626
Építész program
  • Inquisitor
    Azért kérdezhette, mert Archicad oldalán nem szerepel se a Vista Home Basic, se a Vista Home Premium, se az XP Home. Ami szerintem elég nagy félrevezetés ... minap 1.5 órát vitatkoztunk egy vevővel ezen. De azóta se jött vissza, hogy ne menne.
  • tilbury
    Hi!
    Köszi a tippet, majd délután kipróbálom.
  • Impi
    Szia :)
    Ne az ArchiCad-et távolítsd el, hanem a Jávát.
    Vagy alulról telepítsd a verziókat sorba. 8.1 majd 9 és végül a 10.
    De az előzővel gyorsabban végzel.
    Vezérlőpultból letaszítod, majd az AC 9-es telepítőnél a Java installal kezded és úgy rakod fel az AC 9-et.
    Majd a Jáva úgyis frissíti magát a legújabbra és jó lesz a többinek is
  • tilbury
    Hali!

Lenne 1 kis problémám (megint ).
    Fel van telepítve gépre 8.1-es és 10-es verzió. De most kellene a 9es is, de az meg nem akar felmenni. Az alábbi hibát írja ki: "A Java Runtime környezet elavult. Frissítsem az oprendeszert, vagy látogassak el a java.sun.com-ra".
    Pedig a frissítésem naprakész, a legújabb Java van fent.
    Gondoltam az kavart be neki, hogy a 10-es már újabb verzió és az hamarabb volt fenn a gépen. Próbáltam úgyis, hogy leszedtem 10-est, utána 9-est feltenni, de akkor sem működött.
    Van vkinek ötlete erre?
    Előre is köszönöm.
  • evdeb
    Sziasztok! nem tud valaki véletlenül felhúzható padláslétrás AC-hez?
    előre is köszi
  • tilbury
    Hi!
    Nemrég hívtam a graphisoft-ot, azt mondták simán megoldható, hogy usb-s kulcsra cserélik, csak még azt nem tudják mennyi lesz.
    lmpi: köszi a linket, meggondolom majd, hogy melyik lesz olcsóbb, jobb megoldás: USB-s csere vagy PCI-E kártyás.
  • Impi
    Ingyen?
    Miért nem kérnek ma pénzt.
    Azt bírom még, mikor tanácsot osztogatnak:
    Ha nem működik a hardverkulcs, tedd a nyomtató elé, ha úgysem mögé,
    vagy tedd külön LPT portba, vedd ki az összes többit. tedd másik gépbe, meg hasonlóak.
    No én megoldottam, másolat róla a kulcsok meg be a szekrénybe
    Huzogassa ki állandóan napvégén a PC-ből az aki kitalálta!
  • evdeb
    szerintem is kicserélik. nem tom mennyiért, lehet hogy ingyen. Nekünk kicserélték, csak a pénz nem tom hogy kellett é adni érte.
  • Impi
    Szét néztem más megoldás után:
    Talán ez jobb mint az USB átalakító!
    Párhuzamos PCI-E kártya
  • Impi
    ENGINE tuning
    Vagy párezer forintért biztosan kicserélik a WIBU kulcsot a Graphisoftnál
  • tilbury
    Sziasztok!
    Lenne egy kis problémám: melóhely, ahol dolgozok már évek óta használja az archicadet, 7, 8.1, 9, 10, 11-est. Régen mikor megvettük a progit adtak hozzá egy párhuzamos port-os hardverkulcsot. Eddig jó is volt minden, csakhogy minap új gépeket vettünk és azon nincs olyan nyomtató port. Vettünk usb-párhuzamos port átalakítót, de azzal meg nem hajlandó működni a hardvelkulcs
    Van vkiek vmi ötlete, hogy lehetne ezt megoldani?
    Előre is köszi
  • evdeb
    oké megvan a válasz
  • evdeb
    lehet, hogy mégsem. Ez a 4GB ram kicsit bezavart.
  • evdeb
    Köszi Impi, a HWSW-n is megtaláltam a hozzászólásodat, meg VGaborét is, és ott megvan amit kerestem.
  • evdeb
    köszi. De azt hiszem hülyén tettem fel a kérdést. Vettem egy laptopot, azon van a Vista Home. 4Gb RAM van benne. Így már azt hiszem érthető
  • Impi
    Nem! Megy XP alatt is, csak ha 4 GB ramod van akkor kell Vista, vagy XP professzionál. De XP alatt bekell tenned a kapcsolót, hogy kezelje is a ramokat.

A sajátgépre jobb klikk -> tulajdonságok -> speciális fül -> Indítás és helyreállításnál- Beállítások gomb -> szerkesztés gomb

[boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect/4GB/PAE
  • evdeb
    halihó mindenkinek! Az AC12 csak vista professional alatt megy?
  • Impi
    Ráér a dolog! Minél elöbbi jobbulást kívánok neki :) Köszi a fáradozást.
  • evdeb
    igyekszem megkérdezni, nem felejtettem el, csak nem tudom mikor tudok az emberrel beszélni, mert kórházban van.
  • Impi
    Előre is hálás köszönetem
    Minden megoldás érdekel, tisztában vagyok a méretével és nem kívánom, hogy az egészet feltöltsd valahová. Több mint valószínű 100 MB alatti az eltérés az Angol és Magyar verzió között. Feltehető a hu-HU mappára, vagy a benne lévő ACD-MEP mappára lenne szükségem.
  • evdeb
    helló! majd megkérdezem a gépészünket, de szerintem ő csak normál autocadet használ. (bár lehet, hogy a rajzolója az nem)
  • Impi
    Üdv :)
    Reménykedjünk! Bár az Autocad Mep-el is megismerkedném, ha Magyar nyelvfelületű. Jelezhetné ha valaki használja :)
  • evdeb
    Köszi. előbb-utóbb biztos meglesz amit keresel, de én úgy tudom még nincs magyar nyelven, csak előkészületben
  • Impi
    Csak neked :)
    Erről van szó: Graphisoft MEP Modeler for ArchiCAD 12
    Ez kellene nekem tört változatban, Magyar nyelvfelülettel.
    Csak érdeklődési szinten, másnap letörölném a gépről ;)
  • evdeb
    Emberek! Nektek nem rossz a lépcsőszerkesztő 12-ben? Egyébként most jöt ki új könyvtárfrissítés, de azt nem írják, hogy ennek a javítása is benne lenne. Szerintem annak a verziófrissítésben kell lennie. Remélem kiküszöbölik majd a problémát.
  • evdeb
    Hát nálunk csak ketten dolgozunk vele, és mindig megvan a frissítés, mert azért erre be van invesztálva. Negyedévente fizetünk valamennyit, aztán jön az új verzió, ami 3 gépre érvényes. Valahogy így van 'asszem' :o)
  • evdeb
    Szerintem lehetett volna kicsit érthetőbb is a dolog. Megmutattam a főnökömnek a dolgot, remélem nem adja tovább a gépésztervezőnek, mert akkor megszívom. Dolgozhatok akkor neki is. Engem meg nem nagyon érdekelnek a gépész dolgok, csak annyira, hogy az építész rajzokhoz hozzá tudjam őket fűzni. :o)
  • evdeb
    semmi gáz. tényleg hasznos az a kézikönyv, csak nekem a GDL súgója technológia hiányzik belőle érthetően és magyarul. a 7.0-hoz volt még ilyen, aztán valahogy elhanyagolták, pedig vannak benne új parancsok. :o( hát ez van sajna.
  • szabot2
    Ne haragudj evdeb, hogy nem köszöntem meg a segítségedet, de miután feltettem itt a kérdést egyből eszembe jutott hogy a súgóban van magyarnyelvű kézikönyv és meg is találtam benne a megoldást :) pont úgy ahogy te mondtad :) szóval bocs, hogy nem írtam vissza, de örültem mint majom a ...:) de most megköszönöm: köszi szépen :)
    amúgy másnak is ajánlom ezt a kézikönyvet...annyira egyszerű megoldás hogy eszembe se jutott ott keresni :)
  • Impi
    Igen , valahol érthető a dolog a mai gazdasági helyzetben.
    Nálumk is AC 8.1-et kalapálnak a klaviaturán. Négy főnek meg nem veszik meg minden évben a legújabbat. No meg önmagában az AC kevés, kell még statikai program, hőtechnikai, energetikai, költségvető stb...
  • Impi
    Elolvastam mit tud, de szerettem volna kipróbálni is.
    Várakozunk egy picit és csak felkerül valahová :)
    A Graphisoft oldalán nézegettem, jól néz ki.
  • evdeb
    Kicsit utána jártam ennek a proginak. nem sok, de itt van róla néhány sor:

Épületgépész modellező
  • evdeb
    Hát én még nem is hallottam felőle. mit tud ez az izé? külön kell érte fizetni? Ha igen akkor nem is fogok róla sokat tudni mert a főnökeim nem adnak ki ilyesmire plusz lóvét. azt mondják elég fizetni a főprogit.
  • Impi
    Üdv :)
    Biztosan zsúfoltak a napok és ritkán járnak ide.
    Évvégi hajrá, jön a karácsony stb...

Én meg sem merem kérdezni, hogy valaki találkozott már a Graphisoft MEP Modeler-ével. Nem rég jelent meg AC 12-re
  • evdeb
    legalább visszajelzést írjatok hogy sikerült-e megoldani a problémát
  • evdeb
    nahát.... itt senki nem köszön meg semmit? :(
  • evdeb
    Ez könnyű. mivel réteges szerkezet van megadva a födém kitöltésének, nem tudod változtatni a vastagságát. Kétféle megoldás van. Vagy megváltoztatod a kitöltés egy egyszerű kitöltésre vagy a réteges szerkezet rétegeinek méretét módosítod.
  • szabot2
    sziasztok. archicad újabb verzióiban (11-12) nem sikerül a födém vastagságot megváltoztatnom. 30cm-re van állítva és inaktív az ablak. tudnátok esetleg nekem segíteni?
    előre is köszi!
    tamás
  • evdeb
    megnyitod az archicad-et, aztán fájl/könyvtári elemek/könyvtári elemek megnyitása. kiválsztod a DWG- tárgyat, megnyitod, aztán elmented archicad tárgyként.
  • wolfaud
    Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy autocad be megrajzolt 3d-s objektumot szeretnek inportalni archicad be de a 3d-s objektum hellyet csak 2 vonalat inportal tud nekem ebbe segiteni valaki hogy lehetne a teljes 3d objektumot megnyitni Archicad ben?