463
Az új optikai szabványok, mi lesz a befutó?
  • Wattin
    A DVD mivel jobb a CD-nél? :) KB így tudnék erre válaszolni..
  • ribot
    Most mi ez a nagy Blu-ray láz??? Mivel jobb az mint egy DVD? Nem értelek titeket egyáltalán..
  • RozmarGyik
    Értem, szóval akkor ti is az LG pártján vagytok.
  • morfologus59
    Megmaradt a korábbi széria, amit ennek ellenére még el kell adni.
    Mondjuk még mindig az egyik leggyorsabb író, úgyhogy sztem az már nem oszt nem szoroz, hogy kezeli a hd-dvd-t is.
  • morfologus59
    Ár/érték arányban az LG-k mindig is jók voltak, nem véletlenül van minden 2. ismerősömnek LG írója.
    Akkor érdemes venni esetleg egy plextort, ha mennyiségi (értsd: napi több tíz) lemezt szeretnél írni.
    Normális használatra mindenképp LG :)
  • mirakon
    hát azzal kampányolnak, hogy ír HD-t is,kérdem én, mi értelme van ennek,nem is létezik már olyan hogy HD...
  • Wattin
    Tényleg nincs óriási választék még. Viszont az LG az egyetlen ami ha jól tudom mindent le tud játszani, meg újraír meg leggyorsabb...stb stb
  • mirakon
    hát nagyjából vágom a témát,kérdezz bátran! :)
    szerintem jelen pillanatban nem akkora a választék hogy nagyon válogatni tudj, és ami van az is árban nagyjából egy helyen tanyázik, szóval rajtad múlik csak szerintem hogy melyik márkát részesíted előnyben!
  • RozmarGyik
    Amúgy ti benne vagytok ebben a témában? Szóval ha már ennyi pénzem van és nagyon el akatrom költeni, akkor milyen márkájú Blu-ray írót vegyek? Én egy LG-n gondolkozom, de lehet, h nem ez a legjobb ár/érték arányú vétel. Véleményetek?
  • Wattin
    Ebben az esetben neked tényleg blu-rayre van szükséged! Meg pénzügyi tanácsadóra! Mit kezdj a fölös vagyonoddal inkább.:D
  • mirakon
    Ennyi pénzed van apám? :) mi az hogy a 720 nem elég neked?Szerintem látni nem lehet a különbséget a kettő között!De hát ha ennyit ér neked!
  • RozmarGyik
    1080as HD-t akarok írni majd. Mert a 720asokkal már nem vagyok elégedett. Nekem a minőség nagyon sokat jelent.
  • Wattin
    HD-t akarsz írni?
  • RozmarGyik
    Filmeket szeretnék kiírni, majd ha vettem egy Blu-ray írót. Abból már ki is néztem egyet, csak fel akarom mérni, h megérné-e már most megvenni, vagy olcsóbban jövök ki ha vinyón tárolom.
  • mirakon
    sajnos, pont most olvastam, hogy ebből az árból egy olyan 4-500Ft csak a jogdíj, tiszta szemétség...
  • Wattin
    25 GB 2ezer párszáz forint. Nem épp olcsó. Mire kell neked Blu-ray?
  • RozmarGyik
    Üdv mindenkinek, nem tudjátok véletlenül, hogy most mennyibe kerül bolti áron egy Blu-Ray lemez, ami jó minőségű is?
  • Babzsaksziget
    Sziasztok!

Át lehet alakítani egy 1-es régió kódú bluray lejátszót, hogy a 2-es régiójú lemezeket is lejátsza?
  • bertino
    http://www.ipon.hu/?news=3713
  • LeonSKennedy
    Szia.

Ha jól tudom jelenleg semmivel.

A HD rippek (MKV-k) egy speciális kodekkel(x.264) vannak tömörítve és ezt még jelenleg egyetlen egygombos programmal sem lehet visszacsinálni DVD-be.A The Filmmachine konvertáló program kezel ugyan MKV-kat de a x264-től még az is kiakad(kipróbáltam rajta).
    Max. Blu-ray ill. HD-DVD formátumra tudnád őket visszalakítani,hogy lejátszható legyen PS3-on vagy más asztali cuccoson.

Amúgy meg minek akarod lerontani ezt a minőséget egy síma DVD minőségre ? Az x.264-et elvileg HD-zésre találták ki.A DVD lassan már kimegy a divatból.:)
  • bertino
    na ez már viszonylag gyors író.
  • barmi
    Van egy video fájlom ami 720p bluray fájl, a kiterjesztése .mkv, a hang pedig külön van .ac3 kiterjesztéssel. Ebből szeretnék kreálni egy hagyományos Dvd video lemezt. Mivel tehetem ezt meg könnyen, gyorsan, egyszerűen?
    Köszi
  • bertino
    BD Live
  • barmi
    Help!

Milyen progival tudnék Bluray lemezből sima dvd video lemezt kreálni???

Köszi :)
  • Magoo
    Itt is beírok egy kis segítség kérést...ha nem baj.
    Van egy XPS M1730-as laptopom...eddig minden okés volt vele, ám tegnap megvettem életem első BD lemezét...ám a gépezet nem hajlandó még csak be sem olvasni azt. Pedig minden fontos progi megvan hozzá (beleértve a PowerDVD8-at)
    De még explorer szinten sem látja a lemezt. Kiderült hogy a BD-RE meghajtóm picit régi firmware-rel rendelkezik, ám itt jön a poén, hogy nincs hozzá frissítés! Olyat mondtak szervízben hogy másnál is előfordult és a megoldás egy ugyanilyen de újabb gyártású drive beszerelése, mert az már "elvileg" hüdejó...
    Nincs valaki aki mégis tud valami helyről ahol begyüjthetném a firmware-t ami már az újabb típusokban van?
    Ja amúgy MATSHITA BD-RE UJ-220 típusú drive-ról van szó.

Ha nincs, akkor viszem a szervízbe hogy cseréljék, de gondoltam megkérdezem! Köszi előre is!
  • Mauro
    Nem semmi:

http://www.pcworld.hu/story.php?sid=11637
  • palm pilot
    Remélem ez az alap verzió, és nem vmi 50k-ba kerülő extrahiperszuper.
  • bertino
    http://ipon.hu/hir/a_blu_ray_ket_evszazada/3301

"az Archival Gold BD-R korongokat ugyanis olyan speciális eljárások és anyagok felhasználásával és elegyítésével készítették, amelynek eredményeképp azok akár 200 évig is garantáltan megőrzik az adatainkat."

hűha...
  • palm pilot
    A blurayben nem a korong közepén, hanem az alsó felülethez közel van az adathordozó réteg, ezért sokkal könnyebben sérül karcoktól, mint a hddvd. Erre találták ki hogy majd egy karcálló réteget ráhúznak oszt csókolom. Kérdés hogy ez mennyire karcálló. Mert ha ez a réteg megsérül, utána már semmi se véd.
  • palm pilot
    Ez még mindig karcsú, 32k-ért TB-os vinyót kapni. Ha nem kapják össze magukat, sosem fog elterjedni a bluray.
  • bertino
    http://prohardver.hu/hir/hatszoros_sebesseggel_irhato_blu-ray_lemezek_japanban.html
  • bertino
    csökken a blu-ray lemezek ára.

írók:

Ízelítőként még néhány ár (ajánlott végfelhasználói ár) az eszközök közül:

*
    GGC-H20LRBB Blu-ray combó bruttó 29.990.-
    *
    GGW-H20LRBB Blu-ray író bruttó 57.990.-
    *
    BE06LU10 Külső Blu-ray író bruttó 79.990.-
  • Hedgehunter #111
    Az sima DTS, a HD-DTS az 6.0 Mbps, a HD-DTS master audio meg 24.5 Mbps. Kihozni a PC-bol ezt a hangot nagyon nehez nem sok kartya tudja katt....

Ha van blue ray lejatszod akkor csak egy amplifier kell amiben van hd-dts decoder....
  • Inquisitor
    Hát lehet hülye vagyok de ez a sima DTS-hez is kevésnek tűnik bitratenek, de tuti nem a HD verzió.
    Szerintem MediaPlayer 11, meg a legutolsó PowerDVD/WinDVD tudja csak lejátszani ... felbontáscsökkenés nélkül meg persze CSAK HDCP-s VGA és Monitor/TV segítségével.
  • wobdj338
    hali
    lehet hogy most jó nagy hülyeséget kérdezek, de
    olyan kérdésem lenne
    írják a Blu-rayről hogy Dolby TrueHD és DTS-HD hangokkal rendelkezik
    amely filmnek ilyen a bitrátja >>> English, DTS 5.1, 1536 kbit/s akkor ez sima DTS 5.1 vagy DTS-HD 5.1?

valamint arra lennék még kíváncsi, hogy mivel érdemes lejátszani?
    ha mezei mp-el próbálom lejátszani nem enged subot választani, ha pedig bs player egy dll fájlt hiányol, s ha pótolom is hiányolja, valaki tud nekem segíteni ezekben a kérsekben?

előre is köszönöm!

Attila
  • Inquisitor

Erre nem számítottam. Pöttyet esnek az árak. Ez így olyan 1700Ft? No persze csak egyrétegű.
  • MaSzKa
    a dvd az a cd-nél sookal sérülékenyebb kb 3-4x

de akkor se reklamáltatok hogy megbízhatóság olyan....
  • 5c0rp330n
    ok. mint mondtam, nem a samsungot akartam lehúzni, csak kicsit rendet tenni. a samsung tv-k sem rosszak és vannak jó telefonjaik is, alapvetően semmi bajom vele. a kagylós villogós semmittudó dfivattelefonjaik mondjuk kicsit irritálnak, de ez más kérdés. csak butaságokat ne beszéljünk már, hogy így meg úgy alázza a sony-t mindenben...
    sérüléssel kapcsolatban: tudtommal pedig éppen a bd állja jobban a sérüléseket, karcokat, mert drágább, jóval jobb/erősebb anyaggal van borítva, amire főleg azért volt szükség, mert vékonyabb a védőréteg rajta, így fértek jól el. állítólag egészen jól bírja ebből adódóan a karcokat. valahol így olvastam legalábbis, javítsatok ki, ha tévedek.
  • Inquisitor
    " jobban bírja a karcokat? fail. elárulom, hogy semmiben sehol nem volt tőle, csak olcsóbb volt kicsivel."
    Nos, én szerintem témában megbízható kolléga szerint igen, sokkal kevésbé volt sérülékeny, és nem kicsit, hanem sokkal volt olcsóbb. Ennek viszont nem csak a "hagyományos DVD gépsoron" való gyárthatóság volt az ok, hanem a Sony által kézben tartott BD gyártás. Ehhez képest igaziból se írható, se műsoros médiaként nem tűnt olcsóbbnak, ez is igaz.

Maszka, cégeket NEM a magyar weboldalkról kell megítélni. Nézzd meg a német vagy a japán Sony oldalakat. Másrészt azért nem kéne köpködni a Sony tévére, nem vagyok márkabuzi, beérném én egy jó Pana, vagy Sharp motyóval is, de láttál már W3000/W4000-es full HD Sony-t? De nem is értem, mi köze a BD témához annak, hogy milyen telefont gyárt a Samu vagy az SE? Vagy milyen tévét? Szerintem semmi összefüggés.

Davidka - volt eddig sorban 5db SE telefonom. Mindegyikkel meg voltam elégedve, de egyik sem volt tökéletes, és mindegyiknek lötyögött az aksija egy idő után. :)
  • davidka003
    "a samsung mobil egy fostalicska, csillogós villogós nulla divat kagylótelefon az eladoott telefonjaik 90%-a, a maradék 10% is elég kevéske, míg a sony-nak akadnak tényleg ütős telefonjai."

Ezzel egyetértek. Nekem is Sony telefonom van és nagyon jó.
    Semmi pénzért nem vennék Samsung mobilt.