626
Építész program
-
Inquisitor #306 Azért kérdezhette, mert Archicad oldalán nem szerepel se a Vista Home Basic, se a Vista Home Premium, se az XP Home. Ami szerintem elég nagy félrevezetés ... minap 1.5 órát vitatkoztunk egy vevővel ezen. De azóta se jött vissza, hogy ne menne. -
tilbury #305 Hi!
Köszi a tippet, majd délután kipróbálom.
-
Impi #304 Szia :)
Ne az ArchiCad-et távolítsd el, hanem a Jávát.
Vagy alulról telepítsd a verziókat sorba. 8.1 majd 9 és végül a 10.
De az előzővel gyorsabban végzel.
Vezérlőpultból letaszítod, majd az AC 9-es telepítőnél a Java installal kezded és úgy rakod fel az AC 9-et.
Majd a Jáva úgyis frissíti magát a legújabbra és jó lesz a többinek is -
tilbury #303 Hali!
Lenne 1 kis problémám (megint ).
Fel van telepítve gépre 8.1-es és 10-es verzió. De most kellene a 9es is, de az meg nem akar felmenni. Az alábbi hibát írja ki: "A Java Runtime környezet elavult. Frissítsem az oprendeszert, vagy látogassak el a java.sun.com-ra".
Pedig a frissítésem naprakész, a legújabb Java van fent.
Gondoltam az kavart be neki, hogy a 10-es már újabb verzió és az hamarabb volt fenn a gépen. Próbáltam úgyis, hogy leszedtem 10-est, utána 9-est feltenni, de akkor sem működött.
Van vkinek ötlete erre?
Előre is köszönöm. -
evdeb #302 Sziasztok! nem tud valaki véletlenül felhúzható padláslétrás AC-hez?
előre is köszi -
tilbury #301 Hi!
Nemrég hívtam a graphisoft-ot, azt mondták simán megoldható, hogy usb-s kulcsra cserélik, csak még azt nem tudják mennyi lesz.
lmpi: köszi a linket, meggondolom majd, hogy melyik lesz olcsóbb, jobb megoldás: USB-s csere vagy PCI-E kártyás. -
Impi #300 Ingyen?
Miért nem kérnek ma pénzt.
Azt bírom még, mikor tanácsot osztogatnak:
Ha nem működik a hardverkulcs, tedd a nyomtató elé, ha úgysem mögé,
vagy tedd külön LPT portba, vedd ki az összes többit. tedd másik gépbe, meg hasonlóak.
No én megoldottam, másolat róla a kulcsok meg be a szekrénybe
Huzogassa ki állandóan napvégén a PC-ből az aki kitalálta! -
evdeb #299 szerintem is kicserélik. nem tom mennyiért, lehet hogy ingyen. Nekünk kicserélték, csak a pénz nem tom hogy kellett é adni érte. -
Impi #298 Szét néztem más megoldás után:
Talán ez jobb mint az USB átalakító!
Párhuzamos PCI-E kártya -
Impi #297 Szia :)
ENGINE tuning
Vagy párezer forintért biztosan kicserélik a WIBU kulcsot a Graphisoftnál -
tilbury #296 Sziasztok!
Lenne egy kis problémám: melóhely, ahol dolgozok már évek óta használja az archicadet, 7, 8.1, 9, 10, 11-est. Régen mikor megvettük a progit adtak hozzá egy párhuzamos port-os hardverkulcsot. Eddig jó is volt minden, csakhogy minap új gépeket vettünk és azon nincs olyan nyomtató port. Vettünk usb-párhuzamos port átalakítót, de azzal meg nem hajlandó működni a hardvelkulcs
Van vkiek vmi ötlete, hogy lehetne ezt megoldani?
Előre is köszi -
evdeb #295 oké megvan a válasz -
evdeb #294 lehet, hogy mégsem. Ez a 4GB ram kicsit bezavart. -
evdeb #293 Köszi Impi, a HWSW-n is megtaláltam a hozzászólásodat, meg VGaborét is, és ott megvan amit kerestem. -
evdeb #292 köszi. De azt hiszem hülyén tettem fel a kérdést. Vettem egy laptopot, azon van a Vista Home. 4Gb RAM van benne. Így már azt hiszem érthető -
Impi #291 Szia :)
Nem! Megy XP alatt is, csak ha 4 GB ramod van akkor kell Vista, vagy XP professzionál. De XP alatt bekell tenned a kapcsolót, hogy kezelje is a ramokat.
A sajátgépre jobb klikk -> tulajdonságok -> speciális fül -> Indítás és helyreállításnál- Beállítások gomb -> szerkesztés gomb
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect/4GB/PAE -
evdeb #290 halihó mindenkinek! Az AC12 csak vista professional alatt megy? -
Impi #289 Ráér a dolog! Minél elöbbi jobbulást kívánok neki :) Köszi a fáradozást. -
evdeb #288 igyekszem megkérdezni, nem felejtettem el, csak nem tudom mikor tudok az emberrel beszélni, mert kórházban van. -
Impi #287 Előre is hálás köszönetem
Minden megoldás érdekel, tisztában vagyok a méretével és nem kívánom, hogy az egészet feltöltsd valahová. Több mint valószínű 100 MB alatti az eltérés az Angol és Magyar verzió között. Feltehető a hu-HU mappára, vagy a benne lévő ACD-MEP mappára lenne szükségem. -
evdeb #286 helló! majd megkérdezem a gépészünket, de szerintem ő csak normál autocadet használ. (bár lehet, hogy a rajzolója az nem) -
Impi #285 Üdv :)
Reménykedjünk! Bár az Autocad Mep-el is megismerkedném, ha Magyar nyelvfelületű. Jelezhetné ha valaki használja :) -
evdeb #284 Köszi. előbb-utóbb biztos meglesz amit keresel, de én úgy tudom még nincs magyar nyelven, csak előkészületben -
Impi #283 Csak neked :)
Erről van szó: Graphisoft MEP Modeler for ArchiCAD 12
Ez kellene nekem tört változatban, Magyar nyelvfelülettel.
Csak érdeklődési szinten, másnap letörölném a gépről ;) -
evdeb #282 Emberek! Nektek nem rossz a lépcsőszerkesztő 12-ben? Egyébként most jöt ki új könyvtárfrissítés, de azt nem írják, hogy ennek a javítása is benne lenne. Szerintem annak a verziófrissítésben kell lennie. Remélem kiküszöbölik majd a problémát. -
evdeb #281 Hát nálunk csak ketten dolgozunk vele, és mindig megvan a frissítés, mert azért erre be van invesztálva. Negyedévente fizetünk valamennyit, aztán jön az új verzió, ami 3 gépre érvényes. Valahogy így van 'asszem' :o) -
evdeb #280 Szerintem lehetett volna kicsit érthetőbb is a dolog. Megmutattam a főnökömnek a dolgot, remélem nem adja tovább a gépésztervezőnek, mert akkor megszívom. Dolgozhatok akkor neki is. Engem meg nem nagyon érdekelnek a gépész dolgok, csak annyira, hogy az építész rajzokhoz hozzá tudjam őket fűzni. :o) -
evdeb #279 semmi gáz. tényleg hasznos az a kézikönyv, csak nekem a GDL súgója technológia hiányzik belőle érthetően és magyarul. a 7.0-hoz volt még ilyen, aztán valahogy elhanyagolták, pedig vannak benne új parancsok. :o( hát ez van sajna. -
szabot2 #278 Ne haragudj evdeb, hogy nem köszöntem meg a segítségedet, de miután feltettem itt a kérdést egyből eszembe jutott hogy a súgóban van magyarnyelvű kézikönyv és meg is találtam benne a megoldást :) pont úgy ahogy te mondtad :) szóval bocs, hogy nem írtam vissza, de örültem mint majom a ...:) de most megköszönöm: köszi szépen :)
amúgy másnak is ajánlom ezt a kézikönyvet...annyira egyszerű megoldás hogy eszembe se jutott ott keresni :) -
Impi #277 Igen , valahol érthető a dolog a mai gazdasági helyzetben.
Nálumk is AC 8.1-et kalapálnak a klaviaturán. Négy főnek meg nem veszik meg minden évben a legújabbat. No meg önmagában az AC kevés, kell még statikai program, hőtechnikai, energetikai, költségvető stb... -
Impi #276 Szia :)
Elolvastam mit tud, de szerettem volna kipróbálni is.
Várakozunk egy picit és csak felkerül valahová :)
A Graphisoft oldalán nézegettem, jól néz ki. -
evdeb #275 Kicsit utána jártam ennek a proginak. nem sok, de itt van róla néhány sor:
Épületgépész modellező -
evdeb #274 Hát én még nem is hallottam felőle. mit tud ez az izé? külön kell érte fizetni? Ha igen akkor nem is fogok róla sokat tudni mert a főnökeim nem adnak ki ilyesmire plusz lóvét. azt mondják elég fizetni a főprogit. -
Impi #273 Üdv :)
Biztosan zsúfoltak a napok és ritkán járnak ide.
Évvégi hajrá, jön a karácsony stb...
Én meg sem merem kérdezni, hogy valaki találkozott már a Graphisoft MEP Modeler-ével. Nem rég jelent meg AC 12-re -
evdeb #272 legalább visszajelzést írjatok hogy sikerült-e megoldani a problémát -
evdeb #271 nahát.... itt senki nem köszön meg semmit? :( -
evdeb #270 Ez könnyű. mivel réteges szerkezet van megadva a födém kitöltésének, nem tudod változtatni a vastagságát. Kétféle megoldás van. Vagy megváltoztatod a kitöltés egy egyszerű kitöltésre vagy a réteges szerkezet rétegeinek méretét módosítod. -
szabot2 #269 sziasztok. archicad újabb verzióiban (11-12) nem sikerül a födém vastagságot megváltoztatnom. 30cm-re van állítva és inaktív az ablak. tudnátok esetleg nekem segíteni?
előre is köszi!
tamás -
evdeb #268 megnyitod az archicad-et, aztán fájl/könyvtári elemek/könyvtári elemek megnyitása. kiválsztod a DWG- tárgyat, megnyitod, aztán elmented archicad tárgyként. -
#267 Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy autocad be megrajzolt 3d-s objektumot szeretnek inportalni archicad be de a 3d-s objektum hellyet csak 2 vonalat inportal tud nekem ebbe segiteni valaki hogy lehetne a teljes 3d objektumot megnyitni Archicad ben?