426
Ez keményebb mint a Sars-vírus???
-
qper #185 azt mondom, ne tudjuk meg :)))
-
LePenseur #184 Félreérthető voltam. Az emberek nagy tömege tart attól, hogy lesz járvány, elképzeli, szinte elkerülhetetlennek véli. Erre gondoltam. És ez nem jó. -
LePenseur #183 "A járványnak leginkább a nagyon fiatalok és az idősek lesznek kitéve" megállapitás nem helytálló. A hasonló virusok (pl. spanyolnátha) pont a 15-35 korosztályban fordultak elő nagy gyakorisággal. Szóval ez a virus még nem létezik (szerencsére), igy azt se tudhatjuk, hogy HA lenne, a megbetegedések statisztikai adatai mit mondanának. -
qper #182 Avval teljesen egyetértek hogy ne legyen madárinfluenza.
Avval nem, hogy az emberek várják. ez hülyeség. Ki várja azt hogy megbetegedjen, vagy ne adj' isten meghaljon? Az emberek be vannak szarva, ennyi. Hogy joggal vagy jogtalanul, egy-két hónap múlva megtudjuk.
REMÉLEM, JOGTALANUL!!!!
-
qper #181 A National Geographic októberi száma szerint a mutáció nem egy esetben megtörtént már Vietnámban és Hong-Kongban. Kimutatták hogy több esetben azért halt ki a család összes tagja, mert egymástól kapták el a vírust. A továbbterjedést az akadályozta meg hogy mindannyian meghaltak. -
LePenseur #180 Egy reikis ismerősöm meg azt mondta, hogy azzal hozzuk magunkra a bajt, hogy szinte elvárjuk hogy legyen járvány. És amit sok ember ennyire vár, az be is következik. Tartok tőle, hogy igaza van, bármilyen őrülten is hangzik.
Úgyhogy NE LEGYEN MADÁRINFLUENZA! -
LePenseur #179 Most még tényleg nincs mitől félni, mivel nagyon kicsi az esélye annak, hogy a mutáció létrejöjjön. Egy emberben egyszerre kellene jelen lennie a normál influ virus, mondjuk A virus és a madárflu virusának. Ehhez betegen kell kapcsolatba kerülnie egy beteg madárral, vagy annak fertőző valamijével, széklet, váladék, toll, nyers, fertőzőtt hús. Végülis megtörténhet, hogy egy beteg ember bemegy dolgozni a baromfifeldolgozóba... de még akkor is nagyon kicsi az esélye, hogy a mutáció létrejön. Szerintem is hisztériát keltenek, akarva-akaratlanul. De ha kicsi esélye is van, akkor is fel kell készülni rá szerintem, és nem árt vigyázni. A mostani virus se kutya. Mivel Romániában vannak fertőzött állatok és mivel bekerült az országba már mindenféle, miért ne kerülne be pl. fertőzött nyers hús? Úgyhogy én nem fogok mostanában szárnyast venni nyersen, nem bontok csirkét pl.
-
ShaiHulud #178 a madarak szamara igen. -
qper #177 Egyébként megerősítették, hogy a H5N1 vírus írtotta ki a madarakat Romániában is.
Ja, az eddig "ellenszernek" kikiáltott Roche által gyártott Tamiflu-ról közben kiderült hogy a H5N1 teljesen rezisztens rá...
Nagy szar lesz itt. -
qper #176 Szerencsétlen állatok...
Tudom, tudom. Fertőznek meg minden, de akkor is kurvára sajnálom őket...
-
#175 :DDD !!//66 -
qper #174 persze. itt mindenki hülye, csak Te vagy repülő ugye? -
#173 Életbe se lesz olyan! -
#172 majd ha hullanak az emberek akkor mondjátok hogy no para -
Grenzjager #171 majd a gyógyszer lobbi kifejleszti -
#170 csak a buzik tartanak :) -
#169 istenem, ezt a sok gyökeret. olyanok vagytok, mint nagyanyám. ő is csak azt látja ami a TV-be, meg a blikkben van, sose megy ki a "való világba". nem lesz itt semmi. pár százan meghalnak, faszság ez a több száz millió. aki ezt elhiszi: -
#168 szagény Madár:)))
nem fog boxolni?:) -
ShaiHulud #167 addig semekkora baj nem lesz emebrer nezve amig nem fejlodik ki egy olyan mutans ami emebrrol emebrre is terjed, valljuk be erre eleg minimalis az esely:) ennyi erovel akar aids virus is mutalodhatna ugy hogy cseppfertozessel terjedjen:D attol meg sem tartunk?:) persze ehhez nem ertek szal lehet boduletes nagy marhasagot mondtam:D de a lenyeg hogy most csak azert panikol mindeki ettol mert ezt szajkozza a media. szoval no para...egyelore:D -
Grenzjager #166 Amennyiben a költöző (vizi) madarak terjesztik a vírust (gólya, réce - nem pusztulnak el a vírustól csak hordozzák) akkor nem most lesz a nagy baj, mivel észak-déli irányú a jelenlegi vonulási irány.
majd tavasszal... -
Grenzjager #165 A Romániából Nagy-Britanniába küldött, madárinfluenza-gyanús, elhullt szárnyasokat tartalmazó szállítmányt a román hatóságok a határon feltartóztatták, így a bevizsgálásra küldött, a Duna deltájában elpusztult vadkacsákat és házi baromfit tartalmazó küldemény még mindig nem érkezett meg az angliai laboratóriumba.
-
Grenzjager #164 A járványnak leginkább a nagyon fiatalok és az idősek lesznek kitéve.
(Nem véletlen, hogy sok ingtalannal foglalkozó nyugati cég árzuhanást jósol jövőre egész Európában..amiből következtethető egy-két dolog) -
Grenzjager #163 Én speciel már most lelőném az összes rohadt galambot Pesten....
márcsak a bizti kedvéért is.
-
Grenzjager #162 nem jó jel :(((
A Magyar Nemzet híradása szerint Nicolae Stefan, a bukaresti diagnosztikai és állat-egészségügyi intézet igazgatója közölte: elképzelhető, hogy emberek is megfertőződtek a Duna-deltában felbukkant vírussal. Jelentős baromfielhullást észleltek egyébként a székelyföldi Kovászna megyében is: a háromszéki állat-egészségügyi hatóság közlése szerint tíz településen egyelőre azonosítatlan kór következtében pusztulnak a kacsák.
(mno.hu)
A vesztegzár alá helyezett Tulcea megyei Ceamurlia de Jos településen folyamatosan orvosi kontroll alatt tartják a lakosokat. Brassó megyében eközben 28 madár pusztult el - ám egyelőre még nem tudni, hogy mitől.
(hirtv.hu) -
#161 Ez mindenre igaz. A szervezet normális egészséges állapotában minden betegséggel meg tud birkózni, persze ez az állapot elvész az első vegyszeres dolog megevése után, meg persze mai életmódunk mellett... -
#160 nos, a mi egeszsegugyi miniszterunk (Szlovákia) ezt mondta megnyugtatóan: "az esetleges madár-influenza csak influenza marad, úgyhogy nem fogunk megbetegedni, ha betartjuk az egészséges életmódot; sokat mozgunk, sok gyumolcsot-zoldséget eszunk,stb., hisz ezt is csak egy influenza-vírus okozná, aminek bizony meg kell birkóznia az ember immun-rendszerével"... -
#159 :DDD -
#158 :DD -
#157 Tényleg érdekes. -
#156 meghalunk csak a gazdagoknak adnak ellenszert :) -
LePenseur #155 :)) -
#154 ok -
LePenseur #153 www.oek.hu
érdemes figyelemmel kisérni. -
ShaiHulud #152 en kezdetben abszolute nem tartottam ettol a jarvanyveszelytol, de sajnos most hogy itt van viszonylag kozel, kezdek aggodni:) csak remenykedni tudok hogy nem mutalodik emberrol emberre terjedove...de ugye van egy ilyen mondas "Hope is the first step on the road to disappointment" warhammer40kbol. -
#151 hát áz :D -
ShaiHulud #150 te is nocomment gyerek vagy. -
ShaiHulud #149 halisten nem minden ember ilyen mint te. -
#148 lehet nem mostanában kellett volna elolvasnom a Szivárványkommandót? :) -
#147 Büntipontra hajtasz? -
#146 :))