14
  • fishguy
    #14
    A hordozható eszközök mindig veszélyesek lesznek (kivéve a biometrikus) mert ha ellopják tőled akkor is tudnak vele fizetni a testbe épített jeladók ellen pedig én is tiltakoznék mert az a személyes mivoltomat sértené. Viszont ha valaki lekorlározza hogy 1 nap max x összeg vehető le a számlárol és az is csak akkor ha pl mobilon engedélyt ad rá akkor ha valik ennyire lekorlátozza magát az viszonylagos biztonságban van a nagyobb kártól persze akkor ha a kártya vagy a telefon eltünését azonnal be tudja jelenteni...
    A biometrikus azonosítóval ellátot pl usb-s elektronikus aláírás hordozó elvileg biztonságos de ha mindjuk viszik az ujját is a tolvajok...

    Vagy a retinaszkennelőnél a szemet...
  • Gerygrey
    #13
    Valaki eldobhatna egy bankkártyát amikor mögötte sétálok az utcán
  • SymbioC
    #12
    Én a VISA Electron kártyámhoz mobilon keresztül kapok egyszerhasználatos kártyaszámot az internetes vásárláshoz. No problem
  • Caro
    #11
    És amikor utalsz át, mi akadályozza meg az adathalászt abban, hogy a főszámla adatait is lenyúlja?
    Ez csak a nem biztonságos oldalak ellen nyújt biztonságot.
    Spyware, billentyűzetfigyelő és egyéb ellen nem.
  • Garfield
    #10
    Mielőtt még a társaság elélvezne a fantasztikus ötlettől, szólnék, hogy Magyarországon már rég fel van találva a spanyolviasz, úgy hívják, hogy Elektronikus Számlacsomag és az OTP-nél van.

    Kapsz egy virtuális dombornyomott kártyát. A kártyához egy alszámlaszám tartozik: amennyit a főszámláról az alszámlára utalsz, annyi a keret a virtuális kártyához. Ennyit a netes vásárlás biztonságáról.

    Arról nem is beszélve, hogy magára valamit is adó banknál be lehet állítani napi limitet a bankkártya-használathoz, amivel pedig szintén ugyanaz érhető el, mint a cikkben leírtakkal.
  • Rage47
    #9
    hozzánk sajnos nem mostanában érkezik el...
  • Caro
    #8
    Így van, ahogy BiroAndras is írja, simán lehet kódolni, akár magán az eszközön van egy kis billentyűzet, ha háromszor rossz kódot adnak meg, letilt, vagy akár biometrikai azonosítókat is el lehet tárolni a memóriájában.
    A rendőrnek meg miért ne lehetne egy leolvasója hozzá? Akár egy PDA.
  • DWz
    #7
    Nem lenne semmi gond az internetes vasarlassal, ha mindenki normalis helyeken (pl. amazon) vasarolna, es nem Little Joe boltjaba, ahol csak 5 dollar a photoshop.
  • BiroAndras
    #6
    Az aláíró eszköznek van PIN kódja is. Persze mindent el lehet lopni, de azért ez még mindíg sokkal jobb, mint a hagyományos megoldások.
  • BiroAndras
    #5
    Van már ilyen, csak még nem elterjedt.
  • ddfg
    #4
    Szerintem meg egyaltalan nem. Egyreszt hogy igazoltat a rendor? Masreszt ezt is (mint sok minden mast) el lehet lopni, es onnan a tolvaj barmit alairhat a te alairasoddal... Akkor hogy is van ez? Vagy kell a jelszo is, akkor meg megin nem vagy sehol. Egyszeruen a tudatlanokat, szerencsetleneket mindig ki fogjak hasznalni, es kesz. Barki barmekkora penzeket zsebel be ilyen technologiak fejlesztesebe, ujra es ujra csak felfedezik a spanyolviaszt. Es minden marad a regiben...
  • szombi
    #3
    Hogy nőjün a szeméthegy?
  • Caro
    #2
    Inkább frissíthető kéne, mint eldobható.
    Igazából az egész rendszer nem biztonságos.
    Az lenne a legeslegjobb, ha személyi helyett mindenkinek egy usb-s eszköze lenne.
    Eltárolva rajta a digitális aláírásod, de olyan áramkörben, amihez a gép nem fér hozzá. A gép csak egy aláíró áramkört ér el, ami bármilyen tartalmat aláír neked. Így ha be akarsz lépni a banki rendszeredbe, csak bedugod, a bankküld egy véletlen karaktersorozatot, a cucc ezt aláírja, a bank pedig a nyilvános kulcsod segítségével ellenőrzi, hogy tényleg te vagy-e az.
    És semmilyen jelszóbevitel nincs.
    Ez biztonságos.
  • smv
    #1
    Ötletnek nem rossz. Sőtt. Végülis a feltöltő kártyákat is megveszik most is az emberek, ez meg detto ugyanaz, csak itt online vásárlásért "töltesz" fel pénzt.