426
Ez keményebb mint a Sars-vírus???
-
Vegas #145 sokat akarok még szpemmelni :X -
Vegas #144 remélem :) -
#143 ez mi akart lenni-?? -
#142 Nem vagyok virológus/bakteriológus, de szerintem nem ok nélkül pakol be minden ország a védőoltásból. :) -
Vegas #141 És a védőoltás? -
FLeK0 #140 -
#139 az sok :( -
#138 Ezt előre nem lehet megmondani, de az ENSZ becslései szerint csak ázsiában 5-150 millió áldozatot szedhet egy ilyen járvány. A H5N1 változat (amely ázsiában 2003 óta legalább 60 halálos áldozatott szedet) esetén a halálozási arány 51.3%. -
#137 és hányan halának meg, ha lesz emberről-emberre terjedő mutációja? -
#136 most mentem volna romániába, de el lett halasztva a madárinfluenza miatt. -
#135 XXI. szd pestise. -
#134 Igen, az EU-ba tilos is behozni bármilyen élőállatot, hústerméket vagy madártollat Romániából és Törökországból.
De jelenleg még nem tisztázott, pontosan melyik madárinfluenza-törzs bukkant fel Romániában. -
#133 Romániában most vannak jelei az influenzának? -
#132 eleinte még 5 évről csicseregtek most már egy? amugy szerintem laborban csak megtudják gyorsitani a folyamatot és ugy már tudnak ellenszert késziteni..vagy nem?
-
Prof William #131 Ez a baj. Ha kifelylődik az emberre ható madárinfulenza (max egy évre saccolják)akkor pont az lessz a baj, hogy úgy fog terjedni mint az infulenza, csak ez éppen HALÁLOS lessz!
ÉS ha csak egy infulenzás felszál a zsúfolt metróra, akkor a többiek jó eséllyel elkapják aztán továbbadják a lappangási idő alatt.
Nostradamus + pár jós írt egy szörnyű világjárványról... Persze nem hiszek az ilyemsiben, de lehat hogy pont az közeledik? (féig viccesen-flig komolyan gondoltam.)
Ha a modernebb országokban meg is fékezik a vírust, ez még oltóanaggal is milliók életébe fog kerülni ott. A fejlődőekről meg jobb nem is beszélni.
Nem, tudom hogy vagytok vele, de ha belegondol az ember hogy ha tényleg kitör egy világjárvány, akkor simán meghalhat bárki. A szüleink, a haverjaink, a kedvesünk és persze mi magunk is. Ez elég ilyesztő. Erről Stephen King Végitélet c. könyve ugrik be ahol a bajokat egy Szuper-Infulenzavírus okozza. Ott laborból szabadult ki, de mint láthatjátok, a természet is képes hasonló "Szépségeket" produkálni.
Nemtom mennyi áldozat lenne, de persze sok tudós rélmátomása az emberiséget-kiírtó-víruzsról, de sokan meghalnak majd. Százezrek, milliók talán tízmilliók is. Ennél nagyobb (milliárdos) számot inkább nemmondok mert nem hiszem hog az valószínű, de azért elég durva lenne ha bejöne. :(
Na csősztök megyek vissza a légmentesen zártó széfembe....
-
jefferson83 #130 1. Baj
2. Igen -
Prof William #129 Szerintetek mi lessz? Mármint ha az emberről-emberre menő változat kijön?
Ha világjárvány lessz még oltóanyaggal is rengetegen fognak meghalni. -
jefferson83 #128 WHO -
jefferson83 #127 Én nem hinném, majd ha a megfelelő világszervezetek nyilatkoznak arra kell igazándiból odafigyelni. Ők folyamatosan képben vannak és azonnal lépni fognak, amennyiben ez szükséges lesz. Ja és persze kidobnak egy hivatalos nyilatkozatot. -
qper #126 ha "csak" egy mininszerelnök tekint járványnak valamit, akkor ott már qrva nagy baj van! -
jefferson83 #125 Kezd érdekes lenni. Azonban még csak az indonéz miniszter tekinti járványnak az esetet. -
qper #124 Madárinfluenza Indonéziában - ez már járvány
NOL • Népszabadság Online • 2005. szeptember 21.
Koporsóba teszik a madárinfluenza egyik áldozatát
Kép: AFP - Bay Ismoyo
Indonézia járvánnyá minősítette szerdán az ország zsúfolt fővárosában észlelt emberi madárinfluenza-megbetegedéseket, amelyek eddig legkevesebb négy esetben okoztak halált.
Siti Fadilah Supari indonéz egészségügyi miniszter ezt néhány órával azután jelentette ki, hogy a 12 millió lakosú Jakartában életét vesztette egy, a madárinfluenza tüneteivel - légzési zavarokkal - kórházba szállított ötéves kislány. A kislány vérmintáit Hongkongba küldték laboratóriumi vizsgálatokra, s ha bebizonyosodik, hogy halálát a madárinfluenza vírusa okozta, ő lesz a baromfiak között terjedő járvány ötödik halálos emberi áldozata a délkelet-ázsiai országban. Az első helyi teszt mindazonáltal negatívnak bizonyult.
"Ez járványnak nevezhető" - mondta az indonéz miniszter újságíróknak, és kijelentette: a megbetegedéseknek "valószínűleg még további áldozatai is lesznek, mivel forrásuk egyelőre nem ismert". Közben Anton Apriantono indonéz mezőgazdasági miniszter közölte: tömeges baromfiirtást hajtanak végre azokon a területeken, ahol a legnagyobb madárinfluenza-fertőzöttséget azonosítják.
A madárinfluenza erősen fertőző, H5N1 típusú vírusa 2003-ban 64 ember halálát okozta ázsiai országokban, az idén Oroszországban és Európában is felütötte fejét. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy készüljön fel egy világméretű madárinfluenza-járvány közeli kitörésére. Az indonéz hatóságok ugyanaznap rendkívüli intézkedéseket rendeltek el a járvány megelőzése érdekében, bejelentve, hogy a madárinfluenza tüneteit mutató embereket akár kényszerrel is kórházba vihetik. (MTI) -
#123 Ugyanmár. :-) Megfenyegettek? -
#122 Ajánlom mindenkinek ezt az oldalt: www.rsoe.hu
itt vannak infok a madárinfluenza terjedését illetően -
#121 Bocsánatok kérek mindenkitől, akinek beleléptem a lelkivilágába!
(ezt most komolyan mondom) -
jefferson83 #120 Jaja, egyébként sincs semmi új infó, legalábbis nem hallottam róla. -
#119 majd akkor fognak félni amikor itt lesz :) -
qper #118 mi történt? már senki sem fél a madárinluenzától? -
qper #117 ügyes vagy....
cukorka...
hülye újreg -
#116 Ez az érvelés...;-) -
#115 jobblesz ha leálsz az ilyen szöveggel mert baj lesz!
Ha nemtetszik akkor ne gyere ide.
-
#114 sőtt az én kurva anyámat!! -
qper #113 innen már valszeg soha, de ez a madárinfluenza topik!!
a lebensraumot egy másik topikban terjesszétek ki :) -
#112 jól mondod: az "emberi fajra"!
én a sárgákról beszéltem. ha majd felnőttél, saját magad eltartod, megküzdessz a mindennapi nehézségekkel akkor figyelembe veszem a véleményed. addig nézzél tom&jerryit ! -
#111 a gházai övezetből távoztak a zsidók.
innen mikor fognak az idegenek? -
Baldapple #110 A napokban nekem is ez jutott az eszembe.
Volt egy két hét, amikor minden csak erről szólt.
Most miért nem mondanak semmit, miért hagynak
bennünket kétségek között? Akkor fogunk újra hallani
róla amikor fekszünk a kórház folyosóján mert
a kórteremben már nem férünk el, és nézzük a tévét
hogy az emberek 60%-ka influenzás?
Szemetek. -
qper #109 érdekes:
az elmúlt pár hétben szinte semmit nem lehetett hallani a madárinfluenzáról.
elhallgatják a veszélyt, vagy nincs is reális veszélye a járvány eszkalálódásának? megint a média tereli el az eseményeket fontosabb dolgokról? -
qper #108 mintha csak a fehér embereket látnám a középkorban a gyarmatosítások idején....
Uraim: kérem Önöket, ne általánosítsunk, ne gyűlölködjünk. A témától már így is 180 fokos fordulatot vett a beszélgetés :( -
#107 Ismered azt a mondást, hogy nem vagyok kövér, csek nehéz csontú...?
Amúgy amit leírtál, annak az eleje alapból igaz az emberi faj egészére. -
#106 menjenek a himalájára ott elférnek
ide meg ugyse kapják meg a vízumot mert az EU nem engedi meg