ArchiCAD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv Slisz 😊
Görgetsd a lapot lefelé #164-ig.

Sziasztok!

Régen írtam... Légyszi valaki küldje el nekem a 970-es crack-et vagy a címet ahonnan letölthetem mert elszállt a vinyóm amin volt!

Elõre is nagyon köszi!
sztoncsi
"ArchiCad 9-ben hol kell beállítnai azt, hogy mutassa a vonalak vastagságát?"

Alapból a ctrl+y eggyütes megnyomásával, elõjön egy menü, ott :
Megjelenítés és kimenet beállításai-->Vonalvastagság-->Tollvastagság

Ha a menübõl akarod, akkor: Lehetõség--> Megjelenítés-->Vonalvastagság-->Tollvastagság

A másik kérdésedre:

Kilyelölöd a tárgyat, falat, stb---> megfogod, hogy pipát láss--> jobb klikk--> Falak esetében kilyelölt falak be állítása-->Alaprajz és metszet--> Otta felsõ kockában módosítsd olyanra amilyenre akarod!

Tárgy esetében kilyelölt tárgyak be állítása-->Alaprajz és a metszet itt külön van-->elõsször az alaprjzot módosítsd, utánna a metszetet, ha szükséges-->felsõ kockában módosítsd olyanra amilyenre akarod!

Garfield: Egyszerű agy, egyszerű örömök... ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(͡๏̯͡๏)۶ ٩(×̯×)۶ .

Üdv!
ArchiCad 9-ben hol kell beállítnai azt, hogy mutassa a vonalak vastagságát? Úgy két éve már sikerült, de azóta nem használtam. 😄

A másik kérdésem meg az, hogy a kitöltések megjelenésén lehet e állítani valahogy? Pdf-be "kinyomtatott" 1:50-es rajzon kb 1000 %-os nagyításban lehet látni, hogy sraffozott és nem homogén szürke. Ja és ráadásul fordítva van: nem jobbra, hanem balra dõl. 😄
Üdvözletem 😊
Ha valaki dolgozik munkahelyén AxisVm 8 vagy 9-el, illetve a Winwatt valamelyik "madarával" legyenszives írjon egy sort privátra.
Köszönettel Impi

én a 10-est használom még, de a 9-esbõl lementett bill.parancsokkal, gondolom a 11-esre is lehet exportálni/importálni

http://gaborszantai.co.uk/

Szerintem áthelyezték, mint annyi mindent.
Sokan prüszkölnek azért, hogy semmi sem ott van ahol régen 😞
Én sajnos nem tudok segíteni, hogy hová tették, de valaki csak megírja 😊

Sikerült.!
Kérdés a régebbi Ac k ben bill.parancsal lehetett szintet váltani Ctrl +5,+6 ebbõl kimaradt v az én gépem nem szereti v áthelyezték?
jó reggelt!
De nagyritkán alszok. 😊
Nem veszem kioktatásnak. Jó hogy szoltál az explorer szarakodott (ráklikkeltem) átdobta a flashgetnek a letöltést (letöltött egy 2 mb rar-t) de a mozillán keresztül már sikerült letölteni. Köszi a segítséget.
Jóreggelt 😊
Te nem is szoktál aludni? 😄
A linket kipróbáltam mielött betettem és mûködött 😞
Nem kioktatásként, de ráklikkeltés alul a Free gombra és a visszaszámolás leteltével beítrad a kiadott karakter sort?
Ha mégsem tudnád letölteni, adj privátban levélcímet és elküldöm a lényeget.

Szia. A leírás alapján jó lehet csak a link nem akar mûködni.
Esetleg neked megvan? Idõ közben 970 est már sikerült feltenni csak komplikált a törés elösször crack, dll bemásol indit késöbb bedig a crack könyvtárból be kell másolni az ott található ac.exe t. Csak egy két bill kombináció már kapásból hiányzik ezért kellene az update crack.
Köszi
Sziasztok.
Ac 11 sehogy nem akar futni Vista 64 bit alatt. Vagyis fut csak a crack nem mûködik. 1114 upgrade + crack elõjön valami fekvõ nöcske de nem csinál semmit. Segítség?
bevallom nem néztem, nem is nekem kell, csak megkértek rá, hogy próbáljak szerezni😊

megpróbálom köszi. A súgó nem jó? ha jól tudom potosan az van benne mint a könyvben.
Sziasztok,

ArchiCAD könyv .pdf vagy egyéb formátumban 9-10-11-eshez nincs meg valakinek? Anno 9-es megvolt, de nem találom😞

Megköszönném, ha vki elérhetõvé tenné...

Cigraph ArchiFacade?

na hát ha erre van megoldás az engem is érdekelne. Már csak a helyszínrajzok készítése miatt is :o) köszi én is!
Sziasztok!

Némi segítségre lenne szükségem.
Épület homlokzatot kellene felmérnem, a homlokzat megrajzolásához keresek valamiféle megoldást. Ha jól tudom, létezik kiegészítõ, amivel egy fotót importálni lehet, és annak a torzulását helyre lehet állítani megadott koordinátákra való feszítéssel. Ez után a méretlen pontok is méretezhetõvé válnak, illetve át lehet rajzolni a képet, és homlokzati tervet csinálni belõle.
Az érdekelne, hogy ez a kiegészítõ (vagy különálló program?) mi lehet, vagy ha esetleg a 11-ben alapból van valami megoldás erre, az hol található?

Köszi a segítséget elõre is!
üdv 😊
Oldalukról letölthetõ öt nyelven! Sajnos a Magyar nincs közte 😞
De a felhasználói kézikönyv is sok segítséget ad, az AC telepítése után az ArchiCad 11\Dokumentáció mappában megtalálod.
Tutorialok Innen letölthetõk

Szaisztok! Néhány napja telepítettem fel az ArchiCAD11 diákverzióját és ehhez lenne szükségem tutorialokra. Ha valaki tud segíteni vagy linket küldeni erre a címre várom a leveleket: [email protected]
Elõre is köszi!
Sziasztok, történt egy kis baleset: beillesztettem egy részletrajzot .dwg-bõl és megváltoztak a színek - a falak, nyílászárók, tárgyak háttérkitöltése szürke lett, eddig fehér volt. A gond, hogy a 2D-s megjelenítésnél továbbra is fehér van és hiába választok bármi más színt, szürke marad...
Hogy lehet visszaállítani?

Üdv 😊
Ha nekem valamire szükségem van, azt még "nem normális" helyrõl is leszenvedem. Hogy ez a cím 65 seed-el mely kategóriába tartozik, kitudjaAC 10 INT Torrent oldal

predat000r
Hát a 10et csak torrentekrõl meg warezrõl sztem.Én sem találtam.A 11-et tudnád a graphisoft oldaláról.1 évig használhatnád is.Csak egy diák kell hozzá.Ha nincs bárkiét el lehet kérni nem nagyon nézik ki regisztrál.

Nem tervezek előre és a mának élek!Ezért nem tanulok holnapra:D \"Lustaság magyarázata\"

Honnan tudnám letölteni normálisan az archiCAD 10-et?
Honnan lehet normálisan letölteni az archiCAD 10-et?
Sziasztok! Akit érdekel egy kis archicades munka most figyeljen. Egy meglévõ kiviteli tervbõl kellene külön bekótázott lakásokra szétszedni az egészet és a különálló lakásokat aztán photoshopban elõre legyártott bútorelemekkel berendezni (minden adva van, csak idõ és egy kis szaktudás kell hozzá archicad és photoshop szinten) Ha érdekel ide irj (a fórumot nem nézem): [email protected]
harjá!
Crazy85
köszi szépen sikerült

Asus P5K-E - INTEL Core Duo 2 E7200 @3,1GHz - Kingston 2x1GB 1066MHz - Geforce 9600GT

ég egy módszer: a tetõ pontjait is lehet mozgatni, sõt plusz pontokat is lehet hozzáadni. amikor a tetõ ki van jelölve, elõjön egy pici menü és abban a megfelelõ gombot kiválasztva nagyon sok szerkesztési módszer lehetséges
jah 3D-ben és az alaprajzon is mûködik
jelöld ki a tetõt amivel vágni szeretnél. a ctrl billentyût nyomva tartva kattints azon az élen amit vágni szeretnél. ennyi lenne
Crazy85

Asus P5K-E - INTEL Core Duo 2 E7200 @3,1GHz - Kingston 2x1GB 1066MHz - Geforce 9600GT

Crazy85
Sziasztok!

Még egy kérdésem lenne, hogy hogyan lehet megcsinálni azt hogy eltünteti a felesleges tetõrészt a képen pirossal szineztem be.

Igen lehet. De alapértelmezésben az építészeti tervek hiába van kijelölve akkor sem látszanak a nyílászáróméretek. Elõbb be kell állítani, és felülírni az építészeti terveket.
Crazy85
köszi köszi müködik

Üdv 😊
De az is lehet, hogy a Modellnézet beállításainál a Vázlat van kipipálva.
Állj át az Építészeti tervek-re.
De az 50 pont jár © evdeb-nek 😊

dokumentáció->modellnézet beállítása->modellnézet lehetõségek. És itt kipipálod a méretezési jelekkel jelölõnégyzetet az ablaknál és az ajtónál is.
Crazy85
hali! olyan kerdesem lenne hogy hogyan kell hogy a tervrajzon megjelenitse az ablakok, ajtok meretet es pm meretet a konszignaciot beallitottam elvileg de nem latom a tervrajzon hogy mutatna hogyan lehet hogy mutassa?

Lehetõség->Munkakörnyezet->Munkakörnyezet...->További lehetõségek->ArchiCad hangok engedélyezése

Kösz mindenkinek a válaszokat, végül pdf-be nyomtattam én is.

Még egy kérdésem lenne: hogyan tudom kikapcsolni az archicad-be a hangokat? Rádiózás közbe elég íidegesítõ h sípol össze-vissta (pl vágásnál, hozzáillesztésnél)
Kitöröltem a hangokat, de még így is szól.

oké várom, meglátom mit tudok vele kezdeni
Szia Evdeb!
Bocsi, hogy még mindig nem küldtem a rajzot de annyi melóm van hogy húha... Talán hétvégén sikerül végre összehoznom valamit de legalább is nagyon remélem.
Szia 😊
Talán Innen?

ZilogR
én, igaz AutoCAD alatt a pdf-be nyomtatást részesítem elõnyben: Beállított méretarányban, beállított lapméretben az általad használt vonalvastagsággal lesz nyomtatható a rajz. Kell hozzá egy CutePDF program, ami egy virtuális nyomtatót telepít az általad felpakolt nyomtatók közé. Ha arra nyomtatsz, lezajlik a nyomtatás és utána megjelenik egy párbeszédablak, ahol el-Save-elheted általad megadott néven a rajzodat pdf formátumban.

Tökéletesen mûködik.

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Meg tudná mondani valaki hogy honnan tudnám letölteni az archi cad 10-et?
helló!
Szerintem keress inkább másik nyomdát, mert a tif kiterjesztés nem túl jó. Egyébként jobban megéri beruházni egy plotterre.
Hello mindenkinek!

Archicad 9 bõl szeretnék terveket tif formátumba menteni, úgyhogy a terv nyomtatható legyen (vonalvastagságok, feliratok stimmeljenek).

A publikálóba a tif mentési leheteõség egy nulla, a "mentés másként" szintúgy. Teljesen pixeles lesz a kép.

Olyasmire gondolok, mint pl. a pdf publikálási lehetõségek között a felbontás kiválasztása. Lehet ilyet tif-fel csinálni, és ha igen akkor hogy? (A nyomdába csak tiffel dolgoznak)

Elõre is köszi a segítséget!

valahol lehet majd utána nézek ennek is ha egy kis idõm lesz
11-est használom. Hétfõn elküldök egyet, mert sajna hétvégén melózom. Majd valamit kitalálok addigra, hogy mit küldjek. Nagyon köszi a segítséget!
Amúgy a könyvtárbeolvasást én is próbáltam, de nem volt valami szép, és ráadásul 3d-ben nem jelenítette meg.
Jut eszembe még egy kérdés. Ha videót készítek akkor a sebességen nem lehet valahogy állítani? Nagyon gyorsan játsza le.
egyébként nagyon egyszerû az egész, attól függõen melyik archicad-et használod. 10-ben pl. ennyi lenne fáj/könyvtári elemek/könytári elemek megnyitása. itt beolbasod a dwg-t amit szeretnél, mentés másként és készen is van az archicad-es berendezés. mivel elég randa szokott lenni, ezért én ezt úgy szoktam orvosolni, hogy egy új szinten bepakolom a beolvasott berendezést ahová kell, az alaprajzon pedig megoldom vonalból. mert ez a legegyszerûbb.