40
  • Epikurosz
    Engedj meg egy kérdést:
    Ismersz-e jó beszédfelismerő alkalmazást? Nekem egy sima szoftver kellene, amely az általam diktált (magyar) szöveget leírja. Tudtommal ez még nem megoldott, pedig nem lenne annyira bonyolutl, ill. angolul az Office-ban van valami, de magyarul nincs.
  • Epikurosz
    Gratula!
    Mindig is tudtam, hogy te egy okos ember vagy ;-)

Egyik korábbi hozzászólónak:

Stephen W. Hawking: Az idő rövid története
    Maecenas Könyvek, Budapest, (Talentum Kft.), 1998
    (ez 10 év az eredeti kiadás után)

A könyvtárakban szerintem még megvan.
    Egyébként: ha bemész a könyvesüzletekbe van egy kíváló grafikájú könyv: Az idő rövid történeténekfolytatása, szintén Hawkingtől. 5000 Ft.

Én amikor Hawkinget látom, mindig elfog a sajnálat. Úgy látszik senki nem tudja megmenteni önmagát.

• kukacos
    Én vagyok az egyik írója annak a headmouse proginak :) Valóban csak egy sima trekker, amiből van tucatnyi, de elkészült egyébként már szemre is, egész jó eredményeink vannak vele. Ahhoz viszont már kell egy jól beállított videókamera, a felbontás miatt. De még mindig csak egy sima videókamerát kell használni, amit kb. 200 ezerért megvehetsz, míg egy infrás szemkövető rendszer úgy 10000 USD-nél kezdődik. Ja persze amit Hawking használ, az nyilván ennek a sokszorosa. Hatalmas piaca van ezeknek a kütyüknek, mert rengeteg ember küzd hasonló problémákkal, mint Hawking, pl. gerincsérültek, agyvérzésesek, stb. Léteznek is megoldások, de nálunk és a többi relatíve szegény országban ezek a termékek az átlagember számára megfizethetetlenek.
  • Mice
    miért ne? sakkozni tudtak! :) a protokoll droidok feladata meg a szórakoztatás :P
  • CAD
    Szerintem kezdj el olvasni aztan ertelmezni, nem mondtam hogy ugyan ezt tudja, csupan azt, hogy hasonlo dolgokra kepes es hogy az lett volna a minimum, ha azt is megemlitik kedves sanyika. Kivaltkepp azert mert ez hazai "termek"... kohom, na de semmi baj, Videk Man ott figyel a jatekos ruha mellet.

Ezt igy kb a drage Klapanciusz is megfogadhatja.
  • galocza
    anthony burgesst (egy tenyér ha csattan, beteg a doktor, gépnarancs) ha jól rémlik, már temették volna az 50esek végén agytumor okán. most halt meg 10-12 éve, 7x évesen.
    kinek halálhírét keltik...
  • warchief
    gordonmail: Szánalmas vagy! Ha mindenki így gondolkozna, mint te, akkor még a fákon ugrálnál, nem CSéznél Grat a hozzászólásodhoz, te barom.
  • eke
    Allan R Sandage, Marteen Scmidth, Arno Penzias, George Gamow,Alan Guth ezek a nevek sem mondannak semmit? Mert akkor sűrgősen van mit pótolnod vazze. A GUT elmélet meg nagyon jó áll tekintve a húrelméletek nagymérvű fejlődését a nyolcvanas évek vége óta. Perszer vannak hiányosságok de, nagyon jól halad. Hawking legnagyobb tette az, hogy közelítette az Általános relativítás elméletet és a kvantummechanikát. Legjobban a feketelyukak dinamikájárólé szoló munkásságban sikerült...
  • Darth Sith
    droidok nem CS-znek... R2D2-t vagy C-3PO-t mikor láttad CS-zni?..
  • Myron
    Engem ne sértegessél, hogy kocka vagyok, ez számomra sértés.
    Én már droid vagyok :D
  • Myron
    Nem, miért kéne bevállalnom? Én csak azt mondtam hogy tök jó lenne egy ilyen itthonra, csak én másra használnám :D
    Szerintem egy anti-cheat sem venné észre :D
  • szombi
    nekem megvan ez a könyv...
    tök jó!
  • Klapanciusz
    A Pink Floyd Keep Talking cimu szamanak elejen is o beszel, illetve a beszedszintetizatora.

Tenyleg hihetetlen figura, ha a fekete lyukakrol van szo, mindig elojon a neve... Tenyleg, nem tudja valaki hogyan all az Egyesitett Nagy Terelmelet? Mar nagyon varom az antigravitacios gordeszkakat.

Amugy nagy sci-fi fan az oreg, nem veletlenul volt benne a Star Trek-ben.

Eddig egy szem kisujjal iranyitotta a szamitogepet, egy eleg ravasz menun keresztul, igy valogatta ki, hogy milyen szavakat mondjon a beszedszintetizatora. Hogyan tudta volna hasznalni head mouse-t drage CAD-VIP? Legalabb neznel utanna, mielott ilyet beirsz. Ez az ember most mar a szemen kivul _semmit_ nem tud akaratlagosan mozgatni.

U.I.: Par eve nagy botrany volt amikor elvalt a felesegetol, akivel vagy 20 eve egyutt volt es elvette az apolonojet. Nem sok koze van a langelmejehez, de latszik belole, hogy az akarattal es eleterovel nincs baj. :)
  • Inquisitor
    Basszus, ez egy sima headtreker, ilyen tonna szám van az elmúlt 20 évből. Mit érsz vele, ha NEM tudod mozgatni a fejedet????
  • Kornan
    Egyszer benne volt a star trek uj nemzedékbe is,a holoszobába Data hozta létre Eintstennel és Newtonnal eggyüt.
  • Caine
    Érdemes tőle elolvasni az Idő rövid történetét, elég olvasmányos és elgondolkodtató. Egy fél éve még rá tudtam tenni a mancsomat egy példányra (a legnagyobb megdöbbenésemre, nem hitem, hogy még kapható). Talán még itt-ott van belőle néhány.
  • CAD
    Szeretnem megjegyezni, hogy ilyen berendezes letezik mar magyarorszagon... legalabbis hasonlo dolgokra kepes, igaz oda egy webkamera es egy software eleg ;). Ennek erdemes lett volna a cikk megiarasa elott utanna nezni, mondjuk ez szinte minden cikkre elmondhato, csak most igy hirtelen ez eszembe otlott.

Neural Information Processing Group - IK, ELTE - Head mouse link a projekteknel.
  • I.C.ram
    Én is sokat olvastam a fazonról. Egyébként a legnagyobb zsenit, vagy nyomorékok vagy autisták, vagy hasonló idegrendszeri betegségben szenvednek.
  • Darth Sith
    egyértelműen utóbbi.
  • Darth Sith
    Ez a cikk is az élet fontos dolgaira hívta fel a figyelmedet... Nincs picit kokca fejed?
  • Darth Sith
    Legmélyebb tiszteletem az övé, és cska sajnálni tudom, bárkivel történik ilyesmi, nem hogy egy ekkora zsenivel. Nem semmi dolgokat dolgozott ki egyedül és Roger Penrose-al. Mindegyik könyvét min2xer elolvastam eddig. Mint elméleti fizikus, mint író, kiválló. Nem semmi az ürge.
  • Derapo
    Vagy Bush:-)
  • Derapo
    Ez egy hihetetlen ember.Ha tized akkora kitartás lenne bennem+ezred annyi eszem lenne ma én lehetnék Oppenheimer.
  • Dinosaur
    Stephen W. Hawking jóval többet tett le az asztalra már mint Te, kis hülye pöcs, feltéve ha van otthon asztalod.
  • bandia
    Sztem most állítottál ki magadról szerénységi bizonyítványt! Gratulálok! Egyébként az egyik ma élő legnagyobb koponyáról beszélsz így, neked viszont annál kevesebb szorult a buksidba....Na de talán kinövöd!

Jó 5let ez a szemes kütyü...
  • Grusi
    Te mekkora paraszt vagy, te jó ég...
  • artschi
    értelmes hozzászólások... no comment...
  • gordonmail
    hallod, mindek eszel ki ilyen dolgokat nekünk, igazán köszi, csak az a baj, hogy amekkorra kiadják addigra megdöglök én is, nemhogy ő :ÐÐÐ
  • Inquisitor
    Bevállalnád a full mozgatóideg és velejáró izomsorvadást, meg a pelenkát is?
  • Inquisitor
    Ha jól tévedek megmondták neki még a diplomája elött, hogy pár éve van hátra, a helyzet az, hogy ennek az embernek meg kellett volna halnia 28-30 érves kora körül. De nem tette! :)
  • Inquisitor
    "Brit fizikus, meg csillagász."
    Inkább kozmológus, bár ennyi erővel nevezhetnénk asztrofizikusnak is, csak azért a kozmológia picit több. Szerintem.
  • Ben C
    pont ezt akartam mondani, rohatt
  • Myron
    Tyű baszki ilyen kell nekem is, evvel sak lesnének a többiek CS-ben, azt hinnék aim botozok közbe meg csak ránéztem az ellenségre :D

Hawking suttyó kis cheater :D
  • Antifasiszta
    biztosan nem húzták akkor fizikából ...
  • kbupdate
    Gratulálok.

Ki volt Albert Einstein?...
  • Totinkhamon
    A tévében pár éve (talán 6-7?) láttam egy filmet róla, már akkor "temették" a betegsége miatt. A műsorban volt egy gondolatmenete a Isten-világmindenség témában (szükség volt-e Istenre a keletkezéséhez), hát csak lestem. Hatalmas koponya.
  • JohnnyFirpo
    Brit fizikus, meg csillagász.
  • akyyy
    Bocsi hülye kérdés, de ő kicsoda?:S
    Simspon családba is volt már egy csomoszór:S