ArchiCAD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia MTT-ás barátom :)
Fixben tudok segíteni, csak elmaradtak az okosítók. Anélkül meg nem sokra megyünk vele :(
Az a kín mosoly arra utalt, hogy még 3269 64 bites okosság sem született meg és már tovább léptek 3477-re.
Reménykedjünk!

Az AC-14 3477-es fix-ben nem tudnál segíteni, nem tudom sehonnan letölteni.
Szia Vaduborka :)
Én nem használom az ArchiCad-et, de ahogyan olvasgattam, a 14-ben a csoport munka és a más programokkal való kapcsolatra álltak rá.
A fejlõdést szerintem követni kell, mert azért csak stabilabb, kevesebb erõforrást használ a 14-es mint a régebbi verzió, no meg kitudja használni a több magos procik nyújtotta támogatást stb...
De majd csak írnak a többiek is.
Minden fórumozónak Kellemes Karácsonyt!

yoyo :)
Impi, te hogy látod, alkalmazás közben miben különbözik markánsan, vagy nem markánsan a v14 az általam is használt v13-tól?
<#hehe> Megjelent az AC-14 3477-es fix <#hehe>

Szia :)
Nem kell viszonozni, örülök a sikerednek és a visszajelzésnek!

Köszönöm Impi!

Mûködik a 13 is 64 biten és a 14 is mindennel együtt 32-n.
Ha esetleg tudom valamivel viszonozni,csak szólj...!
Szia Cirzsu :)
Nem szivesen verném más akármiét a csalánba, de szétnéztem AC_13 terén a mappáimban és találtam hozzá frissítést és okosságot.
Ha fenn van a gépeden még a 13-as, egy próbát megér.
De csak akkor, ha lomtárba szántad az AC 13-at.
Tennivaló:
1. Frissítést elindítani, ha a mostani build régebbi mint 3235-ös.
2. A Cr..k_AC13-3235_x64 mappában lévõ tartalommal felülírni telepített fájlokat.
3. Reménykedés :D
Link privátra elküldve.

Szia Cirzsu :)
64 bites rendszerem sosem volt és úgy néz ki nem is lesz, ezért tanácsot adni nem tudok. Valaki majd csak megteszi.
Csokorba szedtem minden ma fellelhetõ és mûködõnek tûnõ okosítást, amit a magyarnyelvû AC-14 elfogad. Mellékeltem a frissítéseket is a keveredés elkerülése végett. 32 bites rendszeren tuti mûködik minden, kipróbáltam.
A VBE és ECO Hun is benne van. MEP terén a nagyok még nem léptek, talán karácsonyra adják ki az okossítást.
Nézz privát üzenetet a linkhez.
Sok sikert!

háát amiket felsoroltál pont nem lehet csoportokba vonni -ne kérdezd miért :( - de amúgy minden egyébre jó

beépített szekrény? húzz egy vékony falat és rakjál ajtókat rá :D

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

yoyo és heyho :)
Köszönöm a segítséged. A koordináták és vez. pult alapból bekapcsolva (igaz nekem felül virítanak :)), de a csoportképzés funkció mûködését a vez. pulton te világítottad meg most nekem :). Megjegyezem, falakra tökéletesen mûködik, de pl. nyílászárókra, helyiségekre (ezt a hármat néztem meg hirtelen) egyáltalán nem. Nálad, nálatok is így van?
És még egy - már más által is feltett - kérdés: a beépített szekrény hiányát ti hogy küszöbölitek ki terveitekben?
Köszi a választ elõre is.
Kedves Impi!

AC 13-at használok már régóta és most tértem át a Win 7 64 bites rendszerére. Az AC 13 nem megy rajta sehogy,- GSRoot.dll-t nem talál.
Esetleg lenne valami ötleted?
Szivesen áttérnék a 14-re ha megoldható 64 biten!
Esetleg a AC14+VBE+EcoDesigner 32 vagy 64bit
cirzsu kukac freemail pont hu
heyho
alapból ajánlok két dolgot bekapcsolni ;)
ablakmenü -- paletták -nál! a koordináták és a vezérlõpult
lesz két frankó palettácskád a képernyõn amit kedved szerint elhelyezhetsz .. én az ablak aljára húztam be õket szépen elférnek egymás mellett :) ha az egeret az ikonok fölé rakod kiírja mi micsoda .. lesz egy csoportképzés elrejtése/szünetelteése gomb amit ki/be kapcsolhatsz (én gyorsbill-t is használok hozzá) és lám ha be van kapcsolva egyben kezeli az egy csoportban lévõket (figyelni kell hogy bekapcsolt állapotban sok szerkesztési mód nem aktív) ha nincs bekapcsolva csak a csoport elemet
:D

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

h
yoyo :)
Nekem is lenne pár száz kérdésem, hiába használom viszonylag aktívan az AC13-t (saját részre házterv).
Az egyik ma estére: mi értelme van a csoportképzésnek AC13 alatt? Mert ugyanis szépen kijelölöm az elemeket, csoportosítom õket; aztán ennyi.
Mikor legközelebb rákapcsolok egy csoporttag elemre, akkor csak magát az elemet jelöli ki, és kiírja, hogy része egy csoportnak. De az elemen tett változtatás nem megy át a csoport többi elemére, csak a kijelölt egyke elemre érvényes.
Azt várná az ember, ha csoport, akkor bármelyik elemére kattintasz, a teljes csoport kijelölõdik. De nem :).
Fura. Teljesen ellentmond a más progiknál tapasztalt csoportkezelésnek, csoportkijelölésnek.
concrete
a picasawebes album mivel van renderelve? gondolom nem artlantis 3.

ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0

Tudjuk, hogy a vírusfigyelõd be fog jelezni! Nálunk is jelzett :D
ArchiCAD v14 x64 okosítás

Következõ kérdésedre: Sajnos még nem adták ki.

Segítségre lenne szükségem. Valaki eltudnád külden az archicad 14 64 bit hez a megoldást, okosítást !

Elõre is köszönöm a segítséget !

Én is ugyanezt tapasztaltam 13 alatt. Sõt hiába változtatod meg a lehetõség/elem tul./anyag alatt a színbeállítást az openGl 3D-s motor esetén a 3D-s nézet nem mutat különbséget (megjegyzem, a belsõ motor igen, viszont az számomra használhatatlannak tûnik - úgy általában).
Hogy valami biztatót is mondjak neked: a polifarbe színezõ által beállított színeket nálam kultiválja, vagy mi :) a 13, így az ott komponált színek szépen megjelennek. Letölthetõ:
http://www.eptar.hu/programs/PoliFarbe_telepito_AC13_32Bit.exe v. http://www.eptar.hu/programs/PoliFarbe_telepito_AC13_64bit.exe
Remélem, ért valamit a segítségem.
Csao!

Archicad 13-as programot használom, és a 3d megjelenítésnél nem azokat a színeket mutatja mint amit falszínnek beállítottam. Pl: fehér->szürke , citromsárga -> kislibazöld, stb..
Az épület azon a részén sincs színhûség ahonnan a nap süt.
Amikor a palettán mutatja, akkor még azt a színt tudom választani, ami a tényleges, de ha alaprajzból 3d-be váltok, ennek híre sem marad.

Valami megoldást tudnátok mondani?

Kösz
Szlobo
danarancs
Hali!

Minden ma használatos alaplapon és CPU-val mûködnek a 32 bites rendszerek és programok is még akkor is, ha a részben már 64 bites is lenne. Ahhoz viszont, hogy 64 bites ArchiCad-et tudjál használni, a CPU-nak mindenképpen kell tudnia a 64 bitet. Persze ehhez kell olyan alaplap is, ami kezeli (ha egyben vetted a gépet, akkor biztos jó), aztán kell egy olyan oprendszer (pld. XP vagy bármi újabb), ami szintén 64 biten mûködik (ez kapásból látszik, ha van a Program Files mappádon kívül egy Program Files (x86) mappa is). Ha ez mind megvan, akkor fogod tudni csak a 64 bites programokat rátelepíteni.

64 bitre akkor érdemes áttérni, ha van hozzá kellõ memória a gépben, amúgy felesleges. Korábban még volt sok olyan periféria a gépekben, amikhez nem volt 64 bites driver, de az elmúlt 1-2 évben vásárolt gépekhez általában már van mindenre megfelelõ (persze érdemes elõször utánajárni, hogy mindhez van-e). Elsõsorban akkor javasolt a 64 bit, ha több mint 3GB RAM-ot akarsz használni. Amúgy nincs érdemi különbség.

üdv,
Dana

HP6710b (Core2Duo 2.2GHz T7500, 4GB DDR2 800MHz) Win7Ux64: CorelDraw X5, Photoshop CS5, ArchiCAD 14, Office 2010

Sziaszitok!
ArchiCad 13as verzióm van, és szeretnék betenni hátteret, elõteret, füvet...
Arra rájöttem, hogy ezt az "ábrá"-val tudom elérni, de végig böngésztem a súgót, leszedtem a könyvet, de nem találtam meg sehol ezt a
lehetõséget.végig néztem minden egyes fület a progin belül, de nem találtam meg a kis "házikó" ikont, amivel ezt tudnám használni!

Tudna valaki segíteni, hogy hol találom meg, vagy melyik felületen keressem...
Elõre is köszönök minden segítséget, nagyon fontos lenne!!!
És még azt szeretném kérdezni, hogy ez a verzió magyar? Vagy ha nem, akkor honnan lehet leszedni valami magyarosítást hozzá?
Impi , köszi szépen.
Sziasztok..
Honnan tudom leszedni az ArchiCad 9-es verzióját? Légyszi valak ilinkelje vagy írja le az oldal nevét . Elõre is köszönöm.
Ha jól tudom a CPU-val

Annak, hogy az AC 32 v. 64 bites, mivel kell kompatibilisnek lennie? Mert ha jól tudom az alaplap is meg az XP is lehet különbözõ bites. Köszi.

A baj, hogy ezeket nem próbáltam ki én sem :(
Az ENGiNE által készítettre harapnak a vírusfigyelõk, kitudja jogosan vagy sem. Az x.Z.t. most töltöttem le és csak az okosságot vettem ki.
Gyógyszer
Ennek ellenére azt javaslom tölts le egy komplett anyagot a hozzá illõ okossággal. Csak mûködõképesebb, mint amit így hordunk össze.
Pl. Innen

Szia!

Gondolom, hogy van, csak nem találtam használhatót. Te tudsz? nekem nem mûködtek, mert hiába ismeri fel az exe-t, nem csinál vele semmit. Visszadob a kezdeti állapotra. Esetleg egy link?...
Üdv :)
Lehet, hogy összekeveredtek a patch-ek
Van ENGiNE törés a 3.0.3.2-höz és x.Z. törés a 3.0.3.0-hoz.

Sziasztok!

Miután sikeres volt az elõzõ okosításom, ismét új kérdésem volna. Artlantis 3.0.3as (vagy korábbi) okosítással kapcsolatban valami ötlet. Az eddigi patch-ok ne mentek. Elõre is köszönöm a segítséget!
Nagyon szivesen :D

Szia!

nagyon részletesen elolvastam mindent visszamenõleg, de mint felhasználó - aki csak 1 éve él a gépi rajzolás fényében - nehezen igazodtam a szakzsargonban. köszönöm, hogy összefoglaltad nekem. szóval már letöltöttem az ac14et 32bitest. megy is. a frissítéseket telepítettem sikeresen (Windows 32-bit (all languages)IFC hotfix 32-bit). már ezek is le voltak töltve, csak nem derülkt ez nekem ki, hogy mit hová. de megvan és ez a lényeg. a #453as le van töltve. meg akartam kérdezni, hogy akkor mostb mi következik, de heuréka, aháttérben tettem az instrukciók szerint és élesedett. ezzel folytatom már. köszönöm az irányomban tanúsított negértést és a szájbarágást. mûûûûûûûûûûûûûködik.
Kérdésed elsõ részére #458
Másodikra: 3269-es build az egy javítás, minden nyelvre ez van. A letöltött ArchiCad a magyarnyelvû, ha azt választottad a letöltés elött.
Harmadikra: Kijelölöd a #453 levél legalsó sorát, bal egérklikkel, majd a kék részen jobb klikk, a táblán másol, majd nyitsz egy táblát az explorerben (nem tudom mit használsz) és oda beilleszted, majd enter.
Elvisz a data hu oldalára, ahol klikk az ingyenes --> nem élek vele -->
Letöltés indítása sávra, majd mentés a megadott helyre --> OK
Hol találod a frissítéseket? Ugyan ott ahol az ArchiCAD 14-et letöltötted. De lásd alul:
Windows 32-bit (all languages)

IFC hotfix 32-bit

A könyvtár frissítést a telepített ArchiCAD 14 --> Súgó --> Ellenõrizd a frissítéseket sorra klikkelve is letöltheted.

Egy jótanács - ne szégyelj visszaolvasni, minden dolog eddig is itt volt ezen az egy lapon. (SG Fórumról másol --> Google beilleszt)

sziasztok!

én ac11-et használok, de váltanék ac14re. letöltöttem a próbaverziót. hogyan kell okosítani a 3269es builtra (az a magyar verzió?), illetve a #453as linket hogyan kell használni? lehet, hogy kér(d)ésnek sok, de jó lenne, ha sikerülne nekem is élesben használni.

elõre is köszönöm!
Az más dolog, hogy ArchiCadbõl nincs külön Demo, oktató, illetve hardverkulcsos változat. Tehát ha letöltötted az ingyenes AC 14 32 bites verzióját és frissíted a 3269-es buildra, majd
ugyancsak letöltöd a #453-as hozzászólás linkjét, akár éles verzión is gyakorolhatsz.

Szia.
Köszi az infót.
végzett Magasépítõ technikus vagyok, és sok helyen kérik a gyakorlatot valamilyen CAD-del.
DE!!!Kinek van erre 1 misije?
Kösz még1x!!
;)
Üdv :)
A Graphisoft oldalán ha regisztrálsz, bejelölöd mely ArchiCAD programot akarod letölteni, mely platformra, mely kiegészítõkkel és letöltheted.
Adnak regisztrációs kódokat a programhoz, melynek minden része full üzemmódban mûködik. Annyiban változik a hardverkulcsostól, hogy más fájlformátumba ment ás nyomtatásnál a lapra ráteszi, hogy oktatási verzió.
Ajánlom még a Módistudió honlapjáról letölthetõ ingyenes oktató filmeket. Nyújt némi támpontot a kezdõknek.

MódiStudióArchiCAD ingyenes letöltése

Sziasztok.
magyar nyelvû archicad-on szeretnék gyakorolni.melyiket ajánlanátok 2GB ram 256 videó kártyához?
Persze korlátlan felhasználással....
elõre is köszi a segítséget.
(és persze hogy juthatnék hozzá tõletek?)
Légyszives pontosíts, melyik verzióhoz kellene.
Mai állás szerint, 64 bites verzióhoz csak az AC 14 Build 3004 INT verzióhoz létezik okosítás. Amit én küldözgetek az AC 14 B-3269 Hun 32-bitre van.

danarancs
Hát köszönöm, akkor várok én is a következõ 64-es okosságra ... :)

HP6710b (Core2Duo 2.2GHz T7500, 4GB DDR2 800MHz) Win7Ux64: CorelDraw X5, Photoshop CS5, ArchiCAD 14, Office 2010

Szia Impi nekem is eltudnád külden az archicad 14 64 bit hez a megoldást !

Elõre is köszönöm a segítséget !
Szia Impi!

Köszönöm szépen!
Addig jutottál ameddig mi is. Még nem leltem 64-es crk-et :(
Csak megszánja már az ENGiNE csapat a jónépet, reméljük nem karácsonyra kapjátok, mint 2009-ben.

danarancs
Szia Impi!

Én is kérhetnék x64-hez okosítást? :) Mert most úgy használom, hogy feltettem a 3018-a HUN verziót és fejbevágtam az exe-t a 3004-es INT tört változatával. Így mûködik, csak indulásnál hibát ír ki. Viszont úgy látom, hogy megjelent egy 3269-es buid, de csak x32-es patch van hozzá. Vagy létezik már x64 is?

Szia Wadak4 :)
Privátra ment a leírás, stb...

Szia Impi!

Ac14 okosítás szeretném fel tenni, úgy látom ez ügyben Te vagy a mágus!
Ha megoldható én is szeretném...Elõre is köszi a segítséged!
ühüm fal vagy födém

Köszi. A fal kettévágás nekem is eszembe jutott, de gondoltam hátha van rá kevesebb kreativitást igénylõ megoldás is, tévedtem. :) A vékony fal nem jutott eszembe hirtelen, de talán az a legegyszerûbb még függõleges osztásnál is.
És pl. az olyan megjelenítéseket, mint pl. a lenti linken, az ablak körüli fehér, kimelkedõ "keret", az ilyet is fallal szoktátok megoldani? Meg pl. az ablakpárkány is hasonló, azt hiszem nem találtam a tárgyak között.
http://picasaweb.google.hu/terstudio2/CsaladiHaz3Urom#5443944099684046674