ArchiCAD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

E-gerenda nincsen, mértetzni a BVM katalógus alapján méretezzél, megrajzolni meg profilos gerendakét megtudod!
...épületmagasságot ahogy te gondolod, nem lehet számoltatni.
elsõs egyetemista vagyok letöltöttem arhicad et meg kaptam hozzá licenc kulcsot
nahmost ez igy elsõre nekem elég bonyolultnak tûnik, nem tudtok vmi tutorialt hozzá?
vagy mégis hogyan kellene hozzá kezdeni?
Sziasztok!
Tudtok valami oldalt, ahonnan e-gerenda méretezõ progit le tudnék tölteni ac12-höz?Ha jól tudom, a programban nem található e-gerenda...
Elõre is köszönöm
Üdv mindenkinek,
Lehet AC12 -ben valahogy épületmagasságot számoltatni?
Bármilyen megoldás érdekelne.
Köszi
Sziasztok!
Archicadben elem könyvtár készítéséhez keresek hozzáértõ embert.

[email protected]
Sziasztok nem tud valaki egy Tondach kiegészítõ Archicad 12-höz telepítõ linket, ugyanis az ÉPTÁR oldaláról el lett távolítva.
Köszi
Lehet h el van rejtve a tervlap beállítások között az a fólia amin a méretezések vannak.
(Gondolom AC010 vagy annál újabbat használsz)
Én mindig úgy csinálom h az aktuális nézetet helyezem a tervlapra (navigátor jobb klikk). Hátránya h nagyobb projectnél nagyon kaotikus lesz (mindegyik rajzhoz egyedi fóliaelrendezés lesz, amit nem lehet megváltoztatni késõbb, újra le kell rakni ha változik valami)

Sziasztok! A tervlapomra nem megy át a méretezés, mit csináljak??
Kérlek segítsetek!!!
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a java-t mi az isten tudja mûködésre bírni???
Leszedtem mindent (remélem) aminek köze volt a java-hoz majd
restart
és próbáltam telepíteni a 9.0-t de a java miatt nem engedte
ezt követõen a 10.0-t de szintén xarakodik a javaval...
valakinek van valami tippje??

Üdv
A.
Sziasztok!
Most próbálgatom az archicadet ( A 8.1-et), és találtam pár gdl. ezközt is, de nem tudom hogyan kell beilleszteni a progiba, tudna nekem valaki segíteni?
És még egy. Szeretném a villamos hálózatokat is megrajzolni.
Lehetséges ez? Vagy erre nem képes ez a program?

Sziasztok!

Most kezdtem nemrég foglalkozni Archicaddel (ver.11), de nem igazán megy a dolog. Gépész vagyok, igazán nem is akarok expert lenni archicadbõl "csak" egy családi ház látványtervét szeretném összehozni vele.
Kerestem leírásokat, de nem találtam hozzá túl sok mindent (angolul vannak dolgok, de a szakkifejezések még magyarul se mennek igazán), egy értelmesnek látszó dolgot találtam , a Modi stúdió (archicad center) oktatófilmjét.
Ezt megvenni azonban nem tudom, kissé drága.

Tud valaki segíteni, honnan lehetne megszerezni, letölteni stb. , akár kisebb összeget áldoznék is rá estleg egyéb más, használható oktató anyag is érdekelne.

Elõre is köszönöm!

Üdv: Toolmaster
Szia :)
Fogadni mernék, hogy Karácsonyra kaptad :D

Ha igen, olvasd el a #311-es levelet

Sziasztok!

Új gépem van (nootbook: intel centrino, 4GB ram, Geforce 9600/512ram, Vista) és pillanatnyilag nem fut rendesen az ArchiCAD 12 rajta. Install ok., elindul, fut szépen, csak menteni nem lehet vele. Ha menteni akarok, hibát jelez és kikapcsol. Ha valaki tud megoldást, segítsen! Elég fontos lenne.
Buék:D

Köszi szépen!
Asszem a Vista-nak mennie kell!!!!
Az ArchiCad 12 buil számát is megírhatnád.
Ha régebbit használsz, frissítsd a legújabbra. (2325-nél járnak)
Ha így sem megy én nem eröltetném a Vistát, hisz magad is írod:
XP-n szó nélkül ment

Szevasztok!

Karácsonyra kaptam új gépet (Acer dual 2GHz, 3GB RAM, Geforce 9300). Jogtiszta Vista home premiummal (1.SP 32 bites).
AC 12-t felrakom minden jó "csak" megnyitni és menteni nem tud-apróság. Az elõzõ gépen az XP-n szó nélkül ment ugyenez a telepítés.
Van ötletetek miért?? Elkélne egy kis segítség:)
Elõre is köszi!
(AC 9 teljesen tökéletesen fut rajta)
Sziasztok!

Tudnátok segíteni.
Problémám: windows vista home premium van a gépemen és azt akarnám megtudni melyik archicad fut rajta rendesen vagy egyáltalán fut e valamelyik is?
Ami xp alatt megy rendesen az ezen csak demóba fut, nem tudjátok miért?
Mondjuk a 32 bites Pro, az szerintem nem biztosan kezeli a 4GB-t. Viszont az oldalon a 64 bites Vitsa Home SE volt rajta ...

Az ArchiCad megy az XP Home verzión is, csak a Home nem kezel le 4 GB memóriát. Arra csak az XP Professzional képes. No meg azon felüli verziók (Server )
Feltelepítem és elindul az AC_12 Celeron 1400 Mhz-es gépen is.
Dolgozni nem lehet vele :(

Azért kérdezhette, mert Archicad oldalán nem szerepel se a Vista Home Basic, se a Vista Home Premium, se az XP Home. Ami szerintem elég nagy félrevezetés ... minap 1.5 órát vitatkoztunk egy vevõvel ezen. De azóta se jött vissza, hogy ne menne.

Hi!
Köszi a tippet, majd délután kipróbálom.
<#integet2>

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Ne az ArchiCad-et távolítsd el, hanem a Jávát.
Vagy alulról telepítsd a verziókat sorba. 8.1 majd 9 és végül a 10.
De az elõzõvel gyorsabban végzel.
Vezérlõpultból letaszítod, majd az AC 9-es telepítõnél a Java installal kezded és úgy rakod fel az AC 9-et.
Majd a Jáva úgyis frissíti magát a legújabbra és jó lesz a többinek is

Hali!

Lenne 1 kis problémám (megint <#rinya>).
Fel van telepítve gépre 8.1-es és 10-es verzió. De most kellene a 9es is, de az meg nem akar felmenni. Az alábbi hibát írja ki: "A Java Runtime környezet elavult. Frissítsem az oprendeszert, vagy látogassak el a java.sun.com-ra".
Pedig a frissítésem naprakész, a legújabb Java van fent.
Gondoltam az kavart be neki, hogy a 10-es már újabb verzió és az hamarabb volt fenn a gépen. Próbáltam úgyis, hogy leszedtem 10-est, utána 9-est feltenni, de akkor sem mûködött.
Van vkinek ötlete erre?
Elõre is köszönöm.

Sziasztok! nem tud valaki véletlenül felhúzható padláslétrás AC-hez?
elõre is köszi
Hi!
Nemrég hívtam a graphisoft-ot, azt mondták simán megoldható, hogy usb-s kulcsra cserélik, csak még azt nem tudják mennyi lesz. <#fejvakaras>
lmpi: köszi a linket, meggondolom majd, hogy melyik lesz olcsóbb, jobb megoldás: USB-s csere vagy PCI-E kártyás.

Ingyen? <#nevetes1>
Miért nem kérnek ma pénzt.
Azt bírom még, mikor tanácsot osztogatnak:
Ha nem mûködik a hardverkulcs, tedd a nyomtató elé, ha úgysem mögé,
vagy tedd külön LPT portba, vedd ki az összes többit. tedd másik gépbe, meg hasonlóak.
No én megoldottam, másolat róla a kulcsok meg be a szekrénybe <#awink>
Huzogassa ki állandóan napvégén a PC-bõl az aki kitalálta!

szerintem is kicserélik. nem tom mennyiért, lehet hogy ingyen. Nekünk kicserélték, csak a pénz nem tom hogy kellett é adni érte.
Szét néztem más megoldás után:
Talán ez jobb mint az USB átalakító!
Párhuzamos PCI-E kártya

ENGINE tuning <#nyes>
Vagy párezer forintért biztosan kicserélik a WIBU kulcsot a Graphisoftnál

Sziasztok!
Lenne egy kis problémám: melóhely, ahol dolgozok már évek óta használja az archicadet, 7, 8.1, 9, 10, 11-est. Régen mikor megvettük a progit adtak hozzá egy párhuzamos port-os hardverkulcsot. Eddig jó is volt minden, csakhogy minap új gépeket vettünk és azon nincs olyan nyomtató port. Vettünk usb-párhuzamos port átalakítót, de azzal meg nem hajlandó mûködni a hardvelkulcs<#rinya><#nemtudom><#falbav>
Van vkiek vmi ötlete, hogy lehetne ezt megoldani?
Elõre is köszi

oké megvan a válasz
lehet, hogy mégsem. Ez a 4GB ram kicsit bezavart.
Köszi Impi, a HWSW-n is megtaláltam a hozzászólásodat, meg VGaborét is, és ott megvan amit kerestem.
köszi. <#worship>De azt hiszem hülyén tettem fel a kérdést. Vettem egy laptopot, azon van a Vista Home. 4Gb RAM van benne. Így már azt hiszem érthetõ
Nem! Megy XP alatt is, csak ha 4 GB ramod van akkor kell Vista, vagy XP professzionál. De XP alatt bekell tenned a kapcsolót, hogy kezelje is a ramokat.

A sajátgépre jobb klikk -> tulajdonságok -> speciális fül -> Indítás és helyreállításnál- Beállítások gomb -> szerkesztés gomb

timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect/4GB/PAE

halihó mindenkinek! Az AC12 csak vista professional alatt megy?
Ráér a dolog! Minél elöbbi jobbulást kívánok neki :) Köszi a fáradozást.

igyekszem megkérdezni, nem felejtettem el, csak nem tudom mikor tudok az emberrel beszélni, mert kórházban van.
Elõre is hálás köszönetem <#worship>
Minden megoldás érdekel, tisztában vagyok a méretével és nem kívánom, hogy az egészet feltöltsd valahová. Több mint valószínû 100 MB alatti az eltérés az Angol és Magyar verzió között. Feltehetõ a hu-HU mappára, vagy a benne lévõ ACD-MEP mappára lenne szükségem.

helló! majd megkérdezem a gépészünket, de szerintem õ csak normál autocadet használ. (bár lehet, hogy a rajzolója az nem)
Üdv :)
Reménykedjünk! Bár az Autocad Mep-el is megismerkedném, ha Magyar nyelvfelületû. Jelezhetné ha valaki használja :)

Köszi. elõbb-utóbb biztos meglesz amit keresel, de én úgy tudom még nincs magyar nyelven, csak elõkészületben
Csak neked :)
Errõl van szó: Graphisoft MEP Modeler for ArchiCAD 12
Ez kellene nekem tört változatban, Magyar nyelvfelülettel.
Csak érdeklõdési szinten, másnap letörölném a géprõl ;)

Emberek! Nektek nem rossz a lépcsõszerkesztõ 12-ben? Egyébként most jöt ki új könyvtárfrissítés, de azt nem írják, hogy ennek a javítása is benne lenne. Szerintem annak a verziófrissítésben kell lennie. Remélem kiküszöbölik majd a problémát.
Hát nálunk csak ketten dolgozunk vele, és mindig megvan a frissítés, mert azért erre be van invesztálva. Negyedévente fizetünk valamennyit, aztán jön az új verzió, ami 3 gépre érvényes. Valahogy így van 'asszem' :o)
Szerintem lehetett volna kicsit érthetõbb is a dolog. Megmutattam a fõnökömnek a dolgot, remélem nem adja tovább a gépésztervezõnek, mert akkor megszívom. Dolgozhatok akkor neki is. Engem meg nem nagyon érdekelnek a gépész dolgok, csak annyira, hogy az építész rajzokhoz hozzá tudjam õket fûzni. :o)
semmi gáz. tényleg hasznos az a kézikönyv, csak nekem a GDL súgója technológia hiányzik belõle érthetõen és magyarul. a 7.0-hoz volt még ilyen, aztán valahogy elhanyagolták, pedig vannak benne új parancsok. :o( hát ez van sajna.
Ne haragudj evdeb, hogy nem köszöntem meg a segítségedet, de miután feltettem itt a kérdést egybõl eszembe jutott hogy a súgóban van magyarnyelvû kézikönyv és meg is találtam benne a megoldást :) pont úgy ahogy te mondtad :) szóval bocs, hogy nem írtam vissza, de örültem mint majom a ...:) de most megköszönöm: köszi szépen :)
amúgy másnak is ajánlom ezt a kézikönyvet...annyira egyszerû megoldás hogy eszembe se jutott ott keresni :)
Igen , valahol érthetõ a dolog a mai gazdasági helyzetben.
Nálumk is AC 8.1-et kalapálnak a klaviaturán. Négy fõnek meg nem veszik meg minden évben a legújabbat. No meg önmagában az AC kevés, kell még statikai program, hõtechnikai, energetikai, költségvetõ stb...