ArchiCAD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
10-es verziom van.Kérdésem,hogy alaprajzba hogyan tudok villanyszerelési rajz jeleket behelyezni?Köszi a választ
akkor szerintem dolgozz 11-ben a 9 könyvtárával, csak nem tudom, hogy beolvassa -é azt neked. akkor a lefele konvertálással nem lesz gond.
Meló miatt. Én a 10-11-est szoktam meg a gyorsgombok és még egy jó pár dolog miatt, de 9-esben kell leadnom a munkámat.
másként nem lehet szerintem sem. a helyiség pecsétekkel annyi van , hogy azt átállítod a 9-es pecsétjére és nem lesz gond. Egyébként miért kell 9-be konvertálni?
Hát köszi a gyors választ, bár tényleg elé komplikált, de ha netán van még egyéb ötlet, akkor szívesen elfogadom azokat is.
Hát elég komplikált:
11-bõl ki lehet menteni 10-es formátumba, 10-esbõl meg 9-esbe.
De a könyvtári elemeket, helységpecséteket nem fogja lementeni, azokat manuálisan kell beimportálni a 9-esbe.

Helosztok. Lenne egy nagy kérdésem nem tudom hogy volt-e már róla szó de nem akartam végigolvasni a fórumot. A kérdésem az, hogy lehet 11-esbõl 9-esbe konvertálni a teveket.
en most azt csinalom, hogy az tetocserep felteteles kivalasztassal csoportba rendezve, szerkesztes vegeig atrakom ures kitoltesre, aztan a munka befejezese elott visszaallitom...

http://gaborszantai.co.uk/

valóban a kitöltések nagyon belassítják a 11-t. Én ilyenkor egy hasonló kiöltést szoktam használni. Sajna kompromisszumot kell kötni. a Tetõcserép és a térburkolat egyes kitöltései nagyon nemjók. (ha nem ezzel lenne a probléma akkor néha segít egy mentés másként.
sajnos kénytelen vagyok 11-est használni, de szerintem is visszalépés sebességben, ha több kitöltésem van, akkor nagyon lelassul...

én is örülnék egy használható válasznak...

(a gép: legutolsó szériás MacBook Pro, C2D 2.6, 4 GByte Ram, 7200rpm/200 GByte HDD, 512 MByte NVidia)

Lenne egy újabb kérdéem.
Egy ismerõsömnek a 11-es verzióval gyûlt meg a baja: egyik napról a másikra az egyik terve teljesen belassítja az Archicadet (használhatatlan szintre). Másik gépen is próbálták, de ugyanez a helyzet. Próbálták h csak barabokat másolnak át egy új fájlba, de elõbb-utóbb ugyanúgy elõjött a probléma.
Elég jó a gép (2GRAM) is és eddig nem volt vele baj.

Volt valakinek hasonló gondja? Mi lehet ez? Vírus vagy korrupt fájl?

Valaki tud megoldást erre? Amikor elindítom a programot (9-es diák) beáll varázspálcára magától. Nincs "lenyomva" az ikonja. Hiába választok ki akármilyen eszközt, varázspálcán áll. Újra elindítom a programot és ugyanez. Mi ez? Ki lehet kapcsolni valahogy, vagy csak a gép újraindításával?
Köszi mindenkinek, aki próbált segíteni! A probléma megoldódott. Egy újabb op rendszerre volt szükség hozzá. Kicsit így is érthetetlen, mert a régivel már mûködött, most meg nem tetszett neki. Mindenesetre hiba elhárítva.
ilyenrõl még nem hallottam. jó a konfigurációd? Vagy esetleg a java frissítése jó?
Próbálkoztam már többel, a probléma ugyanaz. Más gépen pedig mûködnek, úgyhogy valami a számítógéppel, vagy valami beállítással lehet.
Ötlet? Tanács?
nagyon szepen koszonom, 95%-ban megoldotta a 10-11-es kozotti gondjaim<#eljen>

valószínû a crack-kel lesz a probléma. Egy másik crack-kel próbálkoztál már?
http://www.graphisoft.com/support/archicad/downloads/goodies11/HUN.html
itt van a mac-hez is
Sziasztok!
AC10 telepítési problémám van!
Látszólag sikeres telepítés, sikeres crackelés, de a program hiányos. Üres az eszköztár, nincsenek tárgyak, nincsenek tetõk, nyílászárók, stb. Falakat tudom használni, alap ablakkereteket tudok használni, de ennél többet nem. A lemez nem hibás, már többel is próbálkoztam, a probléma ugyanaz.
Ha találkozott már valaki ilyen problémával, vagy van ötlete a megoldást illetõen, kérem segítsen! Nagyon fontos lenne!
Elõre is köszönöm!
oke, akkor mar csak azt kellene tudnom, hogy hol talalok 10-es konyvtarat Mac-hez...

11ben van még egy megoldás: a súgómenüben a kiegészítések pont alatt lehet letölteni a 10hez való könyvtárkivonatot, és azt kell betölteni a 11 könyvtárával együtt, és még csak nem is kell cserélni a könyvtári elemeket
lerakni sem tudtam, de kozben megoldodott: lehetoseg/elem tulajdonsagok/helyisegpecsetek menupontban bekellett toltenem a 0311-et...

az idegesito, hogy meg mindig keresi a 0310-et, mikor bejelentkezek egy tervbe, es nem tudom torolni...

Ugyanez van 9-10 esetében, sajnos le kell rakni újra õket valószinüleg.
De ha valaki tud megoldást, engem is érdekel.

sziasztok,

1 kerdes:

megnyitottam egy 10-es filet a 11-ben, termeszetesen a nem talalt konyvtari elemeket csereltem, de a helyisegpecsettel nem birok - azt nem akarja megjelenteni, hianyzo konyvtari elemkent irja, de nem lenne gond, ha a 11-eset elernem...

de nem tudom, hogy lehetne azt betolteni a konyvtarkezelobe...

hlp pls!

vistan a crack file mindenkeppen administratorkent kell futtatni, meghozza ugy, hogy jobb klikk a crack exe-re majd a futtatas mint... paranccsal
Hát te valamit nagyon összekutyultál az archicadben <#eplus2>
Ilyen problémákról még csak nem is hallottam.
Vistád van?

Szia 😊
A megoldás azt hiszem egyszerû:
Az XP SP2-ön patch-elt ArchiCad.exe-t és wkwin32.DLL-t kimásolod, majd a Vistán telepített ArchiCad-be másolod. Felülírva az eredetit!

Otthon, XP SP2-n siman patch-eltem az Archicad.exe-t. Most egy Vista-s gepre tennem fel, de egyfolytaban arra hivatkozik, hogy vmi hasznalja a filet, ezert nem futtathatom rajta az alkalmazast...

probaltam magyar es international valtozattal is...

mit rontok el?

Az miért van, hogy néha amikor megnyitom az archicadet, akkor varázspálcán áll és nem tudom kikapcsolni? Semmit nem tudok rajzolni mert varázspálcázni akar. Viszont amint megnyitom a firefoxot megjavul! 😄

A betûs dologgal meg azt csinálom, hogy a méretezés réteg kivételével mindent láthatatlanná teszek és így ki tudom jelölni egyszerre az összeset. A betûtipust egyébként szerintem az autocad 2007 teszi fel, és csak a méretezésnél problémázik, sima feliratnál teljesen jó.
sziasztok,

van vkinek tapasztalata OSX alatt 11-es ArchiCad-del?
(lehetoleg biztonsagi masolat verzioban...<#idiota>)

koszonom

Én nem hallottam még ilyen problémáról mástól, és nem tapasztaltam ilyet. Valami más gáz lehet. Próbáld meg frissíteni a videókártyát.
Archicad oktatási verzióm van.

A "Felfedezés" funkció nem mûködik.

Szerintetek ez mitõl lehet? Elõfordul a teljes verziós Archicad-ben v. valami más gáz van?
köszönöm szépen, átnézegetem õket.
Jah, és véletlenül ráakadtam még egy linkgyûjteményre, de sajnos ahogy elnézem a legtöbb regisztrációhoz kötött.

archicad wiki

Lenne egy kissé bonyolultabb (nekem lagalábbis😊 kérdésem gdl programozásból.
Egy íves felületet akarok egyenessé tenni a RULED paranccsal (ökörszemablakot akarok csinálni).
A gondom az az, a ruled valószinüleg nem értelmezi a státuszkódos görbe megadását (a koordináták mögötti 900, 1000, stb.), mert folyamatosan hibát ír ki.
A felhasználói kézikönyvbe vannak olyan testek (pl. egy körbõl egyenes vonal) amiket ezzel a technikával készültek, csak a leírást már elfelejtették mellé tenni.

Tudna valaki ebbe segíteni?

Extrud-dal, sweep-pel mûködik, csak sajna az nem néz ki olyan jól.
Az archicad-be lévõ ökörszemablak meg nem tetszik. És onnan se tudom átvenni ezt a formát mert baromi komplikált parancsokat használ, és nem látom át.

Elõre is köszönöm!

Megoldódott a probléma? Ha nem küldd el a betûtípust megnézem mit tehetek. lehet, hogy csak beállítási probléma
ha nem találnád meg, nekem megvan a 10hez is. majd elküldöm neked ha kell
Köszi a választ, nekem 10-es van, megnézem hátha ahhoz is van ilyen.

Azért nem azt használok, mert nem néz ki jól, ahogy konzulensem mondaná: hervatag. 😄 LEgalábbis nekem nem tetszik a terv "hagyományos" betûtípussal.
Kösz a tippet, este ki is próbálom.
Miért nem használsz alaprértelmezett betûtípust? Nálam Arial van, azzal sosem volt gond. Egyébként már használtam Times-t is és nem kellett állítgatnom kilépés után.
Egyébként sztem, (ha ilyen probléma merülne fel)beletenném a méretezést a kedvencek közé és ha újra elõjön ez a probléma, akkor az összes méretezést kijelölve egy kattintással vissza lehet hozni a betûtípust
Van valakinek tippje, hogy a méretezéseken a program miért állítja vissza minden kilépéskor a betûtípust ISOCPEUR-ról Tahomára? Nem frankó, hogy ha változtatok valamit a terven, akkor végig az összes kottát át kell állítani...
Köszi a címet, errõl tudok, de megnézem hátha van ott valami új.

Ha jól tudom akkor erre külön kiegészítõ van. A 10-11 AC-ben biztos, a többire már nem emlékszem. Az AC11 kiegészítõit leszedheted ingyen innen:
http://www.graphisoft.com/support/archicad/downloads/goodies11/HUN.html
itt találod a 3DS kiegészítõt is, amit a betöltése után a tervezés/tervezés extrák-->3dstudio fájl beolvasása útvonalon érsz el.
bocsi, lehet h rosszul írtam:
www.gdl-centrum.com

Hello!
Én is ezzel a tárgyas dologgal kapcsolatba kérdeznék:
Hogyan lehet maxból archicadbe tárgyakat importálni?
Mert arcicadbõl maxba lehet, de nem tudom hogy visszafele hogyan mûködik.

Itt van néhány archicades tárgyas oldal:
www.gdlcentum.com

valaki nem tud olyan új oldalt ahonnan tárgyakat lehet leszedni? Az archibse-t ismerem, és megnéztem az archicad.lap és a gdl. lap által ajánlott oldalakat is. nem nagyon jönnek be. valami 5lete valakinek?
juj bocs. rég voltam itt. de ha teljes verzióban van fenn az archicad, akkor a súgó benn van a könyvtárában PDF-ben is.
valóban lehet konvertálni a 9-bõl a 11 be a billentyûparancsokat, de marhára nem érdemes. Sokkal több paracsot lehet 11-ben elérni mint 9-ben, és ha improtálod akkor egy csomó parancs kimarad. Volt szerencsém ezzel már megszívni. Most inkább megtanulom az új parancsokat.
Impi ne hidd azt, hogy én valami nagy mágus vagyok... 😛 Amire szükségem van azt úgymond tudom, igaz nagyon az alapok alatt valahol de hát majd megtanulom elõbb-utóbb. 😊 Látványterveket már így is tudok benne csinálni és egyenlõre másra nem nagyon van szükségem. Körülnézegetek a profilok alatt hátha találok valamit aztán ha valakit érdekel akkor majd közhírré teszem... 😄😄
Szia 😊
Sajnos nekem nincs telepítve, de olyan valamire emlékszem, hogy különbözõ felhasználói módban lehet megnyitni az ArchiCad-et.
Így bizonyos ikonok csak akkor élnek, ha adott az a profil.
Boldog ember lehetsz, ha Neked mindegy milyen verzió van fenn <#nevetes1> Én még a magyarnyelvû változatot sem tudom kezelni! <#falbav>

Szeva Impi!
Már megvan nagyon köszi! Igaz az olasz verziós de tökéletesen mûkszik. Már csak egyetlen egy problémám van. Lehet, hogy már elfelejtettem vagy mi de amikor átváltok 3D megjelenítésre és szeretném "bejárni" a modellt az ikon nem aktív. A menübõl sem érem el. Mit nem kapcsoltam be???
Köszi!