ArchiCAD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elolvastam mit tud, de szerettem volna kipróbálni is.
Várakozunk egy picit és csak felkerül valahová 😊
A Graphisoft oldalán nézegettem, jól néz ki.
Biztosan zsúfoltak a napok és ritkán járnak ide.
Évvégi hajrá, jön a karácsony stb... <#hehe>#hehe>
Én meg sem merem kérdezni, hogy valaki találkozott már a Graphisoft MEP Modeler-ével. Nem rég jelent meg AC 12-re
elõre is köszi!
tamás
Olyan kérdésem lenne hogy autocad be megrajzolt 3d-s objektumot szeretnek inportalni archicad be de a 3d-s objektum hellyet csak 2 vonalat inportal tud nekem ebbe segiteni valaki hogy lehetne a teljes 3d objektumot megnyitni Archicad ben?
Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!
Ha lusta lennél a megkeresésére , klikk a kék sorra
A kötések a címszavak melletti *. ábra feliratra klikkeléssel érhetõk el
Nem vagyok ArchiCad-es, de az nem megoldható, hogy behívsz egy Új Terv-et, ott elvégzel minden beállítást és mikor ez megvan, lemented magadnak Saját Terv-ként. Ha szükséged van rá ezt hívod be.
AC11 alatt a munkakörnyezet beállításoknál, hogyan lehet megoldani azt, hogy ne kelljen mindig a fal anyagát vagy a méretezési stílust beállítgatni? Magyarul, legyen egy, amit indításkor betölt.
Mert most a Lehetõség-Munkakörnyezet-Eszköz beállítás párpeszédablakban ha kijelölöm a fal eszközt, majd jobb oldalon a Modellt és klikk a Panel bemutatóra, nem engedi megváltoztatni az anyagát, így viszont minden rajznál mindig ugyanazt a 100000 mûveletet végre kell hajtanom, pontosabban egy saját rajolási stílust szeretnék kialakítani magamnak.
Hálás lennék ha valaki tudna segíteni!
Üdv.
Letölthetõ az ArchiCAD v12 Magyar verziója
Rendszerkövetelmények - ITTolvasd el.
Nem tudom melyik ArchiCAD éppen amivel próbálkozol ez a 11-es éppen de a lap alján megtalálod a korábbi verziók rendszerkövetelményét is.
Vagy ha módosítani kell a gometriát akkor mindent külön külön kell áthelyezni?
Nem tudja valaki van-e valami leírás újabb GDL nyelvhez magyarul? Nekem csak a 7hez van sajna.
Viszont ma kaptam meg a Kling Tervezõi CD 2008-as változatát amit 3 napja kértem.
Újra igényelek egyet azt hiszem.
"tényleg küldenek?"
Igen! Igényléstõl számítva két nap alatt a postaládában volt 😊
így esett a választás elsõként az ArchiCAD-re.
Az éptároldalon találtam pár kiegészitõt hozzá, most azokat próbálgatom hogy mit, hogyan lehetne csinálni.
Pl. ott található a Tondach CAD is amivel nem tudom, hogy hagyan tudok a tetõre gerinc cserepet tenni? És ott van olyan hogy Leier tervezõi CD-igénylés azt tényleg küldenek?
Szerintem az ArchiCad-del nem igazán lehet szép látványtervet készíteni, mer nem is erre való (bár azért elég jól lehet tuningolni).
Ha gyorsan akarsz látványos képet készíteni akkor az ArtLantis a legjobb progi rá, ami jól együtt dolgozik az ArchiCad-del és nagyon könnyû kezelni.
Ha kicsit többet akarsz görcsölni vele és még tökéletesebb eredmény akarsz akkor Cinema 4D a jó progi rá ami már szerintem mindent tud amire egy építészeti látványtervben szükség lehet. Sõt (bár ezért sokan megköveznének) ebben a kategóriában a legjobb, de kérlek benneteket errõl ne itt indísunk vitát.
Mindkét szoftverre jellemzõ, hogy alaból már elég szép kis textura könyvtárat tartalmaz, de ha ez sem lenne elég, vagy csak AC-vel ekersz látványterveket készíteni mert mazohista vagy akkor texturákat keress az interneten, vagy készíts magadnak pl: így vagy így
Egyedi textúrákat hol tudok betölteni?? Újabb amatõr kérdés, még egy párral bombázlak majd a napokban, ha nem túl nagy gond.
Szerintem az a gond, hogy hiányzik a textúra amire hivatkozik a tárgy, tehát ahonnan letöltödted a tárgyat, ott kellen még lennie (elvileg) texturáknak is, amit szintén csatolni kell a tervhez.
Annyit még tusz tenni, hogy a Tágy beállításainál a modell fül alatt kikapcsolod a Tágy anyagai pipát, és a felette lévõ fülön (ecset mellett) kiválasztod mi legyen a tárgy anyaga.
Ez az opció felülírja a tágy eredeti beállításaiban szereplõ agyagbeállításokat. Ennek sajnos viszon az a hátránya, hogy így a tárgy csak egy anyagot tud kapni. Pl. egy autónál a kereke, az üvege, és a fényezése is ugyanazt az anyagot kapja. De egy egyszerû tárgynál nem probléma.
GDL fileokat behelyezése:
Nem tudom lehet hogy én szúrok el valamit állandóan de nemrégiben szereztem pár GDL filet és valahogy nem rakja hozzá a szinét vagy én nem is tudom de pl. a három szin közül választható butor (cseresznye, dió, tölgy) egyszerûen ZÖLD szinben jelenik meg.
Én a következõ képpen szoktam berakni ArchiCAD 11-be File-Könytári elemek-Könyvtárkezelõ és itt a beilleszteni kivánt mappa és ADD.
Lécci valaki világosítson fel, hogy mi lehet a gond.
Minden Jót üdv János.
A padló színezése már egy kicsit más módszert igényel.
Feltételezem, hogy építész vagy, ezért azt mondom gondolkodj szerkezetekben!
Mivel az életben is külön válik a teherhordó födém, ami ugyebár az egész épület (szint) alatt található és a helyiségenkénti padló (szigetelés, ajlzatbeton, burkolat, stb.), ezért megmodellezni is külön kell. Így készítessz egy nagy teherhordó födémet, és egy helyiségenkénti padlót. Ezzel több legyet is ütöl egycsapásra. A padlóburkolat színét helyiségenként változtathatod, és ha rendesen kidolgoztad a modelt, pl.: a falak a teherhordó födémig nyúlnak le, akkor a metszeted is korrekt lesz, kevesebbet kell vele 2D-ben pöcsölni.
Még egy jó tanács. A födémeket külön szintre rakd, így pl:
.
.
1. emelet
Földszint feletti födém
földszint
.
.
Üdv: Laca
A problémám illetve kérdésem az lenne, hogy ehogy megípítek egy falat,teszem fel akár egy egész födémet is, és ugyebár a födémre kerülnek a falak, és a falak esetében válaszfalak. Na lehet hogy egy kicsit bonyolultan írok,az lenne a problémám,hogy mint látványtervezésnél szeretnék egy egy helyiséget kifesteni,viszont a falak esetében is elõáll az, hogy pl. egy fõ tartõfal el van ugye felezve válaszfalakkal és így mivel elõáll egy helyiség amit meghatároztam válaszfalakkal,annak egy belsõ falszínt akarok adni, viszon a külsõ tartófal belsõ felületének csak egy részét akarom lefesteni. Ilyen estre kérnék egy szakmabelitõl segítséget.
Illetve egy egy helyiségben a födém (tehát a padló) színét meghatározni hogyan lehetne, mert a felületháló szerkeztõponttal nem igazán megfelelõ 3D-ben)
Remélem és nagyon örülnék ha tudna nekem valaki segíteni.
A segítséget a [email protected] címre várom,
és elõre is nagyon köszönöm.
Köszönettel DÉR JÁNOS archicad felszhasználó
(Egy képet is mellékelek magyarázat léppen)
http://kepfeltolto.hu/i/?136188
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Szerintem ezek segítenek.
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
most helyezkedtem el egy tervezõ cégnél. s meg kell tanulnom használni az autocad 2007 hun változatát. sikerült otthonra is megszereznem, de lövésem sincs hogy kezdjek neki megtanulni használni. tudtok nekem ebben segíteni valamit? köszi szépen elõre is!
10-es verzióban a födémnél valami miatt nem tudom a vastagságot állítani. Inaktív (szürke) marad. Hol tudom megadni, hogy méretezhetõ legyen? Elõre is köszönöm.