60
Digitális tévészórás
-
attis1990 #60 Én nem hinném hogy kárt tenne a tv-ben mivel direkt ezért van rajta usb csatlakozó hogy lehessen lejátszani róla... ha kárt tenne benne nem tennék rá viszont én még nem hallottam olyan vinyóról amin 2 usb csati lenni az egyik az áramhoz a másik az adathoz ... az ilyen vinyókhoz adnak AC adaptert és az otthoni hálózathoz kell csatlakoztatni de gondolom csak van egy dugó a tv-d mellett... -
Dzsafarrr #59 Sziasztok!
Van egy samsung led tv.m, ehhez szeretnék csatlakoztatni egy samsung külső merevlemezt (500 GB), filmek nézésére, tárolására. Mielőtt megvenném az adattárolót, szeretnék utánajárni egy-két dolognak.
Igaz, hogy az ilyen merevlemez csatlakoztatása kárt tehet a TV-ben?
2 usb csatlakozóval lehet csatlakoztatni az eszközt, az egyik az áramot biztosítja, a másik a megjelenítésre szolgál. Azt hallottam, hogy ez hosszútávon lerongálhatja a tv-t.
Kérlek szakértők, segítsetek! -
natihorv #58 Jaja, nem is lesznek, hanem már vannak is akciók. Legalábbis pár helyen az eredeti ár át van húzva. Van amelyikhez már alapból adnak 6 hónapos előfizetést mindigextra tv csatornáihoz. -
jezjezjez #57 Infopatikát tudnám ajánlani, ott is lesznek akciók szerintem -
natihorv #56 Igen, csak a hangsúly nem azon volt, hogy lehet e vagy sem, hanem, hogy merre fele érdemes nézelődni. -
jezjezjez #55 Karácsony tájékán minden kapható akciósan :D -
natihorv #54 Erősen kétlem, hogy egy száz éves tv vissza adja a hd-t. Biztos jobb, de azért kétlem, hogy olyan igazi hd.
Szerintetek most karácsony táján lesznek valahol akciók DVB-t vevőket illetően? -
jezjezjez #53 Hallottam már olyat, hogy százéves tv visszaadta a HD-t :O -
#52 Lehet, hogy az újabb tévéknél már máshogy van a kimenetek, mint a régebbieknél. -
printsreen #51 hát másik tv-t azér nem tervezek venni. ezt a tunert a régi tv-khez is hozzá lehet csatlakoztatni? vagy a tunertől is függ a kimenetétől? -
natihorv #50 De ha már átállsz HD-ra érdemes egy új tv-t is venned. :P Persze nem kötelező, csak úgy az igazi. -
jezjezjez #49 Szia! Egy tuner-re van szükséged, ami digitálisan fogja az adást. Nem kell másik tv-t venned. Csáó -
#48 Meg a TV2 szokta a bajnokok ligája meccseket még HD sugárzásban adni. -
printsreen #47 értem, tehát csatornák vannak hd-ban az jó. na akkor az a következő kérdésem hogy mi kell ahhoz, hogy ezeke fogni tudjam? új tv? -
natihorv #46 Szerintem a digitális adást már minden szolgáltató szolgáltat valamilyen módon. Csatornák közül M1, M2, Dunatv, rtl és a tv2 Hd-s amiről tudok. De gondolom akad még több ilyen csatorna is. -
printsreen #45 Hello!
Valakinek van tapasztalaa dvb-tvel kapcsolatban? mit érdemes venni, mit nem, milyen szolgálatók és készülékeke vannak azok mi tudnak stb.
köszi -
#44 Sziasztok!
Vettem HDTV-t ami FULL HD-nek van reklámozva. User Manual-ban az van írva hogy D-SUB csatin 720p-t illetve 1080i-t tud, HDMI-n viszont 1080p-t.
A kérdés az volna hogy D-SUB-on notiról hogy tudok 1080i jelet kiküldeni? Csak mert rádugtam és W7 csak 1366x768-at tud adni a TV-nek. -
Sawyer2 #43 Üdv! Blu-ray-en a hang mennyivel jobb a dvd-hez képest? Az is javul vagy inkább a kép minőség javulás az elsődleges? -
fokusznyik #42 Van 2 jelforrásom, az egyik a kábel tv, másik egy yagi. Az előbbin jön a sok adó, a másikon jön a hd digitális duna tv. Hogy tudom egyesíteni a 2 forrást? Vagy dugdosni kell ki be, aszerint hogy mit szeretnék nézni??
[email protected] -
patiang #41 Biztos tudod, hogy a digitális nem egyenlő a HDTV-vel.
-
patiang #40 Ha full-ra vágysz, akkor ennyiért jól gondold meg. -
attis1990 #39 karácsonyra tervezzük hdtv beszerzését 100 -130e ft. környékén valaki tudna ajánlani valamit ami ilyen árban mozog és jó is ? -
#38 Van itt valaki aki már megrendelte a t-kabelnél a digitális csomag valamelyikét? -
#37 Hali, nem tudom mennyire halott ez a topic, azért talán egy próbát megér. Most készülök TV-t venni és nagy dilemmában vagyok. Kinéztem ezt a 106 centis plazmát, ami csak 1024*768-at bír. A kérdésem az lenne, hogy ha van Xbox360-am + töltenék le néha HD filmeket és gépről nézném TV-n, akkor ezek élvezhetőek lesznek ezen a TV-n is vagy érdemesebb lenne egy kisebb de nagyobb felbontásút venni? Köszi. -
#36 az a baj, hogy agyontömörítik a jelet. De tegyük hozzá, hogy a jelelegi DVB-T-s sugárzás még kisérleti, teszt üzemmód! -
#35 jó pár év múlva lesz DVB-T-n RTL Klub és TV2.
És ha beindúl akkor is lehet majd fogni a határon túl ezeket az adókat ahogy eddig is (talán még jobban is). -
#34 Nem akarok beleszólni, de a DVB-T minősége sz@r. Persze, ha éjjel-nappal hírműsorokat néztek, akkor nem, de a sportnál iszonyat gyenge. CRT-s TV-n még elfogadható, de ha lcd-n nézed akkor van különbség. Egyébként nem igaz, h. elég beltéri antenna, ez csak akkor lehetséges, ha közel vagy a sugárzóhoz, egyébként meg lehet tartani a régi antennákat. Imho egyetlen előnye, hogy elég lesz egy antenna, mert minden 1 frekin jön. -
sokadikgab #33 Megtudja nekem mondani valaki,h. a kozszolgalati TVken kivul a tobbi csatorna (tv2, rtlklub) mikor kezd el digitalisan sugarzoni?
Es azt,h. ha mar teljesen beinditjak a digitalis sugarzast, akkor a hatar tuloldalan is fogjuk tudni majd venni az adasokat, mint eddig?
Vagy ez me'g tul korai kerdes? -
#32 Az analóg adás nem képes a nagy gelbontásra pont ez az előnye a digitális műsorszórásnak.
A HD-Readykmeg csak attól azok, hogy tudják ezt a baromi jó felbontást megjeleníteni. -
#31 Akkor meg mitől HD-Raady? Attól hogy képes nagyfelbontást HDMI-ről?
Egyébként lehet analóg módon (tehát úgy, hogy befogja a normál tuner) HDTV felbontást adni? -
#30 Hát akkor tényleg baromi körülményes lesz tévét nézni, mert már így is megőrülök a külön-külön távirányítóktól.
Remélem egyhamar nem fog elterjedni. -
#29 digitális adást még egyik tv sem tud fogni (legalábbis amik itthon kaphatóak) ahhoz kell egy set-top-box az olyan mint egy műholdas beltéri. -
#28 Azt honnan lehet tudni, hogy egy HD-Reay-s lcd tv képes-e digitális adást fogni, ha rádugok egy ilyen antennát? -
#27 egyébként gergodnak igaza van. Ha tényleg beindul, igazán, az ország földfelszíni DVB-T műsorszórás legalább 8-10 adóval, akkor a kábeltévé társaságok fölköthetik a gatyájukat
Pláne ott ahol az országhatár közel van mert akkor a szomszéd ország jeleit is belehet hozni. Itt Pesten is majd lehet fogni a szlovákokat egy 20-30 dB-es antennával. -
#26 Németországban a Pro7 tavaly év végén kezdte el a HDTV sugárzást és nem gikszermentesen.
Nagyon gyerekcipőben van ez az egész....
ja és az ügyfélszolgálatokról meg annyit, hogy menj be egy Antenna Digital vagy UPC irodába... na ott vannak ám az igazán hülyék. -
#25 Sajnos teljesen egyet kell hogy értsek. Jelenleg sokkal körülményesebb a digitális adásokat nézni, mint az analógot. A képminőség állítólag nem jobb, HDTV pedig nincs.
Szóval amíg nem adnak HDTV minőségben, semmi értelme átállni, mert több a hátránya, mint az előnye.
Érdeklődtem a T-kábelnél, és elszomorított a válasz (Sajnos a válaszból az is kitűnik, hogy nem is értenek hozzá igazán).
Szóval:
- HDTV felbontás egyelőre nincs, nem is tudni, hogy mikorra várható ilyen adó.
- A T-kábel által adott set top box nem is rendelkezik olyan megfelelő minőségű kimenettel, ami jobb minőségű képet szolgáltatna, pl. DVI vagy HDMI. (Az RCA és Scart kimenetek minősége ugyanis technikai paramétereiknél fogva nem sorolhatók bele e kategóriába.) A digitális jelet tehát a készülék visszaalakítja analógra, tehát ott vagyunk, mintha analóg jelet kaptunk volna. (Itt most a jóminőségű kábeltévés jelhez viszonyítok.)
- Csak egy kimenete van, tehát a használat csak kényelmetlenebb és körülményesebb, mivel ha digitális adót akarunk nézni, úgy először át kell kapcsolni AV-ra, majd egy másik távirányítóval a kívánt digitális csatornára. Pont mint a műholdas adásoknál. Ez agyrém.
- A digitális szolgáltatás a T-kábelnél sokkal drágább és csak akkor vehető igénybe, ha legalább a drágábbik (2-es) analóg alapcsomagot is igénybe veszi az ember.
Most akkor mi értelme van? -
#24 csak Budapesten és környékén van tudtommal. M1, M2 s Duna Tv van a kinálatban és ez még elég tesztüzemmódban van. Állítólag az évvégére ha elfogadja a Parlament a digitális műsorszórásról szóló törvényt akkor 8 v. 9 csatornára adnak ki pályázatot. -
DJviolin #23 Sziasztok!
Akkor most hogyvan ez az mtv1 földi sugárzása. DVB-T kódolóval akkor mindenki foghatja HD minőségben az m1-est az egész ország területén? -
vg #22 "Pont ezért lesz jó a földfelszíni digitális műsorszórás, mert ki lehet hagyni a szaros semmirekellő helyi kábeltv társaságokat"
Ott a pont! -
#21 Pont ezért lesz jó a földfelszíni digitális műsorszórás, mert ki lehet hagyni a szaros semmirekellő helyi kábeltv társaságokat