586
  • Neme.
    Magyar MUSH
  • Neme.
    Ez MUSH.
  • Neme.
    Ez MUSH/MUCK, a MUD egy különvált irányzata.
  • Neme.
    Mi a címe az általad játszott játéknak?
  • [Jakuza]
    Hagyjad nem lehet meggyozni.
    Felnott valami gagyi JRPG-ken, meg alRPG-ken, azt bizonygatja, a nem letezo igazsagat.
    Mar annyira altatja magat, hogy elhiszi azt amit mond.
  • [Jakuza]
    Jo majd meggyonok atyam!

Mi urunk, kinek szava szent gyujts vilagossagot halando mivoltomnak....
  • Jagi
    EZ A MUD!!! ÉS EZ NEM H&S!

"nézz", "menj", "vedd fel" ezekért nem játszom, mér' nem lehet mást csinálni?
    Ha egyszer menni kell a partoin nem úszhatsz a folyóban stb...

De akkor sem "hekenszles". Nekem legalább is nem.
  • Neme.
    A saját tapasztalataidat írd le!!
  • [Jakuza]
    Rohadt egy hack&slash :P

( A Hajléktalanok Menedéke

A hajléktalanok menedékhelyén ébredsz fel, ahová a csavargókat
    szokták elhelyezni védőőrizet céljából. Kérjük, hogy ne aludj
    közterületen -- sok szabad lakás áll rendelkezésre. Gépeld be
    az 'apartments' szót, ha szeretnéd tudni, hogy hogyan lehet
    eljutni egy üres lakásokkal rendelkező épületbe.

Van itt egy kis felirat a falon, hasznos információkkal. Gépeld
    be a 'look sign' parancsot, ha el akarod olvasni.

Az ajtó nyitva áll, ezen keresztül visszatérhetsz a tisztességes
    társadalomba. Egyszerűen sétálj ki az "out" szó beírásával a
    városközpontba. )

Kisurrantál az ajtón és délkelet felé tartasz...

Tanstaafl Center

Ez a csodálatos Tanstaafl város központja. A High Street északról
    dél felé megy a lakónegyedek irányába, míg a Main Street keletről
    nyugatra fut, az üzleti negyed felé.

DNY: a Tanstaafl Toronyházak. Kérjük, hogy igényelj egy lakást...
    ne aludj közterületen!
    DK: a Közkönyvtár, mely információkat és szórakozást is kínál.
    ÉNY: a Hajléktalanok Menedéke, a volt Városi Fogház.
    ÉK: a Városháza, ahol sok fontos szolgáltatás van, köztük:
    a Nyilvános Hirdetőtábla, a Földhivatal (térképekkel és
    szabályzatokkal) és más egyéb kormányzati/hivatali segítő
    intézmények.
    Le: Egy piros és kék nagy 'U' betűvel jelzett tábla mutat lefelé,
    ahol is egy lépcső vezet a földalatti lejárójába.

(Nyugodtan nézz körül a 'look' paranccsal minden irányba, további
    információkért.)

[Kézenfekvő útirányok: launch, d, nw, se, w, e, n, s, ne, sw]

Dolgok jegyzéke:
    tanácsok újonnan érkezetteknek;
    útjelző tábla;
    az alapítók szobra. )

SW
    és bejutsz a Tanstaafl Toronyházakba, a város lakóépület együttesébe, ahol kérned kell egy lakást (egy kicsit körül kell nézned; már egy csomó foglalt). És most mehetsz felfedezni a Holot! Még egy parancs van, amit nem szabad elfelejteni, ez a "take". Időnként rábukkansz majd dolgokra, és amikor "felveszed" őket, akkor bizonyos képességekre vagy hatalomra teszel szert általuk. Ha beírod, hogy:
    help
    és megnyomod az Entert, akkor kapsz egy listát azokról a file-okról, amiket ajánlatos elolvasni, ha többet szeretnél megtudni a MUD parancsairól.

A "say" paranccsal beszélgethetsz más játékosokkal (nyilvánosan). Például, ha beírod:

say Hey, I'm here!

Még egy figyelmeztetést is hozzáfűz: "Ne csinálj semmi olyat, amit a valódi világban nem tennél meg, még ha ez csak egy elképzelt világ is. Fontos dolog és nem szabad elfelejteni, hogy ez esetleg több száz ember elképzelt világa, s nemcsak kizárólagosan a tiéd. Egy emberi lény van a másik oldalon és minden vezeték végén! Ne feledd, hogy valamikor esetleg élőben találkozol ezekkel az emberekkel és akkor lehet, hogy betörik az orrod. Az olyan emberek, akik rosszul bánnak másokkal, fokozatosan rossz hírnévre tesznek szert és végül megkapják a 'NO FUN' ('nem jó fej') megbélyegző jelzőt."

Gihi. :P
  • Jagi
    Ha csak ütnél, full unalom lenne az egész akkor minek játszod? Ezt is leírtam már.
    tehát amiben nincs végtelen hent az már nem is MUD?
  • [Jakuza]
    Valoban nem jatszottam azzal sem, se telneten, se IRC-n, sem pedig az interneten. :P
    Persze gondolom, te meg azzzal sem vagy tisztaban, hogy a MUDokat, csak atimplementaltak az internetre.
    BBSeken jatszottak, mikor meg nem volt elerheto az internet.
    De sebaj, most felvilagosittalak. :P
  • [Jakuza]
    Inkabb javaslom ezt szamodra tanulmanyozas celjabol.

"A Multiple-User Dimensions vagy Dungeons (MUDs) nevű rendszerek az IRC-t átteszik a fantázia világába. A MUD egy "élőben" folyó, szerepjátszó játék, melyben az ember felvesz egy személyiséget és belép egy alternatív valóságba a billentyűzetén keresztül. Miközben felfedezed ezt a másik világot néhány egyszerű parancs ismételgetésével (mint például "nézz", "menj", "vedd fel"), összetalálkozol a program más használóival, akik barátságos beszélgetésbe elegyedhetnek veled, vagy kérik a segítségedet valaminek a felkutatásában, vagy éppen ki akarnak nyírni téged minden látható ok nélkül. "
  • Neme.
    Ahhh, szóval nem játszottál MUD-on.
    Tudhattam volna.
  • Neme.
    Jó, rendben. De itt most MUD-ról van ám szó...
  • [Jakuza]
    Lol mi koze van ahhoz, hogy melyik MUD ?
    Kapsz egy lehetoseget, hogy megtamadod e a lenyt vagy elsomfordalsz, vagy sarkon fordulsz, esetleg levitate varazslatoddal atlebegsz felette. :P
    MUDtol fugg, de nekem ne magyarazd mar meg, hogy az osszes MUD olyan, hogy meglatsz egy enemyt es megkell mindenkeppen olnod.
    Pont ezek a valasztasi lehetosegek.
    Nem veletlen , hogy egy adott szituaciopban mere akarsz menni, vagy mit akarsz tenni.
    De te ezt nem tudod felfognicsak a tidzsutidzsut, meg a csitt-csattot.
    BANZAI!!!
  • Jagi
    Mondam, nem tudok, nem az én stílusom, nem szeretem mikor vmit muszályból kell csináli.
  • Neme.
    Vagy játsszatok az Arctic-on!!
  • Jagi
    Akkor megint az elején vagyunk.
  • Neme.
    Írjatok MUD címeket!!!!!
  • Neme.
    "Akkor miről beszélünk a "MUSH" hack& Slash A MUD meg nem."

Fordítva!!!!!
  • Neme.
    "Te melyik MUD-ban kapsz XP-t?
    A letöbbnél az elején kapott értékekkel nyomatod, cucc, ital varázslat stb segítségével tudot feljebb tornászni a legelején kidobott értékeket."

Melyik ez a MUD????????
  • Jagi
    Akkor miről beszélünk a "MUSH" hack& Slash A MUD meg nem.
    Te azt bizonygatod lelkesen, hogy a MUD az hack&slash és viola MUSH-nak hívják.
    Tehát nem MUD a MUSH, mert külön kategória. Ez is kiderült.
    (MUSH-ról még nem hallottam, tanul az ember)
  • Neme.
    "Tehat nem is tudhatjuk, hogy mennyire tavol all az RPG-tol egy MMORPG, kb 0 koze van hozzajuk.
    Meg kevesebb, mint a cRPG-knek es valfajaiknak.
    Egy mero tapolas,farmolas es PK."

E z t m o n d o m é n i s ! ! !

MUD = szöveges MMORPG!!!!
  • Neme.
    Egyszerűen nem térek magamhoz.

"Arrol mar fogalmad sincs , hogy pl egy elf druida (semleges) karakter, nem probalja meg a kornyezo allatokat megolni, es ovja a korulotte levo termeszet lenyeit"

Melyik MUD-ban van ilyen lehetőség?? Könyörgöm, írd meg, mert én is szeretnék ilyen mélységű MUD-ban játszani! Melyik ez a MUD??? MUD címeket akarok.

Ja, és hol volt szó szerepjátszásról?

"nem attol szerepjatek valami mert gyilkolni akar allandoan az ember"

MUD-okról van szó még mindig.
  • Jagi
    :DDD
  • Jagi
    A választási lehetőség közül a számodra a legszinpatikusabbat kiválasztani, ez egyén függő.
    Te melyik MUD-ban kapsz XP-t?
    A letöbbnél az elején kapott értékekkel nyomatod, cucc, ital varázslat stb segítségével tudot feljebb tornászni a legelején kidobott értékeket.
    De ha kapnál is, azt ne mond hogy egy ilyenért nem járna :DDDDDD ha én csinálnám a game-t és van olyan aki ezt megcsinálja, akkor annak duplát is adnék :D
    Miért ne haladnál előre? Ha van olyan opció amit példaként leírtam (lehet kicsit túlzott volt)leírtam akkor van olyan is, hogy "kikerülöm és megyek tovább" Van elkerülhetetlen csata, persze. Hol nincs?
  • [Jakuza]
    Nem, nem jatszottunk sem Lineage2-vel, sem Guild Wars-al, sem WoW-al, sem, Fung Wan online-al, sem Anarchy Online-l, meg azokkal sem amiknek en nyitottam a topicjait.
    Tehat nem is tudhatjuk, hogy mennyire tavol all az RPG-tol egy MMORPG, kb 0 koze van hozzajuk.
    Meg kevesebb, mint a cRPG-knek es valfajaiknak.
    Egy mero tapolas,farmolas es PK.
  • [Jakuza]
    Na ne, mar megint nekem kell itt bizonyitanom, ha valaki hulyesegeket beszel. LOL
    Elmondom akkor neked, hogy nem attol szerepjatek valami mert gyilkolni akar allandoan az ember, (hacsak nem egy chaotic evil karaktert jatszik ki)
    hanem, hogy egy vilag resze legyel, az altalad megtestesitett szereplo kijatszasa altal.
    Itt latszik, hogy te mennyire vagod a szerepjatszast.
    Van egy vilag ami szerinted azert van, hogy olhess benne.Arrol mar fogalmad sincs , hogy pl egy elf druida (semleges) karakter, nem probalja meg a kornyezo allatokat megolni, es ovja a korulotte levo termeszet lenyeit, es nem erdekli ha elmegy mellette egy behemot ork kinek szajabol egy emberi vegtag log ki. Akire nagy valoszinuseggel egy jo karakter azonnal nekiugrana.
    Te mesz elore es csihipuhi.
    Neked valok az akcio/RPG-k es hasonlo szarok. :P
  • Neme.
    "nem minden MUD Hack & Slash"

Ezt a kategóriát hívják inkább MUSH-nak.
  • Neme.
    Egyébként ha játszottatok olyan MMORPG-vel, mint pl. Lineage2: a MUD tök ugyanaz, csak sokkal több lehetőséggel és jobb hangulattal.
  • Jagi
    kivételek persze vannak kicsit több mint 4 éve nyomom a Dio2-t :) Néha jó aprítani az ellent. Na az klasszikus értelemben vett hack&slash (durván), de néha jó aprítani a népet. Ehhez képest a MUD játszótér a gyerekeknek (a h&s kategóriában)
    Még egyszer és utóljára: nem minden MUD Hack & Slash.
  • Neme.
    "Ha van ilyen akkor kirabolom álmában, vagy meztelenre öltöztetem és a ruháit eladom az első faluban, stb. ez egyéntől függ."

Ezt melyik MUD-ban csinálod? Mert megcsinálni ugyan meg lehet, de olyan nincs, hogy nem gyilkolod meg. Az csak egy MOB, ami direkt azért van odarakva, hogy legyakd. Ha nem teszed, nem kapsz XP-t, nem fejlődsz, nem haladsz előre a játékban.
  • Neme.
    A MUD-okban gyakás van. Mikor fogod fel?
  • Jagi
    A te dolgod, hogy mit csinálsz vele utána. Ha van ilyen akkor kirabolom álmában, vagy meztelenre öltöztetem és a ruháit eladom az első faluban, stb. ez egyéntől függ. poénosabb és színt visz a játékba.
    Neked azért Hack&Slash mert "szereted" a végnélküli gyilkolást, nekem azért nem mert nem ölök meg minden "mozgót" aki előttem van (a MUD-ban néha muszály, ezért nem jön be annyira)
  • Neme.
    Ez körülbelül az ötödik szint eléréséig lényeges, meg mikor új, általad még felfedezetlen helyszínre érkezel, utána BRIEF ON.
    Majd ha felsoroltad, melyik MUD-okon játszottál, folytathatjuk.
  • [Jakuza]
    Ilyen marhasagokat irsz:

© Neme. tegnap 14:47 | Privát | Válasz | #430

Ismered, nem?
    "You slash a rather large cleaning lady very hard."

Holnaptol egy meselo lammernek, nem azt fogja mondani, hogy "sikerult levagnod a tuzhangyak vezeret", hanem sikerult artalmatlanna tenni a xyz-t.
    Mert akkor az asztali szerepjatek, ha kiejtik a racsap, suhint, megut stb szavakat , akkor hack&slash lesz.
    Szerintem most fejezd ezt a marhasagot be.
  • [Jakuza]
    Te ismerd mar el, hogy amit eroltetsz az egy nagy foku hulyeseg.

E
    Meglatsz egy barlang bejaratat keleten
    K
    Beleptel egy sotet barlangba, melyben a jaratok tobb fele agaznak
    Az eszaki jarat bejaratat pokhalok fedik, mig a nyugatibol gyenge legmozgast erzel
    NY
    Megbotlottal a sotetben es azt veszed eszre, hogy zuhansz egy tatongo szakadekba
    ....
    Nem volt szerencsed a szakadek aljan a kiallo kodarabok szetzuztak a tested

de ha eszakra mesz megkkuzdhetsz egy nagy pokkal ami kicset oriz. etc. etc. etc.

Kb ez neked a hack&slash , mert eszakon legyozheted az oriaspokot.
    Engedd meg hogy gratulaljak, ahhoz , hogy feltalaltad az altalanos hack&slash elmeletet.
    Csak nehogy azt hidd a Haboru es Bekere, mert olvastal benne egy parbajrol.
  • Neme.
    "(ha ott is van vki nem muszály egyből nekiesni, legtöbbnél van barátságosabb opció: altatás, kábítás stb.)"

Hogy aztán leüsd, leszúrd, levarázsold stb.
    Inkább hívd ide azt, aki az üzenetet írta.
  • Neme.
    De miért hangsúlyozod ki, hogy szöveges? Nem tök mindegy, hogy milyen környezetben gyakod a népet? Melyik MUD-on játszottál? Abban is lapozgatni kellett? MUD címeket mondj, ahol játszottál, pls.
  • Jagi
    ----Üzenet!----
    Srácok ilyen erővel minden ahol gyakni kell az ellent H&S!
    A Battlefield a CS(tőlük előre is bocs)is még a mario is! :DDD

A MUD-ban meg van 1-2 helyen párdeszéd, rejtvény, csapda ahol, vagy akár gyakás nélkül (vagy minimálissal) is végig játszható.(ha ott is van vki nem muszály egyből nekiesni, legtöbbnél van barátságosabb opció: altatás, kábítás stb.)

---Üzenet vége!---

Vannak (voltak) zombis mudok amik inkább hajaztak a hack & slashre,de ez 1-2 db.
    Én nem sokkal nyomtam de a környezetemben elegen voltak megmérgezve, hogy tudjam mit mondok (csak a címeket nem vágom.