Blu-Ray / HD-DVD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Találtam egy szuper képet róla <#idiota><#taps>:
nekem LG dvd-írom van és volt is és én teljesen meg voltam elégedve vele, szóval sztem is megbízható...Azt viszont nem is tudtam, hogy már õk is gyártanak blu-ray írót...
bertino
azért a DVD íróik eleinte nem voltak tul minõségiek :)

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Ha a drága meghajtók között kellene választanom, akkor az LG legújabb kombója szóba jöhetne.. Otthon majdnem minden elektromos cuccom, háztartási készülékem LG, és egyszer sem volt bajom velük. Nagyon megbízható készülékeket gyárt. Tehát ha már kidobok érte nem kevés pénzt, akkor legalább biztosra megyek velük! Mobilom egyedül Asus :)..
Szerintem érdemes lenne most megvenned, mert egyrészt ki tudja, hogy most a nagy "gazdasági válság" miatt mennyibe fognak kerülni én pl nem rég kinéztem egy gépet magamnak. Szintén arra vártam, hogy lemegy az ára, de tegnap néztem és egy hónap alatt 20ezerrel többe kerül már...A másik meg, hogy most sztem vannak megbízható blu-ray írók bár én nem igazán ismerem õket...mostanában kezdtem utána érdeklõdni...
Ezek a technológiák régóta léteznek, már repülõ autó is van, csak nem tudunk róla <#idiota>.. Ezek a hõemelkedések, amik egyes emberekben megjelennek egy-egy új fejlesztés során, egyszerûen sajnálatos..
Nagyon jó a Blu-Ray, de én a tudatosabb vásárló révén megvárom inkább, míg lejjebb mennek az árak..
bertino
semmivel se jobb :D

le vagy maradva pár évvel.

Van, de egyelõre csak kevés csatornával (a upc-nél speciel 5 HD csatorna van). Ráadásul ezek gondolom nem mûholdas adások, ezért csak a legnagyobb 10 városban érhetõek el kb. Nem túl jó arány ahhoz képest, hogy mennyi lcd és plasma tévét adtak el az elmúlt pár évben (akik csak kicsit is megengedhették maguknak, azok meg is vették, csak azt nem tudom, hogy minek...), amikkel egyelõre lehet szörnyûlködni a sima tv adáson...
Magyarországon is van már HD adás.
Hát szerintem azért ahhoz el kell telnie még vagy 5-6-7 évnek... Sajnos mire Magyarországra begyûrûznek ezek a dolgok az egy örökkévalóság... Szerintem ilyen jó 2 éves lemaradásban vagyunk nyugatabbi országokhoz képest. Németországban most indult egy csomó HD csatorna a tv-ben... Kíváncsi vagyok hogy ez itt mikor fog elkezdõdni és megfizethetõvé válni!Amint ez elterjed lesz létjogosultsága a blu-ray technológiának!
Ez így van, hazánkban inkább a letöltés a jellemzõ, nagyon kevesen veszik meg eredetiben a dolgokat... Bár már láttam az egyik bevásárlóközpontban 99ft-os dvdt...
Majd ha már a Blu-ray is itt tart:))
Nem tudom... Ez a kezembem tartok vmit és annak örülök dolog sztem csak olyan termékre igaz egy átlag mai embernél, amit sokra tart. Gondolok itt kedvenc film-re, kedvenc zenekarra. Azoknak esetleg (!) megveszi az eredeti lemezét.
Általános felhasználás szintjén oly mindegy, hogy most a netrõl tölti le közvetlenül, vagy pedig egy ismerõsétõl kapja meg lemezen. Egyszer megnézi, használja, aztán nagyjából kuka.
Az egyszeri film, egyéb vásárlás nagyon kevés eladott termék, hazánkban sajnos látszódik is, hogy az átlagfizetések mellett nem sokan szánnak pénzt erre.
persze, de szerintem logikusabb döntés lenne az amit kettõvel ezelõtti kommentemben írtam, viszont ha elterjed mégis a blu-ray akkor áldásom rá:) egyértelmû hogy én is fogom használni, mert szükségem lesz rá.
egyébként sokan úgy gondolják, hogy megnyugtató ha valamit a kezükben tudnak tartani, gondolok itt egy dvd filmre, szóval már csak ezért is lenne piaca...
Jó lenne csökkenteni a helyigényt. De ha belegondolsz akkor rájössz, hogy minél szebb egy játék vagy egy film, annál több helyet foglal, és ez csak tovább fog nõni. Emiatt jönnek ki nagyobbnál nagyobb HDD-k és ezért fog szerintem a Blu-ray is nagyon gyorsan elterjedni világszerte.
Igen,ez kb olyan dolog mint az autóknál az alternatív üzemanyag... már régen kitalálták, hogy mi lenne a jó, olcsó, környezetvédõ megoldás, de abba senkinek semmi érdeke és sajnos ezért halhatott meg ennyi ember véletlenül.
Valószínû itt is így járnának az emberek! :)
Igen, ez egy nagyon jövõbelátó elképzelés.
Iszonyat pénz lenne kiépíteni, azonban utána sokkal olajozottabban menne minden adatátvitel. Az más kérdés, hogy ebben semmilyen háttértároló gyártó cég nem érdekelt (hogy csak a legszorosabban kapcsolódókat említsem), sõt, ha ez megvalósulna, akkor a kizárólag ezzel foglalkozó cégek be is jelenthetnék a csõdöt.
Ennek ellenére én támogatom :)
hát igen,de véleményem szerint inkább arra kéne törekedni, hogy minél kisebb helyen elférjenek dolgok.
véleményem szerint sokkal nagyobb haszna lenne ha mindenhol még a legeldugodtabb erdõben is lehetne 50mbit-es netet szedni és akkor lehetne streamelni a cuccokat és nem kéne semmit sem cipelni magunkkal,laptopja már mindenkinek van kb, szóval én ebben látom a jövõt!
Meg persze a játékok is szívesen terpeszkednek már a sok nagyfelbontású textúrának hála.
hát mivel hogy sokkal nagyobb adatmennyiség elfér rajta... semmi különleges nincsen benne csak az eddig megszokott 4,7Gb-os dvd helyett most már 25-50gb-ot tudsz egy lemezen tárolni,ezt leginkább HD filmek tárolására tudod kihasználni.
A blu-ray láz már nem most kezdõdött, hanem már pár éve, amikor volt még egy másik szereplõ is, a hd-dvd.
Ugye ez az egész azért kezdõdött, mert a dvd-k bizony elavultak már, itt volt már az ideje a váltásnak (a dvd szabvány már 1995 óta jelen van!!).
Mostanában viszont már arról szól a fáma, hogy mikor éri el azt az árszintet a blu-ray, hogy széles körben elterjedjen (ugyanez volt anno a dvd-vel is).
A DVD mivel jobb a CD-nél? :) KB így tudnék erre válaszolni..
Most mi ez a nagy Blu-ray láz??? Mivel jobb az mint egy DVD? Nem értelek titeket egyáltalán..
Értem, szóval akkor ti is az LG pártján vagytok.
Megmaradt a korábbi széria, amit ennek ellenére még el kell adni.
Mondjuk még mindig az egyik leggyorsabb író, úgyhogy sztem az már nem oszt nem szoroz, hogy kezeli a hd-dvd-t is.
Ár/érték arányban az LG-k mindig is jók voltak, nem véletlenül van minden 2. ismerõsömnek LG írója.
Akkor érdemes venni esetleg egy plextort, ha mennyiségi (értsd: napi több tíz) lemezt szeretnél írni.
Normális használatra mindenképp LG :)
hát azzal kampányolnak, hogy ír HD-t is,kérdem én, mi értelme van ennek,nem is létezik már olyan hogy HD...
Tényleg nincs óriási választék még. Viszont az LG az egyetlen ami ha jól tudom mindent le tud játszani, meg újraír meg leggyorsabb...stb stb
hát nagyjából vágom a témát,kérdezz bátran! :)
szerintem jelen pillanatban nem akkora a választék hogy nagyon válogatni tudj, és ami van az is árban nagyjából egy helyen tanyázik, szóval rajtad múlik csak szerintem hogy melyik márkát részesíted elõnyben!
Amúgy ti benne vagytok ebben a témában? Szóval ha már ennyi pénzem van és nagyon el akatrom költeni, akkor milyen márkájú Blu-ray írót vegyek? Én egy LG-n gondolkozom, de lehet, h nem ez a legjobb ár/érték arányú vétel. Véleményetek?
Ebben az esetben neked tényleg blu-rayre van szükséged! Meg pénzügyi tanácsadóra! Mit kezdj a fölös vagyonoddal inkább.:D
Ennyi pénzed van apám? :) mi az hogy a 720 nem elég neked?Szerintem látni nem lehet a különbséget a kettõ között!De hát ha ennyit ér neked!
1080as HD-t akarok írni majd. Mert a 720asokkal már nem vagyok elégedett. Nekem a minõség nagyon sokat jelent.
HD-t akarsz írni?
Filmeket szeretnék kiírni, majd ha vettem egy Blu-ray írót. Abból már ki is néztem egyet, csak fel akarom mérni, h megérné-e már most megvenni, vagy olcsóbban jövök ki ha vinyón tárolom.
sajnos, pont most olvastam, hogy ebbõl az árból egy olyan 4-500Ft csak a jogdíj, tiszta szemétség...
25 GB 2ezer párszáz forint. Nem épp olcsó. Mire kell neked Blu-ray?
Üdv mindenkinek, nem tudjátok véletlenül, hogy most mennyibe kerül bolti áron egy Blu-Ray lemez, ami jó minõségû is?
Sziasztok!

Át lehet alakítani egy 1-es régió kódú bluray lejátszót, hogy a 2-es régiójú lemezeket is lejátsza?
bertino

Szia.

Ha jól tudom jelenleg semmivel.

A HD rippek (MKV-k) egy speciális kodekkel(x.264) vannak tömörítve és ezt még jelenleg egyetlen egygombos programmal sem lehet visszacsinálni DVD-be.A The Filmmachine konvertáló program kezel ugyan MKV-kat de a x264-tõl még az is kiakad(kipróbáltam rajta).
Max. Blu-ray ill. HD-DVD formátumra tudnád õket visszalakítani,hogy lejátszható legyen PS3-on vagy más asztali cuccoson.

Amúgy meg minek akarod lerontani ezt a minõséget egy síma DVD minõségre ? Az x.264-et elvileg HD-zésre találták ki.A DVD lassan már kimegy a divatból.:)
bertino

Van egy video fájlom ami 720p bluray fájl, a kiterjesztése .mkv, a hang pedig külön van .ac3 kiterjesztéssel. Ebbõl szeretnék kreálni egy hagyományos Dvd video lemezt. Mivel tehetem ezt meg könnyen, gyorsan, egyszerûen?
Köszi

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

bertino

Help!

Milyen progival tudnék Bluray lemezbõl sima dvd video lemezt kreálni???

Köszi :)

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Magoo
Itt is beírok egy kis segítség kérést...ha nem baj.
Van egy XPS M1730-as laptopom...eddig minden okés volt vele, ám tegnap megvettem életem elsõ BD lemezét...ám a gépezet nem hajlandó még csak be sem olvasni azt. Pedig minden fontos progi megvan hozzá (beleértve a PowerDVD8-at)
De még explorer szinten sem látja a lemezt. Kiderült hogy a BD-RE meghajtóm picit régi firmware-rel rendelkezik, ám itt jön a poén, hogy nincs hozzá frissítés! Olyat mondtak szervízben hogy másnál is elõfordult és a megoldás egy ugyanilyen de újabb gyártású drive beszerelése, mert az már "elvileg" hüdejó...
Nincs valaki aki mégis tud valami helyrõl ahol begyüjthetném a firmware-t ami már az újabb típusokban van?
Ja amúgy MATSHITA BD-RE UJ-220 típusú drive-ról van szó.

Ha nincs, akkor viszem a szervízbe hogy cseréljék, de gondoltam megkérdezem! Köszi elõre is!

Mauro
Nem semmi:

http://www.pcworld.hu/story.php?sid=11637

FORZA FERRARI!!!!! http://www.autogespot.com/spots?spotter=Mauro82

Remélem ez az alap verzió, és nem vmi 50k-ba kerülõ extrahiperszuper.

JBQA!

bertino
http://ipon.hu/hir/a_blu_ray_ket_evszazada/3301

"az Archival Gold BD-R korongokat ugyanis olyan speciális eljárások és anyagok felhasználásával és elegyítésével készítették, amelynek eredményeképp azok akár 200 évig is garantáltan megõrzik az adatainkat."

hûha...

A blurayben nem a korong közepén, hanem az alsó felülethez közel van az adathordozó réteg, ezért sokkal könnyebben sérül karcoktól, mint a hddvd. Erre találták ki hogy majd egy karcálló réteget ráhúznak oszt csókolom. Kérdés hogy ez mennyire karcálló. Mert ha ez a réteg megsérül, utána már semmi se véd.

JBQA!

Ez még mindig karcsú, 32k-ért TB-os vinyót kapni. Ha nem kapják össze magukat, sosem fog elterjedni a bluray.

JBQA!