626
Építész program
  • celza8807
    Tapasztalt valaki hibás működést windows 7 alatt?
    Nekem most az van fent, és az ACAD 12 nem igazán akar rendesen működni.
    Tulajdonképpen nem akar rajzolni, a kurzor nem változik át a nevezetes helyeken (origo, fal valamelyik része, vagy bármely épitett részen), és kijelölni sem lehet semmit. Keringést, bejárást szintén nem hajlandó csinálni.
    Nagyon az a sejtésem, hogy megint XP kell, hogy megoldja ezt a parát... Már egy picit unom..
  • kornél88
    Sziasztok!

Egy egyetemista srác vagyok aki megcsinálhatja az épszerk háziját archicadben! De sajnos nem tanultunk archicadet a suliban, de azért már sok mindent kipróbáltam, rajzolgatok vele stb...Van hozzá egy porotherm födémszerkeztő programom de nem tudok vele mit kezdeni...Mikor megnyitom a porotherm szereztőt beállítom benne a dolgokat, leoklzom és akkor azt kéri h adjam meg a tárgy horganypontját!
    Lekattintok a falra ahol szeretném h ott legyen ekkor rajzol valamit amibe beleírja h válassza ki a referencioldalt! 4 illetve 6cm től eltérő felbetonvastagság! H kell beállítani a referenciaoldalt??? vagy hogy kell? aki tud kérem segítsen!
    üdv
    kornél
  • mindero
    Van axonometrikus nézet is (amit linkeltél) meg perspektivikus is. Lehet váltani még rendermotort (alap, Ligtworks, sketch) is.

Olvasd el a tutorialokat (F1), magyarul van és jól le van benne írva.

Aztán ezeket összefűzheted quickTime videóvá is ha nagyon akarod.
  • Japep

Hello!

ArchiCAD 11-ben terveznék.
    Ezt csak gyorsan összedobtam, de - mivel én még nem használtam korábban - csak ilyen 3D-s nézet van benne?

Nem lehet valami komolyabbat beállítani (pl QuickTime-mal)?

Köszi előre is! :)
  • Impi
    Szia :)
    Örülök a sikerednek!
    Azt nem mertem leírni, hogy Vista. Eddig egy emberrel találkoztam aki azt mondja, hogy jó, aki semmi mást nem használ csak az MSN Messenger-t. Én mindenesetre a Vistát átugrottam :)

Még a NET keretrendszer hiányára gyanakodtam, de akkor minden OK
  • Patesz
    semmit nem csináltam másképp mint eddig és most JÓ LETT! :D
    mégegyszer köszönöm a segítséget
  • Patesz
    :(
    azért köszönöm a segítséget, akkor úgynézki maradok az alap archicad 12-nél mert az ment.
    32bites Vistám van amúgy
    nah még1x megpróbálom hátha :)

mégegyszer kösz
  • Impi
    Gyakorlatilag úgy is jó, ha bemásolod a két fájlt. Igaz úgy felülírod az eredeti ArchiCad.exe-t és mellé kerül a wkwin32.dll
    Viszont ha így sem megy, ott más problémának kell lennie.
    Talán 64 bites a rendszered, vagy már a Win 7-re tetted fel.

Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni :(
  • Patesz
    az ARCHICAD 12 B2675_Crk.exe-t nem is tudom futtatni a program mappájában mert patching failed -et ír ki. ha máshol csinálom akkor csinál 4 fájlt (archicad.exe , wkwin32.dll , egy txt , meg egy run windoes kötegfájlt )és ha azokat bemásolom a Program Files -> Graphisoft -> ArchiCad 12 -be és megpróbálom elindítani az archicad -et akkor fogad az a hibaüzenet.
  • Patesz
    ezt a hibaüzenetet kapom :(
  • Patesz
    köszönöm a segítséget! megpróbálom aztán írok hogy sikerült-e :)
  • Impi
    Most így visszaolvasva , kicsit féreérthető!
    Ez a leírás egy frissítés menetét írja le.
    A pontok közti sort "Ha a második....", most ne vedd figyelembe!
    Bár több mint valószínű ez az utolsó frissítés a 12-höz, őszre már az AC 13 lesz a módi :)
  • Impi

Az utolsó frissítésnek a lehetőségét másoltam be, mert nem írtál build számot, gondolom a 2675-re frissítesz.
    Rossz hír, hogy kezdheted előről az összes telepítést, mert nem lenne szabad újraindítani a rendszert a Patch feltétele elött!

1. Telepítsd az ArchiCad 12 kereskedelmi verzióját, de ne indítsd újra mikor felkínálja.
    2. Az ArchiCad.exe-ről készíts egy másolatot, a későbbiekben jól jöhet frissítéskor. Pl. ArchiCad.exe.bat néven.

Ha a második pontot az előzőekben megcsináltad, cseréld le az Archicad.exe-t a mentettel és kezdődhet a frissítés.

3. Telepítsd az AC12-2675 -ös frissítést.
    4. Futtasd az ARCHICAD 12 B2675_Crk.exe-t a telepített program mappájában. ( Program Files -> Graphisoft -> ArchiCad 12 )
    5. Indítsd újra a PC-t.

Sok sikert!

• Patesz
    tényleg sikerült felrakni a frissítést de mostmeg nemtudom elindítani pedig van patch is hozzá.
    Erre valami ötlet esetleg?
  • Patesz
    köszönöm a választ!! :D akkor valószínű az lesz a baj. köszönöm a sagítséget! :)
  • Impi
    Szerintem az a gond lehet, hogy nem készítettél mentést az előző ArchiCad.exe-ről, mielött az okosítást ráengedted.
    Ha készítettél, nem nevezted vissza a *.exe.bat fájlt.
    Nincs mit tenned, mint mented a mappából a dolgaidat és felteszed újra az AC 12-t, rá a frissítést, majd úgy az okosítást.
    Jelenleg a legfrissebb a Build 2675-ös.
    Ha hardverkulcsos AC-t használsz, akkor nem tudom mi lehet a baja
  • Patesz
    helló.
    valaki segítsen!
    miért nemtudom a frissítést telepíteni az archicad 12-höz?
    azt írja ki hogy zárjam be az archicad-et! pedig nincs is elindítva!
    mit tudok tenni? hogyan telepíthetem? valakiiiii
    üdv
  • dynaxer
    Hali!

Megoldottam,

törölem a C:\Users\xxxxx\AppData\Roaming\Graphisoft mappát és így "resetelődötek" az Archicad beállítások.

Üdv, Lala
  • dynaxer
    Hali!

AC-12 - a következő hibaüzenetet produkálja pontosan hol található az a file Vista-n amit törölni kell?

Üdv Lala
  • vvgabor
    Az építménymagassághoz mégegyszer:
    - mivel az építménymagasság számítását az OTÉK határozza meg, az Archicad fejesztésénél egy válzozó jogszabályi környezetre programot fejleszteni nem érdemes. Ugyanez a válasz az E gerendára is. Egy Japán archicad fejlesztó mit kezdene vele? :)
    Az ilyen hazai -provinciális- igényeket külső fejlesztők, gyártók elégítik ki, a saját termékeik eladhatósága érdekében: így van Wienerberger födém számitás az AC alá, és azt hiszem mintha lenne Leier is.
  • vvgabor
    E-gerenda nincsen, mértetzni a BVM katalógus alapján méretezzél, megrajzolni meg profilos gerendakét megtudod!
  • vvgabor
    ...épületmagasságot ahogy te gondolod, nem lehet számoltatni.
  • lac556
    elsős egyetemista vagyok letöltöttem arhicad et meg kaptam hozzá licenc kulcsot
    nahmost ez igy elsőre nekem elég bonyolultnak tűnik, nem tudtok vmi tutorialt hozzá?
    vagy mégis hogyan kellene hozzá kezdeni?
  • kephrenpir
    Sziasztok!
    Tudtok valami oldalt, ahonnan e-gerenda méretező progit le tudnék tölteni ac12-höz?Ha jól tudom, a programban nem található e-gerenda...
    Előre is köszönöm
  • warrioroflight
    Üdv mindenkinek,
    Lehet AC12 -ben valahogy épületmagasságot számoltatni?
    Bármilyen megoldás érdekelne.
    Köszi
  • melo
    Sziasztok!
    Archicadben elem könyvtár készítéséhez keresek hozzáértő embert.

[email protected]
  • aglaca
    Sziasztok nem tud valaki egy Tondach kiegészítő Archicad 12-höz telepítő linket, ugyanis az ÉPTÁR oldaláról el lett távolítva.
    Köszi
  • mindero
    Lehet h el van rejtve a tervlap beállítások között az a fólia amin a méretezések vannak.
    (Gondolom AC010 vagy annál újabbat használsz)
    Én mindig úgy csinálom h az aktuális nézetet helyezem a tervlapra (navigátor jobb klikk). Hátránya h nagyobb projectnél nagyon kaotikus lesz (mindegyik rajzhoz egyedi fóliaelrendezés lesz, amit nem lehet megváltoztatni később, újra le kell rakni ha változik valami)
  • liat
    Sziasztok! A tervlapomra nem megy át a méretezés, mit csináljak??
    Kérlek segítsetek!!!
  • Abdul Alhazred
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a java-t mi az isten tudja működésre bírni???
    Leszedtem mindent (remélem) aminek köze volt a java-hoz majd
    restart
    és próbáltam telepíteni a 9.0-t de a java miatt nem engedte
    ezt követően a 10.0-t de szintén xarakodik a javaval...
    valakinek van valami tippje??

Üdv
    A.
  • roderico
    Sziasztok!
    Most próbálgatom az archicadet ( A 8.1-et), és találtam pár gdl. ezközt is, de nem tudom hogyan kell beilleszteni a progiba, tudna nekem valaki segíteni?
    És még egy. Szeretném a villamos hálózatokat is megrajzolni.
    Lehetséges ez? Vagy erre nem képes ez a program?

• Toolmaster
    Sziasztok!

Most kezdtem nemrég foglalkozni Archicaddel (ver.11), de nem igazán megy a dolog. Gépész vagyok, igazán nem is akarok expert lenni archicadből "csak" egy családi ház látványtervét szeretném összehozni vele.
    Kerestem leírásokat, de nem találtam hozzá túl sok mindent (angolul vannak dolgok, de a szakkifejezések még magyarul se mennek igazán), egy értelmesnek látszó dolgot találtam , a Modi stúdió (archicad center) oktatófilmjét.
    Ezt megvenni azonban nem tudom, kissé drága.

Tud valaki segíteni, honnan lehetne megszerezni, letölteni stb. , akár kisebb összeget áldoznék is rá estleg egyéb más, használható oktató anyag is érdekelne.

Előre is köszönöm!

Üdv: Toolmaster
  • Impi
    Fogadni mernék, hogy Karácsonyra kaptad :D

Ha igen, olvasd el a #311-es levelet
  • atomisztik
    Sziasztok!

Új gépem van (nootbook: intel centrino, 4GB ram, Geforce 9600/512ram, Vista) és pillanatnyilag nem fut rendesen az ArchiCAD 12 rajta. Install ok., elindul, fut szépen, csak menteni nem lehet vele. Ha menteni akarok, hibát jelez és kikapcsol. Ha valaki tud megoldást, segítsen! Elég fontos lenne.
  • rieszg
    Buék:D

Köszi szépen!
    Asszem a Vista-nak mennie kell!!!!
  • Impi
    Az ArchiCad 12 buil számát is megírhatnád.
    Ha régebbit használsz, frissítsd a legújabbra. (2325-nél járnak)
    Ha így sem megy én nem eröltetném a Vistát, hisz magad is írod:
    XP-n szó nélkül ment
  • rieszg
    Szevasztok!

Karácsonyra kaptam új gépet (Acer dual 2GHz, 3GB RAM, Geforce 9300). Jogtiszta Vista home premiummal (1.SP 32 bites).
    AC 12-t felrakom minden jó "csak" megnyitni és menteni nem tud-apróság. Az előző gépen az XP-n szó nélkül ment ugyenez a telepítés.
    Van ötletetek miért?? Elkélne egy kis segítség:)
    Előre is köszi!
    (AC 9 teljesen tökéletesen fut rajta)
  • bogyo04
    Sziasztok!

Tudnátok segíteni.
    Problémám: windows vista home premium van a gépemen és azt akarnám megtudni melyik archicad fut rajta rendesen vagy egyáltalán fut e valamelyik is?
    Ami xp alatt megy rendesen az ezen csak demóba fut, nem tudjátok miért?
  • Inquisitor
    Mondjuk a 32 bites Pro, az szerintem nem biztosan kezeli a 4GB-t. Viszont az oldalon a 64 bites Vitsa Home SE volt rajta ...
  • Impi
    Az ArchiCad megy az XP Home verzión is, csak a Home nem kezel le 4 GB memóriát. Arra csak az XP Professzional képes. No meg azon felüli verziók (Server )
    Feltelepítem és elindul az AC_12 Celeron 1400 Mhz-es gépen is.
    Dolgozni nem lehet vele :(