). Most legyek nagyon elkeseredve? :)))
  • ensomhet
    Sztem is az lenne a megoldás, hogy totál alapszogláltatásokat tudó, stabil, minden csilivili fasságtól megfoszotott verziót adjanak ki, ami foglal mondjuk 3-400MB-ot. Win98 kinézet perfekt, nekem az XP is olyan. Ezen felül akinek kell, annak adjank hozzá 3DVDnyi animációt meg grafikát meg hangot meg egyéb szemetet.
  • FTeR
    akkor téget ez marhára nem érdekel, így tök fölöslegesen is kommenteltél ide.
  • FTeR
    a starter fix hw-n, fix sw-vel kerül forgalomba, azt senki nem fogja csak úgy vásárolni. (ha minden igaz egyébként is ingyen osztogatják azokat a gépeket)
  • RpPRO
    En megvarom, mig a par critical security flaw-t megcsinaljak, ami majd vele jar. Addig jo lesz ez az XP is.

Sosem szoktam rogton felpakolni minden ujat, megvarom a felhasznaloi reakciokat.
  • And5
    Azért van erre szükség, hogy először az afrikai gyerekenek eladják jó a Startert és rá pár hónapra rádöbbentsék őket, hogy igazából nekik a Pro ra van szükségük így eladták 1 embernek 2 x az uj terméküket
  • robrose
    Hát látod, akkor te lefox maradni erről az összes "trendi" dologról amit felsoroltál.. :D
  • IoIa
    Hmmm... Akár 7, akár 13, akár harminchárom verziója lesz, egyiket sem fogom használni. Jelenleg is olyan sw parkom van, hogy bármit meg tudok csinálni, amit akarok. Akkor meg minek is kéne nekem ez?
    Persze, ha jobban belegondolok, nagyon szar lesz nekem. Nem fog a monitoromon csilivilizni az áttetsző ablak, a sok felesleges hulladék, szarnak se jó, összelopkodott üveggyöngyök nem fognak feleslegesen gigahegyeket elfoglalni önkényesen, nem lesznek különböző korlátozásaim, és esetleg lemondhatok arról is, hogy a legeslegújabb ms office nem futna majd a gépemen (jelenleg sincs ms office telepítve, csak open office). Most legyek nagyon elkeseredve? :)))
  • RBaly
    Továbbra se értem, hogy a tűzfal a legpóriasabb verzióból miért marad ki? Meg egyéb biztonságot szolgáló megoldások is, csakazért mert xy-nak erre telik, akkor legyen már feltörhető kihasználható? Micsoda hozzáállás. Továbbá a nép szerintem nem azért fanyalogna, mert mindent tartalmazna, hanem mert kérdés nélkül felránt mindent, ha kell ha nem, bár biztos egy szép aero-s setup rész, ahol már kikéne válogatni mi kell és mi nem, nem lenne túlságosan Average User Friendly.

Mondjuk én személy szerint tennék egy olyan opciót, hogy o - Gőzöm sincs, adj bele mindent, örülök ha működik opciót:)
  • robrose
    lol.. lesz egy alap vindóz, némelyik változatban pedig bizonyos dolgok letiltva.. aztán jön egy peccs.. és voálá..
  • Yv@n
    Ha 1 verzió lenne és tartalmazna mindent, akkor persze azért menne a hiszti. Változatosságért sírt a nép, most majd megkapja, és megy a fanyalgás. Valamibe bele kell kötni, ha már egyszer MS.
  • Munch
    Azt hittem rosszul olvastam. TIZENHÁROM?!
  • FTeR
    1. manuális víruskereső közben milyen más progit akarsz használni? (főleg 1 olyan szar gépen)
    2. a fájl másolás OS folyamat...
  • Bith
    De amiket írtam, azok között direkt nem nagyon volt szolgáltatás. Esetleg a vírusirtó fut úgy, de anak is, ha mondjuk elindítom a manuális viruskereső modulját, akkor már rendes programkánt fut az a rész.
  • Bith
    Jahh, erre én is gondoltam, hogy miért nincs olyan, amiből a sallang ki van hagyva (amit amúgy se használ senki, emrt van rá jobb program), de jó a hálózat, meg a biztonság (már amennyire ez náluk lehet).
  • FTeR
    a szolgáltatások nem számítanak, gyk. rejtett/háttér folyamatok.
  • Bith
    "Windows Vista Starter Edition, amelynél egyszerre legfeljebb három programot lehet futtatni."

Ezt amúgy nem is értem. Monnyuk elindítja az afrikai gyerek a rezidens vírusirtót, az 1, aztán esetleg a háttérben megy egy kis zene winampról, ez 2, és nekiáll szöveget szerkeszteni a notepaddel (mert word-re ugye nem futja), ez 3 program. Ekkor mondjuk eszébe jut, hogy mialatt szöveget szerkeszt a háttérben átmásolna egy file-t, és elgondolkodik, hogy melyiket csukja be a már futó programok közül.....
    Vagy mi??? Ez biztos nem így van.
  • ac3
    szerintem senki se veszi meg a dvdrippelo, filmnezo verziot. arra van jobb megoldas ugyis :)
    lehetne a csupasz pro valtozat brutto 10, akkor senki se masolna'

az mas kerdes h 1re tobb az osx hasznalo :)
  • MrTressy
    és szépen jönnek majd a csak vistán müködö dolgok is mi...?
  • FTeR
    1. 7 változat és a starter kivételével lesz x64-re.
    2. hülye, ilyen negatív hozzáállással nem kéne cikkeket írni.
    baz, kezditek ezt az m$ utálatot kicsit túlzásba vinni.
  • Bith
    LOL