29
  • uniu
    ok, a problema sztem gyokeresen az, ha a szabadsagjogokat probaljak roviditeni, mert ok tudjak mi kell nekem/kunk. ha diktatorikus a rendszer akkor meg pofatlanabbul megy ez:(
  • Andris
    Hát Ti nem vagytok komplettek Miért kell flémelni?! Én csak annyit mondtam, hogy nekik is megvan az igazuk, és kommunizmusnak is vannak előnyei (és természetesen hátrányai is) az itteni pártrendszerrel szemben.

De persze tudom hogy itt amúgy is az a "menő" ha élből leszólunk mindenkit aki 1 kicsit is más véleményen van mint a többiek....
  • uniu
    Osszetartobbak, akik nem szeretnek, hogy bevigyek oket "meghallgatasra" mert olyan oldalt akart nezni amit cenzurazott a kinai kormany az interneten. Az usa szabadsaga alszent, valojaban mar reg nem errol van szo. Amugy miert ne mesz ki kinaba ? joblenne mindenkinek.
  • Hegyikecske
    Whehhehe lol sok hüje kínai :D
  • BiroAndras
    "A hazai fórumok többségéről is simán kimoderálják a moderátorok a nekik nem tetsző hozzászólásokat. És akkor még nem is beszéltünk a törvény által tiltott tartalmak közzétételétől."

A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy bárki bármit bárhol mondhat. Azt jelenti, hogy a társadalom dönti el, hogy milyen témák, illetve milyen stílus nem illendő nyílvános helyeken, és a vétkesek nem tűnnek el nyomtalanul, súlyosabb esetekben is max. enyhe büntetést kapnak. A magánbeszélgetésekre meg semmilyen korlátozás nincs.

"Elég baj az hogy nem elég tökösek hozzá hogy ne dolgozzanak éhbérért, és így lassan de biztosan tönkrevágják a Föld többi részének a gazdaságát."

A baj az, hogy nekik így is megéri, mert annyira alacsony az életszínvonaluk. Ez viszont pont attól fog elmúlni hosszabb , hogy külföldi cégeknek dolgoznak. A mai legfejlettebb államok is így kezdték (Japán, Taiwan, Dél-Korea, stb.). A dolog arról szól, hogy az eddig mesterségesen fenntartott gazdasági különbségek szép lassan kiegyenlítődnek.
  • zippofcy
    "a túlzott szabadság senkinek sem tesz jót... lsd.: USA" HAHAHAHAHAHAAAAHHAAAAHAHAHAHAHAHHHAAAAA
    Az USAban lassan csak annyi szabadsága marad az embereknek hogy a rengeteg közkézen forgó fegyverrel ámokot fussanak. Meg persze szabadon méltathatják az amerikai életformát meg a führerüket. Hmm nem volt már ilyen valahol, valamikor? Nem véletlen azér hogy az első politikus aki a médiában Hitlerhez hasonlította Busht német nyelvterületről származott. Aztán persze le is mondatták. Szólásszabadság, ugye Azért szerintem a fenti hasonlat erősen sértő Hitlerre nézve, ő ugyanis igaz hogy elmebeteg volt, de azért a saját népével legalább az elején jót tett, ha mást nem hát a gazdaságot meg az önbecsülésüket rendberakta. Bush mit is tud felmutatni? Bush nem elmebeteg, csak szimplán idióta. És kiket tud vezetni egy idióta? Maximum hülyéket. Szal 300 millió hülye a Föld vezető hatalma ... jajj nekünk.
  • zippofcy
    A hazai fórumok többségéről is simán kimoderálják a moderátorok a nekik nem tetsző hozzászólásokat. És akkor még nem is beszéltünk a törvény által tiltott tartalmak közzétételétől. Szal a szólásszabadság jelenleg SEHOL nem érvényesül maradéktalanul. Kínában az emberi jogok se érvényesülnek egyáltalán, de a kínaiak úgyis kicsik, sárgák és sokan vannak, vagyis úgyse tudjuk megkülönböztetni őket egymástól, akkor meg ki nem szarja le az országukat? Elég baj az hogy nem elég tökösek hozzá hogy ne dolgozzanak éhbérért, és így lassan de biztosan tönkrevágják a Föld többi részének a gazdaságát.
  • Tetsuo
    Azért részben igaza van, Kínában amúgy szinte minden elérhető és óriási a fejlődés az infrastruktúrában (pl az első nyerges mágnesvasút) és a gazdaság minden területén, az élet is 99%ban szabad.
    Csupán a pártot, a vezetőket nem illik szidni (ami 1 átlagembernek eszébe sem jut) s akkor minden rendben van. Persze ez rosz, hiszen a szólásszabadság máshol alapvető jog. De ezen a téren is van, igaz lassú, fejlődés a demokrácia felé. Viszont a mi kapitalista 'demokráciánk' rafinált káros hatásai ellen nem tudnak mit csinálni, már lassan ők is olyan zombi fogyasztók lesznek mint mi.
  • Epikurosz
    Nem tudom ehhez mit szóljak.
    A múlt héten beszéltem valakivel, aki épp Shenzenben él.
    De tegnap már tényleg nem tudtunk beszélni, csak üzenetet váltani a Skype-pal.
    A partner aszonta, épp nincs mikrofonaj.
  • Iori
    és arról nem is beszélve hogy rengeteg szoftvert is a kínaiak nevéhez füződik , a BT kilensek nagy része (pl:BItcomet) aztán még sorolhatnám...ja és a Yahoot is kínaiak csinálták...
  • MacrosTheBlack
    Mindet. :) Tegnap média markecban nézem a füleseket: sennheiser, philips, thomson, mind kínai. :)
  • MacrosTheBlack
    Azt csak te hiszed. Nyisd ki bármelyiket, ott mosolyog rád a méd in csájna. :)
  • Iori
    sőt a számítógéped vmelyik alkatrésze biztos hogy ott gyártották :P
  • Bith
    Max próbálhatod sztem, mert manapság már mindent ott gyártanak, vagy esetleg Thaiföldön.
  • fie
    Ezért és sok másért nem veszek kínai terméket. (Legalább is próbálok)
  • dondore
    Shenzhen.
  • pemga
    Valóban, anno pc-khez is voltak ilyenek, de minden ilyen cucc extra költség. Meg más dolog az, hogy ha egy p2p hálózat használatához meg kell venned még egy "hardware-kulcsot" is, ez jelentősen csökkentheti a népszerűségét. Meg manapság a "tenorizmus korszakában" megnézném azt, aki engedélyez egy mobiltelefonhoz ilyen titkosító kütyüt tömeggyártásba :). (Fű alatt lehetne piac, mint mondjuk a moddolt xboxok-é, de a skype brutter felhasználói bázissal rendelkezik, nem ilyen egyszerű előírni mindenkinek a használatát.)
  • Caro
    Lehet titkosító áramkört is fejleszteni.
    Az lazán megoldja ezt.
  • Ironka
    Úristen. Te totál barom vagy, tudtad? Párttitkár lettél volna a volt rendszerben, aki kéjesen élvezi, ahogy csontig nyalhat Kádár elvtárs szőrös valagába.
    Ajánlom, kezd újra az általánost.
  • pemga
    IPSec van IPv4-re is, opcionálisan, de szerencsére elég ha a végpontok tudják. (Hogy melyik oprendszer mennyire támogatja, arról szerintem van elképzelésed :), de azóta már lehet hogy változtattak rajta.) Viszont ha a skype fix porton, vagy rögzített proto azonosítóval mozog akkor sec-perc alatt ki lehet szűrni ezek után is. https-n tunnelezve, úgy már lehetne. Csak pl. egy mobilkütyü nem tudom mennyire fogja ezt a realtime titkosítást bírni vasból, vagy már el vagyok maradva? :))
  • cSuwwi
    persze hogy nem merik megszólni a kormányt, mert azonnal be is vágják őket sittre.
  • Andris
    Nem kell fikázni a helyi vezetőt, és minden rendben lesz. Ott eszébe sem jut az embereknek, megszólni a kormányt, sokkal összetartóbbak mint a nyugati kultúrákban. Persze valóban nincs akkora szabadsága az embereknek mint itt, de a túlzott szabadság senkinek sem tesz jót... lsd.: USA
  • Caro
    Nem kell aggódni minden kijátszható.
    Proxy, SSL...
    És már nem is olyan egyszerű blokkolni.
    Valaki adjon egy kis felvilágosítást az IPv6-ról. Ha jól tudom, ott a gépek közt eleve titkosított a kommunikáció. Bár azt nem tudom, hogy ez a portot is eltakarja-e.
  • h4x0r
    "a hirhez: kinának mindent lehet???"

Persze. A vilag lakossaganak kb. 1/5-e ott el, meg landzsakkal felszerelve is elpakolnak az USA-t, ha bevadulnanak. :)
  • arty
    élj ott 1 évet, kiváncsi leszek milyen szinben festenéd ele :D mondjuk akkor, ha a 365 napból 350et sitten töltenél, mert nem tetszett, ahogyan a helyi vezetőd élt és ezt megirtad a blogodban ;) fingod sincs semmiről ...

a hirhez: kinának mindent lehet???
  • Zedas
    Vodafone is meglépte már a dolgot. 2007-től blokkolni fogják a Skype csomagjait, ergo hiába lesznek addigra olyan telefonok amikkel lehetne használni (saját IP címmel), nem lesz min.

Itt jöhet be a képbe a Google egész amerikát lefedő ingyenes WiFi telefonhálózata, amiről egyelőre csak pletykák vannak. Ha azt megtudják lépni...
  • Caro
    Ez így nagyon nem igaz. Mindegy, hogy a kínaiak mire költik a pénzüket, ha az országon belül marad. És valószínűleg ott marad.
  • Andris
    Teljesen logikus és érthető lépés volt Kínától ez. Nincs ezen semmi kiakadni való. Ők is tudják, hogy csak késleltetni tudják a VoIP elterjedését, de muszáj késleltetniük, mert nem áll még készen a gazaság arra, hogy ekkora bevételtől essenek el.

Nem tudom miért kell rossz színben feltüntetni Kínát... ez kezd olyan lenni az SG-n mint a Microsoft hírek.
  • Dr4gonlord
    Nos erre mit lehet mondani? Gratulálok.