ROME az HBO-n (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
Itthon is leadja az HBO ...

A medve nem játék.

Sephi
Ohh nekem itt rostokol a gepemen. Meg kell nezni.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

2007. csak ez az egy verzió van.
nem tom már olvastam több fórumban hogy 2006 máshol hogy 2007 IMDBn is volt mind2 verzió...ezért érdeklõdöm én is

hol írnak 2006-ot?
most végeztem az utolsó résszel. Nagyon gyászos lett a vége <#idiota><#idiota>
A 11. rész pedig nagyon brutális, ehhez képest a gladiátor egy mese. Marha jó kis sorozat...

Mikor jön a következõ évad ? 2006 tavasz vagy 2007 tavasz ? mindenhol mást irnak

köszi a válaszokat

a.carkey
1. Fiktív.
2. Unokahúga.
3. Kb. (Amennyire egy fiktív szereplõkbõl álló sorozat hû lehet. Vannak benne tények és van benne sok Hollywood is.) Példádra:
Pompeiust tényleg Septimus öli meg és úgy, ahogy a filmben mutatták.
4. Ez még a Nero elõtti Roma. Se nem rendezett, se nem szép. De még mindig a legnagyobb város volt Európában akkor ...

A medve nem játék.

Rafaelo
koszos volt

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Én most nézem a sorozatot nagyon tetszik (7. részt néztem meg most), lenne néhány kérdésem:

- Veronus és Pullo fiktív karakterek vagy léteztek ?
- Atia végülis kicsodája Ceasarnak ? (Azt tudom hogy õ is a Julii-ból származik)
- Mennyire hû a történelemhez ? (Csak annyit tudok amennyit törin megtanultam) Pl. Pompeius-t tényleg ott ölik meg ahol és az aki a filmben ?
- Róma tényleg ilyen koszos volt ? <#idiota>

Asszem egyenlõre ennyi majd még biztos lesz ha eszembe jut...

SPOILER!

A Pompeius vs. Ceasar csata elég kiábrándító volt <#idiota> ezzel csak én vagyok igy ? Azt meg hogy csak a 2 fõhõs éli túl a hajótörést + hullákból épített tutajjal kievickélnek Pompeius lába elé kcsit erõltetettnek éreztem.
A rabszolga a hatalmas cock-jával meg <#wow1> hogy fér bele a tv-sorozat kategóriába ??<#confused>

Ezúton szeretnék gratulálni a fordítónak (Gabeboy) fantasztikus munkátt végzett !! Tökéletesen eltalálta a nyelvezetet + a lábjegyzetek <#taps>

a.carkey
Legalább nagyobb lesz itt is a mozgás.

A medve nem játék.

Bucser
Emule-on ez is fent van elég sok példányban. Elsõ évad végig.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Jövõre nyomja a magyar Hobó is!

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

Victory and Glory Lucius Vorenus,Titus Pullo

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

Hello
Tegnap néztem meg az utolsó részt,iszonyat jó ez a sorozat.
Az arénás jelenet nagyon felkavaró volt az a bajtársiasság lenyûgözõ volt.
Minden elismerésem a rendezõé gratulálok neki.
Alig várom a 2.évadot... 13
Sok sikert mindenkinek hy

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

a.carkey
Huh, sajnos Torrentnél gyorsabbat én sem tudok. Hasonlóan jártam, mint Te, az Into the Westtel. 😞

A medve nem játék.

Mostmár engem is érdekelne....az elsõ részt sikerült letöltenem de a többit..ahj<#szomoru1> 2kval jön valaki pls <#help>
<#szomoru1>

Zsolo007
Ez tény 😊

Yossarian
nem azt állítottam, hogy maradandó mûvészi alkotás, hanem azt, hogy szeretem, mert kikapcsol és szórakoztat.

Nieleen

Zsolo007
Háááááát. Hadd ne mondjak véleményt az Atlantisról....Én is nézem....De...

Yossarian
jut eszembe - ha már offolunk - nálam a TOP-ban benne van a SG Atlantis is 😊

Nieleen

AnuluWork
Régebben volt Elnök emberei topic az SGn, az hová tûnt???, mert a tegnapi nem volt egy semmi rész.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Yossarian
ehh, kábé én is ezeket szeretem.

Nieleen

AnuluWork
Az biztos, hogy ez a tv sorozat NÁLAM benne van a legjobb 10-ben, méghozzá a dobogón.

1. Dadus (The Nanny)
2. Elit Alakulat (Band of Brothers)
-. Róma (Rome)
4. Halló, Halló! ('Allo, 'Allo!)
5. Forró szél (Vruc vetar)
6. Maffiózók (The Sopranos)
7. Elnök emberei (The West Wing)
8. Vészhelyzet (E.R.)
9. Rém rendes család (Married With Children)
10. Harmadik mûszak (Third Watch)

a.carkey
Közben lejött.

Caesart nem a szenátus lépcsõjén szúrták le, és volt a "Te is fiam ...", csak nem mondta ki, mert meg sem tudott szólalni a fájdalomtól, de mozgott a szája. 😊

És kb. annyira volt pontatlan, mint Pullo és Lucius Veronus alakja.

Roppant mód szomorúra sikeredett a befejezés. Brutus anyját remélem feldarabolják.

Sajnos Lucius mindhalálig hûséget fogadott Marcus Antoniusnak, még korábban, és mivel Pullo Octavianus párti, nagyon kinéz egy Pullo vs Lucius páharc, és röhej, de Lucius akart leginkább nem belekeveredni, erre tessék, és Pullo akart leginkább belekeveredni, erre kimardt szinte mindenbõl, ráadásul õ Caesar és Kleopátra gyermekének az apja is ... 😊

A medve nem játék.

Ryleh
sajna nekem is csak a LOL van meg😞(((

a.carkey
Honnan lehetne letölteni az EP12-t, abból is a 700 MB-os változatot?

A medve nem játék.

Zsolo007
Már volt. És felfedeztem egy két dolgot. Szerintem pontatlan volt egy picit...

Caesart tudtommal a szenátus LÉPCSÕJÉN szúrták le, nem bent a szenátusban.
Valamint kimaradt a "Te is fiam, Brutus" dolog is....

Annyira nem lényegesek, csak feltûnt..

AnuluWork
Nem volt hétvégén a 12. rész? 😞

Mikor adják le?

Gabeboy
6. részes római kori minisorozat, nemrég volt a Hallmarkon is. A port.hu-n találsz adatot hozzá. A történelmi tényekhez azonban nem olyan hû, mint a Rome, a történet kedvéért ferdítettek rajta.

AnuluWork
Mi ez az Empire?

Yossarian
Empire? Nem is hallottam róla. Nincs egy kis plusz infód?

Nieleen

no para - ez az hbo.

vagonnyi másik sorozat lesz a rome helyett.

mindenesetre érdemes leszedni addig is a 6 részes EMPIRE-t, mert nemsokára meglesz az összes részhez a magyar felirat
Hát akkor kicsit sokat kell várnunk. <#wow1>

Zsolo007
2007??? <#wilting><#szomoru1><#wow2>

rome 1x12 - ezzel vége az elsõ évadnak.

folytatás 2007. márxiusban az újabb 12 résszel
Ryleh
Nembaj...az a lényeg,hogy mi látjuk,teccik.....a rtl és bûntársainak ez amugyis "tul értelmes"....meg ebben nincsenek judeo,ill niga szuperhõsök..azaz eleve nálauk csak c kategoria lehet.....

Yossarian
több is mint kéne. (szerintem 😊

Nieleen

Te aztán konkrét csávó vagy. Egybõl a lényeg.

A válasz: igen.

Rafaelo
téleg van benne dugás?

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

a.carkey
12 rész az elsõ széria. Azzal ér véget az elsõ, hogy megölik J.C.-t. Hátra van még Marcus Antonius élete és bukása, majd Octavianus/Augustus élete. Biztos tovább viszik, mert sok mindent bele lehet keverni, hisz minden fontosabb szereplõ megjelent.
Nem tudom Amerikában mekkora sikere volt a sorozatnak, de itthon alig tudnak róla. Sajnos.

A medve nem játék.

Zsolo007
Köszi! <#worship>

Ahhoz képest, hogy milyen jó a sorozat, elég kevés hozzászólás van itt.
Pedig aki elkezdi szerintem az rákap, ahogy én is.

Tényleg csak 12 rész lesz az elsõ évad? Vagy ez ki lesz bõvítve 22-re, mint
a legtöbb új sorozat?

Yossarian
nekem így kimondottan tetszik és praktikusabb is mint a nagyobb. Végülis egy banner ne legyen nagy 😄

Nieleen

a.carkey
Ha egy Moderátor látja, akkor ami rossz link, vagy hibás beírás, kérem törölje!

A medve nem játék.

a.carkey

A medve nem játék.

a.carkey
*Capitoóliumi=Capitoliumi

(korán van még ...)

A medve nem játék.

a.carkey
#135: Elcsúszott. Tehát:

Róma történelmének egyes részeivel kapcsolatos.

A hatalmas kardos faszi az elején: Aeneas.

A leányrablásos rész: szabin nõk elrablása (anno a rómaiak - köztük Romolus - így szereztek maguknak feleséget, többek közt ez is oka volt az állandó "itáliai" háborúskodásnak).

Az ökör az áldozásra-jóslásra vonatkozik, általában a májából jósoltak.

A kocsiverseny a versenyekre (még az etruszkok idejébõl), a telepesszekér Itália benépesítésére vonatkozik.

A lóhoz kötözött emberke: Mettius Fuffetius. Így büntették meg, mint árulót. Hosszú a sztori, írd be a keresõbe és megtudod a történetet.

A bõrbe öltözött emberke egy gall, a gall támadásra utal.

A gágogó ludak: A "Capitoóliumi Szent Ludak"-ra emlékezik (Junó isten szent ludjai), akik felriasztották a római örséget álmából, amikor a gallok csellel rátámadtak Rómára és már szinte az egész város - kivétel az erõd, a Capitolium - az övék volt.

A menekülõ emberkék jelenetek a Gracchus testvérek meggyilkolására utal.

Utána vannak karikatrák, falfirkák, ill. a mindennapokat (pl. áldozás, farkasok, orgiák) ábrázoló jelenetek.

Aztán feltûnik Jupiter, a fõisten.

Majd a jóslásra, temetkezésre, tulvilági életre utal a "bevezetõ/fõcím" rész.

Nagyon jól megszerkesztett, a kort visszaadó, profi munka már a sorozat fõcíme is.

A medve nem játék.

a.carkey
Róma történelmének egyes részeivel kapcsolatos.

A hatalmas kardos faszi az elején: Aeneas.

A leányrablásos rész: szabin nõk elrablása (anno a rómaiak - köztük Romolus - így szereztek maguknak feleséget, többek közt ez is oka volt az állandó "itáliai" háborúskodásnak).

Az ökör az áldozásra-jóslásra vonatkozik, általában a májából jósoltak.

A lóhoz kötözött emberke: Mettius Fuffetius. Így büntették meg, mint árulót. Hosszú a sztori, írd be a keresõbe és megtudod a történetet.

A bõrbe öltözött emberke egy gall, a gall támadásra utal.

A kocsiverseny a versenyekre (még az etruszkok idejébõl), a telepesszekér Itália benépesítésére vonatkozik.

A gágogó ludak: A "Capitoóliumi Szent Ludak"-ra emlékezik (Junó isten szent ludjai), akik felriasztották a római örséget álmából, amikor a gallok csellel rátámadtak Rómára és már szinte az egész város - kivétel az erõd, a Capitolium - az övék volt.

A menekülõ emberkék jelenetek a Gracchus testvérek meggyilkolására utal.

Utána vannak karikatrák, falfirkák, ill. a mindennapokat (pl. áldozás, farkasok, orgiák) ábrázoló jelenetek.

Aztán feltûnik Jupiter, a fõisten.

Majd a jóslásra, temetkezésre, tulvilági életre utal a "bevezetõ/fõcím" rész.

Nagyon jól megszerkesztett, a kort visszaadó, profi munka már a sorozat fõcíme is.

A medve nem játék.

Zsolo007
Egyébként tudja valaki hogy mit jelentenek azok a jelek, jelenetek, amelyeket a sorozat elején, a bevezetõben lehet látni a falakon?