586
  • [Jakuza]
    Hogy te mekkora idiota vagy. :P
    Hogy lehet mar egy szoveges RPG, hack&slash ?
    Toltsel mar be magadnak nehany szurkeallomanyt az 1 szal agytekervenyedbe, hogy valami derengjen mar.
    Tudjuk a lapozos konyvek is azok szamodra, amik az alapjaul szolgaltak a MUDoknak.
  • Neme.
    A MUD hack&slash, ezt egyedül te nem akarod elismerni, meg aki nem ért hozzá / soha nem játszott még vele. Ugye te játszottál már?
  • [Jakuza]
    Inkabb magyarazkodj szerintem az RPG fogalmmarol, a konzolos haverodnak, hiszen az o szamara a szoveges MUD az hack&slash.
    Ne nekunk akard feltalalni a spanyolviaszt, akik mar 2 napja azt mondjuk, hogy igazi szerepjatek nem letezik se PC-re , se konzolra.
  • Jagi
    Te félreértettél vmit, mert én pont ezt próbáltam már tegnap óta magyarázni :P :DDDDD
  • Lammer
    amugy meg ha neked ennyi a szerepjatek, hogy a CPU helyetted dobja a kockat meg gyakod az ellent... akkor gratulalok... van olyan Cthulhu party nalunk ahol partyn egy deka kockadobas nem dorren el... hatigen lehet igenyesen is jatszani, szemelyiseget kijatszani, monologokat eldorrenteni egy hangulatos jatek kozepette es ha a meselo is jo(reszletgazdag korulmenyek, megelevenedo NPCk ,akiknel erzodik hogy ok is emberek, najo nalunk a meselo szineszpalanta es nemkicsit feelingesek az NPC parbeszedek sem is, interaktiv modon(tehat nem 5 valalsztasi lehetoseged van mint ugye Gepen) szabadon eszmecseret valthacc vele stb.) na SZVSZ ezt soha nem fogja elerni egyik PCs game sem, sorry me OriginalRPGfan :P demeg sorolhatnam... :P
    max azon vizionaltam, hogy Virtual sisak, plusz erzekelok a testre... mindenki haloba loki magat... es a DM elore megirt vilagaban megy a jatek, kozel elethu grafikaval... :DDDD lehet akkor egy jol iranyzott "partygame" tomeges szivbajba torkollna :DDDD
  • Lammer
    igy van... az RPG az Role Playing Game meg mindig... en asztalit jatszok meg mindig nekem a gepes (c)rpgk meg midnig nem azok...
  • Neme.
    Erre válaszolt:

"Az RPG az "roll paying game"." (#442)

Az RPG az távolról sem "roll paying game".
  • [Jakuza]
    Hagyjad, belekotott a szerepjatekos az angol szoba. :P

roll=kockaguritas
    role=szerep

Szal hulye vagy, mert szerinte az nem roll,hanem role a mondatban . :P
    Azt nem ertem miert nem olvasnak vissza es forditjak le a mondatot.
  • Neme.
    Ide gyertek :)
  • Jagi
    rol(l)e v. roll láttam így is úgyis vmikor így írom vmikor úgy. Altalában meg sehogysem mert rövidítem :)
    Én is ezt mondtam! :)
    Szabadságra hangulatra sosem lesz olyan.
    Hogy miért játszunk vele? Mert más nincs.
    Az meg hogy a cpu kiszámolja neked, hogy te most dobtál ennyit, sebeztél ennyit, messze nem olyan, mint ha a kedvenc kockáddal "dobnád agyon" az ellent :).
    Az asztali ebbe szvsz nem kéne bevonni mert akkor minden robban.
  • Neme.
    Hehheh. :)

"It is often termed "roll-playing" (a reference to the dice-rolling used in most role playing game systems for determining combat) to contrast it with "role-playing" ..." [A hack'n slash meghatározásból]
  • Neme.
    Azt szokták mondani, hogy ezeknek a játékoknak lelkük van.
    Egyébként az én örök kedvenceim: Chrono Cross, Breath of Fire 4, Vagrant Story, Legend of Mana.
  • Ateq
    Attól függ kinek mi az RPG, nekem pl. ez az, meg a hozzám hasonlóknak, mert összetett fejlődési és harc rendszere van, a kiváló story és zene mellet - ahogy említetted. Azért nem interaktiv mese :), ennél kicsit több ;).
    Valakinek csak a classic-style RPG, az RPG, vagy Eye of the Beholder klónok, esetleg Baldur's Gate... De létezik a Vagrant Story is, ami szintén egy kiváló Square RPG PSX-re. A középkori "fantasy-franciaországban" játszódó gáma. A japánok ilyet is tudnak.

A football manager meg hasonlókat én is utálom, meg általában ezeket a sport dömping programokat.
    Nekem az RPG mellett, horror, kaland, repülögépszimulátor (értsd: Ace Combat) jön be főképp.
  • mohus
    hát hogy az FFX mennyire RPG?:)

én az interaktív mese kategóriát sóztam rá:)

ez az első és lehet utolsó RPG amit fullra kipörgettem időt nem spórólva a titkok után kajtatva, mert a story jó volt...romantikus és a zene is.

az igazi RPGt sosem szeretem ahogy a football managert sem:)
  • Ateq
    Pár FF kép. Ízelítőnek.

FFXII
    FFXII
    FFX
    FFX-2
  • Ateq
    A JRPG-ről annyit, hogy a ezek, és általában a Japán fejlesztések messze színvonalasabbak, mint a nem-japán produkciók, kivételek persze vannak.
    Ezt tapasztaltam, mikor elkezdtem PS-ezni 1998-tól.
    Színvonal alatt nem csak a grafikát és a játszhatóságot értem, hanem főleg a Történetet és a Feeling-et. Mert itt olyan is van.
    Ebben a PS(2) a király.
    Egyébként, játszott itt már valaki Final Fantasy-vel? FFVIII van pc-n is!
    Aki igen az tudja miről beszélek, felejthetetlen.
    Ez persze nem igaz minden JRPG-re, nincs mégegy fejlesztő e téren (egyéb téren sem látványvilág tekintetében) aki megközelítené a Square színvonalát...
    PSX-en nyomtam a VIII-at (3 hónap), a kedvencem. FPS-eseknek nem ajánlom, ez komoly kategória. Ebben a játékban minden van, kell hozzá sok idő, ugyanis összetett fejlődési és harcrendszere van, amit meg kell tanulni. A megismerés után fenomenális a játék, a világ részletéssége meghaladja még Lucas vízióit is. A katakterek kidolgozása felér egy könyv olvasása közben tapasztaltakkal. Ez a komplexitás jellemzi az összes FF-t. A FFX(PS2) a másik favoritom, kiváló lesz a FFXII!
    FFVII, FFVIII(PSX), FFX, FFX-2, FFXI(On-line), FFXII (coming soon for PS2) FFVII (PS3)
  • Lammer
    :PPPPPPPPPP
    en mindig is jatekos voltam :PPPP
  • mohus
    na és te vagy a nagy mesélő?:)
  • Lammer
    az nem roll hanem role...
    enis "csak" 13 eve jatszok rendes asztali RPGt... amugy elarulom tenyleg nem erdemes tepnetek egymast, az igaz asztali RPGt egy cRPG sem fogja kivaltani feelingben...
    Talan-talan csak 1(illetve 2) jatek tudta megkozeliteni nalam egy jo igazi rpgt, megpedig a Fallout(2) hmmm... :D
  • Neme.
    De ezek buta embereknek valók, a PC-s játékok meg ügyes, okos, intelligens embereknek. Ebből következik, hogy ilyen nincs PC-n.
  • mohus
    és nem kell bizonyítanod...nem az oviban vagy csak vigégmegyünk a szálon amit elkezdtél hogy PC-re és Konzolra milyen játékstílusválaszték van....

abból kiindulva ,hogy konzolon szted csak 70% verekedős a többi meg JRPG
  • mohus
    "Ja hogy most bizonyitanom kell. LOL

1.Grand Turismo 1-4
    2 pl Time Crisis sorozat
    3 Stuntman
    4 Tenchu: Wrath of Heaven
    5 pl Samurai Western

Megfelel ?"

majdnem, az első B3 mert árkádról volt szó
    ötödik a Red Dead Revolver...
    ha a legjobbat akarjuk csak említeni

és akkro johetnek a PC-s megfelelők , persze jobb minőségben és 2001-2005 időszakra
  • Neme.
    Látszik, mekkora profi mindenki a MUD témában, meg mekkora MUD-os múltja van.
  • Neme.
    LOL
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1046413009
  • Neme.
    Ennek a topicnak már úgyis mindegy. :)
  • Neme.
    "Megnagyobb szegyen, hogy nem tudod, hogy mi a MUD." - Jak
  • [Jakuza]
    Hagya'ma' :P
  • Neme.
    Achaea

Na, itt tényleg slash-t meg hasonlókat kell beírni. Ennek ellenére nagy hangsúly van az RP-n.
  • Neme.
    Kár ezen rágódni, a MUD-ban ha elindul a harc, mindkét fél üti egymást folyamatosan közelharcban, tipikusan karddal vagy mas kezitusaban hasznalatos fegyverrel. A skillek, varazslatok a kasztok erőegyensúlyának a fenntartására valók.
  • [Jakuza]
    Nem ez nem egy pelda.
    Leforditsam neked ?

"refers to a type of game or a style of gameplay which is primarially comprised of defeating enemies and monsters in combat, typically with swords or other mêlée weapons, hence the name.""

Annak a jateksilus vagy jatektipus neve mely elsodlegesen az ellenseg es a szornyek harcban legyozesebol all, tipikusan (jellemzoen) karddal vagy mas kezitusaban hasznalatos fegyverrel.

Tehat ez egy nagy altalanositas, nem pelda.
  • Neme.
    Egyébként az AD&D 3rd edition alapján csinálom a MUD-omat.
  • Neme.
    int dice(int num, int size)
    {
    int sum = 0;
    if (size <= 0 || num <= 0) return (0);
    while (num-- > 0) sum += rand_number(1, size);
    return (sum);
    }
  • Neme.
    Most épp leírtad, hogy hogyan alkalmazzák a kockadobási szabályokat...
    Igen, szimulálják a kockadobást. Az eredmény ugyanaz.
  • Neme.
    Ha valakit érdekel az ArcticMUD, jöjjön játszani. :)
  • Jagi
    Hááááááááááá! Az asztali szerepjáték más! Nem tartozik ide!!!
    Más , nagyon más kategória. Gépen hogy dobsz kockával erre kiváncsi vagyok.
    (és ne gyere nekem a NWN-el, mertaz csak számol, imitáljahogy dosz nem ugyan az!!!)
    Na én megyek kiakadtam!
  • Neme.
    Játssz MUD-on! Pár nap múlva már csak tápolni fogsz agyba-főbe.
  • Jagi
    Hülyeség az egész mert a szerep(fantasy vagy mia görcs, mindenki hívja annak aminek akarja)játék műfajában a MUD külön kategória, mint a hack@slash,vagy a körökre és nem körökre osztott RPG (a nem körökre osztott általában H@S beütésü a Morro-ban ezt jól megoldották ;), hogy nem az ).
    a határvonal nem éles, nem csoda tehát hogy vannak átfedések és ettől lesz egy-két darab iszonyat jó! :)
  • Neme.
    Az kockadobási szabályok szerint, nem a létező összes szabály szerint.
  • Neme.
    Nem a használt eszközön van a lényeg, hanem a játékstíluson. A kézifegyver csak egy példa.
  • [Jakuza]
    leirtam ezek mit gondolnak a hack&slashrol. :P
    Igy aztan nem csodalom, hogy naluk a MUD is az. :P

Raadasul figyeld az ellentmondast.

"MUDs are typically fashioned around the dice rolling rules of the Dungeons & Dragons (D&D) series of games."

Tehat altalanos D&D szabalyok alapjan akarnak hack&slashozni. :P