439
  • Gallion
    Ajánlom EZT a cikket. Ebből kiderül, hogy a második évad nagyjából fele annyi pénzből készült mint az első. A csatát látva furcsának tünhet, de elmagyarázzák a cikkben.
  • Gallion
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én nem látok akkora különbséget aközött, hogy valaki elveszit egy csatát és menekülés helyett leszúrja magát és aközött, hogy valaki elveszit egy csatát és menekülés helyett szembemegy az ellenséges sereggel. Kissé dramatizált, de ha számba vennénk mennyi és milyen történelmileg nem hiteles történés volt a sorozatban, akkor ez biztosan a kissebbek között lenne. Ráadásul remek párhuzamot alkottak Caesar leölése és Brutus halála között képileg. Nekem bejött.
  • a.carkey
    Ez van.

Az első szériában pl. Pharszaloszba nem igazán öltek lóvét. Most Philippibe igen. Itt végre volt pénzük arra, hogy egy egész tisztességes csatát produkáljanak.

Gondolom Actium megvalósítása még jobb lesz, bár annyi pénzük nem lesz, mint volt pl. a Kleopatranál vagy a Gladiátornál.

Az első széria viszont szerintem sokkal jobb volt.
  • GregSB
    Végre vér és csata :)

Azért elég durva hálivúdi ferdítés volt a végén Brutus és Cassius halála. A valós történetem szerint korántsem ilyen hősiesen estek el, hanem mindketten öngyilkosak lettek miután két csatát is elvesztettek...)
  • Molnibalage
    Ok, minderre azért magamtól is rájöttem. :)
  • haxoror
    Niobe azért lett öngyilkos mert ha nem ugrik akkor Vorenus megöli őt ÉS a fiút is, mivel ugrott így legalább a fia életben maradt.

A csajok meg azért lettek rabszolgák mert a faterjuk elátkozta őket (ezt akkoriban simán elhitték az emberek), hiába szabadította ki őket később ez nem változtat azon hogy a szemükben ő az anyjuk gyilkosa és ő miatta lettek rabszolgák.

(az meg mellékes hogy az anyjuk félrekefélt és ez akkoriban jogot adott a felszarvazott férjnek hogy megölje az asszonyt ezért)
  • GregSB
    Hmm, igazad lehet. Mindegy, hülye a kiscsaj nagyon. Élete végéig szottyadt rabszolgahajcsárok prostija lett volna ha nem szabadítja őt ki az apja, legalább ezért tiszteletet érdemelne...
  • Panzermeyer
    Oké, mostmár világos! Köszi szépen!
    BTW ez az 1ik sorozat, amit nem tudok megvárni h kijöjjön a felirat, annyira látni akarom az új részt :)
  • Panzermeyer
    Áhh... nem hiszem h megmérgezte, mert a tálból szedett Vorenus, és mindenkinek ő szedett (legalábbis a családjából biztosan). De tuti h megpróbálkozik kicsinálni majd a fatert :)
  • Gallion
    Ők még komolyan veszik az átkot szerintem... és a lányok azt hihetik, hogy azért történt velük az a sok szörnyüség, met a faterjuk elátkozta őket. Valszeg ezért utálják most. Plusz nem tudják, hogy halt meg az anyjuk.
  • Molnibalage
    Ja, de nem igazán értem, hogy miért. Nem tudják, hogy Niobe öngyilkos lett? Mellesleg, ha már apuci EKKORA lekvárból szedte ki őket, talán hálát adahatnának az isteneknek, meg apucinak is.
  • Szolnokboy
    igen nekem is feltűnt a beszédstílus, sőt még a hangja is hasonlít, először azt hittem ujraszinkronizálták :)
  • GregSB
    SZVSZ megmérgezte a kaját, és arra vár hogy egyen belőle Vorenus...
  • Gallion
    Olaszok a mai napig használják ezt a kéztartást, amikor elakarnak valakit átkozni :)
  • Lyan Kyj
    jaja, sztem is hihetetlenül hasonlít, ahogy beszél.
  • Panzermeyer
    A 2x05 végén mit akar jelenteni az, hogy a csajszinak úgy van a keze? Vmi spec átok, vagy mi?
  • Panzermeyer
    Szerintem is jól játszott a kissrác. A jelenlegi színész pedig ugyanazt a hanghordozást használja, mint ő - legalább ez olyan féligmeddig jó átmenet :)
  • Szolnokboy
    csak azért zavar, mert csak ő öregedett senki más nem (pl Octavia) :P sztem meg lehetett volna egy kis sminkkel véníteni :)

Molnibalage: mi bajod volt vele? szvsz igen jól játszott 16 évesen...
  • Molnibalage
    Hála istennek, hogy lecserélték.
  • Gallion
    Mert a kissrác bármilyen jó szinész volt, hiteltelen lett volna például abban a jelenetben, melyben Octavianus feltüzeli a seregét. Túlságosan gyerek volt... nekem eddig nincs bajom az új Octavianussal.
  • Szolnokboy
    miért kellett az Octavianust játszó színészt lecserélni ?
  • Lyan Kyj
    Sztem az lesz a következőkben, h míg Pullo Caesar oldalára áll, addig Vorenus Antoniuséra, és abből születnek a bonyodalmak. Aztán az uccsó részben leszúrják egymást, és rájönnek, h hiba volt
  • a.carkey
    A 4. rész (Testudo et Lepus - The Tortoise and the Hare) vére ismét visszaterelte a sorozatot abba a mederbe, ami miatt megszerettem.

A 2. széria legjobb része volt eddig. Nagyon eltalálták az új színészt is, aki a felnőtt Octavianust alakítja majd.

A két nő vsz kinyírja majd egymást, vagy a két szolgálójuk fog gyilkolászni. Timon szerintem visszamegy Palesztinába. És végre megvannak a gyerekek. Ezek után fogalmam sincs, hogy Pullo és Vorenus ki mellé fog állni. Octavianus lenne persze a jó megoldás, de ennyire gondolom nem lesz egyszerű ...
  • Szolnokboy
    Jó volt a 2x03 (is), remélem Pullonak sikerül a gyerekeket elhoznia, talán Vorenus is észhez tér utána egy kicsit
  • Gallion
    Arról nem, viszont arról igen, hogy többek között ő okozta Caesar halálát. Az első részekben semmilyen hivatást nem tölt be Vorenus, mivel teljes letargiában van, utána pedig teljesen más kvalitásaira van szüksége Antoniusnak, amibe Vorenus is belement. Hivatalosan nincs megfosztva a rangjától, de se ő se más nem kivánja, hogy azt a posztot töltse be.
  • Molnibalage
    Skacok és egy kicsit elvesztettem a fonalat. Ceasar halála után mindenki megtartotta hivatalát, ugye? Nos akkor Vorenus miért nem szenátor még mindig? Egy szó sem volt arról, hogy lemondott volna vagy megszűnt volna a kinevezése...
  • Lyan Kyj
    2x03

Ennyire zseniális részt! Tele volt jobbnál jobb párbeszédekkel! Nem tudom ki írja a szövegkönyvet, de valami fenomenális jeleneteket szült ez által! Ha kinyírják Atiát, mérges leszek:(
  • A tumi
    Nagyon jó sorozat.Az egyik legjobb(szerintem).
    Kár hogy befejezik ezzel a 2. évaddal.
  • GregSB
    Na ez jó volt. A második rész szvsz kicsit lapos volt, de itt már végre kezdenek beindulni a dolgok :)
  • GregSB
    Már lesem is :)
  • haxoror
    új rész kinnt van torrenten
  • haxoror
    például
  • Molnibalage
    Nem ismerek semmilyen feliratos oldalt, azért kérdeztem itt.
  • mukika
    4 hozzászólást olvass vissza, és értelmezd.
  • Molnibalage
    Feliratok angol vagy magyar nyelven második évadhoz? Talált már valaki?
  • LiPTON
    de már +találtam, csak tegnap előtt nem volt fent. thx
  • LiPTON
    mert ott nincs..
  • winnie
    természetesen nem. de miért nem nézed meg valamelyik feliratos oldalon?
  • LiPTON
    vki nem tud a 2. részhez feliratot(2. évad). angol is jó
  • GregSB
    THX.

Csak engem idegesít, hogy soha nem írják ki az elején ezeket? :)