439
-
Monee #239 Sajna,néha előfordul velem,hogy annyira akarok valamit kérdezni,hogy szinte sok egymás utáni hozzászólásba,:) teszem...
sorry érte!(remélem elnézitek nekem!:) -
#238 Őöö. szóval akkor:
-2007. tavaszán indul a 2. évad.
-Én már végignéztem az összes részt. Torrenten fent van. -
#237 Semmi baj azzal ha sokat írsz csak azt ne sok egymás utáni hozzászólásba tedd:) -
Monee #236 Mind1!Semmit nem szeretnék...
Akkor no comment és rövid leszek! -
#235 Próbáld meg összefoglalni amit szeretnél és egy Hsz-ben eltolni:D -
Monee #234 Sajnos mivel már írtam hogy még csak most kezdtem a filmet megismerni,így csak kapkodok a fejem után az ujabb információkért!De visszaolvastam és láttam Winnie hogy írtad 2007.tavaszán lesz!Köszönöm!
-
Monee #233 Winnie te hol jársz a filmben? -
Monee #232 Thnx Winnie!:) -
Monee #231 Te jó ég!
De hülyeséget is írtam!!!! :(((((
Hisz már Bucser is írta hogy mikor fejezik be" a 2. évadot!Tehát nem kell sok ész hozzá,hogy kitaláljam már az is megy!
Sajnos akkor énnekem be kell érnem a HBO-ről szedett HDtv minőséggel,és abből is csak az 1-6részig:( Mert eddig még csak ez van fennt!
Mivel Ápr.28 vetítik a HBO-n még csak a 10-11?részt!
Tehát addig lerágom az összes körmömet míg meglesz a többi 6rész is:((((
És akkor még csak az 1.évadnál jártam:(
És már a többiek ROME rajongók a 2.évadnál járnak:)
Ha valaki tud segíteni valamilyen lehetőséggel,hol hogyan tudnám a töddit is megnézzni,még mielőtt az ujjaimat is lerárom a várakozásba KÉRLEK Benneteket:-HELP ME!-
E-mail címem: [email protected]
Puszi mindenkinek: -Mónika- -
winnie #230 jövőre lesz 2. évad, olvass vissza. -
Monee #229 Szia Greg!
Hatalmas nagy :)*** puszit küldök a segítségedért!
Szerkesztettem egyanís a Rómanak egy magyag nyelvű DVD-borított és ahhoz kellett!
Sanja én még nagyon az elején járok a filmnek, :( mert HBO nincs,és ugye bár ott vetítik,de HDtv minőségben meg tudtam szerezni,s csak eddig az 1-6 részt!A többi még folyamatban!
Segíts nekem Greg (ill. aki ismeri a filmet),és nem tart butábak hogy ilyet kérdezek...de ha jól tudom van 2. évad is!(lesz 3-4is?)
Mostanság ki hol jár a részeknél?Lehet hogy csak én vagyok lemaradva,amit sajnálok,de az eddigieket amit láttam egy fantasztikusan jól megcsinált film,és bár nem tudom ki mit szokott még nézzni,de nekem eddig amióta megy ez veszeti a TOP listát...szemben a többi sorozatokkal:)
Akkor 2.évad már megy? (Az is 12 részes?)
ill. hány évad várható?
Greg te hol jársz a filmben?
Puisszacs Neked :) még 1x: Üdv: -Mónika- -
#228 "12.Február kalendákja*******"
Erről lenne kérdés de spoiler jellegű:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ceaser-t a fennmaradt iratok szerint nem Marcius idusan ölték meg? -
#227 Végignéztem és szimplán csak nem találok szavakat... Iszonyatos jó vágás és képek és érzelmek és zene... hmmm sajnálom, hogy nem láttam korábban:)
Mikor fejezik be a 2 szezont?:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Gondolom második szezon során Antonius leszámol Brutussal és Pompeiussal tanúi lehetünk Octavianus felemelkedésének és szerintem a 2. triumvirátus megalakulásával lesz vége. Valamint Octavianus magához veszi Pullo-t míg Antonius pedig Vorenus-t (ugye mindenki emlékszik még hogy Antonius milyen feltétellel adott neki új ajánlatot?) Szóval érdekes lesz a 2 szezon is ahogy gondolom:) -
#226 Görög fáraó = egyiptomi fáraó szerintem :) -
#225 1.Az ellopott sas
2.Hogyan döntötte meg Titus Pullo a köztársaságot
3.Bagoly a csipkebokorban
4.Saturnustól* lopni
5.A kos a falhoz ért
6.Egeria**
7.Pharsalus***
8.Caesarion****
9.Utica*****
10.A diadalmenet******
11.Zsákmány
12.Február kalendákja*******
* Szaturnusz Jupiter apja.
Ő szimbolizálja az időt (mint a görög Kronosz). Ünnepségén, a Saturnalián a szabályok és az illemek nem számítanak, a gazda és a rabszolga szerepe megfordult stb.
A cím egyértelműen az epizód tartalmára utal: Nem csak Caesar az áruló szerepét próbálja visszafordítani, de akárcsak Pompeius, némi időt próbál nyerni.
** Egeria a régi latinoknál jóstehetséggel bíró forrásnimfa, kinek a terhes nők is áldoztak. Főjelentőségét Numa királlyal való viszonya teszi, kinek a monda szerint neje vagy kedvese, de főkép tanácsadója volt az államügyekben. Tanácsait éjszaka adta a királynak. Tehát nem csak a prostituált neve az epizódban, hanem Atia szerepére való utalás is egyben.
*** Csata Kr. e. 48. június 6-án, 4 évvel azután, hogy Vercingetorix megadta magát (1. rész) és több, mint 3 évvel azután, hogy Caesar átkelt a Rubiconon (2. rész)
**** Caesarion = "Kis Caesar" Ő lett XV. Ptolemaios és az utolsó görög fáraó
***** Utica = Napjainkban egy város Tunéziában
****** Civil és vallási ünnepség, mikor egy sikeres generális a csapataival és a zsákmányával (szerzeményeivel, drága holmikkal, rabszolgákkal) felvonul. Csak a szenátus engedélyezheti a diadalmenetet, és csak szenátori vagy konzuli rangú személynek. Caesar diadalmenete Kr. e. 45. április 21-én volt.
******* Így mondták február elsejét.
-
Monee #224 Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni a Róma nevű kedvenc sorozatom epizódrészeinkek a fordításában,mert már mindentütt kerestem és sehol nem találtam a magyar címűket!
1.The Stolen Eagle
2.How Titus Pullo Brought Down the Republic
3.An Owl In a Thornbush
4.Stealing From Saturn
5.The Ram Has Touched The Wall
6.Egeria
7.Pharsalus
8.Caesarion
9.Utica
10.Triumph
11.The Spoils
12.Kalends of February
Köszönöm a segítséget! -Éljen -Róma-!!!
-
Davidsned #223 torrentspy.com Rome nevű torrent (elég sokat kerestem:) -
Davidsned #222 A 700MB-os 5.1-es és nagyobb felbontású változatokat honnan lehet letölteni? -
#221 Miután imádom a római történelmet sejtettem, hogy mi lesz a vége:D Elég nagy léptékben halad a történet hozzá. -
#220 Hehe, pont miattad raktam Spoilerba a szöveget, mert láttam hogy te még csak most kezdted el nézni :) Na mind1. -
#219 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát a sorozat címe alapján nem Caesarról szól hanem Rómáról. Úgyhogy ez így jó ahogy van:) -
#218 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó persze, gondoltam hogy a történelem szerint fog tovább menni, csak én abban reménykedtem, hogy tovább fogják ecsetelni Caesar uralkodását. Szőke nő szavaival élve: "de dúrva, meghalt a főszereplő, erre nem számítottam" :D
Igazából azt hittem valamikor a 2. évad során fogják megölni... -
#217 Én még csak most kezdtem el nézni az első szezont (lefoglalt a deadwood) De titus Pullo alakja egy az egyben olyan mintha Michael Garibaldi lenne a Babylon 5-ből:) a fizimiska is hasonló meg a habitus is:) Eddig tetszik majd meglátom milyen lesz a amaradék.. -
#216 Marcus Antoniusról..... a polgárháborúról, Octavianus felemelkedéséről.... -
#215 THX. Kíváncsian várom miről fog vajon szólni... -
winnie #214 2007 -
winnie #213 200. tavaszán lesz. -
#212 Most jutottam a végére (próbáltam minél lassabban végignézni).
Tényleg lesz 2. évad? Az utolsó észnek úgy volt vége hogy nem nagyon tudom elképzeli hogy fogják ezt folytatni... -
winnie #211 szerintem sincs semmi baj a bsg szinkkel, csak sokan nem értik meg, hogy az angol után minden más -
#210 itt tényleg nem sok sírás volt, de vannak fórumok, ahol annál több. Nem mondom, nekem se jön be például a battlestar szinkronja, de olyan ismerőseimnek semmi baja nincs vele, aki nem nézett meg 1-2 évadot angolul. -
#206 Ah. Tényleg. Jól elbaszkurálták az új szinkronnal. -
#204 Bocs, de Hugh Grantnek jó a Stohl, mert kb. ilyen az eredeti hangja is. De azért Kevin McKiddnek (Lucius Vorenus) a hangja minden, csak nem Bucihoz hasonló!
De itt szinkronról van szó.
Egy két megjegyzés: nem Hugh volt a főszereplő, csak az egyike volt azoknak az A.L.-ben!
Erre már pontosan nem emlékszem mert az újraszinkron után leálltam a JAGnézésről, mert pl. azt totál elcseszték az új szinkronnal, de nem Lux Ádám volt Harmon hangja László Zsolt kilépése után? Vagy ki volt ott Buci? -
winnie #203 Az igazából szerelem óta nem láttam jó magyar szinkront! Az pedig 2003-as volt ...
látod, és ki volt az igazából szerelem főszereplőjének a szinkronhangja? stohl andrás.
nem láttam a szinket még, de ő legalább nem elcsépelt, minden sorozatban szinkező színész - és jó is, kérdés, hogy a szerepe milyen. legutóbb talán a jag-ben volt 5-6 évadot. -
#202 Jézus!
Na ezért jó, hogy nincs HBOm, és láttam az eredetit. Az igazából szerelem óta nem láttam jó magyar szinkront! Az pedig 2003-as volt ... -
Szolnokboy #201 mikor meghallom a hangját mindig az idióta fejére asszociálok -
#200 Jó kérdés. Lucius Vorenus hangja Stohl Buci lett. A többit nem ismertem fel hang alapján... -
#199 Kik lettek a szinkronszínészek? -
#198 Mind1, akkor is inkább leszedem. 2 okból:
-Magyar szinkron nem tetszik.
-Péntek este szerintem baromi rossz időpont. Most is teljesen véletlenül jött ki úgy hogy itthon maradtam. -
#197 2007ben kezdik csak a 2est? Nem úgy volt még 2006ban jön? -
#196 És akkor várhatsz 2007-ig a 2. ra :(