Világegyetem

Oldal 1 / 6Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A mintegy 13 milliárd fényév messzeségben levõ legõsibb galaxisok a Világegyetem igen korai állapotáról adnak hírt.
Ez az aktualis hir szerintem képtelenséget állít, hiszen ahoz, hogy a 13 milliárd éve létezõ Világegyetemben anyagi részecskék ilyen meszzire keruljenek egymástól, a fény sebességével kellene mozogniuk. Helyesen szerintem a hír így szól: A 13 milliárd éve keletkezett galaxisról pl. 100 millió éve kibocsátott fény által a Világegyetem igen korai állapotáról kapunk hírt.
No ez az a pont amikor a tudósok sem tudnak mindenre magyarázatot. Ilyenkor holmi hülyeséggel ütik le a lasztit. Azok a görög tudósok akik pár ezer évvel ezelõtt éltek, azt hitték az a csúcs. Nem, csúcs SOHA nem lesz.

Walk the Talk.

Sanyix
Pont az :D

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Ron Ragm
mi is a tér?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Éppen azért írtam, hogy egyes változatok szerint, ugyanis van aki úgy véli a tér is akkor keletkezett, azonban egyesek szerint a tér már létezett korábban is, és csak anyaggal töltõdött ki a teljesen üres tér.

\"Két dolog végtelen, a világûr és az emberi butaság, de az elõbbiben nem vagyok biztos.\" Albert Einstein

sz4bolcs
Na most ez azért nem okés, mert a világegyetemen kívül tér sincs, állítólag az is tágul.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

A végetelenbe tágul :D
Hogy mi van rajta túl? Semmi, üres tér, persze az õsrobbanás elmélet egyes változatai szerint az sincs, hogy melyiket hisszük igaznak az más kérdés.

\"Két dolog végtelen, a világûr és az emberi butaság, de az elõbbiben nem vagyok biztos.\" Albert Einstein

sz4bolcs
Lehet sehova. :)

McGrady
lehet :)
én a legjobban azt nem tudom elképzelni, hogy mi van a világegyetemen túl...azt tanították nekünk hogy folyamatosan tágul...de hova?

Kuss!-magyarázta.

A kezdete érdekesebb, legalábbis szerintem. Az több rejtélyt vonultat fel a világegyetemmel kapcsolatban. A végére több elképzelés is van, de azok korántsem olyan fontosak, mint a keletkezése... A születése mindent megmagyarázna, amit nem értünk, így én arra lennék kíváncsi és a végével már úgyis mindegy lenne...

McGrady
a hangsúly azon van hogy inkább a vége vagy a születése érdekel-e :)
én nemtom melyiket nézném meg :)

Kuss!-magyarázta.

És hogy tapasztalnád meg amit megtudtál?

Walk the Talk.

Mégegyszer nem tudnád ugyanígy megfogalmazni.

Walk the Talk.

a végét

McGrady
hello!
ti ha választhatnátok, a Világegyetem születését vagy a Világegyetem végét néznétek meg?

Kuss!-magyarázta.

<#eljen>

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Kontrakcio
Minden ami volt, lesz is. A végtelen Mindenségben az idõ a változás záloga. Nincs születés és pusztulás, csak örök változás: nincsen semmi, ami van, és ami nincsen az is létezik. Lét és nemlét egyazon körív két átellenes pontja - minden részt vesz az örök körforgásban. A semmibõl létrehozni, vagy a létezõt semmivé tenni, ez a Teremtõ hatalma.

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

lenni vagy nem lenni, ez itt a kérdés?
Ebbe a topicba minden beletartozik, ami a világegyetemmel kapcsolatos, vagy benne van. Úgyhogy nyugodtan írj bármirõl, ami ide tartozik.

sz4bolcs
Ebbe a topicba mennyire tartozik bele a filozófia, mert ha beletartozik, akkor én is szívesen írok pár gondolatot ide. Csak azért, mert úgy vettem észre, hogy sokat írtok a lét és nem-létrõl. :)

A világegyetemrõl nagyon kevés dolgot tudunk biztosan, legtöbb csak feltételezés.
Én úgy gondolom ha valamiért lelassul és majd késõbb megáll a tágulása, akkor újra el kell kezdenie összesûrûsödni, pont azért, mert az az erõ ami lelassítja a tágulást továbbra is hat, és összehuzza az egészet.
Ha viszont nem következik be lassulás, akkor egy másik elnyelõ folyamat kell, hogy vége legyen a dolognak, pl feketlyuk.
vortel
Ok akkor olyan közeget értettem hol épp nincs semmi... szal se mûhold se fény! amúgy semmi se bizonyítja még hogy a világegyetem tágulása lassulni fog! csak léteznek elméletek, miszerint lassul majd a tágulás, majd megáll, és elkezd önmagáb azuhanni, közben a hõmérséklete jó magasra felemelkedig, a végén szupersûrû potnba zuhan össze, tíznek 40-szeresnél is nagyobb hatványú C fok hõmérsékletû lesz, és ismét jön egy nagy bumm, és kezdõdik elõrõl! Hát nem tom! igazából nagyon necces a dolog, mert minden folyamtnak van kezdete és vége, valami valahogy keletkezett, elindult, magától semmi se tart vagy mozog! szal a világegyetem tágulásának is van vége elvileg!! cska hogy miylen formában azt nem tudja senki most még

Az vesse rám az elsõ követ, aki nem fél hogy utána pofán verem! | PSN: vortel | XBL: vortel8HUN

Most még gyorsulva tágul, de idõvel le fog lassulni, mert ahogy kitágul lehûl és ha lehûl energiát veszít, ami a sebességének csökkenéséhez vezet. Ja és a Hold és a Föld között korántsincs teljes üresség, mûholdak, fény, meg még egy csomó minden van ott.

Ja és Hanga: "Az ûr a legvégsõ határ."

Kontrakcio
talán mert van tömege...

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Jajj már megint ez a lineáris gondolkodásmód :-)
Ha felrobban egy atombomba az is kezdetben gyorsulva tágul, mégsem lépi át a fény sebességét! Na valyon miért?
oniel
a galaxisok tágulnak!!
de a galaxisok "miben" vannak benne?????
mert lehet ,hogy amiben a táguló galaixok vannak az lehet, hogy most éppen súrúsödik.

oniel
igen a tágulás felgyorsulhat.
de arvind nak is van igaza.
a pulzáló folyamatok mindig is nagy szerepet játszotak az egyetemes világban.
tehát tágul sûrûsödok robban majd megint tágul.

vortel
Szeritnem úgy kell az egészet elképzelni, hogy a világegyetem nem egyenlõ a térrel, és abban lehet valami amit kroábban olvastam valakitõl, hogy maga a világegyetem egy 30 milliárd fényév átmérõjû gömb, viszont a tér végtelen, melyet ez igyekszik kitölteni! és a 30. milliárd fényév után nincs semmi, tehát az van ami a földünk és a hold között is pl, tehát légüres tér! Ez a tér végtelen, létezése paradoxon, hisz semmi sicns benne, tehát akkor nicns is! De mégis van, mert ha anyag kerül bele, az ot tlétezik, így magának a térnek is kell léteznie! Teháát szerintem a tér maga végtelen, viszotn a benne táguló anyag véges, mindig is véges lesz, de az is igaz, hogy folyamatosan gyorsulva tágul! De ez itt veti fel a következõ porblémát! Ez pusztán matematika! Ha a világegyetem gyorsulva tágul, éés a tér végtelen amit kitötleni igyekszik, akkkor maga a folyamat is végtelen, ergo a tágulás sebessége is folyamatosan végtelenségig nõ, ergo egyszer meghaladja a fénysebességét, mivel a féynsebesség viszint egy potnos számhoz kötött sebesség! nah erre írjatok valamit!! az elméletek alapján tehát a világegyetem egyszer a fény sebességénél gyorsabban fog tágulni! helyez ez az elmélet? vagy ez ellentmondás? várom a hozzászólásokat!

Az vesse rám az elsõ követ, aki nem fél hogy utána pofán verem! | PSN: vortel | XBL: vortel8HUN

A határ a csillagos ég :-)
Hanga
sneki nem tudja hol a határ?:)

A legmerészebb álmok mindig a lehetetlent valósítják meg.

Vagyis akkor minden anyag átalakul energiává, az összesûrûsödik és újra jön az ösrobbanás...
Az egyik elmélet szerint,az anyag energiává vállhat(atombomba),az õsrobanás ennek az ellenkezõje volt.

<#nevetes1>ja lehet

<#worship><#worship>Ó, micsoda költõi itt valaki.

oniel
a határ az emberek fejében van, nem a világegyetemben.

mennek en s el is ernem, csak mar nem ernek vissza<#crazya>

Indulj el és megtudod :-)
szerintem nem lehet az hogy a vilagegyetem veges legyen, mert nem tudom elkepzelni, mi lehet a hatar...
s ha van is hatar, mi van mogotte?<#conf>

oniel
világegyetem vége ott kezdödik ahol az emberi fantázia véget ér!

oniel
ez nagyon tetszik.<#taps>

B.U.É.K. minden kedves topicozónak<#integet2>

Számtalan cikk kezdõdik így: "Ugyebár a világegyetem nem lehet végtelen, a közismert fénnyeség elmélet alapján, tehát..."

Úgyhogy szerintem sokan.

Ez is olyan mint hogy a kínai nagy fal az egyetlen emberi építmény ami még az ûrbõl is látszik. Egy alig 5 méter széles vonal kizárt dolog, hogy látszódjon 600-700 km távolságból (Kérdezzétek meg Farkas Bercit:-).
Ez a kommunista kínai propaganda egyik legnagyobb sikere volt (illetve még ma is az:-)).
Miért ki fogadta el bizonyítéknak?
Az elmélet kiötlõje?

Biztos túl sokat szolizott :-) A lámpákat le is lehet takarni, nem beszélve arról, hogy van egy bizonyos fényérzékenység is. Végtelen messzirõl csak a végtelen fényességû csillagok látszanak. Loser elmélet.
Csak azt nem értem, hogy ez mért lett elfogadva bizonyítékként az univerzum végességére :-P
jointeer
igen, por-és gázfelhõk persze nem léteznek <#zavart2>

köcsög

A fejtegetése szerint a végtelen világegyetemben végtelen számú csillag van tehát az égbolt minden "pixeljére" jutna egy ezért fénylene minden vagy vmi ilyesmi :)

Jut eszembe. Valami nagy tudós azt állította, hogy nem lehet végtelen a világegyetem, mert akkor éjjel is fénylene az egész égbolt (és ezzel be is bizonyította, legalábbis õszerinte).
Ekkora hülyeséget!
Valaki magyarázza már el nekem egyszerû laikusnak, hogy mért következik a végtelen univerzumból a "nagy világosság"!
2. világegytem nem lehet az és ez egy világegyetemet alkotna csak összetettet.

:DDD

hmhm
És Istent ki teremtette?
Mi teremtettük.

Ha robbanás után tágul a világegyetem, akkor minden egymástól csak távolodik. Akkor hogy keresztezhetik egymás pályályát galaxisok, stb ?

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Oldal 1 / 6Következő →