ROME az HBO-n (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Egyetértek minden szóval amit leírtál, nagyon jó sorozat volt <#eljen>

a.carkey
Ne már, hogy vége?

(Még nem láttam a 10. részt ... 😞 )

A medve nem játék.

Ez szép befejezés volt. Méltó lezárás.
Ilyennek kell lenni egy sorozat. Nem sajnálom, hogy vége.
Kerek egész az egész, és nincs elhuzva a végletekig. (Nem olyan mint a sok szar amerikai sorozat.)
Kár hogy vége,lesz.
Ez volt az egyik legjobb sorozat.
<#szomoru1><#wave>

\"A jövő nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

Serpa
igen, de hosszabb lett.

Szolnokboy1
a tegnapi volt az utolsó rész ? <#szomoru1><#szomoru1>

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

megérdemelte a ribanc...

Vége tuti, h friendship vs duty lesz.

GregSB
Naja, az elõzõ részben is nagyjából annyi volt a szerepe, hogy állt és okosan nézett...

Simán tudtak volna csinálni a történelemnek ennek a fejezetébõl egy 3-4 évados sorozatot is - lett volna téma bõven.

a.carkey
Sajnos ez egyértelmû. De az is biztos, hogy Agrippa és Octavianus élve marad. 😄

Pullora és Vorenusra már nem vennék mérget. 😞 Jelen állás szerint biztosnak látszik a bukásuk.

Az tutira biztos, hogy Antonius, Cleopatra és Caesarion meghal.

Azt azért sajnálom a sorozatban, hogy nem emelik ki, hogy pl. Agrippa mekkora építész is volt egyben (Pantheon, vízvezetékek Galliában, Római munkák), plusz pl. Pannoniát is õ járta be elõször. A sorozatban csak Octavianus hugát dugja, és õ a becsületes és józan ész Octavianus mellett.

A medve nem játék.

GregSB
Mivel ez lesz az utolsó rész, és nem fogják folytatni a sorozatot nagy valószínûséggel sok halálozás lesz a fõszereplõk körében sajna :S

GregSB
Ennek a 9. résznek sem volt semmi a vége egyébként...

GregSB
Nem, az a 8. rész végén volt.

A nyelvkiharapós végû volt a "rome s02e09" ???

elvesztettem a fonalat hogy most melyik rész jön <#szomoru1>

Jujj két rész alatt két kedvencem hullott el<#szomoru1><#rinya>
a.carkey
Beteljesülnek a sorsok ... 😞 Két ilyen szerencsétlen hõst, mint Pullo és Vorenus ritkán látni. Kiváncsi leszek mi lesz a vége. Vagy túlélik, vagy mindeketten meghalnak.

A medve nem játék.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
<#rinya><#rinya>Pont a kevenc karakteremet írták ki, a rohadt életbe😞 Pullo hozta a formáját, egy kicsit legalább kitombolhatta magát Eirene halála miatt.

a.carkey
Azt a qurva milyen rész volt! 😊

Kb. mint az elõzõ szériában a 11. rész. Zseniális, és sajna bejött az, amit anno írtam: Lucius Egyiptomba megy, és ezzel beteljesíti végzetét. Pullo meg felneveli a gyerkõcöket, õ lesz a "Mafia" feje. Ahogy kiharapta a fõnök nyelvét, hát, az ultra brutál volt. Cleopatrat játszó színésznõ pedig nem szép, de valahogy nagyon eltalálták. Kb. ezért lehetett ennyire vonzo akkoriban az igazi Cleo.

A medve nem játék.

Kár. Pedig irtó jól néznek ki.

\"Hard to see, the dark side is.\"

nem lehet😞

Nem tudja vki, lehet-e Magyarországon kapni Rome-os pólókat, meg hasonlót? (amik a HBO shopban vannak)

\"Hard to see, the dark side is.\"

szegény Eirene-t sajnálom, hülye Pullo saját magát szivatja be...

Nem vagyok elûjúlva a második évadtól, de az uccsó rész megint egész jó volt..."nagy" Heródest karakterét is jól eltaéálták, kinézem belõle a majdani vérfürdõket. Amúgy ha jól tudom késõbb - ez már nem lesz gondolom a sorozatban - Agrippa elvette Octavius lányát, össze-vissza pröcskölt az egész banda 😊
a.carkey
Kezdenek eldurvulni a dolgok ...

A medve nem játék.

Asszem kint is van a 7. episode.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Jah. Ha minden igaz 4.e.
3/4 9:00 PM HBO - EAST ROME 19: DEATH MASK

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Hát izé... ettõl talán még márc 4. talán még leadhatják a következõ részt.

Beginning this Sunday, catch-up with Rome with our six episode re-air – Episodes 13 and 14 (Sunday, February 25, 8pm ET), Episode 15 (Monday, February 26, 9pm ET) and Episodes 16 - 18 (Friday, March 2, 8pm ET). Check the HBO Schedule for full listings.

Nem vagyok egy angol zseni, de ezek szerint most ismétlés, aztán márc 8.-án jön az új rész...(http://www.hbo.com/rome/)

jah lehet

a.carkey
Oscar miatt? Vsz.

A medve nem játék.

miért nem volt most vasárnap új rész ?

Ajánlom EZT a cikket. Ebbõl kiderül, hogy a második évad nagyjából fele annyi pénzbõl készült mint az elsõ. A csatát látva furcsának tünhet, de elmagyarázzák a cikkben.
Én nem látok akkora különbséget aközött, hogy valaki elveszit egy csatát és menekülés helyett leszúrja magát és aközött, hogy valaki elveszit egy csatát és menekülés helyett szembemegy az ellenséges sereggel. Kissé dramatizált, de ha számba vennénk mennyi és milyen történelmileg nem hiteles történés volt a sorozatban, akkor ez biztosan a kissebbek között lenne. Ráadásul remek párhuzamot alkottak Caesar leölése és Brutus halála között képileg. Nekem bejött.
a.carkey
Ez van.

Az elsõ szériában pl. Pharszaloszba nem igazán öltek lóvét. Most Philippibe igen. Itt végre volt pénzük arra, hogy egy egész tisztességes csatát produkáljanak.

Gondolom Actium megvalósítása még jobb lesz, bár annyi pénzük nem lesz, mint volt pl. a Kleopatranál vagy a Gladiátornál.

Az elsõ széria viszont szerintem sokkal jobb volt.

A medve nem játék.

GregSB
Végre vér és csata 😊

Azért elég durva hálivúdi ferdítés volt a végén Brutus és Cassius halála. A valós történetem szerint korántsem ilyen hõsiesen estek el, hanem mindketten öngyilkosak lettek miután két csatát is elvesztettek...)

Molnibalage
Ok, minderre azért magamtól is rájöttem. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Niobe azért lett öngyilkos mert ha nem ugrik akkor Vorenus megöli õt ÉS a fiút is, mivel ugrott így legalább a fia életben maradt.

A csajok meg azért lettek rabszolgák mert a faterjuk elátkozta õket (ezt akkoriban simán elhitték az emberek), hiába szabadította ki õket késõbb ez nem változtat azon hogy a szemükben õ az anyjuk gyilkosa és õ miatta lettek rabszolgák.

(az meg mellékes hogy az anyjuk félrekefélt és ez akkoriban jogot adott a felszarvazott férjnek hogy megölje az asszonyt ezért)

GregSB
Hmm, igazad lehet. Mindegy, hülye a kiscsaj nagyon. Élete végéig szottyadt rabszolgahajcsárok prostija lett volna ha nem szabadítja õt ki az apja, legalább ezért tiszteletet érdemelne...

Panzermeyer
Oké, mostmár világos! Köszi szépen!
BTW ez az 1ik sorozat, amit nem tudok megvárni h kijöjjön a felirat, annyira látni akarom az új részt 😊

mov ah,4ch int 21h end

Panzermeyer
Áhh... nem hiszem h megmérgezte, mert a tálból szedett Vorenus, és mindenkinek õ szedett (legalábbis a családjából biztosan). De tuti h megpróbálkozik kicsinálni majd a fatert 😊

mov ah,4ch int 21h end

Õk még komolyan veszik az átkot szerintem... és a lányok azt hihetik, hogy azért történt velük az a sok szörnyüség, met a faterjuk elátkozta õket. Valszeg ezért utálják most. Plusz nem tudják, hogy halt meg az anyjuk.
Molnibalage
Ja, de nem igazán értem, hogy miért. Nem tudják, hogy Niobe öngyilkos lett? Mellesleg, ha már apuci EKKORA lekvárból szedte ki õket, talán hálát adahatnának az isteneknek, meg apucinak is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

igen nekem is feltûnt a beszédstílus, sõt még a hangja is hasonlít, elõször azt hittem ujraszinkronizálták 😊

GregSB
SZVSZ megmérgezte a kaját, és arra vár hogy egyen belõle Vorenus...

Olaszok a mai napig használják ezt a kéztartást, amikor elakarnak valakit átkozni 😊
jaja, sztem is hihetetlenül hasonlít, ahogy beszél.

Panzermeyer
A 2x05 végén mit akar jelenteni az, hogy a csajszinak úgy van a keze? Vmi spec átok, vagy mi?

mov ah,4ch int 21h end

Panzermeyer
Szerintem is jól játszott a kissrác. A jelenlegi színész pedig ugyanazt a hanghordozást használja, mint õ - legalább ez olyan féligmeddig jó átmenet 😊

mov ah,4ch int 21h end

csak azért zavar, mert csak õ öregedett senki más nem (pl Octavia) 😛 sztem meg lehetett volna egy kis sminkkel véníteni 😊

Molnibalage: mi bajod volt vele? szvsz igen jól játszott 16 évesen...

Molnibalage
Hála istennek, hogy lecserélték.

Mert a kissrác bármilyen jó szinész volt, hiteltelen lett volna például abban a jelenetben, melyben Octavianus feltüzeli a seregét. Túlságosan gyerek volt... nekem eddig nincs bajom az új Octavianussal.