439
  • Monee
    Sajna,néha előfordul velem,hogy annyira akarok valamit kérdezni,hogy szinte sok egymás utáni hozzászólásba,:) teszem...
    sorry érte!(remélem elnézitek nekem!:)
  • GregSB
    Őöö. szóval akkor:

-2007. tavaszán indul a 2. évad.

-Én már végignéztem az összes részt. Torrenten fent van.
  • Bucser
    Semmi baj azzal ha sokat írsz csak azt ne sok egymás utáni hozzászólásba tedd:)
  • Monee
    Mind1!Semmit nem szeretnék...
    Akkor no comment és rövid leszek!
  • Bucser
    Próbáld meg összefoglalni amit szeretnél és egy Hsz-ben eltolni:D
  • Monee
    Sajnos mivel már írtam hogy még csak most kezdtem a filmet megismerni,így csak kapkodok a fejem után az ujabb információkért!De visszaolvastam és láttam Winnie hogy írtad 2007.tavaszán lesz!Köszönöm!
  • Monee
    Winnie te hol jársz a filmben?
  • Monee
    Thnx Winnie!:)
  • Monee
    Te jó ég!

De hülyeséget is írtam!!!! :(((((
    Hisz már Bucser is írta hogy mikor fejezik be" a 2. évadot!Tehát nem kell sok ész hozzá,hogy kitaláljam már az is megy!
    Sajnos akkor énnekem be kell érnem a HBO-ről szedett HDtv minőséggel,és abből is csak az 1-6részig:( Mert eddig még csak ez van fennt!
    Mivel Ápr.28 vetítik a HBO-n még csak a 10-11?részt!
    Tehát addig lerágom az összes körmömet míg meglesz a többi 6rész is:((((
    És akkor még csak az 1.évadnál jártam:(
    És már a többiek ROME rajongók a 2.évadnál járnak:)

Ha valaki tud segíteni valamilyen lehetőséggel,hol hogyan tudnám a töddit is megnézzni,még mielőtt az ujjaimat is lerárom a várakozásba KÉRLEK Benneteket:-HELP ME!-
    E-mail címem: [email protected]

Puszi mindenkinek: -Mónika-
  • winnie
    jövőre lesz 2. évad, olvass vissza.
  • Monee
    Szia Greg!

Hatalmas nagy :)*** puszit küldök a segítségedért!
    Szerkesztettem egyanís a Rómanak egy magyag nyelvű DVD-borított és ahhoz kellett!
    Sanja én még nagyon az elején járok a filmnek, :( mert HBO nincs,és ugye bár ott vetítik,de HDtv minőségben meg tudtam szerezni,s csak eddig az 1-6 részt!A többi még folyamatban!
    Segíts nekem Greg (ill. aki ismeri a filmet),és nem tart butábak hogy ilyet kérdezek...de ha jól tudom van 2. évad is!(lesz 3-4is?)
    Mostanság ki hol jár a részeknél?Lehet hogy csak én vagyok lemaradva,amit sajnálok,de az eddigieket amit láttam egy fantasztikusan jól megcsinált film,és bár nem tudom ki mit szokott még nézzni,de nekem eddig amióta megy ez veszeti a TOP listát...szemben a többi sorozatokkal:)
    Akkor 2.évad már megy? (Az is 12 részes?)
    ill. hány évad várható?

Greg te hol jársz a filmben?

Puisszacs Neked :) még 1x: Üdv: -Mónika-
  • Bucser
    "12.Február kalendákja*******"

Erről lenne kérdés de spoiler jellegű:)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ceaser-t a fennmaradt iratok szerint nem Marcius idusan ölték meg?
  • Bucser
    Végignéztem és szimplán csak nem találok szavakat... Iszonyatos jó vágás és képek és érzelmek és zene... hmmm sajnálom, hogy nem láttam korábban:)

Mikor fejezik be a 2 szezont?:)

Gondolom második szezon során Antonius leszámol Brutussal és Pompeiussal tanúi lehetünk Octavianus felemelkedésének és szerintem a 2. triumvirátus megalakulásával lesz vége. Valamint Octavianus magához veszi Pullo-t míg Antonius pedig Vorenus-t (ugye mindenki emlékszik még hogy Antonius milyen feltétellel adott neki új ajánlatot?) Szóval érdekes lesz a 2 szezon is ahogy gondolom:)
  • GregSB
    Görög fáraó = egyiptomi fáraó szerintem :)
  • GregSB
    1.Az ellopott sas
    2.Hogyan döntötte meg Titus Pullo a köztársaságot
    3.Bagoly a csipkebokorban
    4.Saturnustól* lopni
    5.A kos a falhoz ért
    6.Egeria**
    7.Pharsalus***
    8.Caesarion****
    9.Utica*****
    10.A diadalmenet******
    11.Zsákmány
    12.Február kalendákja*******

* Szaturnusz Jupiter apja.
    Ő szimbolizálja az időt (mint a görög Kronosz). Ünnepségén, a Saturnalián a szabályok és az illemek nem számítanak, a gazda és a rabszolga szerepe megfordult stb.
    A cím egyértelműen az epizód tartalmára utal: Nem csak Caesar az áruló szerepét próbálja visszafordítani, de akárcsak Pompeius, némi időt próbál nyerni.

** Egeria a régi latinoknál jóstehetséggel bíró forrásnimfa, kinek a terhes nők is áldoztak. Főjelentőségét Numa királlyal való viszonya teszi, kinek a monda szerint neje vagy kedvese, de főkép tanácsadója volt az államügyekben. Tanácsait éjszaka adta a királynak. Tehát nem csak a prostituált neve az epizódban, hanem Atia szerepére való utalás is egyben.

*** Csata Kr. e. 48. június 6-án, 4 évvel azután, hogy Vercingetorix megadta magát (1. rész) és több, mint 3 évvel azután, hogy Caesar átkelt a Rubiconon (2. rész)

**** Caesarion = "Kis Caesar" Ő lett XV. Ptolemaios és az utolsó görög fáraó

***** Utica = Napjainkban egy város Tunéziában

****** Civil és vallási ünnepség, mikor egy sikeres generális a csapataival és a zsákmányával (szerzeményeivel, drága holmikkal, rabszolgákkal) felvonul. Csak a szenátus engedélyezheti a diadalmenetet, és csak szenátori vagy konzuli rangú személynek. Caesar diadalmenete Kr. e. 45. április 21-én volt.

******* Így mondták február elsejét.

• Monee
    Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni a Róma nevű kedvenc sorozatom epizódrészeinkek a fordításában,mert már mindentütt kerestem és sehol nem találtam a magyar címűket!

1.The Stolen Eagle
    2.How Titus Pullo Brought Down the Republic
    3.An Owl In a Thornbush
    4.Stealing From Saturn
    5.The Ram Has Touched The Wall
    6.Egeria
    7.Pharsalus
    8.Caesarion
    9.Utica
    10.Triumph
    11.The Spoils
    12.Kalends of February

Köszönöm a segítséget! -Éljen -Róma-!!!
  • Davidsned
    torrentspy.com Rome nevű torrent (elég sokat kerestem:)
  • Davidsned
    A 700MB-os 5.1-es és nagyobb felbontású változatokat honnan lehet letölteni?
  • Bucser
    Miután imádom a római történelmet sejtettem, hogy mi lesz a vége:D Elég nagy léptékben halad a történet hozzá.
  • GregSB
    Hehe, pont miattad raktam Spoilerba a szöveget, mert láttam hogy te még csak most kezdted el nézni :) Na mind1.
  • Bucser
    Hát a sorozat címe alapján nem Caesarról szól hanem Rómáról. Úgyhogy ez így jó ahogy van:)
  • GregSB
    Jó persze, gondoltam hogy a történelem szerint fog tovább menni, csak én abban reménykedtem, hogy tovább fogják ecsetelni Caesar uralkodását. Szőke nő szavaival élve: "de dúrva, meghalt a főszereplő, erre nem számítottam" :D
    Igazából azt hittem valamikor a 2. évad során fogják megölni...
  • Bucser
    Én még csak most kezdtem el nézni az első szezont (lefoglalt a deadwood) De titus Pullo alakja egy az egyben olyan mintha Michael Garibaldi lenne a Babylon 5-ből:) a fizimiska is hasonló meg a habitus is:) Eddig tetszik majd meglátom milyen lesz a amaradék..
  • Zsolo007
    Marcus Antoniusról..... a polgárháborúról, Octavianus felemelkedéséről....
  • GregSB
    THX. Kíváncsian várom miről fog vajon szólni...
  • winnie
    2007
  • winnie
    200. tavaszán lesz.
  • GregSB
    Most jutottam a végére (próbáltam minél lassabban végignézni).

Tényleg lesz 2. évad? Az utolsó észnek úgy volt vége hogy nem nagyon tudom elképzeli hogy fogják ezt folytatni...
  • winnie
    szerintem sincs semmi baj a bsg szinkkel, csak sokan nem értik meg, hogy az angol után minden más
  • Yossarian
    itt tényleg nem sok sírás volt, de vannak fórumok, ahol annál több. Nem mondom, nekem se jön be például a battlestar szinkronja, de olyan ismerőseimnek semmi baja nincs vele, aki nem nézett meg 1-2 évadot angolul.
  • a.carkey
    Ah. Tényleg. Jól elbaszkurálták az új szinkronnal.
  • a.carkey
    Bocs, de Hugh Grantnek jó a Stohl, mert kb. ilyen az eredeti hangja is. De azért Kevin McKiddnek (Lucius Vorenus) a hangja minden, csak nem Bucihoz hasonló!

De itt szinkronról van szó.

Egy két megjegyzés: nem Hugh volt a főszereplő, csak az egyike volt azoknak az A.L.-ben!
    Erre már pontosan nem emlékszem mert az újraszinkron után leálltam a JAGnézésről, mert pl. azt totál elcseszték az új szinkronnal, de nem Lux Ádám volt Harmon hangja László Zsolt kilépése után? Vagy ki volt ott Buci?
  • winnie
    Az igazából szerelem óta nem láttam jó magyar szinkront! Az pedig 2003-as volt ...

látod, és ki volt az igazából szerelem főszereplőjének a szinkronhangja? stohl andrás.

nem láttam a szinket még, de ő legalább nem elcsépelt, minden sorozatban szinkező színész - és jó is, kérdés, hogy a szerepe milyen. legutóbb talán a jag-ben volt 5-6 évadot.
  • a.carkey
    Jézus!

Na ezért jó, hogy nincs HBOm, és láttam az eredetit. Az igazából szerelem óta nem láttam jó magyar szinkront! Az pedig 2003-as volt ...
  • Szolnokboy
    mikor meghallom a hangját mindig az idióta fejére asszociálok
  • GregSB
    Jó kérdés. Lucius Vorenus hangja Stohl Buci lett. A többit nem ismertem fel hang alapján...
  • a.carkey
    Kik lettek a szinkronszínészek?
  • GregSB
    Mind1, akkor is inkább leszedem. 2 okból:

-Magyar szinkron nem tetszik.
    -Péntek este szerintem baromi rossz időpont. Most is teljesen véletlenül jött ki úgy hogy itthon maradtam.
  • GregSB
    2007ben kezdik csak a 2est? Nem úgy volt még 2006ban jön?
  • Zsolo007
    És akkor várhatsz 2007-ig a 2. ra :(