Blu-Ray / HD-DVD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Nagyon jó a Blu-Ray, de én a tudatosabb vásárló révén megvárom inkább, míg lejjebb mennek az árak..
le vagy maradva pár évvel.
Majd ha már a Blu-ray is itt tart:))
Általános felhasználás szintjén oly mindegy, hogy most a netrõl tölti le közvetlenül, vagy pedig egy ismerõsétõl kapja meg lemezen. Egyszer megnézi, használja, aztán nagyjából kuka.
Az egyszeri film, egyéb vásárlás nagyon kevés eladott termék, hazánkban sajnos látszódik is, hogy az átlagfizetések mellett nem sokan szánnak pénzt erre.
egyébként sokan úgy gondolják, hogy megnyugtató ha valamit a kezükben tudnak tartani, gondolok itt egy dvd filmre, szóval már csak ezért is lenne piaca...
Valószínû itt is így járnának az emberek! :)
Iszonyat pénz lenne kiépíteni, azonban utána sokkal olajozottabban menne minden adatátvitel. Az más kérdés, hogy ebben semmilyen háttértároló gyártó cég nem érdekelt (hogy csak a legszorosabban kapcsolódókat említsem), sõt, ha ez megvalósulna, akkor a kizárólag ezzel foglalkozó cégek be is jelenthetnék a csõdöt.
Ennek ellenére én támogatom :)
véleményem szerint sokkal nagyobb haszna lenne ha mindenhol még a legeldugodtabb erdõben is lehetne 50mbit-es netet szedni és akkor lehetne streamelni a cuccokat és nem kéne semmit sem cipelni magunkkal,laptopja már mindenkinek van kb, szóval én ebben látom a jövõt!
Ugye ez az egész azért kezdõdött, mert a dvd-k bizony elavultak már, itt volt már az ideje a váltásnak (a dvd szabvány már 1995 óta jelen van!!).
Mostanában viszont már arról szól a fáma, hogy mikor éri el azt az árszintet a blu-ray, hogy széles körben elterjedjen (ugyanez volt anno a dvd-vel is).
Mondjuk még mindig az egyik leggyorsabb író, úgyhogy sztem az már nem oszt nem szoroz, hogy kezeli a hd-dvd-t is.
Akkor érdemes venni esetleg egy plextort, ha mennyiségi (értsd: napi több tíz) lemezt szeretnél írni.
Normális használatra mindenképp LG :)
szerintem jelen pillanatban nem akkora a választék hogy nagyon válogatni tudj, és ami van az is árban nagyjából egy helyen tanyázik, szóval rajtad múlik csak szerintem hogy melyik márkát részesíted elõnyben!
Át lehet alakítani egy 1-es régió kódú bluray lejátszót, hogy a 2-es régiójú lemezeket is lejátsza?
Ha jól tudom jelenleg semmivel.
A HD rippek (MKV-k) egy speciális kodekkel(x.264) vannak tömörítve és ezt még jelenleg egyetlen egygombos programmal sem lehet visszacsinálni DVD-be.A The Filmmachine konvertáló program kezel ugyan MKV-kat de a x264-tõl még az is kiakad(kipróbáltam rajta).
Max. Blu-ray ill. HD-DVD formátumra tudnád õket visszalakítani,hogy lejátszható legyen PS3-on vagy más asztali cuccoson.
Amúgy meg minek akarod lerontani ezt a minõséget egy síma DVD minõségre ? Az x.264-et elvileg HD-zésre találták ki.A DVD lassan már kimegy a divatból.:)
Köszi
| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |
Milyen progival tudnék Bluray lemezbõl sima dvd video lemezt kreálni???
Köszi :)
| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |
Van egy XPS M1730-as laptopom...eddig minden okés volt vele, ám tegnap megvettem életem elsõ BD lemezét...ám a gépezet nem hajlandó még csak be sem olvasni azt. Pedig minden fontos progi megvan hozzá (beleértve a PowerDVD8-at)
De még explorer szinten sem látja a lemezt. Kiderült hogy a BD-RE meghajtóm picit régi firmware-rel rendelkezik, ám itt jön a poén, hogy nincs hozzá frissítés! Olyat mondtak szervízben hogy másnál is elõfordult és a megoldás egy ugyanilyen de újabb gyártású drive beszerelése, mert az már "elvileg" hüdejó...
Nincs valaki aki mégis tud valami helyrõl ahol begyüjthetném a firmware-t ami már az újabb típusokban van?
Ja amúgy MATSHITA BD-RE UJ-220 típusú drive-ról van szó.
Ha nincs, akkor viszem a szervízbe hogy cseréljék, de gondoltam megkérdezem! Köszi elõre is!
http://www.pcworld.hu/story.php?sid=11637
FORZA FERRARI!!!!! http://www.autogespot.com/spots?spotter=Mauro82
JBQA!
"az Archival Gold BD-R korongokat ugyanis olyan speciális eljárások és anyagok felhasználásával és elegyítésével készítették, amelynek eredményeképp azok akár 200 évig is garantáltan megõrzik az adatainkat."
hûha...
JBQA!
JBQA!