463
Az új optikai szabványok, mi lesz a befutó?
  • davidka003
    "téged aztán nem nehéz megtéveszteni. amit a pofádba nyomnak, az elhiszed és bólogatsz rá"

MaSzKa az ilyen. Valahol meglátta , hogy az Abit egyik lapja tesztgyőztes lett, azóta azt hirdeti, hogy az egész Abit milyen király.
    Másik topicban leszarozta az Asus-t és a Gigabyte-ot.
  • 5c0rp330n
    ez nevetséges. már megint hülye, semmitmondó szövegeket másolgatsz a samsung oldaláról. röhejes amit csinálsz. tényekkel alátámasztottam, amit mondtam, erre azt mondod, hogy semmit sem bizonyítottam te meg bemásolsz egy szöveget a samsung oldaláról?! agyad az van, ember? ha én alapítok egy céget is azt írom egy weboldalon, hogy az enyémek a legjobb tv-k és mindenki más bekaphatja, akkor azt másolgatnád ilyen lelkesen? téged aztán nem nehéz megtéveszteni. amit a pofádba nyomnak, az elhiszed és bólogatsz rá ahelyett, hogy kinyitnád a szemedet. azért, mert a samsung.hu-n több dicsérő, önajnározó szöveget írnak magukról, mint a sony.hu-n, ezzel téged meggyőztek, hogy jobbak? no comment. akkor már tudom, hogy foglak neggyőzni. nem tények kellenek neked, hanem beetető szövegek. ok. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb. a sony a jó. a sony a legjobb.

sikerült meggyőznelek?
  • MaSzKa
    csak meg kell nézni a 2 weboldalt

samsung.hu sony.hu
  • MaSzKa
    A versenyelőny megtartásához a digitális korban gyorsan kell reagálniuk a vállalatoknak a kihívásokra, hiszen folyamatosan új technológiák jelennek meg a piacon. Mi arra törekszünk, hogy versenytársainkat megelőzve tudjunk megfelelni vásárlóink igényeinek. Mérnökeink azon fáradoznak, hogy ezeket az igényeket kielégítő, eredeti és innovatív termékeket fejlesszenek, és olyan új technológiákat dolgozzanak ki, amelyekkel továbbra is elsők maradhatunk a piacon.

Minden évben K+F tevékenységekbe fektetjük a kereskedelmi bevételünk 9 százalékát. Ez a befektetés 2006-ban elérte az 5,6 billió dél-koreai vont (6 milliárd dollár). 2007-re több mint 6,14 billió dél-koreai vont (6,6 milliárd dollár) különítettünk el az összes üzletág K+F költségvetésére, beleértve a félvezető és az LCD üzletágat is. Jelenleg olyan innovatív és egyedi nyomtatókon és egyéb termékeken dolgozunk, amelyek képesek megismételni a Bordeaux LCD TV 2006-os sikerét. Ezzel párhuzamosan folytatódik az eredeti, következőgenerációs technológiák beszerzése, amelyek az egész világon biztosítják számunkra az első helyet az IT-szektorban. Célunk, hogy az iparágon belül a világon mindenütt élen járjunk a technológia fejlesztésében.
  • MaSzKa
    te semmit nem bizonyítottál

az a durva az egészbe a sony-nak is beszállítója a samu :d

Sony (S-LCD) 2004. március Közös vállalkozás 7. generációs LCD-k (1870 x 2200 mm) fejlesztésére.

ott a sonyd a végén kiderül még samsung az egész :D
    http://www.samsung.com/hu/aboutsamsung/companyprofile/majorstrategicalliances/CompanyProfile_MajorStrategicAlliances.html
  • 5c0rp330n
    "kérdem én hol van itt a Sony"

olvas el az előző kommentemet, és megtudod, hogy hol van a sony a valóságban, mert nem ott van, ahol a te agyadban, az egészen biztos. részemről ennyit erről az egészről.
  • 5c0rp330n
    ez 3 azaz HÁROM darab díj, amit egy (azaz EGY) szervezet készített. most innen hogy jött az, hogy, hogy 4 kategóriában piacvezetők? :S
    lol: ráadásul rákerestem erre az eisa-ra, összeszámoltam gyorsan a legutóbbi év díjait, a samsung mennyit kapott? 4-et. a sony? segítek, mert úgysem találnád ki: 6-ot kapott.
    idézgethetsz iduióta egyoldalú demagóg szövegeket, de ettől csak még szánalmasabb leszel, hogy ezeknek te be is dőlsz, hűha, tényleg 3 díja volt a samsungnak az eisa-nál? ez szép és jó, csak arról nem szól a cikk, hogy a sony 2szer ennyi díjat zsebelt be. szánalmas.

"a Braviád messze van 1 hasonló kategóriájú Samsungtól

igaz utóbbi drágább,"

ebben viszont igazad van, tényleg eléggé messze vannak egymástól. 2 féle tv van: bravia és nem bravia. sajnos a samsung csak az utóbbiakat gyártja, így már elvérzett. a bravia egyébként nemzetközileg is minden tesztben abszolút vezetőnek van feltüntetve, aki ezt nem látja, az:
    -vak
    -elfogult
    -vagy mind2.

de én itt be is fejeztem akkor, egy kiragadott demagóg baromságot sikerült belinkelned és ott is majdnem a duplájára verte szét a sony a kis samsungot. el tudom képzelni a többi tesztet.
  • MaSzKa
    kérdem én hol van itt a Sony

az EISA díj 1 nagyon nagy elismerésnek számít

olyan pl, mint a BMW a világon az év motorja, autója vagy 7 kategóriába nyertes :D

"A félvezető-, a távközlési, a digitális média és a digitális konvergencia technológiák terén a világ élvonalába tartozó Samsung Electronics ma bejelentette, hogy az Európai Kép- és Hangszövetség (EISA) döntése nyomán a Samsung kapta meg Európa legjobb mobiltelefonjának, házimozijának és HD-kész (HD- Ready) LCD TV-jének járó EISA díjat."
  • MaSzKa
    amúgy ha 1 igazi szakértőt megkérdezel

a Braviád messze van 1 hasonló kategóriájú Samsungtól

igaz utóbbi drágább,
  • MaSzKa
    Sony-----------sorry :D

ez csak telefon

http://mobilnegyed.pcworld.hu/story.php?sid=9351

a sony közel sincs a samsunghoz :D
  • 5c0rp330n
    még mindig ugyanazt szajkózod, amit az előbb. a sony egy szar, ennyi. nincs egy épkézláb indokod, adatod, semmi nincs, ami alátámasztaná se a blu-ray elleni vádaskodásodat, sem a sony elleni értelmetlen fikázásodat. ez így eléggé no comment kategória, így nem nagyon fogok itt leállni veled vitázni, mert ez nem vita, ez betyöpösödött figymálása egy olyan piacvezető cégnek amiről egyre biztosabb vagyok hogy halvány fogalmad nincsen. és nem, semmiképpen sem a samsungra gondoltam és fogalmam sincs, hogy honnan szeded, hogy miben piacvezető, de az egészen biztos, hogyha a samsung 4 dologban piacvezető, akkor a sony 20 dologban. a samsung semmi komolyabbat nem tud felmutatni a memóriáin/winchesterein kívül. nem mintha bármi bajom lenne a samsunggal, de szánalmas, hogy a sony elé teszed, mint követendő pédaképet. a samsung mobil egy fostalicska, csillogós villogós nulla divat kagylótelefon az eladoott telefonjaik 90%-a, a maradék 10% is elég kevéske, míg a sony-nak akadnak tényleg ütős telefonjai. de hadd ne kelljen már összehasonlítgatnom őket... hol jobb egy samsung tv egy bravia-nál? vagy hol van egy samsung mp3 lejátszó egy walkmantól?

"elmondom neked a HDDVD versenyképesebb volt csak a nagy filmstudiok a másolás védelem miatt pártoltak el + ilyesmikért"
    aha, versenyképesebb volt. miben is? nagyobb kapacítás? fail. jobb másolásvédelem? fail. jobban bírja a karcokat? fail. elárulom, hogy semmiben sehol nem volt tőle, csak olcsóbb volt kicsivel.
    de ép ész indokok hiányában itt én lezártam a "vitát", mert ha az általad elkezdett színvonalon folytatnám a vitát, kb ennyiből állna:
    "-a sony egy fos.
    -nem.
    -de."

én ebből nem kérek, köszönöm. ez nem gumitopic, ha ilyen színvonalt akarsz, látogass el oda, ott kiélheted a baromságaidat.
  • MaSzKa
    csakazért is különcködött és erőltette az elavult szarját. "

elmondom neked a HDDVD versenyképesebb volt csak a nagy filmstudiok a másolás védelem miatt pártoltak el + ilyesmikért
  • MaSzKa
    nah mielött tévedésbe esnél :D

Sony 1 fos már a 90-es évek óta

amúgy volt PS2-Slim-em és most van 1 Sony PSP-m is meg volt pár darab

emléem mikor hawernak a superslim sony miniwalkmanja fagyogatott 10éve és akkoriba 20eFt volt szal nem kis pénz

Samsung-ra gondoltál sztem mert az piacvezető vagy 4 kategóriába is :D
  • 5c0rp330n
    ez aztán egy qrvára objektív összehasonlítás, és kicsit sem elfogult :)
    meg írod, hogy fos sony... ez kész. azt megértem, ha valakinek azzal van baja, hogy valami microsoft, mert az már tényleg soksor "bizonyított" ahhoz, h pusztán a neve alapján el lehet ítélni, de hogy a sonyval mégis mi baj lehet, az rejtély. a legjobb tv-ket, videólejátszókat, fényképezőket, kamerákat, hordozható audió cuccokat, konzolokat, laptopokat (stb stb) gyártják. de azért fos sony qrva annyukat, igazad van -.- meg az is, h "nyert megint".. mikor is nyert utoljára a sony formátuma? egyetlen formátuma volt a sonynak ezelőtt (memkarikat nem nézve), amit betamaxnak hívtak és jobb volt, mint a konkurense mindenben, mégsem nyert, szóval ez sem stimmel sehogy sem.
    a toshiba igazából több helyen is elcseszte az egészet. a legnagyobb hibája az volt, hogy szembeszállt a sony-val, méghozzá egy erősebb formátummal minden téren. további végzetes hiba volt, hogy bár a sony nyitott volt az egyesülés fele, a toshiba csakazért is különcködött és erőltette az elavult szarját. én nem fogok könnyeket hullatni sem a hddvd-ért, sem azokért, akik ilyet vettek, saját hülyeségük miatt szívnak. én már a "formátumháború" legelején megmondtam, hogy ez lesz, kellett nekik tovább erőlködni.
  • MaSzKa
    Egy hozzáértő kollega lényegi összesítése a két formátumról:

Blu-ray:
    "1. Ki nem próbált technológia mind a lemez, mind az optika gyártásával kapcsolatban.
    2. Magas készülék ár.
    3. Kötelező másolásvédelem. (ez a kis stúdióknak fog fájni)
    4. BD+
    5. Nincs kötelező interaktív és hálózati csatlakozás, profilok amikkel vagy működik a lejátszó, vagy nem.
    6. Sony

HD DVD:
    Hát nem is tudom, nekem jóval szimpibb a HD DVD:
    1. Nyílt szabvány, nincs licensz díj.
    2. Jók kipróbált több éves tapasztalat, olcsón gyártható lemezek és otpikák, kipróbált és bejáratott szervó rendszer.
    3. Nem kötelező másolásvédelem és nincs BD+.
    4. Minden HD DVD lejátszónak van kötelező ethernet portja, az elejétől van teljes interaktív támogatás, nincsenek profilok amikkel szophat az ember."

Sok igazság van ebben, de most már tökmindegy...

by sg
  • Inquisitor
    Azért az elgondolkodtató, hogy a hivatalos bejelentés után a Toshiba árfolyama felfelé ment.
  • MaSzKa
    ja csak a sonynak megy a licensz díj

lemezenként van 2-3%

• Inquisitor
    Ki lett tárgyalva a megfelelő hír topikban, hogy a BD mögött vagy 100 cég állt, ezért nem a Sony a nyertes csak.
    Viszont most várhatóan sokkal lasabban fog a BD olvasók és írók ára esni. :(
  • MaSzKa
    na vége a háborúnak a HD DVD kiszál

ez a fos sony nyert megint
  • Yrda
    na vége a háborúnak a HD DVD kiszáll :)
    a nyertes: a Blu ray :D
  • Ádesz
    Én maximum 2000 Ft környékén veszek DVD-t. De például van a Hannibal ami a kedvencem most 5300 körül van és azt várom hogy árazzák már le, hogy meg tudjam venni, mer azér annyiér picit drága.
  • Inquisitor
    Én elvont vagy tartalmas filmeket gyűjtök csak, amiket nem adnak le 2 hetente a TV-ben. Mostanában kezdtem legalizálni őket, elmúl 18 hónapban ez kb. 30 film. Természetesen többnyire 500-1500Ft közöttiek. Tegnap éppen nézegettem a Kung-Fu Huste (Pofonok földje) filmet, maert az is ilyen árban van.
    BD filmek jelenleg 8-9K között nekem picit drágák még :)
  • narumon
    Mármint mivel? Én eredetiben azt veszem meg amit úgy érzek hogy megérdemli az alkotó hogy támogassam őket. Talán ez miatt is több zenei felvételem van eredetiben mint film. Filmből szerintem max 45-50db lehet.
  • Ádesz
    Ti hogy vagytok vele?
  • Ádesz
    MOndjuk DVD-ket már szép számban szoktam venni mer azok sztem jó árban vannak
  • Ádesz
    Még hogy én valaha is eredeti dolgot vegyek... Valószinű! Majd ha normális, emberi áron lehet majd megkapni. Esetleg akkor.
  • Ádesz
    Jah semmi megoldom crack-el. A mininova nevű oldal csodákra képes:D
  • Ádesz
    De van egy apró probléma... a WMP 11-nek érvényesítés kell az eredeti windowsról...
  • Ádesz
    Köszönöm a választ:) Akkor leszedem őket.
  • Inquisitor
    Persze azokból is legeslegutolsó verziók.
    A WMP11 viszi ezeket, de gondolom csak ha fent van a megfelelő kódek (lásd újra WinDVD és PowerDVD), mint ahogyan a DVD lejátszás működik HA van fent lejátszó program IS.

Most néztem lehet kapni Pioneer BD olvasót 50K körül, természetesen CD/DVD író/olvasóként is üzemel. Felébe kerülne, már meggondolnám ;)
  • Ádesz
    Köszi:)
  • narumon
    Hát én inkább azt mondanám hogy Windvd vagy Powerdvd
  • Ádesz
    A WMP 10-es lejátssza szted?
  • narumon
    BlueRay film még nem járt a vinyomon általában már áttömizettet húztam le. Elméletileg az újabb dvd lejátszóprogik támogatják a HD formátumokat szal elvileg azzal le kellene tudnod játszani.
  • Ádesz
    Természetfilm, ráadásul IMAX, csak nem tom hogy kell e hozzá különleges codec hogy lejátsza a gép.
  • narumon
    Hát szerintem (nálam legalábbis kidobott bájtok) valami tömizett formátumban is jó az. Nem 1 Cds divxre gondolok, de 4-5Gb-ba már elég jó minőséget lehet csinálni. És mit fogsz vele csinálni ha lejött? Tárolod a vinyódon vagy van iród is hozzá? És milyen film? Ha nem valami természetfilm akkor meg aztán....
  • Ádesz
    A netem meg korlátlan, szal a pazarlás szó itt nem kap értelmet.
  • Ádesz
    1000 KB/sec a max letöltésem abból kb 60 KB/sec megy csak el a Blu ray-re mer egy szar publikus tracker-ről szedem... szal nem sokat vet a latba
  • Ádesz
    mér pazarlás?
  • narumon
    Jesszusom. Ezt a sávszélesség pazarlást :)