339
Visual Basic Programozás, segítsetek nekem
  • Easy Rider
    http://www.bscgames.com/bsc_dx_sound.asp

szerintem ez hasznos lesz, főleg ha nem vagy kezdő
  • Antiga
    köszönöm szépen !

ja és az hogy ha egy hangeffektust szeretnék létrehozni (nem vagyok kezdő...)
  • Easy Rider
    Console.Write(...) után írj egy Console.ReadKey(True)-t, ebben az esetben akkor fog csak kilépni, ha megnyomsz egy gombot.
  • Antiga
    kurdipetinek KÓD :

Public Class Form1
    Private Sub Form1_KeyDown(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles Me.KeyDown
    If e.KeyCode = Keys.A Then
    Label1.Left = Label1.Left - 10
    ElseIf e.KeyCode = Keys.D Then
    Label1.Left = Label1.Left + 10
    ElseIf e.KeyCode = Keys.W Then
    Label1.Top = Label1.Top - 10
    ElseIf e.KeyCode = Keys.S Then
    Label1.Top = Label1.Top + 10
    End If
    End Sub
    End Class

Ezen teljes WSAD mozgás van...

Én ott akadtam el, hogy Consolban írok egy cuccot de mindig bezárul tehát :

Module Module1
    Sub Main()
    Console.Write("Üdv !")
    End Sub
    End Module

És F5 nyomásával megjelnik aztán azonnal bezárul... ez mitől lehet és mi az ellenszere ?
  • kurdipeter
    Sziasztok! Elég kezdő vagyok, csak annyi lenne a kérdésem, h azt hogyan lehet megcsinálni a legegyszerűbben, hogy ha lenyomom pl az "a" betűt, akkor a formon lévő label odébbmegy? Ja, és csak a label van a formon, textbox meg ilyenek nincsenek! Eddig ezzel próbálkoztam:

Private Sub Form_Load()
    Label1.Caption = "Láda"
    If KeyPress = "a" Then Label1.Left = Label1.Left + 10
    End Sub

meg találtam valami billentyűzetes progit a http://www.freeweb.hu/vbpp/programok.html lapon is, de az kínai:(

Please help!

• Antiga
    Azt nem tudja valaki, hogy van egy TextBox-om és a benne lévő szöveget egy másik lapról szeretném módosítani azt hogy lehet? Tehát :
    Form1.vb-n lévő TextBox1.Text et akarom módosítani a From2.vb-n lévő Button1-el

Ezt hogy lehet??

Üdv.: Antiga
  • mondosavan
    Köszönöm a választ, de nekem a gond maga a kód!!
    Nem tudom mit írjak be.
  • hinar
    Az új office-ban a makró programozás máshoz megy mint korábban. Először megnyitott a powerpoint-ot és elmentett *.pptm (makróbarát fájlban) ezután kezdjél VBA-ban írni programot, mert különben nem működik, hiába jó a kód.
  • mondosavan
    Segítség!!!!!!!!!!!
    Én sík hülye vagyok a VB-hez, de egy feladatot mindenképpen meg kellene oldanom. Életbevágó. A Powerpoint 2007 be nem tudom melyik VB megy, avval kellene.
    Szóval:ha létrehozok egy gombot, milyen parancssort kell megadni, hogy egy kép a slide adott helyén felbukkanjon?
    Aztán egy másik gommbal ugyanott egy egy másik kép stb..
    Remélem érthető volt a kérdés!
    Előre is nagyon-nagyon köszönöm a segítséget!!
  • Antiga
    nem akarok offolni de ezt a Crawler Parental Control és a Windows Vista Szülői Felyülete is tudja (Vistánál használ Ultimatet asszem) :))
  • tvipera
    sziasztok.
    az volna a kérdésem, hogy VB-ben hogy lehet az alábbi dolgokat lekérni: a felhasználó belépésének időpontja; ehhez hozzáadni pl 20 percet; adni neki egy üzenetet, hogy 2 perc múlva kilépteti a rendszer; automatikus kijelentkezés (hogy a felhasználó ne tudjon beleszólni).
    előre is köszi, tvipera
  • Riel
    Foglalkoztok itt egyáltalán VBA-val?
  • Riel
    Sziasztok
    Tudja valaki, hogyan lehet egy megadott könyvtárba rendszeresen makróval menteni excel táblákat úgy, hogy a mentett file nevében benne van az aktuálsi dátum és létrehozási idő is?
  • Riel
    sziasztok
    Rövid kérdés: melyik fórumra menjek, ha kimondottan az Excel programozása érdekel? Köszi
  • frc0032 #245
    okok, köszi, már rájöttem :)
  • hinar
    Szerintem a változókat meghatározni és a text ami most szöveg számá kell alakítani.
  • frc0032 #243
    Valaki nem tuná megmondani, hogy hogy a fenébe kell VB-ben összeadni 2 számot? tehát h a text1-ből beteszi a számot az a-ba, a text2-ből a b-be, és a c-be kéne összeadni. de az a baj, hogyha beírom, hogy c=a+b, akkor hogyha text1-ben 4 van, text2-ben 5, akkor az eredméénynek 45-öt ír ki. hogyan lehet ezt megcsinálni rendesen? osztásnál, kivonásnál, szorzásnál, hatványozásnál simán megy.

Private Sub Command1_Click()
    a = Text1.Text
    b = Text2.Text
    If Option1.Value = True Then
    c = a + b
    Label2.Caption = c
    End If
  • bundee
    2 napja szopok ezzel, mert csak most bukkantam rá, hogy az új VB-ben a long az már 64 bites, és sima integer értékként kell hivatkozni, persze neten összes példaprogiban long van, mert még vb6hoz írták :)

• bundee
    Kifelejtettem, hogy VS 2008-ban próbálkozom, XP-vel...
  • bundee
    Sziasztok!

Ha valaki jártas VB-ben, vessen már erre egy pillantást, mert kitépem a hajam. Ez egy tök alap kis progi, számtalan hasonló szemantikájú kódot lehet a neten találni, nálam azonban nem ok a dolog. A kézzel megadott title-t keresi, meg is van nyitva, lesz is rá egy handle értékem (egy 18 jegyű szám), ez ok. A gond a kicsillagozott résznél van, mivel a "windowlength" érték szintén egy 18 jegyű szám, 18 helyett... És a debug nem is fut le, mivel aritmetikai hibát jelez. Ha kézzel állítom be a méretet (ahogy most is van a kódban), akkor továbbmegy, azonban csak ezeket a 18 számjegyű összegeket kapom, az "Untitled - Notepad" text helyett...

Még tanulom a dolgokat, de valahogy elvesztem, ha valaki jártas ebben, szívesen venném, ha rá tudna nézni, hogy hol cseszem el...

Köszi

Public Class Form1

Private Declare Function FindWindow Lib "user32" Alias "FindWindowA" (ByVal lpClassName As String, ByVal lpWindowName As String) As Long
    Private Declare Function SendMessage Lib "user32" Alias "SendMessageA" (ByVal hwnd As Long, ByVal wMsg As Long, ByVal wParam As Long, ByVal lParam As String) As Long

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
    Const WM_GETTEXT = &HD
    Const WM_GETTEXTLENGTH = &HE

Dim windowHandle As Long
    Dim windowtextlength As Long
    Dim result As Long
    Dim windowtext As String

ListBox1.Items.Clear()

windowHandle = FindWindow(vbNullString, "Untitled - Notepad")

If windowHandle <> 0 Then

windowtextlength = SendMessage(windowHandle, WM_GETTEXTLENGTH, 0, 0) + 1

******** 'windowtext = Space(windowtextlength - 1) ********
    windowtext = Space(18)
    result = SendMessage(windowHandle, WM_GETTEXT, windowtextlength, windowtext)

End If

ListBox1.Items.Add(result)
    ListBox1.Items.Add(windowtextlength)
    ListBox1.Items.Add(windowtext)

End Sub
    End Class
  • obozso
    Sziasztok!Szeretnék Vb6-ban csinálni egy programot ami a háttérben fut és nem látszódik a feladatkezelőben.Mivel tudom ezt megvalósítani.Csak annyi lenne az egész hogy adott időben elindítson egy programot.Az adott időben indítást megoldottam csak azt nem tudom hogy a háttérben hogyan futtassam.Mondjuk az lenne a legjobb ha az óra mellett megjellenne ikonként.Bocsi ha körülményes voltam.
  • sdezsoke
    Sziasztok !
    Még új vagyok a fórumon ! A kérdésem a következő. Szeretném egy tömb tartalmát megjeleníteni egy FORM-on.
    T(n,0)=érték; T(n,1)=szinkód az értékeket a MEZOn-be szeretném beírni.
    MEZOn.ControlSource = T(n,0)
    MEZOn.BackColor = T(n,1) stb...
    Természetesen valahogy így :
    For _CV = 1 To n
    MEZO_CV.ControlSource = T(_CV,0)
    MEZO_CV.BackColor = T(_CV,1)
    Next _CV
    Van-e mód erre ? Esetleg mint FIELDS objectum property ??? Ötletem sisncs merre induljak !
    PLS HELP ME A.S.A.P. !!
  • VBuser
    Sziasztok!
    Egy cellában szeretnék szabályos "órajelet" létrehozni, mégpedig úgy hogy egy 0 és 1 váltakozzon szabályos időközönként (pl:1sec=1,1sec=0). A gépfüggőség nem probléma, gondolom valamilyen "Do While" ciklus kellene és folyamatosan futna, de sajnos a szintaktikáját nem tudom. Előre is köszönöm...!
  • birkabout
    Üdv.
    Van egy kis gondom VB 2008-ban:

Készítek egy cégnek egy adatbázis progit. Ez lényegében egy eladás tervező program. A cég termékeket ad el különböző vásárlóknak.

Kellene csinálnom egy reportot a forgalomra, amiben a vásárlók és a termékek lennének benne, tehát az forgalom, hogy ki miből mennyit vett.
    A probléma a következő:
    -szűrést kell csinálni - pl. ha kiválasztok egy vevőt akkor csak ahhoz a vevőhöz tartozó vásárlásokat írja ki
    Csak az a gond, hogy a VB report ilyet nem tud.

Én úgy gondoltam, hogy készítek egy lekérdezést erre a forgalomra, és a ComboBox-al adnám meg neki a kért paramétert, hogy mi szerint szortírozzon.

Remélem megértettétek a zagyválásomat.
    A segítséget előre is köszönöm.
  • Easy Rider
    http://www.vbexplorer.com/VBExplorer/vb_feature/june2000/Database_Beginner_ADO_DAO.asp
  • sanya982
    vagy esetleg egy rövid leírást a VB adatbáziskezeléséről??
  • sanya982
    Hali!

Ha a VB-ben közvetlenül töltök fel egy filet, akkor annak miért nő meg hihetetlenül a mérete?
    egy record kb. 19byte 6 kb. 300MB !!

Van valami más lehetőség??
  • ceken
    Sziasztok!
    Nekem olyan segítség kéne, hogy, a wordben szeretném a sorokat megfordítani úgy, hogy pontosan tükörkép legyen. Ne lógjon le új sorba, a betűméretek megmaradjanak. Tudnátok egy rövid megoldást erre VBA-ban?
    Köszi!
  • Máté12
    HI all!
    Azt szeretném megtudni hogy honnan lehet letölteni a vb7.0-át?
    Kösz előre is a helpet!!!
  • Árva Péter
    Helló

az lenne a kérdésem hogy lehet azt megoldani hogy egy adott file nevű filet mentsek xls-be

pl: be írom a file nevet egy text-be és ezt mentse nekem xls ként.
  • gadamka
    Sziasztok! lenne 1 kérdésem! kezdő vagyok még a programozásban...
    hogyan tudom azt elérni, hogy ha gombnyomásra rajzolok 1 négyzetet akkor az egy frame-ben legyen...
    szal itt van a négyzet rajzolása ugy:
    Line (1, 1)-Step(500, 500), vbBlue, BF

de ha elötte van egy frame vagy akármi akkor ugye az eltakarja... de h tom elérni h a rajzolt négyzet a frameben legyen?
    kösz előre is!
  • sretercsaba
    Jaj nekem. Ettől tartottam. :(
    Változóba már nekem is sikerült bepakolni a dolgokat, de onnan nem tudtam futtatni. Arra gondoltam hátha másként kell definiálni a változót (hogy futtatható legyen), de ezek szerint téves úton jártam.

Azért nagyon köszönöm a segítséget.
    üdv. Csaba
  • Mollaka
    Nem fog menni.

a fájlból beolvasott szöveg (parancs) egy változó lesz. változót meg nem tudsz meghívni.
  • sretercsaba
    Sziasztok!
    Lenne egy problémám, amire már régóta nem találok megoldást. Access alatt VBA kódban szeretném megoldani, hogy a Sub rutinokat vagy parancsokat egy TXT file-ból hajtsa végre a rendszer. Tehát leegyszerűsítve a probléma:
    test.txt (tartalma egy vb parancs)-> msgbox "Teszt üzenet"
    Ezt szeretném beolvastatni és végrehajtatni mondjuk egy nyomógombra.
    Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
    Üdv. Csaba
  • amigos00
    Üdv mindenkinek!
    Most kezdtem programozni a Visual Basic 2005-ben.
    Olyan kérdésem lenne, hogy milyen kód kell akkor, ha egy másik panelra akarok áttérni kattintással? Pl:gombnál.
    Előre is kösz!
  • hinar
    Visual Basic 2005-nél, ha írsz egy alkalmazást az alábbi könyvtárban találod.
    c:\Documents and Settings\csiszarn\Dokumentumok\Visual Studio 2005\Projects\

Ebbe akönyvtárban Debug után csinál exe-t.
    Pl így c:\Documents and Settings\csiszarn\Dokumentumok\Visual Studio 2005\Projects\Alkalmazás neve\bin\Debug\
  • sengakov
    Sziasztok!
    Egy nagyon amatőr de lelkes személy kérdi, hogy hogy lehet kiírni visual 2008-ból a progit futtatható verzióba? (free verzió)

Jó lenne, ha gyorsan tudnátok rá válaszolni.
    Nagyon kmegköszönném.
    Sengakov
  • Easy Rider
    Üdv, csak annyit kérdeznék, hogy VBA-ban lehet-e teszem azt 10 cellát egy oszlopban ellenőrizni úgy, hogy néhány üres, a többiben meg 0-9-ig vannak számok. Az ellenőrzés pedig az lenne, hogy 0-9 a számok csak egyszer szerepelhetnek, és az üreseket pedig feltöltse, mert addig eljutottam, hogy random, meg select range, de innen valahogy nem akaródzik tovább menni.

Thx
  • Sempronius
    hali.
    vki aki tud segíteni, írjon lécci.
    egyszerű alap feladat, de én vhogy nem tudom megcsinálni még kezdő vok.
    Az a feladat, h az excelbe az A oszlopban számok vannak felsorolva, tehát van x szám minden cellában külön külön; és ezt kellene egy adott cellába (egyetlen) beleíratni vesszővel elválasztva.
    próbáltam már a selection copyval , de nem írja egy cellába bele.
  • Max7
    nem azé de a visual basicnek mi köze a c-hez?