626
Építész program
  • zpeti
    Hello. Használja itt vki az ArchiCad-et dual monitoros (azaz egy arcicadet két monitorra húzva) megoldásban? Ha igen akkor légyszíves jelezze, lenne egy néhány kérdésem. Az is jó ha már vki próbálta. Köszi...
  • Impi
    Az interneten :D

Ha lusta lennél a megkeresésére , klikk a kék sorra

A kötések a címszavak melletti *. ábra feliratra klikkeléssel érhetők el
  • ati711
    Kisméretű téglakötéseket hol tudom megnézni - valaki
  • evdeb
    használd a kedvenceket? Vagy betöltésnél használd a legutóbbi beállításokat használatát. de legjobb ha mindkettőt használod egyszerre
  • dorothy00
    Köszi!talán boldogulok vele! :)
  • Impi
    Szia :)
    Például INNEN
  • dorothy00
    Sziasztok!honnan tölthetném le a progit magyarul?
  • Impi
    Szia :)
    Nem vagyok ArchiCad-es, de az nem megoldható, hogy behívsz egy Új Terv-et, ott elvégzel minden beállítást és mikor ez megvan, lemented magadnak Saját Terv-ként. Ha szükséged van rá ezt hívod be.
  • nono55
    Sziasztok!

AC11 alatt a munkakörnyezet beállításoknál, hogyan lehet megoldani azt, hogy ne kelljen mindig a fal anyagát vagy a méretezési stílust beállítgatni? Magyarul, legyen egy, amit indításkor betölt.
    Mert most a Lehetőség-Munkakörnyezet-Eszköz beállítás párpeszédablakban ha kijelölöm a fal eszközt, majd jobb oldalon a Modellt és klikk a Panel bemutatóra, nem engedi megváltoztatni az anyagát, így viszont minden rajznál mindig ugyanazt a 100000 műveletet végre kell hajtanom, pontosabban egy saját rajolási stílust szeretnék kialakítani magamnak.

Hálás lennék ha valaki tudna segíteni!

Üdv.
  • Impi
    Üdv :)

Letölthető az ArchiCAD v12 Magyar verziója
  • ati711
    Lehetséges hogy az a baj.
    Rendszerkövetelmények - ITTolvasd el.
    Nem tudom melyik ArchiCAD éppen amivel próbálkozol ez a 11-es éppen de a lap alján megtalálod a korábbi verziók rendszerkövetelményét is.
  • kornél88
    helló! Nem indul el az autocadem:(graphisoft bug reporter ablak jön elő:( nem tom még használni u h nem tom mi ez de szeretném használni de nem tudom v ki segítsen lehet h a videokari miatt jön elő???? via integrált 64mb os videokarim van
  • evdeb
    megoldottam :) köszönöm
  • evdeb
    Valaki használt már építés szimulációt? És akkor tudna nekem segíteni? Előre is megköszönöm. :confused:
  • mindero
    Van estleg archicadbe olyan funkció mint Allplanba, h több pontot tudok egyszerre mozgatni?
    Vagy ha módosítani kell a gometriát akkor mindent külön külön kell áthelyezni?
  • evdeb
    igen erről tudok, köszönöm. Magával a programnyelvvel nem is lenne gond, de engem a körítés is érdekelne, de ennyire nem tudok angolul sajnos.
  • aglaca
    Minden felinstalált ArchiCAD/dokumentáció könyvtárában található egy GDL Reference Guide nevű leírás pdf-ben, de ez csak angol nyelven létezik. Elég egyszerű a nyelvezete, így szerintem minimális angol nyelvtudással el lehet vele boldogulni. és ha GLD-ben akarsz programozni akkor valamennyire úgyis kapizsgálni kell az angolt.(szerintem)
  • evdeb
    Sziasztok!
    Nem tudja valaki van-e valami leírás újabb GDL nyelvhez magyarul? Nekem csak a 7hez van sajna.
  • ati711
    Hát nekem eddig nem jött semmi a Leier-től, pedig már több mint egy hete igényeltem.
    Viszont ma kaptam meg a Kling Tervezői CD 2008-as változatát amit 3 napja kértem.
  • aglaca
    Hát én építész vagyok és igényeltem már vagy fél éve,de nem küldték.
    Újra igényelek egyet azt hiszem.
  • Impi
    Üdv :)
    "tényleg küldenek?"
    Igen! Igényléstől számítva két nap alatt a postaládában volt :)
  • ati711
    Hát igen, erre ráhibáztál - tényleg most kezdem, kezdtem - igazából építészmérnök szakon tanulok egy éve, de ott ilyen programokkal való szerkesztés nem is említenek - így hát saját magam elhatározásából láttam neki, hogy most nyáron valamit megtanulok.
    így esett a választás elsőként az ArchiCAD-re.
    Az éptároldalon találtam pár kiegészitőt hozzá, most azokat próbálgatom hogy mit, hogyan lehetne csinálni.

Pl. ott található a Tondach CAD is amivel nem tudom, hogy hagyan tudok a tetőre gerinc cserepet tenni? És ott van olyan hogy Leier tervezői CD-igénylés azt tényleg küldenek?
  • aglaca
    Ó látom téged inkább a látványtervezés izgat, nem az építészet.
    Szerintem az ArchiCad-del nem igazán lehet szép látványtervet készíteni, mer nem is erre való (bár azért elég jól lehet tuningolni).
    Ha gyorsan akarsz látványos képet készíteni akkor az ArtLantis a legjobb progi rá, ami jól együtt dolgozik az ArchiCad-del és nagyon könnyű kezelni.
    Ha kicsit többet akarsz görcsölni vele és még tökéletesebb eredmény akarsz akkor Cinema 4D a jó progi rá ami már szerintem mindent tud amire egy építészeti látványtervben szükség lehet. Sőt (bár ezért sokan megköveznének) ebben a kategóriában a legjobb, de kérlek benneteket erről ne itt indísunk vitát.
    Mindkét szoftverre jellemző, hogy alaból már elég szép kis textura könyvtárat tartalmaz, de ha ez sem lenne elég, vagy csak AC-vel ekersz látványterveket készíteni mert mazohista vagy akkor texturákat keress az interneten, vagy készíts magadnak pl: így vagy így
  • ati711
    ahh köszi hogy válaszoltál - már előrébb vagyok vele, egész jó lett sztem - (csak egy gond van amit már te is emlitettél hogy a fogantyúja a butornak az is fa lett, de hát sebaj első körben ez is megteszi, hiszen vannak fa fogantyúk is.)
    Egyedi textúrákat hol tudok betölteni?? Újabb amatőr kérdés, még egy párral bombázlak majd a napokban, ha nem túl nagy gond.
  • aglaca
    GDL tárgyra gondolsz? (szék,asztal, autó, stb...)
    Szerintem az a gond, hogy hiányzik a textúra amire hivatkozik a tárgy, tehát ahonnan letöltödted a tárgyat, ott kellen még lennie (elvileg) texturáknak is, amit szintén csatolni kell a tervhez.
    Annyit még tusz tenni, hogy a Tágy beállításainál a modell fül alatt kikapcsolod a Tágy anyagai pipát, és a felette lévő fülön (ecset mellett) kiválasztod mi legyen a tárgy anyaga.
    Ez az opció felülírja a tágy eredeti beállításaiban szereplő agyagbeállításokat. Ennek sajnos viszon az a hátránya, hogy így a tárgy csak egy anyagot tud kapni. Pl. egy autónál a kereke, az üvege, és a fényezése is ugyanazt az anyagot kapja. De egy egyszerű tárgynál nem probléma.
  • ati711
    Nekem is lenne egy kezdő- amatőr kérdésem, ha nem gond.
    GDL fileokat behelyezése:
    Nem tudom lehet hogy én szúrok el valamit állandóan de nemrégiben szereztem pár GDL filet és valahogy nem rakja hozzá a szinét vagy én nem is tudom de pl. a három szin közül választható butor (cseresznye, dió, tölgy) egyszerűen ZÖLD szinben jelenik meg.

Én a következő képpen szoktam berakni ArchiCAD 11-be File-Könytári elemek-Könyvtárkezelő és itt a beilleszteni kivánt mappa és ADD.
    Lécci valaki világosítson fel, hogy mi lehet a gond.
    Még csak tanulom az építészetet, de nagyon sokat segítettél, télleg köszönöm.
    Minden Jót üdv János.
  • aglaca
    A fal szinezésére a leg egyszerűbb megoldás, ha a helyiségek mentén szétdarabolod a flakat, és akkor önálló falszakaszként tudod belülről kiszinezni, vagy esetleg egy belülről "kivakolod" a helyiséget, azaz mondjuk 5 mm vastag falla kibéleled, aminek olyan színt választol, amilyet szeretnél. Harmadik megoldás lehet az ArchiCAD-hez letölthető belső tér kiegészítő modul, amivel még szegőlécet, holkert, vagy frízeket is rakhatsz a helyiségbe.
    A padló színezése már egy kicsit más módszert igényel.
    Feltételezem, hogy építész vagy, ezért azt mondom gondolkodj szerkezetekben!
    Mivel az életben is külön válik a teherhordó födém, ami ugyebár az egész épület (szint) alatt található és a helyiségenkénti padló (szigetelés, ajlzatbeton, burkolat, stb.), ezért megmodellezni is külön kell. Így készítessz egy nagy teherhordó födémet, és egy helyiségenkénti padlót. Ezzel több legyet is ütöl egycsapásra. A padlóburkolat színét helyiségenként változtathatod, és ha rendesen kidolgoztad a modelt, pl.: a falak a teherhordó födémig nyúlnak le, akkor a metszeted is korrekt lesz, kevesebbet kell vele 2D-ben pöcsölni.
    Még egy jó tanács. A födémeket külön szintre rakd, így pl:
    .
    .
    1. emelet
    Földszint feletti födém
    földszint
    .
    .

Üdv: Laca
    Sziasztok!Egy kis segítséget szeretnék kérni egy tapasztalt archicad felhasználótól, ha lehetséges.
    A problémám illetve kérdésem az lenne, hogy ehogy megípítek egy falat,teszem fel akár egy egész födémet is, és ugyebár a födémre kerülnek a falak, és a falak esetében válaszfalak. Na lehet hogy egy kicsit bonyolultan írok,az lenne a problémám,hogy mint látványtervezésnél szeretnék egy egy helyiséget kifesteni,viszont a falak esetében is előáll az, hogy pl. egy fő tartőfal el van ugye felezve válaszfalakkal és így mivel előáll egy helyiség amit meghatároztam válaszfalakkal,annak egy belső falszínt akarok adni, viszon a külső tartófal belső felületének csak egy részét akarom lefesteni. Ilyen estre kérnék egy szakmabelitől segítséget.
    Illetve egy egy helyiségben a födém (tehát a padló) színét meghatározni hogyan lehetne, mert a felületháló szerkeztőponttal nem igazán megfelelő 3D-ben)
    Remélem és nagyon örülnék ha tudna nekem valaki segíteni.
    A segítséget a [email protected] címre várom,
    és előre is nagyon köszönöm.
    Köszönettel DÉR JÁNOS archicad felszhasználó

(Egy képet is mellékelek magyarázat léppen)

http://kepfeltolto.hu/i/?136188

• tigerbácsi
    yaya s még magyar is! :-) köszy a segítséget! :-)
  • aglaca
    Ja, és ha jogtiszta kell lenni hozzá kézikönyvnek is szerintem.
  • aglaca
    Hát lehet hogy hülyeséget mondok, de a Help menüben van Tutorials, Documents on the Web, meg Getting started.

Szerintem ezek segítenek.
  • tigerbácsi
    környezetvédelem! :-) utak vasutak s vizes tervezések! :-)
  • aglaca
    Milyen szakág? Építész, gépész, statika?
  • tigerbácsi
    yaaa meg kék tanulnom olvasni ez nem az a totyik! sorry! :-)
  • tigerbácsi
    ekkolákko!

most helyezkedtem el egy tervező cégnél. s meg kell tanulnom használni az autocad 2007 hun változatát. sikerült otthonra is megszereznem, de lövésem sincs hogy kezdjek neki megtanulni használni. tudtok nekem ebben segíteni valamit? köszi szépen előre is!
  • aglaca
    Július közepén itt az ArchiCAD 12.
    addig is néhány info:
    ArchiCAD 12
  • zpeti
    jojo58 ! tárgyak/ 2D elemek... ott mindent magtalálsz, elég sok szakági jelölés van.
  • zpeti
    profilos szerkezetre van állítva a födém, és a profiloknak fix szerkezetvastagsága van, vagy a profilban kell átállítani. állításd át ált szerkezetőre és akkor tudsz majd vtg állítani.
  • szaboz1
    Sziasztok!

10-es verzióban a födémnél valami miatt nem tudom a vastagságot állítani. Inaktív (szürke) marad. Hol tudom megadni, hogy méretezhető legyen? Előre is köszönöm.