Madár influenza

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kezd érdekes lenni. Azonban még csak az indonéz miniszter tekinti járványnak az esetet.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Madárinfluenza Indonéziában - ez már járvány

NOL • Népszabadság Online • 2005. szeptember 21.

Koporsóba teszik a madárinfluenza egyik áldozatát
Kép: AFP - Bay Ismoyo

Indonézia járvánnyá minõsítette szerdán az ország zsúfolt fõvárosában észlelt emberi madárinfluenza-megbetegedéseket, amelyek eddig legkevesebb négy esetben okoztak halált.

Siti Fadilah Supari indonéz egészségügyi miniszter ezt néhány órával azután jelentette ki, hogy a 12 millió lakosú Jakartában életét vesztette egy, a madárinfluenza tüneteivel - légzési zavarokkal - kórházba szállított ötéves kislány. A kislány vérmintáit Hongkongba küldték laboratóriumi vizsgálatokra, s ha bebizonyosodik, hogy halálát a madárinfluenza vírusa okozta, õ lesz a baromfiak között terjedõ járvány ötödik halálos emberi áldozata a délkelet-ázsiai országban. Az elsõ helyi teszt mindazonáltal negatívnak bizonyult.

"Ez járványnak nevezhetõ" - mondta az indonéz miniszter újságíróknak, és kijelentette: a megbetegedéseknek "valószínûleg még további áldozatai is lesznek, mivel forrásuk egyelõre nem ismert". Közben Anton Apriantono indonéz mezõgazdasági miniszter közölte: tömeges baromfiirtást hajtanak végre azokon a területeken, ahol a legnagyobb madárinfluenza-fertõzöttséget azonosítják.

A madárinfluenza erõsen fertõzõ, H5N1 típusú vírusa 2003-ban 64 ember halálát okozta ázsiai országokban, az idén Oroszországban és Európában is felütötte fejét. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfõn szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy készüljön fel egy világméretû madárinfluenza-járvány közeli kitörésére. Az indonéz hatóságok ugyanaznap rendkívüli intézkedéseket rendeltek el a járvány megelõzése érdekében, bejelentve, hogy a madárinfluenza tüneteit mutató embereket akár kényszerrel is kórházba vihetik. (MTI)

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

sz4bolcs
Ugyanmár. :-) Megfenyegettek?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Readingman
Ajánlom mindenkinek ezt az oldalt: www.rsoe.hu
itt vannak infok a madárinfluenza terjedését illetõen

pikk8
Bocsánatok kérek mindenkitõl, akinek beleléptem a lelkivilágába!
(ezt most komolyan mondom)

\"Bármit megtehetsz, mindent megnyerhetsz, mindent eljáthatsz, játszva meghalhatsz!\"

Jaja, egyébként sincs semmi új infó, legalábbis nem hallottam róla.

Gabesz amd64
majd akkor fognak félni amikor itt lesz 😊

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

mi történt? már senki sem fél a madárinluenzától?

ügyes vagy....

cukorka...

hülye újreg

sz4bolcs
Ez az érvelés...;-)

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Gabesz amd64
jobblesz ha leálsz az ilyen szöveggel mert baj lesz!
Ha nemtetszik akkor ne gyere ide.

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

pikk8
sõtt az én kurva anyámat!!

\"Bármit megtehetsz, mindent megnyerhetsz, mindent eljáthatsz, játszva meghalhatsz!\"

innen már valszeg soha, de ez a madárinfluenza topik!!

a lebensraumot egy másik topikban terjesszétek ki 😊

pikk8
jól mondod: az "emberi fajra"!
én a sárgákról beszéltem. ha majd felnõttél, saját magad eltartod, megküzdessz a mindennapi nehézségekkel akkor figyelembe veszem a véleményed. addig nézzél tom&jerryit !

pikk8
a gházai övezetbõl távoztak a zsidók.
innen mikor fognak az idegenek?

A napokban nekem is ez jutott az eszembe.
Volt egy két hét, amikor minden csak errõl szólt.
Most miért nem mondanak semmit, miért hagynak
bennünket kétségek között? Akkor fogunk újra hallani
róla amikor fekszünk a kórház folyosóján mert
a kórteremben már nem férünk el, és nézzük a tévét
hogy az emberek 60%-ka influenzás?
Szemetek.

A szex nem válasz! A szex a kérdés. A válasz az IGEN!!

érdekes:

az elmúlt pár hétben szinte semmit nem lehetett hallani a madárinfluenzáról.
elhallgatják a veszélyt, vagy nincs is reális veszélye a járvány eszkalálódásának? megint a média tereli el az eseményeket fontosabb dolgokról?

mintha csak a fehér embereket látnám a középkorban a gyarmatosítások idején....

Uraim: kérem Önöket, ne általánosítsunk, ne gyûlölködjünk. A témától már így is 180 fokos fordulatot vett a beszélgetés 😞

Ron Ragm
Ismered azt a mondást, hogy nem vagyok kövér, csek nehéz csontú...?
Amúgy amit leírtál, annak az eleje alapból igaz az emberi faj egészére.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Gabesz amd64
menjenek a himalájára ott elférnek

ide meg ugyse kapják meg a vízumot mert az EU nem engedi meg

pikk8
és egyre többen lesznek. nem vagyok rasszista, de patkányokhoz tudom hasonlítani õket. túlszaporodnak egy helyen, onnan elindul egy kolónia keresni egy másik helyet ahol nyugodtan szaporodhatnak tovább. most az európai országok vannak soron. mi is kaptunk belõlük eleget.

Gabesz amd64
úgyis el vannak szoporodva

Azt gondoltam, de milyen dolog már, pusztuljon egy pár millió sárga, meg afrikai, hogy aztán jobb legyen nekünk.

Gabesz amd64
nem! arra utal,hogy sok sárga van<#wilting><#smile>

És feláldoznád magad e nemes cél érdekében?

awak3n
Nem igen olvasgattam vissza,de sztem az emberiség úgyis túl elszaporodott,persze nem jo ez tmodnani,de lehet,h nem ártana egy ilyne cucc =O

Gabesz amd64
Én szívbaj nélkül lelõném a csurit ha az fertõzõtt lenne...

pikk8
A derék határõreink

nem ölök állatokat <#ejnye1>

<#vigyor2><#vigyor2>

Gabesz amd64
majd Te szépen kiálsz azt lövöd le õket folyamatosan 😛PP

De tényleg. A költözõ madaraknak ki a fene fogja elmagyarázni, hogy ne jöjjenek már Európába? 😊

😊

Hát ja remélem így lesz 😊

"Orvos pedig mindig lesz max nem magyar hanem román, bulgár stb."

A frászt, lesz magyar orvos is, miután rájönnek hogy ha egyszer súlyos milliókért kitaníttatták õket a SOTE-n, ne engedjék el õket. A nyakam rá, hogy pár éven belül hatalmasat fog nõni az orvosok alapfizetése, vagy olyan juttatásokat/engedményeket vezetnek be a számukra, hogy ne érje meg nekik kimenni Angliába.

még szerencse hogy nem vagy orvos.

Ezt most komolyan nem értem, szal ha csonttöréssel jön be vki akkor azt meggyógyítja de ha mondjuk TBC-s akkor nem mert fél hogy elkapja?

Ha lecserélik az esküt egy szerzõdésre ami ugyan arra kötelezi õket az jobb?
Vannak feladatok amiket el KELL látnia néhány embernek (jelen esetben a gyógyítást az orvosoknak) hogy a társadalom mûködhessen, aki orvosnak megy az tudja hogy mik a szabályok és gondolom nem éri meglepetésként hogy esküt kell tennie.

Orvos pedig mindig lesz max nem magyar hanem román, bulgár stb.

eskû

Az esküt azért nem kell ledegradálni. Igenis indokolt és soha nem is fog megváltozni ez a rendszer. Hippokratesz óta fennmaradt és nem véletlenül. Ha baromság lenne már rájöttek volna. Azért még a mai világban is az emberek többségének egy eskü igenis jelent valamit, ezt mint pesszimista mondom.

majd egyszer olvasd el az esku szoveget es rajossz egy baromsag.
az meg igenis a tarsadalom szegyene, ha az orvosokat holmi eskuvel valo zsarolassal kenyszeritik indokolatlanul munkara.

(jo a halalos influenzajarvany talan nem indokolatlan )

a mai vilagban , mar nem iyg mukodik. 10 ev mulva nem lesz aki dolgozzon magyarorszagon , mint orvos. majd meglatjatok.

Aha, szóval ha egy rendõr felesküszik hogy életét kockáztatva is megvédi a polgárokat akkor az valójában azt jelenti hogy zûrös helyzetben pl. ha lõnek is simán úgy csinálhat mintha nem látna semmit? <#wilting>

Ez-nem-így-mûködik.
Aki orvos akar lenni annak eskût kell tennie, ha ez számára elfogadhatatlan akkor menjen zöldségesnek vagy akárminek.
Nehogymár minden elvtelen szardarab turkálhasson másokban.

Nem fogok belegondolni ilyen hülyeségbe mert a sorsra semmi ráhatásom sincs, kár idegeskedni meg azon görcsölni hogy "Jaj, csak engem és a szeretteimet ne!", ami meg van írva odafennt az fog történni 😊
Az élet nem biztonságos, benne van a kalapban hogy elcsap a villamos vagy az elsõ áldozata pont én leszek egy kiejthetetlen nevû vírusnak.

Sztem te se tudod hogy minek írtad ezt 😊

az eskuvel zsarolasrol le kene mar szokni, az esku egy baromsag, nem illesztheto bele a 21. szazad mentalitasaba.

has nekem egyszer valaki felhozna ezt az esku szoveget, az megnezhetne magat.

Ez szerintem olyan lehet minta háború. El kell fogadnod, hogy akár meg is halhatsz, illetve elvesztheted a szeretteidet. Tenni lehet ellene term., de bele kell törõdni, hogy az esélyedid a túlélésre akkorák mint a szomszédé, a szomszéd szomszédjáé ésígytovább.

Gabesz amd64
csak az nem lesz mindegy hogy a holtak közt leszel vagy sem...és gondolj bele,ha egyik családtagod kapja el a fertõzést.

Európa túlélte a fekete halált és a spanyol náthát. Halottak lesznek de talpraállás is lesz utána.

"en arra leszek inkabb kivancsi, hogy vajon az egeszsegugyi dolgozok hajlandoak lesznek e apolni a betegeket? en , ha korhazban dolgoznek, lehet nem mennek be amig veget nem er a cirkusz, a masik elete, lehet nem er annyit, hogy a sajatomat aranytalanul nagy veszelybe sodorjam. geppuskaval se lehet oket kenyszeritenia munkara...

az esku meg nekem nem szamit semmit. arra mindig csak a csicska nep hivatkozik 😛"

Ó dehogynem lehet géppuskával munkára kényszeríteni az embereket 😄
Ha a között kell választanod hogy talán elkapok vmi bajt vagy talán itt helyben agyonlõnek sztem te is bemennél inkább ágytálat cserélni, krízishelyzetben a demokrácia meg az emberi jogok eléggé felejtõsek 😊
Az eskûrõl meg annyit hogy a cirkusz lezajlása után az aki megtagadta a segítségnyújtást kereshet magának új munkát (miután szabadul) mert praktizálni sehol sem fog, és ez még a legjobb ami történhet vele 😊

szerintem is fogják ápolni a betegeket. Általában nagy kaki esetén képes összefogni a társadalom.

Többek között ezért is mondtam, hogy elképzelhetetlen a betegek magára hagyása. Manapság az eskü mit ér?

De mintha az orvosok fel is esküdnének valami ilyesmire nem?

Emlékeim szerint az ebola járvány alatt is ápolták a betegeket. Sõt, az egyik apáca meg is halt ebolában (talán õ volt az egyetlen európai áldozat)

az onzetlenseg nem jelent evolucios elonyt a mai vilagban.
aki onzetlen azt eltiporjak, es ehendoglik az utcasarkon, mindenki es minden a siker penz csillogas harmasa korul forog. ebben a vilagban ehberert gurizni, nem trendi.

Sajnos nagy igazság van ebben a mondatban...

Persze ha beülsz egy széfbe elég mennyiségû étellel és itallal egy pár évre, még meg is úszhatod 😊)