Világegyetem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez az aktualis hir szerintem képtelenséget állít, hiszen ahoz, hogy a 13 milliárd éve létezõ Világegyetemben anyagi részecskék ilyen meszzire keruljenek egymástól, a fény sebességével kellene mozogniuk. Helyesen szerintem a hír így szól: A 13 milliárd éve keletkezett galaxisról pl. 100 millió éve kibocsátott fény által a Világegyetem igen korai állapotáról kapunk hírt.
Walk the Talk.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
\"Két dolog végtelen, a világûr és az emberi butaság, de az elõbbiben nem vagyok biztos.\" Albert Einstein
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Hogy mi van rajta túl? Semmi, üres tér, persze az õsrobbanás elmélet egyes változatai szerint az sincs, hogy melyiket hisszük igaznak az más kérdés.
\"Két dolog végtelen, a világûr és az emberi butaság, de az elõbbiben nem vagyok biztos.\" Albert Einstein
én a legjobban azt nem tudom elképzelni, hogy mi van a világegyetemen túl...azt tanították nekünk hogy folyamatosan tágul...de hova?
Kuss!-magyarázta.
én nemtom melyiket nézném meg :)
Kuss!-magyarázta.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
ti ha választhatnátok, a Világegyetem születését vagy a Világegyetem végét néznétek meg?
Kuss!-magyarázta.
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Én úgy gondolom ha valamiért lelassul és majd késõbb megáll a tágulása, akkor újra el kell kezdenie összesûrûsödni, pont azért, mert az az erõ ami lelassítja a tágulást továbbra is hat, és összehuzza az egészet.
Ha viszont nem következik be lassulás, akkor egy másik elnyelõ folyamat kell, hogy vége legyen a dolognak, pl feketlyuk.
Az vesse rám az elsõ követ, aki nem fél hogy utána pofán verem! | PSN: vortel | XBL: vortel8HUN
Ja és Hanga: "Az ûr a legvégsõ határ."
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
Ha felrobban egy atombomba az is kezdetben gyorsulva tágul, mégsem lépi át a fény sebességét! Na valyon miért?
de a galaxisok "miben" vannak benne?????
mert lehet ,hogy amiben a táguló galaixok vannak az lehet, hogy most éppen súrúsödik.
de arvind nak is van igaza.
a pulzáló folyamatok mindig is nagy szerepet játszotak az egyetemes világban.
tehát tágul sûrûsödok robban majd megint tágul.
Az vesse rám az elsõ követ, aki nem fél hogy utána pofán verem! | PSN: vortel | XBL: vortel8HUN
s ha van is hatar, mi van mogotte?<#conf>#conf>
Úgyhogy szerintem sokan.
Ez is olyan mint hogy a kínai nagy fal az egyetlen emberi építmény ami még az ûrbõl is látszik. Egy alig 5 méter széles vonal kizárt dolog, hogy látszódjon 600-700 km távolságból (Kérdezzétek meg Farkas Bercit:-).
Ez a kommunista kínai propaganda egyik legnagyobb sikere volt (illetve még ma is az:-)).
Az elmélet kiötlõje?
Csak azt nem értem, hogy ez mért lett elfogadva bizonyítékként az univerzum végességére :-P
Ekkora hülyeséget!
Valaki magyarázza már el nekem egyszerû laikusnak, hogy mért következik a végtelen univerzumból a "nagy világosság"!
Mi teremtettük.
Ha robbanás után tágul a világegyetem, akkor minden egymástól csak távolodik. Akkor hogy keresztezhetik egymás pályályát galaxisok, stb ?
{ V Á Á } silkroad: lvl 11