Visual Basic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

If menugomb.Key = ConsoleKey.F2 Then

Try

Dim gameRules As StreamReader = New StreamReader("jatekszabaly.txt");
Dim line As String

Do
line = gameRules.ReadLine();
Console.WriteLine(line);
Loop Until line Is Nothing
gameRules.Close();

Catch e As Exception

Console.Write("Something went really baaaaad : ");
Console.WriteLine(e.Message);

End Try

End If

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

Hello all!

Még kezdõ vagyok a témában, mer suliba tanuljuk, de elkezdett érdekelni a téma, és poénból nekiálltam egy játékot írni(Console aplication-be) csak van egy kis problémám😄 van egy rész a programban, amikor egy jatekszbaly.txt-bõl kiírja az adatokat, de ezt egy ciklusba tettem, és amikor újra be akarnék lépni a ciklusba, akk azt írja, h a jatekszabaly,txt-t már használja egy program.

If menugomb.Key = ConsoleKey.F2 Then
Dim jateksz1 As New IO.FileStream("jatekszabaly.txt", IO.FileMode.Open)
Dim jateksz2 As New IO.StreamReader(jateksz1)
Do While jateksz2.EndOfStream = False
dim p as string
p = jateksz2.ReadLine()
Console.WriteLine(p)
Loop
End If

Vmi ilyesmi lenne, csak ez benn van egy ciklusban. Az érdekelne, h nincs-e egy olyan parancs, hogy miután ezt beolvasta és kiírta, utána kilépjen a jatekszabaly.txt-bõl és ha újra a ciklusba lépne, újra be tudná olvasni.

Köszi:Nick

gergely1991
Access is tartalmaz makrót mely a visual basic-ben meglehet írni..

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Sziasztok!

Visual Basicban egy pizzarendelõ progi megírását kaptam házinak. A program egy része mûködik addig hogy 1 féle pizzából akármennyi mennyiséget + tudok rendelni viszont ha több pizzából akarok rendelni akkor hibát ír ki és nem számol. ezt a kódot írtam be: Label6(ahova az összeget írja majd)= Text1(adott pizza db) * 600(az ára) idáig mûködik. viszont van egy text 2->750ft + egy Text3 ->900ft-os adott mennyiségû pizza. Ezeket szeretném összekapcsolni hogy mindegyikbõl lehessen egyszerre rendelni akármennyit.

Köszi Szépen elõre is
Na,ebben azért nem lennék ennyire biztos.... 😄
Evin
Ha jó helyen kérdeznéd, biztos. Csak az Access-nek semmi köze a VB-hez!

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Sziasztok!

Access-ben tudna vki segiteni egy kicsit?
Antiga
megnéztem a wavos lesz az jóval egyszerûbb, viszont nem lehetne úgy megbazerálni hogy egy klikkre pl ? vagy csak vegyem le az elejérõl a Sub-os sort

Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.

Antiga
köszi 😊
közben böngészgettem a témában egy ilyet találtam :

Private Sub Button4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button4.Click
Dim myplayer As New SoundPlayer("C:\hangok\hang")
myplayer.Play()
End Sub

de ez bibidzik, mert wavot nem szeretne ...

valamit :

Imports System.Media
Imports System.IO

Public Class Form1

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
'Streambõl
Dim stream As New FileStream("C:\mydir\mywav.wav", FileMode.Open)
Dim smyplayer As New SoundPlayer(stream)
smyplayer.Play()
stream.Close()

'Direkt fájlútvonal
Dim myplayer As New SoundPlayer("C:\mydir\mywav.wav")
myplayer.Play()
End Sub
End Class

ehhez nem értek, legalábbis a streamhoz nem, az milyen elmagyarázná valaki ?

Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.

Antiga
szóval*

Antiga
Na arcok most egy stratégia játékot kezdtünk el készíteni, hangok meg minden lesz benne. Ehhez kéne segítség, ugyanis mp3 formátumú hangok vannak hozzá (konvertálás nem akadály) sóval azt szeretném, megtudni, hogy hangfájlokat hogyan lehet beolvastatni ?

És mennyit fizetsz érte?

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni olyan emberektõl akik értenek a VISUAL C# -hoz, mert kéne csinálnon egy beadandó feladatot, de nekem a programzás nem az erõsségem. Álítólag nem egy bonyolult feladat, egy hozzáértõ 10-15perc alatt meg tudja csinálni. Aki tud kérem segitsen nagyon fontos lenne.
Elõre is köszönöm!
[email protected]

Üdv srácok kellene nekem egy kis help egy parancsban a problémám az lenne h akarok csinálni egy dvdt amin volna egy VB file és a dvdröl futtatna egy két filet de nem tom a változot h mivel lehet ezt megadni szal pls help mondjuk ha a dvdn van egy mappa xy néven és egy file xy.exe néven elõre is köszi
Hmmm...igazad van.
Közben kipattant 1 újabb (körülményes, de lehet, hogy eddigi legjobb) megoldás.

Private Sub Command2_Click()
Label1 = ("27 / 7 / 2009" > (Now)) = "0 év" Or Label1 = ("27/07/2009" = (Now)) = "1 év"
End Sub

<- Próbálok javítani még rajta, valami nem oké, mert mindig ezt kapom: False
Na, vmi olyasmit hámoztam ki, hogy az évnél a fordulópont mindig január 1 és nem az, hogy eltelt e az 1 év... tehát nem a mai napot tekinti fordulópontnak...
próbáld ki:

"2008/12/31" = 1 év
"2009/01/01" = 0 év

szerintem osszad az eltelt napokat 365,5-el és a maradékot dobd a csába... 😊😊 én ezt csinálnámmm
Hálás lennék. Mert nem nagyon akar sikerülni. <#fejvakaras>
Ha gondolod holnap segitek, most lépek mert 4 kor kelés...
mindenkinek szép estét...
Tanácsot kérnék...
Hálozatban vannak a gépek... A-ember megnyitja mondjuk irásra az < adatok.txt > filét...
A filét lock-al lezártam az irás idejére...

B-ember szintén megakarja nyitni mondjuk olvasásra..

Kérdés mi történik B-embernél???

a progi várakozik az unlockra, majd utánna olvassa?
a progi hibával leáll....
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! Sokat segítettetek. Sikerül elkészítenem és már csak 1 apró finomság hiányzik.

Private Sub Command1_Click()
Label1 = DateDiff("m", "22/08/2008", (Now)) & " Hónap"
End Sub

Private Sub Command2_Click()
Label1 = DateDiff("yyyy", "22/08/2008", (Now)) & " Év"
End Sub

Private Sub Command3_Click()
Label1 = DateDiff("d", "22/08/2008", (Now)) & " Nap"
End Sub

Private Sub Form_Load()
Label1 = DateDiff("d", "22/08/2008", (Now)) & " Nap"
End Sub

Rákattintok a Command2-re akkor 1 évet ír..De ez még nincs egy év :S
Csinálj a formon mondjuk 3 db. text_ablakot és 1 db. parancs_gombot...
a parancsgomb clickjéhez ird be:

DATUM_1 = text1.Text ' ide kerül majd a kisebbik dátum
DATUM_2 = Text2.Text ' ide kerül majd a nagyobbik dátum

For x = 1 To 1000000 ' a két idõpont közötti maximális idõ napban
If Str(DateAdd("d", x, DATUM_1)) = DATUM_2 Then Text3.Text = x: Exit Sub
Next x

End sub

Ha elindítod és az ablakokba beirsz egy-egy dátumot a harmadikba kiirja a két dátum közötti napot...
Persze átvariálhatod, a text3 lehet label, a command valaminek a része stb...
MsgBox DateDiff("d", "02/03/2009", "02/05/2009")
End Sub

A DateDiff függvény elsõ változóját, a d-t a következõkre lehet cserélni:

Év: "yyyy"
Hónap: "m"
Hét: "ww"
Nap: "d"
Óra: "h"
Perc: "n"
Másodperc: "s"

Értelemszerûen az óra, perc, másodperc kombóhoz meg kell adni azokat is 😊

Sziasztok!

Lenne 1 óriási kérésem. Elõször is, nemrég kezdtem el Visual Basic-kel "ismerkedni". Lehet, hogy még korai lenne ilyen feladattal kezdeni, de egy egyszerû progira gondoltam, ami számomra nem egyszerû max számotokra lenne az. Szóval egy olyan progit szeretnék ami annyiból áll, hogy megmutatja, hogy PL: szilveszter óta hány nap telt el A gond annyi, hogy el se tudom kezdeni. Próbálkoztam elõször azzal, hogy 2 idõpont között mennyi különbség van:

MsgBox Year(Date) - 2008
End Sub

és valahogy az elõbb említett feladatot szeretném megcsinálni, ha tudtok kérlek segítsetek!
Én vb 4-est használok, ha gondolod leírom, hogy tudsz hangeffekteteket a progiba építeni...
Sztem megoldható, csak nagyon bonyolult módon.... Egyszerübb ha véletlen elérésü filét használsz szekvenciális helyett...
Helyesen:

a = val(Text1.Text)
b = val(Text2.Text)

c = a + b

a text ablakban levõ dolgok alapértelmezésben string-ek, tehát ha számként akarjuk használni, kötelezõ számmá alakítani...

ezt a val fügvénnyel tudjuk megtenni...
Kandurex
Sziasztok, valaki, ha tud segítsen nekem pls,

tegyük fel, hogy van egy txt fájlom, amibe vannak adatok, és annyit szeretnék, hogy egy bizonyos sort egészítsek ki + szöveggel. pl:

valamiszöveg
valamiszöveg
valamiszöveg
mákos
valamiszöveg
valamiszöveg

és mondjuk a "mákos" -hoz fûzök hozzá, hogy tészta 😊 ...vagy ilyesmi.

Azaz ez kellene végeredménynek a fájlomban

valamiszöveg
valamiszöveg
valamiszöveg
mákostészta
valamiszöveg
valamiszöveg

Most én valami huszáros megoldásra gondoltam, nem lenne jó megoldás, ha külön feldolgozásra kerülne a fájl, ugyanis több gigákról van szó :/ 😞

elõre is köszi a helpet...

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Antiga
hálám üldözzön !

http://www.bscgames.com/bsc_dx_sound.asp

szerintem ez hasznos lesz, fõleg ha nem vagy kezdõ

Antiga
köszönöm szépen !

ja és az hogy ha egy hangeffektust szeretnék létrehozni (nem vagyok kezdõ...)

Console.Write(...) után írj egy Console.ReadKey(True)-t, ebben az esetben akkor fog csak kilépni, ha megnyomsz egy gombot.

Antiga
kurdipetinek KÓD :

Public Class Form1
Private Sub Form1_KeyDown(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles Me.KeyDown
If e.KeyCode = Keys.A Then
Label1.Left = Label1.Left - 10
ElseIf e.KeyCode = Keys.D Then
Label1.Left = Label1.Left + 10
ElseIf e.KeyCode = Keys.W Then
Label1.Top = Label1.Top - 10
ElseIf e.KeyCode = Keys.S Then
Label1.Top = Label1.Top + 10
End If
End Sub
End Class

Ezen teljes WSAD mozgás van...

Én ott akadtam el, hogy Consolban írok egy cuccot de mindig bezárul tehát :

Module Module1
Sub Main()
Console.Write("Üdv !")
End Sub
End Module

És F5 nyomásával megjelnik aztán azonnal bezárul... ez mitõl lehet és mi az ellenszere ?

Sziasztok! Elég kezdõ vagyok, csak annyi lenne a kérdésem, h azt hogyan lehet megcsinálni a legegyszerûbben, hogy ha lenyomom pl az "a" betût, akkor a formon lévõ label odébbmegy? Ja, és csak a label van a formon, textbox meg ilyenek nincsenek! Eddig ezzel próbálkoztam:

Private Sub Form_Load()
Label1.Caption = "Láda"
If KeyPress = "a" Then Label1.Left = Label1.Left + 10
End Sub

meg találtam valami billentyûzetes progit a http://www.freeweb.hu/vbpp/programok.html lapon is, de az kínai😞

Please help!

Antiga
Azt nem tudja valaki, hogy van egy TextBox-om és a benne lévõ szöveget egy másik lapról szeretném módosítani azt hogy lehet? Tehát :
Form1.vb-n lévõ TextBox1.Text et akarom módosítani a From2.vb-n lévõ Button1-el

Ezt hogy lehet??

Üdv.: Antiga

Köszönöm a választ, de nekem a gond maga a kód!!
Nem tudom mit írjak be.
hinar
Az új office-ban a makró programozás máshoz megy mint korábban. Elõször megnyitott a powerpoint-ot és elmentett *.pptm (makróbarát fájlban) ezután kezdjél VBA-ban írni programot, mert különben nem mûködik, hiába jó a kód.

Segítség!!!!!!!!!!!
Én sík hülye vagyok a VB-hez, de egy feladatot mindenképpen meg kellene oldanom. Életbevágó. A Powerpoint 2007 be nem tudom melyik VB megy, avval kellene.
Szóval:ha létrehozok egy gombot, milyen parancssort kell megadni, hogy egy kép a slide adott helyén felbukkanjon?
Aztán egy másik gommbal ugyanott egy egy másik kép stb..
Remélem érthetõ volt a kérdés!
Elõre is nagyon-nagyon köszönöm a segítséget!!
Antiga
nem akarok offolni de ezt a Crawler Parental Control és a Windows Vista Szülõi Felyülete is tudja (Vistánál használ Ultimatet asszem) 😊)

sziasztok.
az volna a kérdésem, hogy VB-ben hogy lehet az alábbi dolgokat lekérni: a felhasználó belépésének idõpontja; ehhez hozzáadni pl 20 percet; adni neki egy üzenetet, hogy 2 perc múlva kilépteti a rendszer; automatikus kijelentkezés (hogy a felhasználó ne tudjon beleszólni).
elõre is köszi, tvipera
Foglalkoztok itt egyáltalán VBA-val?
Sziasztok
Tudja valaki, hogyan lehet egy megadott könyvtárba rendszeresen makróval menteni excel táblákat úgy, hogy a mentett file nevében benne van az aktuálsi dátum és létrehozási idõ is?
sziasztok
Rövid kérdés: melyik fórumra menjek, ha kimondottan az Excel programozása érdekel? Köszi
okok, köszi, már rájöttem 😊
hinar
Szerintem a változókat meghatározni és a text ami most szöveg számá kell alakítani.

Valaki nem tuná megmondani, hogy hogy a fenébe kell VB-ben összeadni 2 számot? tehát h a text1-bõl beteszi a számot az a-ba, a text2-bõl a b-be, és a c-be kéne összeadni. de az a baj, hogyha beírom, hogy c=a+b, akkor hogyha text1-ben 4 van, text2-ben 5, akkor az eredméénynek 45-öt ír ki. hogyan lehet ezt megcsinálni rendesen? osztásnál, kivonásnál, szorzásnál, hatványozásnál simán megy.

a = Text1.Text
b = Text2.Text
If Option1.Value = True Then
c = a + b
Label2.Caption = c
End If
2 napja szopok ezzel, mert csak most bukkantam rá, hogy az új VB-ben a long az már 64 bites, és sima integer értékként kell hivatkozni, persze neten összes példaprogiban long van, mert még vb6hoz írták 😊

Kifelejtettem, hogy VS 2008-ban próbálkozom, XP-vel...
Sziasztok!

Ha valaki jártas VB-ben, vessen már erre egy pillantást, mert kitépem a hajam. Ez egy tök alap kis progi, számtalan hasonló szemantikájú kódot lehet a neten találni, nálam azonban nem ok a dolog. A kézzel megadott title-t keresi, meg is van nyitva, lesz is rá egy handle értékem (egy 18 jegyû szám), ez ok. A gond a kicsillagozott résznél van, mivel a "windowlength" érték szintén egy 18 jegyû szám, 18 helyett... És a debug nem is fut le, mivel aritmetikai hibát jelez. Ha kézzel állítom be a méretet (ahogy most is van a kódban), akkor továbbmegy, azonban csak ezeket a 18 számjegyû összegeket kapom, az "Untitled - Notepad" text helyett...

Még tanulom a dolgokat, de valahogy elvesztem, ha valaki jártas ebben, szívesen venném, ha rá tudna nézni, hogy hol cseszem el...

Köszi

Public Class Form1

Private Declare Function FindWindow Lib "user32" Alias "FindWindowA" (ByVal lpClassName As String, ByVal lpWindowName As String) As Long
Private Declare Function SendMessage Lib "user32" Alias "SendMessageA" (ByVal hwnd As Long, ByVal wMsg As Long, ByVal wParam As Long, ByVal lParam As String) As Long

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Const WM_GETTEXT = &HD
Const WM_GETTEXTLENGTH = &HE

Dim windowHandle As Long
Dim windowtextlength As Long
Dim result As Long
Dim windowtext As String

ListBox1.Items.Clear()

windowHandle = FindWindow(vbNullString, "Untitled - Notepad")

If windowHandle <> 0 Then

windowtextlength = SendMessage(windowHandle, WM_GETTEXTLENGTH, 0, 0) + 1

******** 'windowtext = Space(windowtextlength - 1) ********
windowtext = Space(18)
result = SendMessage(windowHandle, WM_GETTEXT, windowtextlength, windowtext)

End If

ListBox1.Items.Add(result)
ListBox1.Items.Add(windowtextlength)
ListBox1.Items.Add(windowtext)

End Sub
End Class