38
  • nyunyu
    #38
    MX900 BT-s, MX700 nem az.
    BT elonye, hogy lassu :)

    MX1000 masodpercenkent 125 adatot kuld, pont annyit, mint az alap drotos egerek.

    MX1000 gyarilag 2 hetet bir 1 toltessel. (Az elso, bugos szeria 3-at)
    Ez eleg nagy elorelepes az MX700 3 napjahoz kepest. (MX700-am megvan valahol...)

    Nekem egyebkent a FORMAJA tetszik az MX610-ben, mivel sokkal inkabb emlekeztet a 8 eve bemutatott MouseMan+-ra (ez volt az elso ergonomikus L eger, aminek mar nem volt balkezes parja)

    Annal kenyelmesebb egeret azota sem lattam.
    Mostani MX1000 nem rossz, hatarozottan kenyelmesebb, mint az MX700, de akkor sem egy MM+. (MM+-ot bevittem melohelyre az ottani noname helyett, aztan azt nyuzom napkozben.)

    Egyebkent mar kaphato az MX610 itthon is, ~10+fa az ara.

    Intelligencs funkcioi meg nem erdekelnek, MX1000-hez sincs felrakva a SetPoint.
  • nyunyu
    #37
    MX900 BT-s, MX700 nem az.
    BT elonye, hogy lassu :)

    MX1000 masodpercenkent 125 adatot kuld, pont annyit, mint az alap drotos egerek.

    MX1000 gyarilag 2 hetet bir 1 toltessel. (Az elso, bugos szeria 3-at)
    Ez eleg nagy elorelepes az MX700 3 napjahoz kepest. (MX700-am megvan valahol...)

    Nekem egyebkent a FORMAJA tetszik az MX610-ben, mivel sokkal inkabb emlekeztet a 8 eve bemutatott MouseMan+-ra (ez volt az elso ergonomikus L eger, aminek mar nem volt balkezes parja)

    Annal kenyelmesebb egeret azota sem lattam.
    Mostani MX1000 nem rossz, hatarozottan kenyelmesebb, mint az MX700, de akkor sem egy MM+. (MM+-ot bevittem melohelyre az ottani noname helyett, aztan azt nyuzom napkozben.)

    Egyebkent mar kaphato az MX610 itthon is, ~10+fa az ara.

    Intelligencs funkcioi meg nem erdekelnek, MX1000-hez sincs felrakva a SetPoint.
  • BiroAndras
    #36
    "Csaka azt nem értem miért nem fejleszt már egyik gyártó sem bluetoothos egereket?!"

    Az MX700 asszem olyan. De miért jobb az, mint a normál rádiós?
  • BiroAndras
    #35
    "nem tudodm mi bajod az Mx1000-el (tény hogy eszik mint állat, de azért van a töltőálványa hogy esténként beletedd...) a lehető eddigi legpontosabb, legjobban használható egér amivel(amit) eddíg dolgoztam(birtokoltam). Kicsit vacakolni kell a beállításokkal és minden máris frankó. "

    A fogyasztásával nincs bajom, ezt nem tudom honnan vetted. 2-3 hetet kibír, és valóban 1xű tölteni.
    Ami a bajom:
    - Az aksi miatt kicsit nehéz. Kellett egy kis idő, amíg magszoktam a súlyát, és még mindíg úgy érzem, hogy nehezebb vele célozni, mint egy normál egérrel.
    - A hatótávolsága közel 10m, de néha fél méterről is akadozik. Ugyanezt tapasztaltam más rádiós egereknél is (lehet, hogy a fém asztalom miatt van).
    - A frissítési frekvenciája még mindíg kisebb egy alap vezetékes egérénél.
    - Hagyományos egérpadon nem megy jól (valszeg a súlya miatt).
    - Nem érzem rajta azt a brutál pontosságot, amit ígértek.

    A melóhelyen egy teljesen alap Logitech vezetékes optikai egeret használok, otthon meg az MX1000-et. Tehát elég jól össze tudom hasonlítani őket. A lényeg az, hogy nem érzem azt az MX1000-en, hogy jobb lenne a másiknál.
    Legközelebb kipróbálok egy vezetékes gamer egeret. Egyébként ha 1 héttel később jön meg az MX1000 (vagy 2 hónapot vártam rá), akkor nem is azt vettem volna, hanem Razer DiamondBlack-et.

    Gondolkodom rajta, hgy veszek valami profi egérpadot. Milyet érdemes venni, és hol?
  • Hegyikecske
    #34
    Vgülis nem olyan drága, az én genius egerem is 13volt, kb 2éve (viszont tökhamar elromlott mer leesett az az adó-vevő chip még nem vittem el szervízbe) de ez új fejlesztés szal jobban megéri
  • smv
    #33
    Fejleszt az, csak nem túl nagy rá a kereslet. Tudod, elmész a hűtőig és véletlenül ott felejted benne...
  • fonak
    #32
    Intelligencs mosópor, intelligencs egér:)
  • Mynet
    #31
    Nekem egy Mirosoft Intellimouse-om van, bluetoothos, kicsit nehéz, elemmel műkődik, de elég jól bírja magát, nem merül le hamar a ceruza akksi pedig csak 1800mah-sak. Ahhoz képest hogy ez a kis egér ingyé került hozzám, ahhoz képest nagyon jó!

    Csaka azt nem értem miért nem fejleszt már egyik gyártó sem bluetoothos egereket?!
  • Omegared
    #30
    Notebook style bill: Genius SlimStar. Nem vok oda a Genius névért de ez kifejezetten jó vétel volt (5000HUF), teljes értékű bill (2,5-es Backslash, rendes enter rendes numerikus bill. Fekete-ezüst tetszetős kinézetű.
    BiroAndras: nem tudodm mi bajod az Mx1000-el (tény hogy eszik mint állat, de azért van a töltőálványa hogy esténként beletedd...) a lehető eddigi legpontosabb, legjobban használható egér amivel(amit) eddíg dolgoztam(birtokoltam). Kicsit vacakolni kell a beállításokkal és minden máris frankó.
  • siposbence
    #29
    Sztem jó ötlet. Vagyis ötletes.:)
    Magától lekapcsol, ha a gép is off, ahh, végre nem kell a ki-be kapcsolót kapcsolgatni.
    Havársz egy fontos mailt mondjuk, akkor jelez, hogy hoppá.
    Sztem jó, csak 12.500Ft-ért kicsit drága. Habár régen az alap vezeték nélküli egerek is ennyibe kerültek, és már lassan utánad dobálják.:)
    Ezzel is ez lesz idővel.:)
  • archkoven
    #28
    Az egeret rágcsálónak nevezni annyira szánalmasan gyenge és gagyi szöveg, hogy ki sem tudom fejezni...
  • Inquisitor
    #27
    Lehet én vagyok szenilis, de úgy emléxem, hogy a 90-es évek elején mind Logitech-ből, mint MicroSoft egérből lehetett kapni Ergonómikus ÉS Balkezes verziót.
    (Egyszer meg Tesco árult jó áron minőségi Fiscars ollót, vitték mint a cukrot, csak mind balkezes volt ... lol)
  • BiroAndras
    #26
    Az ilyen bill. gtervezőknek azt ajánlanám, hogy menjenek pár kört egy versenypályán olyan autóval, amiben a pedálok és a fokozatok össze vannak cserélve.
  • BiroAndras
    #25
    Én vezetékes ajánlanék. Nekem rádiós van évek óta (most épp MX1000), de azt tapasztaltam, hogy több a szívás velük, mint amennyi az előny. A most mellettem levő kb. 1200Ft-os Logitech optikai patkány gyorsabb, pontosabb, és kényelmesebb, mint az MX1000. A madzag se zavaró, ha sikerül jól elhelyezni.
  • yuri1
    #24
    Egér használat alatt nekem a kezem alatt van az egér, és nem nézegetem, hogy milyen lámpák gyúlnak ki rajta. Ez eléggé zavaró és a plusz gombok is.
    Azt el tudnám képzelni, hogy az egér bizonos pontjai rezegnek attól függően, hogy mid jött, de hogy fények gyúlnak rajta, ez szerintem óriási melléfogás.
    Az a jó, ha a figyelmedet teljes egészében a képernőyre irányítod és nem kell sem az egérre sem a billentyűzetre nézned. Ez olyan, mintha az autóban a sebességváltó gombon lenne egy kis LCD, ami kiírná, hogy a CD lejátszó milyen számot játszik.

    A többi "intelligens" dologgal nincs bajom
  • Hedgehunter #23
    Meg jo hogy most halt meg az egerem.... Egy vezetek nelkuli gyors eger kellene mit ajanlotok....????
  • pemga
    #22
    Milyen rágcsálód van? Azt vedd hozzá, hogy a fogyasztáson rengeteget csökkentettek a kezdetek óta. (Bár ez pl. az mx1000-nél nem jön át, vagy irdatlan sokat fogyaszt, vagy túl kicsi akksit tettek bele :)). Ergonómia szempontból szerintem a mouseman cordless optical a nyerő (az ufóegér). A kezem legalábbis így érzi :).
  • CsabiDuke
    #21
    Sztem zsír ez az egér. 1ébként van olyan billentyűzet amihez külön van a numpad, hogy át lehetten tenni a másik oldalra.. A4tech.
    Jó dolog ha kikapcsol az egér magától, mekem nem kapcsol ki és 2 hetente le is merül a patkányom :D
  • kukacos
    #20
    Vagy legyen az ember balkezes, és akkor tökéletes a numpad :) Mintha nekem találták volna ki. Viszont az ergonomikus egerekkel meg szívunk.
  • cSuwwi
    #19
    mondjuk megmozgatod, vagy sztem ha az usb-re dugott aljzata áramot kap a géptől, akkor megy a gép, és feléled... józan paraszti ésszel is ki lehet következtetni.
  • pemga
    #18
    Ezért nyomják a hardcore gamerek WASD beállítással :)).
  • echo
    #17
    Ha fullra kikapcsolja magát honnan tudja ha be kell kapcsolni?
  • axerow
    #16
    "Az MSN Messenger vagy Yahoo! Instant Messengeren keresztül bejövő üzenetekről pedig egy narancs színben világító gomb értesít bennünket."

    Pont fordítva van, ahogy elnézem a képen, a "narancs" lednél van boríték, ami emailre utal, és a kék lednél a kis gondolat-felhő, ami valszeg a chatre (msn, icq, stb).

  • Yv@n
    #15
    Nyilvános kivégzést, máglyahalál által.
  • Darth Sith
    #14
    jól néz ki, de most nem fogom lecserélni az MX1000Midnight-omat, jól megvagyok vele.
  • SirBubu
    #13
    én lehet hogy csipáznám FPS játékoknál, mert én a numerikus billentyűzetröl jáccok, és kisebb helyen el se férek az asztalon, annyira balra tolom a billentyüzetet, hogy kényelmes legyen
  • SirBubu
    #12
    jah, jogos a kérdésed. én se értem, minek pl. az outlook előhivó gomb. hihhetetlen nagy eröfeszitésembe kerül mind a mai napig, hogy az egérkurzort a jobb also sarokba vigyem, és ráklikkeljek a boriték ikonocskára ha emil jön, vagy alt-tabbal rámenjek outlookra. ez aztán a újitás. nem tudnak már kinjukban mit kitalálni

    OFF: ilyet még nem láttam, az Ö meg a 0 helyet cserélt, meg a Y meg az Z, mijazisten van ezzze a kurva gépppeee. éáóü meg ilyenek meg helyükön maradtak....bexarás
  • Inquisitor
    #11
    Mit szólnál azokhoz a billentyűzetekhez, ahol baloldalon van a NumPad? :)
  • Yv@n
    #10
    Valamit ki kell találni, ami eladható.
  • mrzed001
    #9
    Az egerekben ez a feat kikapcsolható: programozhatóak a gombok.
    De akkor is kattog :)
    idegesítő
  • Yv@n
    #8
    Ingerem támad pofánverni azt aki az ilyen leosztásokat kitalálja. szerintem előre röhög magában, hogy hányan foják beszopni.
  • Yv@n
    #7
    Benq-nak van egy billentyűzete (a800), nagyon szép nagyon jó, ollós, mint a noti klaviatura, kurzor billentyűk numpad, minden megvan, erre azért csak sikerült elbaszniuk, mert a funkció billentyűket 3assával csoportosították...ez valami elborult kényszerlehet, én mondjuk megbirkóztam vele, ha neked nem gond, akkor less meg egyet.
  • Nudlisz
    #6
    Erre mi szükség van?
  • Inquisitor
    #5
    Hah, új Logitech Keyboardokon már a nem numerikus Insertet se rakják rá ... van helyette dupla méretű Delete. És ha szerencséd van nincs elforgatva az egész 90 fokkal. :)
  • shaba23 #4
    13k az nem 30
  • pemga
    #3
    Az egerekben ez a feat kikapcsolható: programozhatóak a gombok.

    De én is őrizgetem a wingomb mentes billentyűzetem, már túl van a 15 éves koron. Állítólag ismét lehet ilyesmiket kapni, de már az újfajta nyomásérzékelőkkel van, az pedig nem nyerő gépelés szempontjából. A laptopok klavija még elég jó sebesség szempontból, csináltak olyat desktop gépekhez is, de nem találtam normális kiosztásban (értsd: egysoros enter, win gomb nélkül, teljes numpad). Ha valaki lát valahol, szóljon már plíííz :)). (Feliratok nem érdekesek.)
  • NeoMaN
    #2
    lol
    mouse4lamas 30ezeré... :ÐÐÐ

    2gombos ps2-es rulla :P
  • mrzed001
    #1
    Igen kellemes lesz, ha játék közben véletlenül megnyomod az email gombot, és átlép rá a gép
    Ezért szabadultam meg az 4 gombos egeremtől is, folyton a visszalépés gombot is megnyomtam véletlenül