Visual Basic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Try
Dim gameRules As StreamReader = New StreamReader("jatekszabaly.txt");
Dim line As String
Do
line = gameRules.ReadLine();
Console.WriteLine(line);
Loop Until line Is Nothing
gameRules.Close();
Catch e As Exception
Console.Write("Something went really baaaaad : ");
Console.WriteLine(e.Message);
End Try
End If
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
Még kezdõ vagyok a témában, mer suliba tanuljuk, de elkezdett érdekelni a téma, és poénból nekiálltam egy játékot írni(Console aplication-be) csak van egy kis problémám😄 van egy rész a programban, amikor egy jatekszbaly.txt-bõl kiírja az adatokat, de ezt egy ciklusba tettem, és amikor újra be akarnék lépni a ciklusba, akk azt írja, h a jatekszabaly,txt-t már használja egy program.
If menugomb.Key = ConsoleKey.F2 Then
Dim jateksz1 As New IO.FileStream("jatekszabaly.txt", IO.FileMode.Open)
Dim jateksz2 As New IO.StreamReader(jateksz1)
Do While jateksz2.EndOfStream = False
dim p as string
p = jateksz2.ReadLine()
Console.WriteLine(p)
Loop
End If
Vmi ilyesmi lenne, csak ez benn van egy ciklusban. Az érdekelne, h nincs-e egy olyan parancs, hogy miután ezt beolvasta és kiírta, utána kilépjen a jatekszabaly.txt-bõl és ha újra a ciklusba lépne, újra be tudná olvasni.
Köszi:Nick
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Visual Basicban egy pizzarendelõ progi megírását kaptam házinak. A program egy része mûködik addig hogy 1 féle pizzából akármennyi mennyiséget + tudok rendelni viszont ha több pizzából akarok rendelni akkor hibát ír ki és nem számol. ezt a kódot írtam be: Label6(ahova az összeget írja majd)= Text1(adott pizza db) * 600(az ára) idáig mûködik. viszont van egy text 2->750ft + egy Text3 ->900ft-os adott mennyiségû pizza. Ezeket szeretném összekapcsolni hogy mindegyikbõl lehessen egyszerre rendelni akármennyit.
Köszi Szépen elõre is
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
Access-ben tudna vki segiteni egy kicsit?
Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.
közben böngészgettem a témában egy ilyet találtam :
Private Sub Button4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button4.Click
Dim myplayer As New SoundPlayer("C:\hangok\hang")
myplayer.Play()
End Sub
de ez bibidzik, mert wavot nem szeretne ...
valamit :
Imports System.Media
Imports System.IO
Public Class Form1
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
'Streambõl
Dim stream As New FileStream("C:\mydir\mywav.wav", FileMode.Open)
Dim smyplayer As New SoundPlayer(stream)
smyplayer.Play()
stream.Close()
'Direkt fájlútvonal
Dim myplayer As New SoundPlayer("C:\mydir\mywav.wav")
myplayer.Play()
End Sub
End Class
ehhez nem értek, legalábbis a streamhoz nem, az milyen elmagyarázná valaki ?
Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.
Segítséget szeretnék kérni olyan emberektõl akik értenek a VISUAL C# -hoz, mert kéne csinálnon egy beadandó feladatot, de nekem a programzás nem az erõsségem. Álítólag nem egy bonyolult feladat, egy hozzáértõ 10-15perc alatt meg tudja csinálni. Aki tud kérem segitsen nagyon fontos lenne.
Elõre is köszönöm!
[email protected]
Közben kipattant 1 újabb (körülményes, de lehet, hogy eddigi legjobb) megoldás.
Private Sub Command2_Click()
Label1 = ("27 / 7 / 2009" > (Now)) = "0 év" Or Label1 = ("27/07/2009" = (Now)) = "1 év"
End Sub
próbáld ki:
"2008/12/31" = 1 év
"2009/01/01" = 0 év
szerintem osszad az eltelt napokat 365,5-el és a maradékot dobd a csába... 😊😊 én ezt csinálnámmm
mindenkinek szép estét...
Hálozatban vannak a gépek... A-ember megnyitja mondjuk irásra az < adatok.txt > filét...
A filét lock-al lezártam az irás idejére...
B-ember szintén megakarja nyitni mondjuk olvasásra..
Kérdés mi történik B-embernél???
a progi várakozik az unlockra, majd utánna olvassa?
a progi hibával leáll....
Private Sub Command1_Click()
Label1 = DateDiff("m", "22/08/2008", (Now)) & " Hónap"
End Sub
Private Sub Command2_Click()
Label1 = DateDiff("yyyy", "22/08/2008", (Now)) & " Év"
End Sub
Private Sub Command3_Click()
Label1 = DateDiff("d", "22/08/2008", (Now)) & " Nap"
End Sub
Private Sub Form_Load()
Label1 = DateDiff("d", "22/08/2008", (Now)) & " Nap"
End Sub
Rákattintok a Command2-re akkor 1 évet ír..De ez még nincs egy év :S
a parancsgomb clickjéhez ird be:
DATUM_1 = text1.Text ' ide kerül majd a kisebbik dátum
DATUM_2 = Text2.Text ' ide kerül majd a nagyobbik dátum
For x = 1 To 1000000 ' a két idõpont közötti maximális idõ napban
If Str(DateAdd("d", x, DATUM_1)) = DATUM_2 Then Text3.Text = x: Exit Sub
Next x
End sub
Ha elindítod és az ablakokba beirsz egy-egy dátumot a harmadikba kiirja a két dátum közötti napot...
Persze átvariálhatod, a text3 lehet label, a command valaminek a része stb...
MsgBox DateDiff("d", "02/03/2009", "02/05/2009")
End Sub
A DateDiff függvény elsõ változóját, a d-t a következõkre lehet cserélni:
Év: "yyyy"
Hónap: "m"
Hét: "ww"
Nap: "d"
Óra: "h"
Perc: "n"
Másodperc: "s"
Értelemszerûen az óra, perc, másodperc kombóhoz meg kell adni azokat is 😊
Lenne 1 óriási kérésem. Elõször is, nemrég kezdtem el Visual Basic-kel "ismerkedni". Lehet, hogy még korai lenne ilyen feladattal kezdeni, de egy egyszerû progira gondoltam, ami számomra nem egyszerû max számotokra lenne az. Szóval egy olyan progit szeretnék ami annyiból áll, hogy megmutatja, hogy PL: szilveszter óta hány nap telt el
MsgBox Year(Date) - 2008
End Sub
és valahogy az elõbb említett feladatot szeretném megcsinálni, ha tudtok kérlek segítsetek!
a = val(Text1.Text)
b = val(Text2.Text)
c = a + b
a text ablakban levõ dolgok alapértelmezésben string-ek, tehát ha számként akarjuk használni, kötelezõ számmá alakítani...
ezt a val fügvénnyel tudjuk megtenni...
tegyük fel, hogy van egy txt fájlom, amibe vannak adatok, és annyit szeretnék, hogy egy bizonyos sort egészítsek ki + szöveggel. pl:
valamiszöveg
valamiszöveg
valamiszöveg
mákos
valamiszöveg
valamiszöveg
és mondjuk a "mákos" -hoz fûzök hozzá, hogy tészta 😊 ...vagy ilyesmi.
Azaz ez kellene végeredménynek a fájlomban
valamiszöveg
valamiszöveg
valamiszöveg
mákostészta
valamiszöveg
valamiszöveg
Most én valami huszáros megoldásra gondoltam, nem lenne jó megoldás, ha külön feldolgozásra kerülne a fájl, ugyanis több gigákról van szó :/ 😞
elõre is köszi a helpet...
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
ja és az hogy ha egy hangeffektust szeretnék létrehozni (nem vagyok kezdõ...)
Public Class Form1
Private Sub Form1_KeyDown(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles Me.KeyDown
If e.KeyCode = Keys.A Then
Label1.Left = Label1.Left - 10
ElseIf e.KeyCode = Keys.D Then
Label1.Left = Label1.Left + 10
ElseIf e.KeyCode = Keys.W Then
Label1.Top = Label1.Top - 10
ElseIf e.KeyCode = Keys.S Then
Label1.Top = Label1.Top + 10
End If
End Sub
End Class
Ezen teljes WSAD mozgás van...
Én ott akadtam el, hogy Consolban írok egy cuccot de mindig bezárul tehát :
Module Module1
Sub Main()
Console.Write("Üdv !")
End Sub
End Module
És F5 nyomásával megjelnik aztán azonnal bezárul... ez mitõl lehet és mi az ellenszere ?
Private Sub Form_Load()
Label1.Caption = "Láda"
If KeyPress = "a" Then Label1.Left = Label1.Left + 10
End Sub
meg találtam valami billentyûzetes progit a http://www.freeweb.hu/vbpp/programok.html lapon is, de az kínai😞
Please help!
Form1.vb-n lévõ TextBox1.Text et akarom módosítani a From2.vb-n lévõ Button1-el
Ezt hogy lehet??
Üdv.: Antiga
Nem tudom mit írjak be.
Én sík hülye vagyok a VB-hez, de egy feladatot mindenképpen meg kellene oldanom. Életbevágó. A Powerpoint 2007 be nem tudom melyik VB megy, avval kellene.
Szóval:ha létrehozok egy gombot, milyen parancssort kell megadni, hogy egy kép a slide adott helyén felbukkanjon?
Aztán egy másik gommbal ugyanott egy egy másik kép stb..
Remélem érthetõ volt a kérdés!
Elõre is nagyon-nagyon köszönöm a segítséget!!
az volna a kérdésem, hogy VB-ben hogy lehet az alábbi dolgokat lekérni: a felhasználó belépésének idõpontja; ehhez hozzáadni pl 20 percet; adni neki egy üzenetet, hogy 2 perc múlva kilépteti a rendszer; automatikus kijelentkezés (hogy a felhasználó ne tudjon beleszólni).
elõre is köszi, tvipera
Tudja valaki, hogyan lehet egy megadott könyvtárba rendszeresen makróval menteni excel táblákat úgy, hogy a mentett file nevében benne van az aktuálsi dátum és létrehozási idõ is?
Rövid kérdés: melyik fórumra menjek, ha kimondottan az Excel programozása érdekel? Köszi
a = Text1.Text
b = Text2.Text
If Option1.Value = True Then
c = a + b
Label2.Caption = c
End If
Ha valaki jártas VB-ben, vessen már erre egy pillantást, mert kitépem a hajam. Ez egy tök alap kis progi, számtalan hasonló szemantikájú kódot lehet a neten találni, nálam azonban nem ok a dolog. A kézzel megadott title-t keresi, meg is van nyitva, lesz is rá egy handle értékem (egy 18 jegyû szám), ez ok. A gond a kicsillagozott résznél van, mivel a "windowlength" érték szintén egy 18 jegyû szám, 18 helyett... És a debug nem is fut le, mivel aritmetikai hibát jelez. Ha kézzel állítom be a méretet (ahogy most is van a kódban), akkor továbbmegy, azonban csak ezeket a 18 számjegyû összegeket kapom, az "Untitled - Notepad" text helyett...
Még tanulom a dolgokat, de valahogy elvesztem, ha valaki jártas ebben, szívesen venném, ha rá tudna nézni, hogy hol cseszem el...
Köszi
Public Class Form1
Private Declare Function FindWindow Lib "user32" Alias "FindWindowA" (ByVal lpClassName As String, ByVal lpWindowName As String) As Long
Private Declare Function SendMessage Lib "user32" Alias "SendMessageA" (ByVal hwnd As Long, ByVal wMsg As Long, ByVal wParam As Long, ByVal lParam As String) As Long
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Const WM_GETTEXT = &HD
Const WM_GETTEXTLENGTH = &HE
Dim windowHandle As Long
Dim windowtextlength As Long
Dim result As Long
Dim windowtext As String
ListBox1.Items.Clear()
windowHandle = FindWindow(vbNullString, "Untitled - Notepad")
If windowHandle <> 0 Then
windowtextlength = SendMessage(windowHandle, WM_GETTEXTLENGTH, 0, 0) + 1
******** 'windowtext = Space(windowtextlength - 1) ********
windowtext = Space(18)
result = SendMessage(windowHandle, WM_GETTEXT, windowtextlength, windowtext)
End If
ListBox1.Items.Add(result)
ListBox1.Items.Add(windowtextlength)
ListBox1.Items.Add(windowtext)
End Sub
End Class