23
-
Mipi #23 Ezt tuti ilyen kampány hogy térjenek vissza a mobilosok a vezetékes telefonra! -
HuHa #22 Tetőn van 1-2 ilyen állomás. Kinézek az ablakon, utca túloldalán egy iskola. Mellette bölcsöde. Mellette óvóda. De szerencsénk van, mert lefelé nem sugároz:) -
Hegyikecske #21 Én eddig fel se figyeltem rá, mer nem soxor beszélek de ha mégis rászánom magam akkor az opcióból adodóan hosszan kell, és miközbe beszélek elkezd fájni a fülemnél? ettől lenne?
mondjuk ha cserélgetem a fülemnél akko okés de az elég durva lenne ha ennyire érezhető lenne mi lesz a 3Gnél? -
Atyus #20 Én sem azt állítom, hogy jóindulatú agydaganat kialakulását okozhatja a rendszeres és hosszantartó mobilhasználat, hanem hogy rosszindulatú daganatok.. -
pemga #19 Jártál-e már neoncsővel tv-adó közelében? :)
A ledek fogyasztása egyébként az iszonyatosan minimális kategóriába tartozik, fizikaórán lehet játszani fluxus-gerjesztéssel (akár kézi hajtással is) és szemlélni, szerintem jó játék. De az is igaz, hogy lehet sokkolót is építeni 9V-os elemből... -
davos80 #18 Ezért kéne headset-et ehasználni. -
#17 nekem is, es gondolom nem veletlen... -
davos80 #16 Ez olyan mint az a kis matrica, amit mostanában rá lehet tenni a mobilra, és világít benne egy kis led.Hát ha ezt képes életre kelteni a térerő, akkor az biztos nem egészséges.
Amúgy nekem is szokott fájni a fejem mobilozás után. -
davos80 #15 1 értelmű, hogy káros.
Van jobb is ám : a szomszéd 10emeletes ház tetejére akartak tenni egy erősítő antennát,leszavazták, joggal, ugyanis törvény írja elő, hogy az antenna 300 méteres körzetébe mi nem lehet.Hát nálunk pont benne volt egy orvosi rendelő, így antenna stornó.. -
Fityfirity #14 Vannak jóindulatú daganatok, de mint azt a neve is mutatja nem igazán veszélyesek. Ha jól tudom ezek igen lassan növekednek és eltávolítás után nem újulnak ki.
Visszatérve a mobilhoz.
Emlékszem, hogy az egyik fizikaórán a tanár behozott egy mobilt. Fogott egy tekercset és ráhúzta az antennára. A tekercsből kivezetett két drótot egy kis égőre kötötte. Ekkor felhívta a mobilt és ebben a minutában kigyulladt az égő.
Persze most majd azt mondják itt, hogy ja hát egy kis égő az semmi. Én nem értek hozzá, de szerintem használjuk ésszel, legalább addíg amíg van (eszünk). -
Caine #13 Egyáltalán létezik olyan, hogy jóindulatú daganat? Azt tudjuk, hogy van rosszindulatú, de ha az mondom jóindulatú, akkor nekem valami előnyömnek kellene abból származnia, hogy ott van. Inkább nem rosszindulatúról beszélhetünk.
Mit mondanak erről a szakemberek? -
Taxy01 #12 Én havonta kb 60-80 órát beszélek mobilon. Sokszor fájt a fejem. Amióta leszoktam a dohányzásról nem fáj, és a közérzetem is jobb. A mobiltelefon biztosan nem tesz jót, mert természetrellenes. De természetellenes az is ha kimész a budapesti utcára. Vagy ha tartósítószeres ételt eszel. Annyi káros hatás ér minket, hogy szerintem ez a kicsi már olyan sokat nem nyom a latba. Persze érdemes törekedni a jobb, természetesebb állapotra, de ebben a környezetben lehetetlennek tartom előteremteni azt az életteret, ahol a szervezetemet nem éri túl sok káros hatás. -
DWz #11 Nem okoz? Pedig ugy feltem ettol! :) -
IoIa #10 "A brit Cancer Intézetben elvégzett tesztek bebizonyították, hogy semmilyen összefüggés nincs a mobiltelefonok elektromágneses sugárzása és egy bizonyos jóindulatú agydaganat kialakulása között."
1. Melyik mobilcég finanszírozta a teszteket?
2. Az állítás azt mondja, hogy egy bizonyos _jóindulatú_ agydaganat kialakulásával nincs összefüggésben. Mi van a többi jóindulatú és az összes rosszindulatú daganattal kapcsolatban? -
#9 Mar megint milyen hulyek vagytok.... -
#8 nekem okozott -
nenad #7 Az elektromos keszulekek altal keltett elektromagneses sugarzas karos. Ez teny. Nem veletlenul vannak szabvanyok amik rogzitik a maximalis kisugazrzas merteket. Es ezek az adatok is ugy vannak fixalva hogy xy mennyi ideig hasznalja per nap. Egyebekent meg nekem mindig megfajdul a fejem ha sokat mobilozok. Biztosan van abban is vmi hogy embere valogatja. De altalaban veve nem hiszem hogy nem karos. Az hogy a sugazras hatasara eppen milyen betegseg alakul ki mas kerdes, sztem. -
#6 így van.
36 évesen tudom, hogy úgy 8-9 éve még szinte senkinek nem volt mobilja, mégis mindent vállakozóként is el tudtam intézni.
a gyerekek hazamentek az iskolából, a szerelmem is megkapta az üzeneteket, stb. stb.
a baj, hogy én pl. szívesen visszatérnék arra, hogy nem használom, de vállalkozóként ez szinte lehetetlen. És annyira természetes lett, hogy meg van sértődve az ügyfél szinte, ha az ember nem veszi fel...
a másik, meg az alapítványok, akik hihetetlen mennyire pofátlanul telefonálgatnak a mobilon, Pesti és rejtett számokon keresztül.
2-3 hónapja sem a Pesti, sem a rejtett számot nem veszem fel, és megtehetem, mert semmilyen üzleti kapcsolatom nincs Pesttel. -
#5 Én egy szóval sem mondtam, hogy nincs igazad. A vélemények változnak, attól még biztos, hogy kártékonyak. Tuti, hogy nem véletlen az egyre több beteg ember. Körbevettük magunkat az életünket "megkönnyítő" dolgokkal, amiknek hála tönkre is tesszük azt. -
#4 bezony.
nekem a fülem fáj soxor, és nemis nyomom hozzá a telefont.... -
John Wayne #3 "Erre hivatkoznak egyébként évek óta a mobiltelefon-gyártók is, akik szerint, amíg nincsenek megfelelő bizonyítékokkal alátámasztott szakvélemények arról, hogy a rendszeres mobiltelefon-használat káros az emberi szervezetre és az agyra, addig nem lenne szabad az embereket riogatni a mobiltelefonálás káros voltát bizonyítani akaró tanulmányokkal."
Ez tetszik. Amíg nincs bizonyítva az ellenkezője, addig biztonságos. Szerintem inkább amíg nincs bizonyítva, hogy ártalmatlan, addig potenciális veszélyforrás. Szerintem egy hosszabb telefonálás alatt mindenki érez némi kellemetlenséget vagy fejfájást. -
#2 Jól mondod: a vélemények változnak, a tények azonban nem. Sejtjeink és szöveteink számára a megnövekedett elektromágneses sugárzás nem természetes állapot - gyakorlatilag semmilyen védekezés nincs ellene (egyedül a napfény ellen ellen véd bőrünk). Ugyanakkor ismert a megnövekedett UV-sugárzás szemre gyakorolt káros hatása, vagy a rosszul eszkábált mikrohullámú sütők, vagy az elektromos kábelek rákkeltő hatása. Te élnél olyan házban aminek a tetején/kertjében mobilrelé vagy trafó van? Én nem. -
#1 Abbamaradhatnának már ezek a hírek. Havonta változik úgy is a vélemény.