439
-
#155 Mi ez az Empire? -
#154 Empire? Nem is hallottam róla. Nincs egy kis plusz infód? -
winnie #153 no para - ez az hbo.
vagonnyi másik sorozat lesz a rome helyett.
mindenesetre érdemes leszedni addig is a 6 részes EMPIRE-t, mert nemsokára meglesz az összes részhez a magyar felirat -
Roll #152 Hát akkor kicsit sokat kell várnunk. -
#151 2007??? -
winnie #150 [b]rome 1x12 - ezzel vége az első évadnak.
folytatás 2007. márxiusban az újabb 12 résszel -
#149 Nembaj...az a lényeg,hogy mi látjuk,teccik.....a rtl és bűntársainak ez amugyis "tul értelmes"....meg ebben nincsenek judeo,ill niga szuperhősök..azaz eleve nálauk csak c kategoria lehet..... -
#148 több is mint kéne. (szerintem :) -
Roll #147 Te aztán konkrét csávó vagy. Egyből a lényeg.
A válasz: igen. -
#146 téleg van benne dugás? -
#145 12 rész az első széria. Azzal ér véget az első, hogy megölik J.C.-t. Hátra van még Marcus Antonius élete és bukása, majd Octavianus/Augustus élete. Biztos tovább viszik, mert sok mindent bele lehet keverni, hisz minden fontosabb szereplő megjelent.
Nem tudom Amerikában mekkora sikere volt a sorozatnak, de itthon alig tudnak róla. Sajnos. -
#144 Köszi! -
Roll #143 Ahhoz képest, hogy milyen jó a sorozat, elég kevés hozzászólás van itt.
Pedig aki elkezdi szerintem az rákap, ahogy én is.
Tényleg csak 12 rész lesz az első évad? Vagy ez ki lesz bővítve 22-re, mint
a legtöbb új sorozat? -
#142 nekem így kimondottan tetszik és praktikusabb is mint a nagyobb. Végülis egy banner ne legyen nagy :D -
#141 Ha egy Moderátor látja, akkor ami rossz link, vagy hibás beírás, kérem törölje! -
#140 -
#138 *Capitoóliumi=Capitoliumi
(korán van még ...) -
#137 #135: Elcsúszott. Tehát:
Róma történelmének egyes részeivel kapcsolatos.
A hatalmas kardos faszi az elején: Aeneas.
A leányrablásos rész: szabin nők elrablása (anno a rómaiak - köztük Romolus - így szereztek maguknak feleséget, többek közt ez is oka volt az állandó "itáliai" háborúskodásnak).
Az ökör az áldozásra-jóslásra vonatkozik, általában a májából jósoltak.
A kocsiverseny a versenyekre (még az etruszkok idejéből), a telepesszekér Itália benépesítésére vonatkozik.
A lóhoz kötözött emberke: Mettius Fuffetius. Így büntették meg, mint árulót. Hosszú a sztori, írd be a keresőbe és megtudod a történetet.
A bőrbe öltözött emberke egy gall, a gall támadásra utal.
A gágogó ludak: A "Capitoóliumi Szent Ludak"-ra emlékezik (Junó isten szent ludjai), akik felriasztották a római örséget álmából, amikor a gallok csellel rátámadtak Rómára és már szinte az egész város - kivétel az erőd, a Capitolium - az övék volt.
A menekülő emberkék jelenetek a Gracchus testvérek meggyilkolására utal.
Utána vannak karikatrák, falfirkák, ill. a mindennapokat (pl. áldozás, farkasok, orgiák) ábrázoló jelenetek.
Aztán feltűnik Jupiter, a főisten.
Majd a jóslásra, temetkezésre, tulvilági életre utal a "bevezető/főcím" rész.
Nagyon jól megszerkesztett, a kort visszaadó, profi munka már a sorozat főcíme is. -
#136 Róma történelmének egyes részeivel kapcsolatos.
A hatalmas kardos faszi az elején: Aeneas.
A leányrablásos rész: szabin nők elrablása (anno a rómaiak - köztük Romolus - így szereztek maguknak feleséget, többek közt ez is oka volt az állandó "itáliai" háborúskodásnak).
Az ökör az áldozásra-jóslásra vonatkozik, általában a májából jósoltak.
A lóhoz kötözött emberke: Mettius Fuffetius. Így büntették meg, mint árulót. Hosszú a sztori, írd be a keresőbe és megtudod a történetet.
A bőrbe öltözött emberke egy gall, a gall támadásra utal.
A kocsiverseny a versenyekre (még az etruszkok idejéből), a telepesszekér Itália benépesítésére vonatkozik.
A gágogó ludak: A "Capitoóliumi Szent Ludak"-ra emlékezik (Junó isten szent ludjai), akik felriasztották a római örséget álmából, amikor a gallok csellel rátámadtak Rómára és már szinte az egész város - kivétel az erőd, a Capitolium - az övék volt.
A menekülő emberkék jelenetek a Gracchus testvérek meggyilkolására utal.
Utána vannak karikatrák, falfirkák, ill. a mindennapokat (pl. áldozás, farkasok, orgiák) ábrázoló jelenetek.
Aztán feltűnik Jupiter, a főisten.
Majd a jóslásra, temetkezésre, tulvilági életre utal a "bevezető/főcím" rész.
Nagyon jól megszerkesztett, a kort visszaadó, profi munka már a sorozat főcíme is. -
#135 Egyébként tudja valaki hogy mit jelentenek azok a jelek, jelenetek, amelyeket a sorozat elején, a bevezetőben lehet látni a falakon? -
#134 próbálj torrent keresővel rákeresni, hátha! -
Bepantheras #133 Sziasztok! Én a múlt héten kezdtem el nézni ezt a sorozatot és nagyon megtetszett! Most járnék a 7. résznél és egyszerűen nem tudom letölteni a bittorenten. Megállt 99,2%-nál. Egyszerűen nincs meg senkinek 100% akitől le tudnám tölteni. Nem tudtok valami tanácsot adni? Vagy esetleg valakinek nincs meg? A file: rome 1x07 hdtv lol.avi -
#132 én a HBO felirat felett is pont annyit hagynék, mint amennyi a Rome alatt van. De miattam ne fáraszd magad, mert a többieket nem zavarja a mérete ;-) -
#130 Jó ez, meg ne bántódj már! :)
csak tologattam egy kicsit a képernyő széléhez és úgy néztem, hogy semmi sem maradna le róla akkor sem, ha kicsivel a szöveg alatt és felett el lenne metélve :D -
#129 Találtam két jó képet, és gondoltam megkérdezem az ide irogatókat. Én nem vagyok egy rajzzseni, de ha vki okosan meg tudja vágni, tegye. Azért köszi, hogy bekerült. -
#128 jó kis kép, de miért divat manapság ez a féloldal magasságú banner? Simán lehetne 2cm-rel laposabb és semmi sem hiányozna a képről, ha a szöveg alatt és felett el lenne vágva. -
#127 Valamelyik tényleg mehetne bannernek ...
Sajnos itthon kevésbé ismert a sorozat, de szerintem lesz akkora siker ha felfedezik többen is, mint az Elit alakulat, a LOST, vagy a Maffiózók.
-
#126 Vagy egy vagy kettő. Most már nem kóser hány része van összese a sorozatnak. vagy 12 v. 13. -
#125 Anyám!
Ez az Episode 11 - The Spoils valami ultrabrutál volt. Nagyon +18. Hihetetlen durva rész volt. Ritka brutálisan - persze nem megvágva - öltek meg benne pár embert az arénában. Még két rész van hátra, de ez a rész minden visz erőszakban.
Sajnálom, hogy vége lesz. Nagyon jól bemutatták a Triumvirátus felbomlását követő eseményeket.
-
#124 Még van két rész. 12 részes az első széria.
Caesar még él.
Viszont szerencsétlen Pullora nagyon szar napok következnek ... -
#123 És ez valoban season 1...vagy ennyi,pont vége a sorozatnak?.... -
#122 Még két rész van ... -
#121 Hmm. Nem 10 részes ...
A 10. rész tök komor hangulatú volt. -
#120 ÁÁÁÁ...idiota vaok.....közben megtaláltam...:)))))sry:)) -
#119 Sziasztok...nekem eddig 8 rész van meg....honnan tudnék feliratot szedni hozzá??köszi:)))) -
#118 oké-oké, vágom már:) -
#117 Dehogy. -
#116 aszittem a matyira gondolsz :) -
#115 Nagy magyarosító hírében állt, pedig szegényke nem volt "teljesen" magyar származású. -
#114 Jaja. Jenő.